2024-02-05
想品嘗高質拉麵,又想價格相宜,所以呢間麵匠八就最適合。😻😻手切霜降牛頸脊😻😻霜降牛肉是牛頸脊部位的一種優質肉,具有豐富的肉汁和嫩滑的口感。切割成薄片後,牛肉更容易入味。😻😻棉花肚😻😻質地柔軟,口感豐富。棉花肚煮熟後,綿軟的質地能夠吸收湯汁的味道,為整道菜帶來了豐富的口感。😻😻蟹籽鮮蝦滑😻😻和😻😻日本鮮帶子😻😻作爲海鮮元素,蟹籽鮮蝦滑是由新鮮的蝦肉製成,口感滑嫩,帶有海鮮的鮮美。日本鮮帶子則是鮮美的扇貝,肉質鮮嫩,口感鮮美。😻😻皮蛋芫茜湯。皮蛋的鹹香和芫茜的清香相互融合,為整道菜提供了獨特的味道。這道湯品既溫暖了胃,又為整道菜增添了層次感。😋 😙皮蛋芫茜湯,正係一種令人垂涎三尺嘅佳餚👍。將皮蛋同新鮮嘅芫茜配埋一齊煲,湯底甘香,綿滑嘅皮蛋同清新嘅芫茜香氣,係一個絕配。成個湯啖啖都好清新😌,有啲淡淡嘅甜味,加埋啲鹽同胡椒調味,個湯仲有咗層次感。成個味道就好似帶你行過咁青翠而嘅山林一樣,好涼快🍃。同時,由於皮蛋同芫茜嘅營養價值都幾高🥬,好適合注重健康嘅朋友選擇。我覺得餐廳提供的食物種類算是包羅萬有的,而味道方面,今日真系令我非常滿足!