2023-09-27
🦀 秋季必食 大閂蟹放題 🍂今年新年同家人喺「 #等等hea 」食咗個 #盆菜 放題,覺得好特別、多食物選擇、抵食,一試難忘😋😋! 就嚟踏入 #大閘蟹 嘅季節,等等hea又推出咗大閘蟹放題,88分鐘任食,實測食到5-8隻🦀🦀🦀!當然都仲有大量蟹粉、蟹肉小食、雞煲、蟹粥、阿宗麵線等等,全部任食唔嬲🥳🥳🥳!呢度淨係大閘蟹都有成四種,仲有公同乸揀,滿足你多種食法! 而且仲有齊剪刀✂️蟹鉗,唔洗擔心拆唔掂😆!🧖🏻♀️🦀 清蒸大閘蟹 (大推🌟🌟🌟🌟🌟)坊間好多水煮大閘蟹,其實都係冇清蒸咁鮮甜,咁能夠鎖住肉汁、鮮味!😍 蟹公肉厚鮮甜,蟹乸超多蟹膏,勁正!🌶️🦀 麻辣大閘蟹(🌟🌟🌟)呢隻麻辣大閘蟹炸得香脆,裏面啲蟹肉都好香,但其實唔會太辣,唔好比個樣嚇親🤣! 有少少似食避風塘,但蟹味更鮮更突出,唔會䃝得個辣字,值得一試😋🧂🦀 鹽焗大閘蟹 (🌟🌟)鹽焗大閘蟹鹹香十足,啲蟹肉焗完會比較乾身,另一種食法,刮出嚟配小食都一流🤤🤤🥃🦀 玫瑰露花雕大閘蟹 (🌟🌟🌟🌟)呢隻玫瑰露花雕味係廚師精心研發,玫瑰露同花雕酒嘅比例、浸泡時間等等,經過多番嘗試後,終於製成呢隻內外都香噴噴嘅大閘蟹!🤗今次放題仲可以任食蟹粉水餃、生
🧖🏻♀️🦀 清蒸大閘蟹 (大推🌟🌟🌟🌟🌟)
🌶️🦀 麻辣大閘蟹(🌟🌟🌟)
🧂🦀 鹽焗大閘蟹 (🌟🌟)
🥃🦀 玫瑰露花雕大閘蟹 (🌟🌟🌟🌟)
今次放題仲可以任食蟹粉水餃、生滾大閘蟹粥、蟹油香辣雞煲、台式陽蟹粉糯米飯、蟹粉花枝丸、蟹粉爆汁貢丸、蟹油多春魚、一口麻辣鴨血、萬華街蚵仔滷肉飯、阿宗麵線(正宗阿宗辣椒醬)、士林鹽酥雞粒、蟹粉滷肉時菜、手工薑茶芋圓、手工芋圓豆腐花等等⋯ 多到數唔晒😍! 大推蟹粥,真係好香、真材實料! 仲有雞煲(每份一碗)都好好食🤤!最後記得食返兩碗糖水🤤 仲任飲各種台式飲品、黑糖珍珠系列、汽水等等,大滿足🥳