2019-08-16 3757 浏览
本身去過幾次,雖然價錢比其他貴成幾十蚊一個人。但環境係唔錯。只係上星期光顧,某女職員態度不太好。問一個問題,因為聽唔明,再問同樣問題 因此重覆幾次一樣的說話,咁真係唔明的話,唔洗講野態度咁差的。我有堂食,亦有曾買game。呢到的價錢比出面已經貴少少,雖然已有九折。但如果態度咁差,只會趕客。

我有堂食,亦有曾買game。
2019-05-09 2977 浏览
第一次光顧這間樓上cafe, 本以為家長可以聊天而小朋友又可玩board games, 可惜中伏了!😓每位入場費$69(包一杯價值$30的飲品和3小時遊戲)可是餐牌中只有果汁是$30,其他飲品全部要額外加錢($3x-$4x不等),一行七人-三大四小,七杯飲品加一碟小食,共付$5xx,全部飲品均超難飲,其中一杯熱榛子咖啡竟比三合一咖啡更差;另外水蜜桃茶和榛子奶昔,均沒有水蜜桃和榛子味道,比樽裝飲品更差,凍朱古力也沒有朱古力味🤮結帳時和收銀職員反映飲品質素,他竟毫無反應,無視顧客的意見。場中設有不少board game可以買走,但價錢比出面提高兩倍,如此差的cafe, 絕不會推介別人。
2019-02-25 2415 浏览
因為有朋友book臺,所以唔洗點等就入座了。一到去好驚喜~ 因為大家入黎基本上都系想玩board game,所以成個氣氛有點點似圖書館的感覺,不太嘈,但是有舒適的空間。雖然話唔太嘈,但是又唔系話好似大家都要就住就住咁講嘢,大家都可以好隨心咁講嘢超級多game玩!有D game仲要系佢地餐廳自己design!真係大開眼界~  短短3/4個鐘,都玩左幾個game,個個game都有唔同的好玩程度,不過我地想玩多D,就玩多幾款~每一款game都可以邀請店員解說~ 店員非常有耐性地解說,而且講解得好清晰,唔清楚可以問到清楚為止~我地only order了飲品,飲品而言,沒有什麼太大的特別,都是好多樓上cafe 都會有的,水平也中等,唔會話特別難飲,不過不失啦!我諗黎lee度最主要的目的都系玩board game~  地點容易搵到不過建議都系要book臺最好,佢地好似招待會員only,點入會,我就唔太清楚了……

2019-02-24
2018-01-16 4633 浏览
朋友介紹下來到這間CAFE, 一進門就看到店裡大概分為玩槳區和賣貨的存貨區。環境也很舒服。基本是兩小時, 包一杯$30的飲品, 其他就補差價其實$30的飲品選擇不多, 大多都是30多元的飲品。店員也會主動介紹遊戲, 當然也會問我們有什麼類型的遊戲想玩, 而他們的講解也很詳細, 容易明白。之前我去過其他主要玩桌遊的地方, 但就是沒有食物提供(可以自己在外面買來)而這裡有提供輕食, 跟傳統的CAFE不一樣的是這裡的桌遊很多。食物方面, 只能說沒有特別, 不是太難食就好, 畢竟這裡的主打是桌遊吧!反而我覺得飲品其實幾好飲的。豬扒意粉

反而我覺得飲品其實幾好飲的。
豬扒意粉
2017-08-29 3679 浏览
第一次黎呢度,就係約左班老朋友,收工黎呢度傾計食野。呢度環境非常好,有得食住玩,真系有好多board game,真系好啱一大班frd黎,玩玩下就過哂鐘,完全唔捨得走。呢度的店員都好有禮貌而且真係好友善,佢地會介紹d好玩的board game比你,同埋會教埋你點玩,真系非常唔錯!因為甘啱我地想試d新的board game ,就問下個店員可唔可以介紹下,佢就好快比d新game我地,仲詳細講解埋,個員工好抵讚!野食野飲方面,系正常的cafe質素,普普通通,嗌左個意粉同埋煙肉芝士焗薯皮,味道都唔錯!
第一次黎呢度,就係約左班老朋友,收工黎呢度傾計食野。

2016-07-15 4686 浏览
今日放工同成班同事黎玩boardgame同食飯. 本身去過太子果間都吾錯 有一定信心點知灣仔呢間員工勁大聲鬧d客 明白太大聲會影響其他人 不過玩boardgame一定會有講野同笑啦 相信有其他解決方案 希望間野注意下員工素質 吾好越做越差
2016-07-15
2016-05-15 4754 浏览
今日一行4人去空中棋園到 hea,灣仔我係第一次去,好多件前去過太子個間。由於一到就計時計$ 所以我冇咩點影相,費是 waste time waste money人頭 2小時 平日$65, 今日假日 $75,exta 半個鐘就人頭多收 $6. 人頭包左一杯飲品,今日我地消費左 3.5小時,平均一人一百+食物係呢d 要來hea 同 relex 既地方唔會expect 食物好好,我叫左“吞拿魚意粉“ 味道好正常同不過不失,朋友叫左個 “巴馬臣煙肉芝士焗薯皮“ 同樣都係不過不失。我叫左杯 mango yogurt,因為係menu 上較貴,同埋會飽肚,出來賣相唔錯,又唔會太甜,我推yogurt!朋友叫左比較 basic 既飲品 strawberry 紅茶,蜜桃紅茶,凍咖啡,好難唔好飲既另外一提,佢地教人玩Boardgame 得兩個人其實唔係好夠,希望會多一兩個就好了
今日一行4人去空中棋園到 hea

凍咖啡
2016-05-14
芒果yogurt
2016-04-06 2981 浏览
放工後諗住搵個地方玩下,有同事建玩board game所以去左呢度。點左幾杯野飲玩左個半鐘埋單$71,game多而且員工都肯主動教人玩。不過有d game有d又舊又殘玩得唔夠過癮,個員工就話係呢個係人的問題!?叫佢自己試玩,點知佢自己玩一樣玩得唔順手,跟住我地走時問佢攞會員卡,佢竟然講好行夾唔送。OK,張卡唔洗要啦,因為我以後都唔會黎,亦唔會推薦朋友。

2015-07-24 2265 浏览
黎依間既原因,主要係玩game。 返放左工,連飯都未食,但我地知地依地有野食,所以放工就即刻過黎。雖然對樓上cafe 唔會存有好大希望,因為佢既特色係有board game 玩,但野食又唔錯喎。講下Board game, 佢有好多款既Board game, 唔識玩唔緊要, 佢會有人教你玩, 兩個人去玩都可以。叫左個雞肉飯($6x)雞扒好juice,個蕃茄汁酸酸地,好開胃,雞扒既份量超大,有手掌咁大份。唔係好記得個名...叫薯皮xx ($4x)雖然薯皮唔係好脆, 但個白汁既好濃味, 有少少煙肉。小食一流。

叫左個雞肉飯($6x)
雞肉飯
唔係好記得個名...叫薯皮xx ($4x)
薯皮
题外话/补充资料: 依到成日都好full,星期六或日就最好先reserve 位啦。
2015-07-17
雞肉飯
2012-08-05 2660 浏览
本來和朋友們約好了到海灘迎接夏日可惜天公不造美 連續下了好幾天大雨聚舊活動從室外回到室內到空中棋園玩了好幾個小時board game這裡只要付幾十塊就能玩上一整天而且還送一杯飲品 比普通café的大杯很多飲品選擇很多 咖啡奶昔花茶等等都有乳酸這類別平常比較少見 就點了巨峰提子乳酸真是超大杯 巨峰提子很甜 和乳酸搭配得很好坐了4, 5個小時也夠喝 真好另外這裡還有不少小吃 邊玩邊吃最適合不過點了一客吐司 不是厚切的稍微有點失望不過這裡的賣點始終是board game 不是食物這裡的員工態度實在值得讚賞他們會因應人數為客人推薦不同的遊戲而且還會和客人一起玩 讓他們更認識玩法這天我們玩了5, 6個遊戲 每一個都很好玩有的很刺激 也有要考腦筋和小聰明的空中棋園實在是打發時間的好地方
本來和朋友們約好了到海灘迎接夏日

而且還會和客人一起玩 讓他們更認識玩法
這天我們玩了5, 6個遊戲 每一個都很好玩
有的很刺激 也有要考腦筋和小聰明的
空中棋園實在是打發時間的好地方
$80 (其他)
大大杯:D
2012-01-28 1699 浏览
6個舊同學新年一聚,揀左黎依度,第一次黎超多board game.有一個未到,玩住blocker,諗住快d玩完就人齊,由於一開始大家都係摸索.去到尾要迫住人食人...叫左個焗咖哩德國肉腸,食物一般,可以再焗香d.之後玩左隻槍game,新年流流可以殺人,yeah好人定奸人邊倨個知,個個都"我係好人"我地頭2個鐘55蚊包一杯野飲,我就叫左杯巨峰提子紅茶,同其它台式飲品差唔多,好彩唔太甜.玩玩下打瀉左,辛苦晒呀哥哥清理,仲俾多杯我,服務態度要讚之後玩左個火車game(美國版),個個爭地盤.依個favorite.最後見10點幾玩左矮人掘金又係個個扮好人,我都扮左次,放左條岩既路入去,其實果次我係壞人.玩到打烊 11:30,就走人.多個可以kill time又大家玩得開心,野食可以再進步.

之後玩左隻槍game,新年流流可以殺人,yeah
好人定奸人邊倨個知,個個都"我係好人"

玩玩下打瀉左,辛苦晒呀哥哥清理,仲俾多杯我,服務態度要讚

玩到打烊 11:30,就走人.
多個可以kill time又大家玩得開心,野食可以再進步.
2012-01-27
  • 巨峰提子紅茶
2011-12-30 1455 浏览
是日一家人上來這裡玩玩遊戲, 能夠在舒適的地方玩有益身心的活動, 實是賞心樂事. 入場費$60兩小時, 包括一杯飲品.凍黑醋蜜糖茶: 8分, 我要的是這杯凍黑醋蜜糖茶, 大大杯, 都有排飲, 不會太甜, 幾潤口, 行完山飲番杯, 當堂舒暢了不少.文迪的一杯忘記了是甚麼.玩完一輪, 是時候出發到晚餐的地方了.

文迪的一杯忘記了是甚麼.
玩完一輪, 是時候出發到晚餐的地方了.
$60 (其他)
2011-09-17 1226 浏览
這是一間與別不同的Cafe。它主力推銷的並非美食,而是千奇百怪的遊戲。乘電梯上樓,門一打開,滿眼盡是各式各樣的棋盤,耳邊傳來陣陣玩樂叫聲,好不熱鬧!從友人口中得知這間餐廳,原來這裏只招待會員,首次光顧可即時免費入會。收費方面,首兩小時$55包一杯飲品,其後每半小時加$5。晚餐有三款推介,另可選擇麵包或沙律,大約$40-$50。是日精選是1)蕃茄鴨胸意粉、2)咖喱牛腩飯、3)鮮茄牛肉飯。點好食物後便開始玩棋啦!這裏的遊戲多不勝數,令人有點眼花瞭亂,你大可以請教職員。他們非常友善,會因應顧客的要求、人數、深淺程度等作推介,並會講解遊戲規則。遊玩期間遇到疑惑也可隨時發問,他們會很耐心地解答。我們揀了低難度的Blockers,正當大家玩得聚精會神時,飲品來了。荔枝雪泡頗大杯,質地厚身。味道不算太甜,而且夠清新。最喜歡它十分冰凍,為熾熱的氣氛降降溫。蕃茄鴨胸意粉隨後送上,份量是我意料之外的大碟。由於一心掛著玩遊戲,只是依稀記得它的味道。整體來說感覺不錯,扁意粉煙韌,配合蕃茄醬很夾。鴨胸偏硬身,是雪藏貨色。由於另兩枱客人玩得非常興奮,環境確是很嘈吵。這裏是和一班朋友消閑的好地方,如要靜靜的傾偈便不
這是一間與別不同的Cafe。
它主力推銷的並非美食,而是千奇百怪的遊戲。
收費方面,首兩小時$55包一杯飲品,其後每半小時加$5。
晚餐有三款推介,另可選擇麵包或沙律,大約$40-$50。

點好食物後便開始玩棋啦!

這裏的遊戲多不勝數,令人有點眼花瞭亂,你大可以請教職員。
遊玩期間遇到疑惑也可隨時發問,他們會很耐心地解答。

荔枝雪泡頗大杯,質地厚身。味道不算太甜,而且夠清新。
最喜歡它十分冰凍,為熾熱的氣氛降降溫。
蕃茄鴨胸意粉隨後送上,份量是我意料之外的大碟。
由於一心掛著玩遊戲,只是依稀記得它的味道。
由於另兩枱客人玩得非常興奮,環境確是很嘈吵。
這裏是和一班朋友消閑的好地方,如要靜靜的傾偈便不太適合。
不建議在此享用正餐,因為你會不知滋味,叫飲品便夠了。

可能職員太少的關係,結賬時待了很久很久。
見外面等位的客人如山,我們也有點不好意思,希望餐廳能在這方面加以改善。

2010-11-24 905 浏览
11月真係好多朋友生日~上個星期2朋友生日~我原本打算book去佢地太子間分店ge...因為之前跟朋友去玩過一次~!覺得好特別而且好多新奇刺激ge棋玩想去多次~!可惜full左~............於是佢地ge店員就推介我去佢地間分店~~佢地而家好似做緊promotion~連晚餐玩全晚都係$88~見到好似幾抵甘~而且生日ge朋友想去玩~生日大晒~我地班新界人唯有照去la~原來佢地係灣仔開左間分店~利害!仲唔到佢地都有分店~!灣仔店ge收費同太子店差唔多!我地book左7:00~11:30!!我朋友早少少上去放低個蛋糕再來join我地~!不過最後係mtr等到7:20至齊人~好唔好意思甘打去同佢地改遲d到~店員都好有禮貌甘話ok!!最後7:30至到都唔會遲好多姐~ 灣仔店比太子店大好多~而且環境好唔同.佢地周圍都擺晒棋~好多~!我地估起碼超過400副棋~!店員安排我地8個人坐係窗口位~望到大半個修頓球場!!我地都好滿意~可能地方大左~坐都坐得舒服d!! 整體來說感覺很不錯, 而且佢地灣仔店ge晚餐都同太子店唔同~唔知係咪係港島ge關係~d野食都精美d而且味道唔錯~!我叫左法式芥末汁蒜香
11月真係好多朋友生日~

原來佢地係灣仔開左間分店~利害!仲唔到佢地都有分店~

我叫左法式芥末汁蒜香雞翼飯

味道ok~d雞翼都ok入味~!!多d汁會好味d~!同埋加左$8

Cappuccino特飲~!!味道ok~!係Cappuccino同乳酪mix ge味道~!幾特別!
我ge朋友大多都係叫左呢個~

意式蛋包茄汁肉腸意粉

我試左少少~好好味~可能隔離飯香la~早知都叫呢個~!

佢地d綠茶同紅茶都係甘大杯~!不過朋友就嫌甜左少少~!希望下次去唔好再甘甜~!!!!!!!!!!
我地食完飯之後就梗係即刻出去選棋完la~~d棋好多~!都唔知玩d咩野好~~好彩佢地ge店員都好好~見我地選棋就主動走來介紹!!佢介紹左我地玩一副賣魚ge game~叫Cash a Catch!有錢同埋一個叮叮仲有其他魚~!!好好玩~不過聽店員講解左起碼有15分鐘~而且我地又多多問題wo~難得店員唔嫌我地煩~!!
仲好有耐性甘講解~而且仲介紹左好多款games俾我地~!服務值得一讚!
我地玩到11:00左右就切蛋糕!!要俾$60切餅$$~都幾貴!!!!!不過好彩佢地都有送返張佢地自制ge生日卡同相俾生日ge朋友!我地玩到佢地收鋪至走~~!!

灣仔店環境比較優雅~!!!地方大d~!坐得舒服d~!但是男女廁都係得一格~去廁所要等而且女廁好焗~!!!!!!!!!!!

今次係我第2次去空中棋園玩~佢地d棋真係好多款而且又新!我玩borad game玩上左癮~仲join做會員~haha~唔使錢又有印仔"cup"!以後都會keep住同成班再去玩~有空又唔想同朋友齋傾計ge話~ 空中棋園會是一個不錯ge選擇.
2010-11-20
庆祝纪念