2023-09-27 1434 浏览
🦀 秋季必食 大閂蟹放題 🍂今年新年同家人喺「 #等等hea 」食咗個 #盆菜 放題,覺得好特別、多食物選擇、抵食,一試難忘😋😋! 就嚟踏入 #大閘蟹 嘅季節,等等hea又推出咗大閘蟹放題,88分鐘任食,實測食到5-8隻🦀🦀🦀!當然都仲有大量蟹粉、蟹肉小食、雞煲、蟹粥、阿宗麵線等等,全部任食唔嬲🥳🥳🥳!呢度淨係大閘蟹都有成四種,仲有公同乸揀,滿足你多種食法! 而且仲有齊剪刀✂️蟹鉗,唔洗擔心拆唔掂😆!🧖🏻‍♀️🦀 清蒸大閘蟹 (大推🌟🌟🌟🌟🌟)坊間好多水煮大閘蟹,其實都係冇清蒸咁鮮甜,咁能夠鎖住肉汁、鮮味!😍 蟹公肉厚鮮甜,蟹乸超多蟹膏,勁正!🌶️🦀 麻辣大閘蟹(🌟🌟🌟)呢隻麻辣大閘蟹炸得香脆,裏面啲蟹肉都好香,但其實唔會太辣,唔好比個樣嚇親🤣! 有少少似食避風塘,但蟹味更鮮更突出,唔會䃝得個辣字,值得一試😋🧂🦀 鹽焗大閘蟹 (🌟🌟)鹽焗大閘蟹鹹香十足,啲蟹肉焗完會比較乾身,另一種食法,刮出嚟配小食都一流🤤🤤🥃🦀 玫瑰露花雕大閘蟹 (🌟🌟🌟🌟)呢隻玫瑰露花雕味係廚師精心研發,玫瑰露同花雕酒嘅比例、浸泡時間等等,經過多番嘗試後,終於製成呢隻內外都香噴噴嘅大閘蟹!🤗今次放題仲可以任食蟹粉水餃、生
🦀 秋季必食 大閂蟹放題 🍂

🧖🏻‍♀️🦀 清蒸大閘蟹 (大推🌟🌟🌟🌟🌟)

🌶️🦀 麻辣大閘蟹(🌟🌟🌟)

🧂🦀 鹽焗大閘蟹 (🌟🌟)

🥃🦀 玫瑰露花雕大閘蟹 (🌟🌟🌟🌟)

今次放題仲可以任食蟹粉水餃、生滾大閘蟹粥、蟹油香辣雞煲、台式陽蟹粉糯米飯、蟹粉花枝丸、蟹粉爆汁貢丸、蟹油多春魚、一口麻辣鴨血、萬華街蚵仔滷肉飯、阿宗麵線(正宗阿宗辣椒醬)、士林鹽酥雞粒、蟹粉滷肉時菜、手工薑茶芋圓、手工芋圓豆腐花等等⋯ 多到數唔晒😍! 大推蟹粥,真係好香、真材實料! 仲有雞煲(每份一碗)都好好食🤤!最後記得食返兩碗糖水🤤 仲任飲各種台式飲品、黑糖珍珠系列、汽水等等,大滿足🥳

2023-09-27 110 浏览
秋風起,除左三蛇肥,更加係食蟹既季節🦀之前已經係呢間餐廳既常客,見佢最近出咗一個大閘蟹放題,就一定要黎食‼️等等Hea 聯乘 大閘蟹教主 @hk.mrcrab ,由揀選蟹苗開始著手,選用天然大閘蟹蟹苗,確保蟹苗全部都係優質品種,用心繁殖,確保所有大閘蟹健康成長,肥肥白白送到去各位面前😍呢個放題有幾個大閘蟹嘅size比大家選擇,不但有大閘蟹公,大閘蟹乸,蟹粉水餃,生滾大閘蟹粥,蟹油香辣雞煲,台式腸蟹粉糯米飯,蟹粉花校丸,蟹油多春魚等等,而且仲包埋好多台灣食品,飲品比大家任食!呢個大閘蟹放題比較特別既係,唔單止蟹可以再加,而且仲有幾款做法比你選擇☺️包括花雕,同麻辣,等大家除左清蒸大閘蟹,仲可以多D口味選擇落完單就好快上到蟹,仲出哂煙架😍D蟹真係好新鮮好好食,D肉唔會散,而且好足兩!聽老闆講,佢仲為左令大家食蟹時可以更食得出鮮味,佢試足十幾隻醋,終於試到一隻最合適既醋比配大閘蟹一齊食,果然我試完之後真係超級好食‼️主角大閘蟹固然好優秀🌟其它任食既餐點都相當不錯!佢地既蟹粉系列都唔馬虎,每一樣都好好食,我最鐘意都係蚵仔滷肉飯,上面既蚵仔都係大隻同埋唔會霉架!總括而言,呢個價錢食到咁優質嘅大閘蟹,加
秋風起,除左三蛇肥,更加係食蟹既季節🦀
總括而言,呢個價錢食到咁優質嘅大閘蟹,加上放題,性價比真係超級高‼️
地點位於九龍城,喺宋王臺站行過去都好快🚩襯住係大閘蟹季節好把握機會去啦😍

等等HEA (九龍城) @waitwaithea
九龍城福佬村道41號地舖📍
2023-09-25 78 浏览
台灣夜🍴•戀上三杯雞微辣雞 肉質還好 不過不失•戀上軟Q鴨血鴨血配埋花生一齊食用鴨血滑花生香 可以•刀削麵湯底少許微辣刀削麵麵質有口感 整體上可以•魯肉飯不過不失既魯肉飯 •魯肉乾煸四季豆有啲偏乾既四季豆 有啲啲肉碎味道都可以•珍珠奶茶最鍾意都係杯珍珠奶茶珍珠夠煙韌
台灣夜🍴

•珍珠奶茶
最鍾意都係杯珍珠奶茶
珍珠夠煙韌

2023-09-23 108 浏览
採用大閘蟹教主 全香港最正宗優質江蘇大閘蟹品牌 ✨今年再創新推出麻辣大閘蟹同鹽焗大閘蟹新鮮清蒸款口味 仲有新鮮清蒸添架🔥.🔍88分鐘大閘蟹任飲任食放題(蟹公約4両-5両·蟹乸約3両半) $579 花雕, 鹽焗, 麻辣呢幾款口味仲未出 所以今次就先試清蒸💦蟹乸同蟹公啲膏都好飽滿 蟹乸嘅膏較實 好甘香 蟹公嘅膏就較黏口 香味一樣咁濃郁🧡食完蟹之後店主仲好貼心 送上熱辣辣嘅薑母茶 幫助驅寒☕️唔好以為88分鐘唔夠食啊 等蒸蟹嘅時間不計在內架⏰.📌生滾大閘蟹粥粥上面舖左好多蟹肉 粥底好綿滑有蟹香 啲米係原粒大米 口感更豐富🍚.📌蟹粉澎湖花枝丸,蟹粉爆汁貢丸兩款丸口感都好彈牙 不過就有小小偏乾🍢.📌蟹粉水餃水餃入面係豬肉餡 湯底有好多蟹肉 味道好鮮甜🥟.📌蟹粉滷肉時蔬菜心好淋甜 上面舖滿滷肉 肉質好軟綿 滷水味超濃郁🐷🥬.📌士林鹽酥雞粒經典嘅台式小食 雞肉肉質好滑 外層炸粉唔會太厚🍗.📌一口麻辣鴨血鴨血都幾滑 唔會腥 辣度適中 唔食得辣嘅都可以接受 入面仲有花生同青瓜作配菜🦆🩸🥜🥒.📌阿宗麵線湯底濃稠 都幾香甜 麵線好爽滑 入面仲有大腸 一定要配埋正宗阿宗辣椒醬 更加惹味🌶️🍜.📌手工芋圓豆腐花豆腐

📌生滾大閘蟹粥
📌蟹粉澎湖花枝丸,蟹粉爆汁貢丸
兩款丸口感都好彈牙 不過就有小小偏乾🍢

經典嘅台式小食 雞肉肉質好滑 外層炸粉唔會太厚🍗
📌一口麻辣鴨血

📌阿宗麵線

📌手工芋圓豆腐花
豆腐花豆香味好濃郁 仲有白涼粉同涼粉 一齊食口感好豐富 不過芋圓口感就唔算太煙靭 粉感比較重🤍

📌黑糖珍珠鮮奶
充滿黑糖焦香 唔會太甜 珍珠口感好Q彈🧋
📌桑椹無花果菊花黑枸杞茶
超少甜嘅冷泡茶 淡淡菊花香 好清爽🌻☕️
2023-09-11 107 浏览
玩味十足的牆身,掛滿霓虹燈,增添氣氛,打卡唔錯。台灣菜味道幾好,唔太鹹:滷肉飯、滷水豬耳、麵線、酸甜咕嚕肉,台式腸幾好食。服務態度友善,晚市唔算多人,坐四人卡位都舒服。
  • 魯肉飯
2023-06-25 240 浏览
今次去「等等HEA」食下新嘢先😉.日本滑蛋原條鰻魚飯🍱鰻魚肉質軟渦,但有少少骨🥺用上台灣花蓮瑞穗牧場牛乳🐄同日本雞蛋炒成滑蛋🇯🇵🥚真係入口滑溜溜😌.水蜜桃生炒骨🐖香脆生炒骨加上梅子水蜜桃🍑三色椒炒🫑酸甜開胃🤤台式香辣雞煲🐔雞件肉質頗嫩☺️辣中帶麻🌶好味道.等等蚵仔煎🍳切開見至超多蚵仔🦪木薯粉同炒蛋比例適中👍🏻煎得香口😋再加上蚵仔煎醬汁,正呀😝.台式烤香腸🍖有普通同墨魚汁香腸🦑加埋蒜片一齊食就最正宗🧄.和風貓耳朵🖤貓耳朵爽口😗配上微酸醬汁,好開胃😜.刀削麵🍜紅燒湯底清甜🔥紅蘿蔔煮到軟腍入味🥕白飯🍚.手工芋泥鮮奶🥛食到粒粒芋泥💜甜度剛好.凍黑糖珍珠鮮奶🧋黑糖珍珠煙韌😆鮮奶充滿濃郁黑糖味😙.百香果茶🍹百香果加埋清新茶底🍵解渴必飲😬
今次去「等等HEA」食下新嘢先😉

台式香辣雞煲🐔雞件肉質頗嫩☺️辣中帶麻🌶好味道
台式烤香腸🍖有普通同墨魚汁香腸🦑加埋蒜片一齊食就最正宗🧄
和風貓耳朵🖤貓耳朵爽口😗配上微酸醬汁,好開胃😜
刀削麵🍜紅燒湯底清甜🔥紅蘿蔔煮到軟腍入味🥕

白飯🍚
手工芋泥鮮奶🥛食到粒粒芋泥💜甜度剛好
凍黑糖珍珠鮮奶🧋黑糖珍珠煙韌😆鮮奶充滿濃郁黑糖味😙
百香果茶🍹百香果加埋清新茶底🍵解渴必飲😬
  • 等等蚵仔煎
  • 等等蚵仔煎蛋
  • 黑糖珍珠鮮奶
來到九龍城區等等Hea吃正宗台式午餐,今天我們叫了等你假日套餐 Holiday Set 的紅燒牛肉麵 $69 🍜川辣紅燒牛肉麵$69 🥘另外,每款套餐可以以優惠價$15追加配小食,我們追加了麻辣🌶️豬耳🐷👂麻辣豬耳係好好辣🥵,不太吃辣就叫滷水吧😝飲品方面: 我們兩杯都選擇了黑糖珍珠鮮奶🧋,一杯正常甜度,一杯半糖🫶。我個人覺得半糖甜度是剛剛好的,正常甜度覺得好甜,太甜🧋主食方面: 餐廳有飯,有麵,蛋餅,吐司等供應,下午三時後也有甜品🍧🍨今次我們叫了紅燒牛肉麵,麵底可以選擇陽春麵或刀削麵,今次我們選擇了刀削麵,川辣真是不太辣,是小辣程度,牛肉大塊,麵底都夠多,牛肉足料☺️湯底又可以,不過我本身似為會辣的。📍等等HEA📍九龍城福佬村道41號地下

📍等等HEA
📍九龍城福佬村道41號地下

2023-06-17
午餐
2023-06-05 108 浏览
用永安積分買咗兩位下午茶火鍋套餐。事頭婆熱情招待,請我哋飲美味好飲的珍珠奶茶和冬瓜檸檬。遷就家人冇點麻辣,試古早酸菜烤魚㷛,條魚都OK,唔腥!肥牛,其他嘢都算合格!
2023-06-05
$250 (其他)
用餐优惠
團購
  • 蚵仔滷肉飯
2023-05-28 477 浏览
今日星期日,特登去九龍城搵食,次次落去都食泰國嘢,今次不如食其他啦,想OpenRice見到呢一間餐廳,有幾多人like,特登行過去睇吓間餐廳。見到入邊都冇人食,見到佢門口寫有雞煲又烤魚,然後即刻有個姐姐沖出嚟,係咁話我平啲俾你啊, 399兩位,我話仲有冇其他費用啊?佢話加埋501,再送埋嘢飲俾我哋任飲,跟手我行咗一陣間,是但啦去試吓啦。入到去,叫咗個烤魚香辣味,上到嚟見到個湯底就已經唔對路,唏哩呼嚕水咁嘅樣,條魚硬骨骨又魚腥味好重,啲魚肉又硬。佢有啲小食 流心蛋,只有這個我覺得OK,阿宗麵線難食沒有味道的,鹽酥雞不過不失,台式飲品都係一般嘢。然之後再叫一個細細份嘅雞煲,我都唔敢叫太大份一陣間唔好食又浪費咗,點知啲雞有兩種唔同嘅樣,我極度懷疑係啲炸雞用唔使炒埋一堆當雞煲上。 加埋食咗都冇30分鐘,我已經走啦,因為真係好難食。買單睇清楚,原來仲有每一位$28的假日附加費。一定唔會再有下一次。

一定唔會再有下一次。

阿宗麵線
鹽酥雞
鮑魚,雞煲
香辣烤魚
2023-05-28
2023-05-08 138 浏览
依間餐廳成日都出唔同嘅放題🤭之前有大閘蟹放題嘅時候食到舔舔脷😳今次推出左韓國嘅束草紅蟹🦀都係第一次食依隻蟹,抱住好大既期望黎😇.✨束草紅蟹放題 $479 (123分鐘)呢隻紅蟹係鮮色為主,啲肉主要係分怖係蟹腳,蟹身即存放咗好多蟹膏😍蟹膏相當鮮甜😇呢間店仲會送上一小碟蟹膏,可以用黎拌麵/ 飯🍚,凍食會更鮮甜好食🤤.烤魚(農場番茄味烤魚)其實烤魚已經有唔同嘅口味☺️無論辣定係唔辣一定有一款岩你地👍🏽每一條烤魚嘅份量都好多,魚肉超厚🤭魚皮炸到有少少脆口,配上蕃茄嘅酸酸甜甜😳.雞煲 (花膠胡椒雞煲)呢個湯底真係超讚👍🏽香濃嘅胡椒味❣️配上娃娃菜🥬,啲菜索晒所有既湯既精華🤭估唔到配角都可以變到甘吸引🤤依個雞煲用咗半隻春雞☺️所有打邊爐既配料都可以任食.⚠️食完之後點可以唔食甜點🍮今次用左196芋圓,煙煙韌韌點都一定要黎食
✨束草紅蟹放題 $479 (123分鐘)

烤魚(農場番茄味烤魚)

雞煲 (花膠胡椒雞煲

呢間餐廳主打台式料理,最近推出123分鐘束草紅蟹放題套餐,仲可任食正宗台式烤魚、雞煲同台灣小食🤩💗束草紅蟹迷之選套餐 ($269/ 位)🦀每位包束草紅蟹一隻(冷食)重點當然係韓國深海千米束草紅蟹✨蟹肉主要係長長嘅蟹腳中,以鮮味為主,每人仲會一碗蟹膏沾蟹肉食🍲五選二湯底滋味台式火鍋🐟古早酸菜味烤魚:原條烤魚先炸後放湯,魚肉多刺少,加入酸菜、芽菜、洋蔥、芫荽、澎湖花枝丸、澎湖貢丸等配料煮成,湯底滾得耐就更濃更酸,魚肉就越煮越入味🐔花膠胡椒雞煲:半隻雞原隻上,賣相都幾吸引,雞肉煮後嫩滑,但花膠份量較少。湯底超重胡椒味,非常暖胃,底下嘅娃娃菜同白蘿蔔吸收晒湯底精華🔥無限追加火鍋配料美國肥牛、澎湖貢丸、萵筍、黑松露花枝丸、唐生菜、白蘿蔔、娃娃菜🍤無限追加台式小食阿等麵線、士林鹽酥雞、萬華街小碗蚵仔滷肉飯、網紅品牌196台式手工芋圓、基隆市甜不辣、台式滷水糖心蛋、蒜香麻辣豬耳、台式鴛鴦腸🧋無限追加台式飲品 (+$32)台式果茶、珍珠奶茶、啤酒、汽水

💗束草紅蟹迷之選套餐 ($269/ 位)
🦀每位包束草紅蟹一隻(冷食)
束草紅蟹

🍲五選二湯底滋味台式火鍋
古早酸菜味烤魚

🔥無限追加火鍋配料
🍤無限追加台式小食
阿等麵線
台式小食

🧋無限追加台式飲品 (+$32)
台式果茶、珍珠奶茶、啤酒、汽水
台式飲品

束草紅蟹
阿等麵線
台式小食
2023-04-30 1821 浏览
【九龍城區】【等等HEA】呢間喺 1am0896 已經同我前直屬上司莊敬哥去過,佢哋出咗新嘢,我今次就同另一位朋友去試。今次係試 $289 嘅「束草紅蟹迷之選套餐」,主菜就係韓國直送嘅「深海千米束草紅蟹」,不過我係唔食得嘅,係朋友幫我。除咗本身因為我病咗食唔到太多嘢,而且我係對蟹敏感,所以點都要搵佢幫手。佢就覺得啲蟹好特別,凍食亦到保持到蟹嘅原味,出面係食唔到呢款,不過食開其他蟹又好似唔覺得佢好突出,只係特別,佢都未食過呢種蟹。我就努力於「正宗麻辣味烤魚」同埋「台式香辣鮑魚雞煲」,唔好以為得呢兩款,係有好多款煲都係任食嘅,包括烤魚。只係因為我病到冇晒胃口,所以先食得兩煲咁少。味道上兩者都好正,帶病上陣嘅我都食咗唔少,好食。餐廳經理見我唔舒服直接同我發辦叫小食,「士林鹽酥雞」、「蒜香麻辣豬耳」、「基隆市甜不辣」、「台式鴛鴦腸」、「炸雙丸」都唔錯,碗「網紅品牌196台式仙草手工芋圓」我畀咗朋友食,我上次食過嘛,朋友都話唔錯幾好食。我哋有飲嘢,個餐加 $32 可以任飲台式飲品,朋友飲「菠蘿四季春」、「冬瓜檸檬」同「荔枝烏龍」,三款都好飲,係前者甜咗少少。我就飲「珍珠華田」、「黑糖薑母茶」、「

我哋有飲嘢,個餐加 $32 可以任飲台式飲品,朋友飲「菠蘿四季春」、「冬瓜檸檬」同「荔枝烏龍」,三款都好飲,係前者甜咗少少。我就飲「珍珠華田」、「黑糖薑母茶」、「香芋珍珠奶茶」同「珍珠烏龍奶茶」,都係唔錯嘅。。。

佢哋個 123 分鐘任食都幾多款式可以揀,仲有火鍋料同台式小食可以無限量追加,名單如下:

古早酸菜白肉煲

基隆市甜不辣
台式滷水糖心蛋
蒜香麻辣豬耳
台式鴛鴦腸
阿宗麵線(配阿宗辣椒醬)

呢間餐廳我曾經寫過用餐體驗以及食物,如果想睇,可以打以下 hashtag 搜尋返嗰次嘅用餐體驗記錄:

1am0896

(地址:九龍城福佬村道41號地下)

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am九龍城區 #宋皇臺 #九龍城 #等等HEA #台式餐廳 #束草紅蟹迷之選套餐 #深海千米束草紅蟹 #正宗麻辣味烤魚 #台式香辣鮑魚雞煲 #士林鹽酥雞 #蒜香麻辣豬耳 #基隆市甜不辣 #台式鴛鴦腸 #網紅品牌196台式仙草手工芋圓 #台式飲品 #古早酸菜白肉煲 #台式香辣鮑魚雞煲 #花膠胡椒雞煲 #台南南乳豬手煲 #古早酸菜味烤魚 #農場蕃茄味烤魚 #1am0962 #1ambackup
  • 鹽酥雞
  • 等等蚵仔煎
  • 芋圓
  • 等等三杯雞
  • 阿等麵線
  • 黑松露黃金花枝丸
  • 蚵仔滷肉飯
2023-04-26 81 浏览
每人包一隻蟹,很鮮甜,點了-個酸菜魚煲,好嘢味,還有鮑魚鷄㷛都好入味,其他小食都幾好食,員工好有耐心的介紹,還叫了很多小食如蚵仔飯、面線、炸雞、肥牛等,水準可以,會再來 …
有好野不能獨食,繼上次同一班靚女去食完,今次再帶靚媽🥰去食~~韓國🇰🇷深海千米束草紅蟹 🦀+ 無限♾️️任食5選2 煲料分別有$269 (淺嚐蟹)及$479 (無限蟹)/位而煲料就有3款口味烤魚🐟(麻辣、酸菜、蕃茄)、台式香辣鮑魚雞煲、花膠胡椒雞煲台南乳豬手煲、古早酸菜白肉煲😍😍我哋點了酸菜烤魚及花膠胡椒雞煲雖然時全食,但每樣份量都好多😋 原條烤魚,肉質嫩滑,旁邊有大量酸菜、墨魚丸、貢丸等,湯底酸酸地好開胃,而且唔辣。用上半隻雞的雞煲,湯底胡椒味香濃,飲落好暖胃,裡面有好多椰菜及蘿蔔,吸收了湯的精華,特別入味至於🌟重點韓國🇰🇷深海千米束草紅蟹 🦀,腳長長,蟹肉鮮味,仲可以沾膏汁另外亦可以無限任食多款台式小食、台式特飲等,鹽酥雞、滷肉飯、溏心蛋都不容錯過😋

韓國🇰🇷深海千米束草紅蟹 🦀+ 無限♾️️任食5選2 煲料
分別有$269 (淺嚐蟹)及$479 (無限蟹)/位

台南乳豬手煲、古早酸菜白肉煲😍😍

我哋點了酸菜烤魚及花膠胡椒雞煲

花膠胡椒雞煲
[ 等等hea ]九龍城呢間台灣菜餐廳之前推出過大閘蟹放題、盆菜🥘放題,今次又有新搞作,放題套餐以韓國🇰🇷束草特產嘅深海千米紅蟹🦀為主題。供應日期: 即日起至2023年9月15日入座時間: 2:30pm至8:30pm✿ 束草紅蟹迷之選套餐$269/位(5:30pm後入座+$20)
每位包束草紅蟹🦀一隻 ✿ 束草紅蟹放題套餐$479/位(5:30pm後入座+$20)
無限束草紅蟹🦀放題 入座起計123分鐘韓國🇰🇷束草深海紅蟹🦀束草係位於首爾東北面嘅小魚港,專產深海紅蟹。紅蟹以鮮為主,上枱前已預先解凍,可即拆蟹冷食。蟹身鮮味濃,而蟹肉主要於蟹腳內,蟹肉鮮甜美味。店員仲會每人送上蟹膏伴飯或麵食一流!😍無限任食台式火鍋🍲除咗食紅蟹,餐廳有五款台式煲料選擇,可從中選兩款,款式有:1️⃣台式烤魚🐟(正宗麻辣味、古早酸菜味 或 農場蕃茄味)2️⃣古早酸菜白肉煲🥘 3️⃣台式香辣鮑魚雞煲 🐔4️⃣花膠胡椒雞煲🍲5️⃣台南乳豬手煲🐷入座時見到隔離枱食緊台式烤魚香噴噴好想食,但落order時已經賣哂🥹唯有下次再來食啦🤣🤣最後食咗「台式香辣鮑魚雞煲🐔」,同樣惹味🤤。鮑魚數量按人頭提供,而雞煲加咗麻辣醬料、指天椒🌶️&洋蔥等去炒,
[ 等等hea ]

供應日期: 即日起至2023年9月15日
入座時間: 2:30pm至8:30pm

✿ 束草紅蟹迷之選套餐
$269/位(5:30pm後入座+$20)
每位包束草紅蟹🦀一隻

✿ 束草紅蟹放題套餐
$479/位(5:30pm後入座+$20)
無限束草紅蟹🦀放題 入座起計123分鐘

韓國🇰🇷束草深海紅蟹🦀

無限任食台式火鍋🍲
除咗食紅蟹,餐廳有五款台式煲料選擇,可從中選兩款,款式有:

1️⃣台式烤魚🐟
(正宗麻辣味、古早酸菜味 或 農場蕃茄味)
2️⃣古早酸菜白肉煲🥘
3️⃣台式香辣鮑魚雞煲 🐔
4️⃣花膠胡椒雞煲🍲
5️⃣台南乳豬手煲🐷

入座時見到隔離枱食緊台式烤魚香噴噴好想食,但落order時已經賣哂🥹唯有下次再來食啦🤣🤣最後食咗「台式香辣鮑魚雞煲🐔」,同樣惹味🤤。鮑魚數量按人頭提供,而雞煲加咗麻辣醬料、指天椒🌶️&洋蔥等去炒,辣得好過癮。

無限追加火鍋配料
有美國🇺🇸特級肥牛、黑松露花支丸、萵筍等蔬菜。

無限追加台式小食
即食嘅台式小食選擇都唔少。「士林鹽酥雞🐔」口感香脆雞肉嫩滑;「蒜香麻辣豬耳🐷」夠惹味,中意食豬耳嘅人必點;而「萬華街小碗蚵仔滷肉飯」好有台灣風味,加埋有蚵仔🦪口感上更特別。

飲品
放題又點少得邊食邊飲,+$20可以無限追加台式飲品🧋、汽水🥤&啤酒🍺。

總結🫦
今次係第一次食韓國紅蟹,鮮甜唔腥有驚喜。👍🏻 中意食蟹記得要叫紅蟹任食放題
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
等等Hea台式料理