2017-03-02 5931 浏览
壽司款式多,三文魚壽司十分新鮮紅蘿白湯煲得很美味(鮮甜香口),簡直係人間極品炸蝦球又脆又香,但太少,完全不夠本人吃即煮麪當有鳥冬、拉麵。配料有:牛肉、生菜、芝士腸、鱼蛋(日式、中式、普通)本人吃了鳥冬田螺ok豬肉粟米好吃,香口洋葱圖又脆又甜,極好味Drever;s雪糕有6款揀:芒果、朱古力、士多啤梨、藍莓、開心果(獨有)、杏仁

2017-02-25 6478 浏览
一想食下午茶自助餐,尼間係首選雖然選擇不多,但最緊要岩自己口味嘛而食中午自助餐都係第一次熱盤上既野佢有D會轉, 唔會出死一味蠔,最值得讚既係,佢會不停加,唔會話D人拎晒第一二轉就無長腳蟹本人好少食,但見都幾多下,就嘗試下,好咸,d人話係海水味喎,咁我就唔知啦巴馬火腿加蜜瓜, 食左好多舊估佢唔到既係有燒牛同燒羊, 初初拎會拎左比較邊邊既位置,相對實左D,但去到中段既就好嫩, 燒羊略嫌不夠膻味唔想講得太行貨,但真係樣樣都係中上連雲吞雞都有,佢入面既菜菜真係好好食 蘑菇湯又好香好味,但唔敢飲得多,驚食唔到其他野最慘係最後食太多其他野,平時食下午茶自助餐係可以食到幾個雪糕,但今次只食到藍莓芝士餅味同開心果味雪糕各一,太少了
一想食下午茶自助餐,尼間係首選

雖然選擇不多,但最緊要岩自己口味嘛

而食中午自助餐都係第一次
熱盤上既野佢有D會轉, 唔會出死一味
蠔,最值得讚既係,佢會不停加,唔會話D人拎晒第一二轉就無

長腳蟹本人好少食,但見都幾多下,就嘗試下,好咸
,d人話係海水味喎,咁我就唔知啦

巴馬火腿加蜜瓜
食左好多舊

, 燒羊略嫌不夠膻味
唔想講得太行貨,但真係樣樣都係中上
連雲吞雞都有
,佢入面既菜菜真係好好食

蘑菇湯又好香好味,但唔敢飲得多,驚食唔到其他野
2017-02-12
2017-02-20 4582 浏览
本身見like佢page有8折所以嚟試下,有生蠔但如果你揀咗肥果d入面仲有些小結冰🙄 再試個蘿蔔牛腩賣相👍🏻⋯,反而幾like佢個白汁意粉同焗青口,Dreyers雪糕更係又係食多幾杯😋午市buffet唔多人,服務員安排一個比較僻靜嘅位我方便我同朋友傾計,最後選擇番張熱鬧d大d嘅枱。
午餐
2016-11-21 11037 浏览
屋企人生日,book左好多間都冇咩心水,最後睇左呢間,有7折,屋企人一早就入左場,620分就開始可以入場,今次係蟹既主題,一開始就先食生蠔,雖然唔大隻唔肥,但夠新鮮,仲有長腳蟹,有面包蟹,大閘蟹,其他食材都新鮮,有不同既甜點,刺身,雖然細小,但食材新鮮,值得推介實惠既buffet!
庆祝纪念
生日
用餐优惠
優惠券
  • Mövenpick雪糕
  • 刺身
  • 甜品
2016-11-15 8530 浏览
每次家庭聚會都搵自助餐食,因一行10人,大家可隨便選自己喜歡的食物因太遲先book枱,只有這間評價唔差的餐廳book到!就來試下啦!攞食物既地方唔大,而唔係話超多選擇,不過每款食物既味道都不錯呀食物補充得快,碟都收得快,環境舒服,座位唔太迫(好怕有些其他自助餐好多強國人lol)- 冰凍海鮮區都常我食自助餐食得最多就係生蠔&蝦呢間唔係即開生蠔, 唔洗等&任攞,今晚既生蠔係New Zealand的,新鮮&creamy, 我就食左15隻,其親戚食左30隻添lol ! 另外海鮮汁料有泰式生蝦汁,正,食左好多蝦 hahaha其他區有:串燒+燒牛燒羊/魚生壽司/Parma Ham/沙律吧/熟食/湯&蒸大閘蟹飯/甜品/飲料沙律吧:好鍾意食沙律菜&紅菜頭~ 都有10幾款野。串燒:幾好味,細細個爐師傅一路燒一路燒燒牛:麻麻地,成舊牛肉都好熟魚生:唔多選擇,但三文魚ok湯:螺湯,好清,冇乜味lol大閘蟹蒸飯:有牌寫住他們的大閘蟹有保證所以唔洗怕,不錯,細細隻但有膏熟食:款式會轉的,開頭錯過左就可能冇得再有。法式田螺 - 好surprise 有,好香garlic herb ,nice! 辣花螺 - 好un,

- 冰凍海鮮區
都常我食自助餐食得最多就係生蠔&蝦

沙律吧:好鍾意食沙律菜&紅菜頭~ 都有10幾款野。

串燒:幾好味,細細個爐師傅一路燒一路燒

燒牛:麻麻地,成舊牛肉都好熟

魚生:唔多選擇,但三文魚ok

湯:螺湯,好清,冇乜味lol

熟食:款式會轉的,開頭錯過左就可能冇得再有。
辣花螺 - 好un, 食左幾粒only
蒸龍利魚 - 最喜歡食魚,襯新鮮出爐攞,滑滑
菜 - 有點失望,得2款,西蘭花,黃牙白
蟹料理 - 有蒸蟹蛋白/蟹炒飯/蟹鉗/焗蟹蓋/蟹咖哩
炸物 - 又好多唔同款既炸物

甜品:任攞movenpick雪糕/豆腐花/macaroon/蛋糕/jelly/Chocolate fountain/tarts/水果

飲料:果汁/紅茶/中國茶/咖啡 (有得任飲好好喔!)
最後埋單每人差不多$500。比預期貴左少少因本身以為FB like左後會打折至$400頭,可能我睇錯左。又冇生日優惠~
不過都食得開心既!
庆祝纪念
生日
2016-11-08 7502 浏览
今次是因為生蠔吸引而來,size 剛剛好,新鮮到落滴檸檬汁就得,甚麼也不用加,蠔不段補充,食到你唔食,海鮮好新鮮,有大海蝦,青口及龍蝦仔,仲有剌身,基本上有沙律水果,燒牛肉,意大利火腿伴蜜瓜,熱盤都好多選擇幾齊,絕對唔馬虎,有即場廣東湯麺,串燒中的燒菠籮不乾又多汁,咬落去D汁就唧出黎,甜品全部都细細件,每樣都可以試D,仲有多款Dreyers 雪榚杯和迷你雪榚批,執碟好快,員工儀容整潔,服務有善,$248仲有八折,真係超抵。
2016-11-08
  • 甜品
  • 冷盤
  • 刺身
  • 串燒
2016-11-01 6085 浏览
呢間野可以唔使去,我上個月28號星期五去,食到8點三,海鮮已經唔加嘢,本身已經選擇少,為咗個主題「蟹宴」而去,卻冇太多選擇。以前都食過幾次好好,今次好差!Ham切到好似煙肉咁厚,得個死鹹!點食?檯檯做7折,客人係要食物唔係要折扣,原來佢唔知!
2016-10-06 19075 浏览
未夠時間入場,人們都坐在外邊等候。進餐廳後,發現環境也挺舒適,冷氣不太冷,四人座有一邊是梳化位。生蠔,每次看到都想吃多些,心中想以「打」為單位🤔,結果這次都大約吃了一打。生蠔較小型,據稱是紐西蘭生蠔,標榜多汁,的確不錯,有點厚實感覺。次次都怕吃太多,吃太多後坐著坐著又有點噁心,但總算沒有肚子痛,證明夠清潔。蟹腳都沒多吃,吃了個蟹蓋也有點膏還不錯。小龍蝦都沒吃了,因畢竟體形細小,費心機費時間,不吃也罷。牛舌,不同位置軟硬程度大有不同,硬的太硬了,沒意思;軟林的牛舌香而帶牛味,不錯。肉骨茶,一大鍋,夠熱而且有點藥材香,肉太瘦不太好吃,但藥材香再配點油炸鬼吸湯還是佳品。燒烤部的阿姐並不常在,燒牛柳看來也不怎麼吸引;只拿了一份燒豬肉腸,五味雜陳,好像帶點黑椒的豬肉腸,味道特別,剛燒好又是熱燙燙。飲品有橙汁、利賓納及自助咖啡機雪糕有Dryers 的小杯及小雪糕批,吃了個月的抹茶味,外表的朱古力皮脆得來太甜,去除了又浪費,內裏的抹茶雪糕不太粗糙,不錯。酥餅有櫃子盛著,但味道普通,口感死實,吃一件便夠。蘿蔔牛腩太瘦,整鍋放著無人問津。以價錢二百多而言,午市自助餐不算太貴,但熱葷食物種類不多;生蠔供應
未夠時間入場,人們都坐在外邊等候。
,的確不錯,有點厚實感覺

,證明夠清潔。
蟹腳都沒多吃,吃了個蟹蓋也有點膏還不錯
。小龍蝦都沒吃了,因畢竟體形細小,費心機費時間,不吃也罷

牛舌,不同位置軟硬程度大有不同,硬的太硬了,沒意思
;軟林的牛舌香而帶牛味,不錯。
燒烤部的阿姐並不常在,
燒牛柳看來也不怎麼吸引;只拿了一份
燒豬肉腸,五味雜陳,好像帶點黑椒的豬肉腸,味道特別
,剛燒好又是熱燙燙。

飲品有橙汁、利賓納及自助咖啡機
雪糕有
,不錯。
酥餅有櫃子盛著,但味道普通,口感死實,吃一件便夠
蘿蔔牛腩太瘦,整鍋放著無人問津

以價錢二百多而言,午市自助餐不算太貴,但熱葷食物種類不多;生蠔供應源源不絕,豐盈多汁,為生蠔吃自助餐的食客,這兒還是佳選
2016-09-10 8755 浏览
呢個以蟹為主題的自助晚餐,大部份菜式都加了蟹肉,款式都非常多,都很美味,侍應服務非常好,不停為你執枱,七折加一服務費後每人$430⋯⋯蠔食到尾先大隻啲,間中都會有啲殻,雪糕Haagen-Dazs只有雲呢拿味,而士多啤梨味就只有另外一個牌子
2016-08-24 7857 浏览
唔知係味暑假,比平日多人好多,full booking差啲book唔到位tim! 三個人用信用卡有八折,平均每人$230食品種類唔算好多,三文魚都尚算新鮮,可惜無乜剌身壽司款式揀!最讚既係牛扒 好軟 唔算好熟飲品橙汁味道唔假,冰凍 好推介雪糕仲有 drayers 既blueberry cheese ,脆皮芒果等等。雖然款唔多,但食物都唔差,200幾蚊算係咁!
最讚既係牛扒
好軟 唔算好熟

飲品橙汁味道唔假,冰凍 好推介

雖然款唔多,但食物都唔差,200幾蚊算係咁!
2016-08-17 7333 浏览
趁星期日放假,就走左去位於恆豐酒店既紅煙窗歎左個下午茶Buffet。食物大致分為幾類,有冷盤、熱食、湯、飲品、甜品等,款式都算多元化。冷盤除左有沙律,仲有小龍蝦、青口、蝦及大大粒田螺,值回票價,而且凍得黎又唔會有冰鮮味,但小龍蝦同青口既海水味略嫌過重,鍾意清淡既我就只可以淺嘗。而熱葷既種類亦多10幾種:港式魚蛋、中式蘿蔔糕、啖啖肉既蟹粥、芝士扇貝、焗法國田螺,煙三文魚蒸蛋等等。當中既煙三文魚雖然美味,但佢只能作點綴,主角就非蒸蛋莫屬,蛋白蒸到啱啱熟,而蛋黃則呈流心狀態,異常美味!鍾意食流心蛋既你就一定唔可以錯過啦!而湯同飲品亦有不少選擇──碗仔翅、鮮榨橙汁、西柚汁、自製檸檬茶,鮮奶等等。當中碗仔翅非常足料,加有大量肉絲、香菇及竹筍,但翅既份量較少及較咸,令碗仔翅愛好者既我大失所望!如果嫌種類唔夠,又鍾意飲下cocktail既朋友仔,就可以係自助餐時段加錢嘗試啦。甜品方面,中式的蕃薯糖水薑味夠重,適合係今日咁綿綿細雨下驅寒;而西式糕點及蛋糕種類十分多,除左芝士蛋糕,芒果布甸及焦糖燉蛋外,仲有馬卡龍及多種口味既Dreyer's,女仕們記得留肚食甜品啦!如果鍾意食pancake既朋友仔,就可
冷盤除左有沙律,仲有小龍蝦、青口、蝦及大大粒田螺,值回票價,而且凍得黎又唔會有冰鮮味,但小龍蝦同青口既海水味略嫌過重,鍾意清淡既我就只可以淺嘗。而熱葷既種類亦多10幾種:港式魚蛋、中式蘿蔔糕、啖啖肉既蟹粥、芝士扇貝、焗法國田螺,煙三文魚蒸蛋等等。當中既煙三文魚雖然美味,但佢只能作點綴,主角就非蒸蛋莫屬,蛋白蒸到啱啱熟,而蛋黃則呈流心狀態,異常美味!鍾意食流心蛋既你就一定唔可以錯過啦!而湯同飲品亦有不少選擇──碗仔翅、鮮榨橙汁、西柚汁、自製檸檬茶,鮮奶等等。當中碗仔翅非常足料,加有大量肉絲、香菇及竹筍,但翅既份量較少及較咸,令碗仔翅愛好者既我大失所望!如果嫌種類唔夠,又鍾意飲下cocktail既朋友仔,就可以係自助餐時段加錢嘗試啦。甜品方面,中式的蕃薯糖水薑味夠重,適合係今日咁綿綿細雨下驅寒;而西式糕點及蛋糕種類十分多,除左芝士蛋糕,芒果布甸及焦糖燉蛋外,仲有馬卡龍及多種口味既Dreyer's,女仕們記得留肚食甜品啦!如果鍾意食pancake既朋友仔,就可以試下用餐廳既自製pancake機,禁個“OK”製等唔使一分鐘就有得食,但配料方面就只有朱古力醬、士多啤梨醬同焦糖,如果能夠多加配料既話一定大大加分!至於服務方面,侍應態度友善,值得一讚!但當時人客唔算太多,但侍應收碟速度唔算太快,好多時拎完野食反位D"吉"碟仲係枱面!

2016-08-14
  • Buffet
2016-08-10 5533 浏览
今日同朋友去食中午自助餐,本來$248/位,但在開飯喇攞咗電子優惠券八折。 朋友先試食生蚝,果然閒日去著數在少人搶食,但生蚝無令人失望,Size雖細,食多D補番数…原來仲有隻火腿伴哈密瓜,火腿好食,亦算係貴價嘢,所以就憑上列兩樣,點都唔會抵番本啦。 其他食物,都與一般自助餐無乜两樣,但嫌蛋糕款式不多,件件係細Size,與一般酒店比下去,但有折仍會再去.

• 豆腐花
  • Buffet
2016-07-31 4937 浏览
屋企人之前過都話幾ok,所以下個月再book、本人就最鍾意佢旣龍蝦啦,都算幾新鮮、其它熱食味道都幾好、不過枱與枱太貼、比較有壓逼迫感、食物放的位置尚算可以、食物加添得都幾快。
2016-07-20 5613 浏览
最近想瘋狂試食buffet 見紅煙窗有折就前去一試!今次有麵包蟹 長腳蟹 生蠔 鵝肝麵包蟹有好多膏 不過好快會俾人夾曬嫁長腳蟹一般 冇乜肉食 長期得幾隻腳仔生蠔就有沙。。洗得唔好。。不過如果係一出即夾到 都有幾隻肥美嘅 鵝肝都ok嘅 不過舊多士就擺左好耐 好硬好難食熱食有時唔多夠暖 沙律不錯 但甜品就真係一般喇!(得雪糕最正)整體refill得幾密 性價比高嘅(有折的話)你地如果係三五知己 咁依到都算好去處一家大細就個場好細 唔係好啱情侶拍拖去都ok嘅 (個到燈光啱影相)
最近想瘋狂試食buffet
見紅煙窗有折就前去一試!
今次有麵包蟹 長腳蟹 生蠔 鵝肝
麵包蟹有好多膏 不過好快會俾人夾曬嫁

長腳蟹一般 冇乜肉食 長期得幾隻腳仔

鵝肝都ok嘅 不過舊多士就擺左好耐 好硬好難食

熱食有時唔多夠暖 沙律不錯
甜品就真係一般喇!(得雪糕最正)

整體refill得幾密 性價比高嘅(有折的話)

你地如果係三五知己 咁依到都算好去處
一家大細就個場好細 唔係好啱
情侶拍拖去都ok嘅 (個到燈光啱影相)
2016-07-18
用餐优惠
優惠券
2016-06-19 15524 浏览
第一次黎食,原價唔記得幾錢,但用任何信用卡都有75折,折後390幾1個,係一般要500幾以上既酒店自助餐黎講算係平,亦抵食有橙汁,朱古力,咖啡,熱檸水,檸茶任飲海鮮有紐西蘭蠔,蟹腳,面包蟹,青口,蝦,小龍蝦d蠔個頭少少但新鮮爽甜,面包蟹唔使講都超多膏,蟹腳亦鮮甜唔過咸,小龍蝦有陣怪味魚生都有幾款,三文魚,帶子,立魚,希靈魚,蟹柳。 三文魚都夠肥美,帶子就唔夠新鮮冷盤有煙三文魚,鵝肝醬,salami,󰀃芒果蝦沙律,芝士都有5款 有 Gouda Cheese, Emmental Cheese,Camembert Cheese , Gorgonzola cheese, Blue Cheese.Gouda 較淡,我都係鍾意濃味之選Gorgonzola 同Blue Cheese煙三文魚配埋紫洋蔥同水瓜柳一齊食,油潤唔過咸生牛肉沙律,燒南瓜沙律唔夠林亦唔夠甜仲有即切意大利火腿配哈蜜瓜,我食左好多,肉質柔軟唔會好咸熱盤都好豐富有煎鵝肝,無睇錯係有煎鵝肝,雖然薄薄地但我已好滿足了仲有清蒸比目魚,西班牙腸,西班牙蛋餅,煙三文魚薄餅,法式焗田螺,黑松露西班牙火腿多士,西班牙乳豬,西班牙海鮮飯,炸意大利蟹肉
有橙汁,朱古力,咖啡,熱檸水,檸茶任飲
海鮮有紐西蘭蠔,蟹腳,面包蟹,青口,蝦,小龍蝦
煙三文魚配埋紫洋蔥同水瓜柳一齊食,油潤唔過咸
生牛肉沙律,燒南瓜沙律唔夠林亦唔夠甜
仲有即切意大利火腿配哈蜜瓜,我食左好多,肉質柔軟唔會好咸
熱盤都好豐富有煎鵝肝,
無睇錯係有煎鵝肝,雖然薄薄地但我已好滿足了
仲有清蒸比目魚,西班牙腸,西班牙蛋餅,煙三文魚薄餅,法式焗田螺,黑松露西班牙火腿多士,西班牙乳豬,西班牙海鮮飯,炸意大利蟹肉腸薯波,欖油蒜片蝦等...
勁多西班牙😂😂因為做緊西班牙,意大利美食
黑松露西班牙火腿多士,雖然已經林左但2種材料夾埋一齊食,好香好香口
乳豬皮已林了,麻麻地
海鮮飯好多新鮮海鮮,唔係用急凍海鮮,仲有飯焦,好味
燒牛肉,串燒,即製意粉,熟食款式有好多選擇
甜品種類都幾多,有葡撻,芝士撻,豆腐花,Churros
見到Churros即攞,但已經林晒唔好味了,一路都好想食外脆內軟又唔油膩既 Churros,但都未食到。
芝士撻,焦糖燉蛋都ok
自製斑㦸
雪糕有Movenpick朱古力,士多啤梨,雲尼拿,Haagen-Dazs有雲尼拿朱古力脆皮雪條,仲有雪糕杯但唔記得有咩味
我都食左2杯Movenpick同1條H牌雪條,正
另外仲有櫃不同款式既奶凍,者喱但太飽食唔落了
  • 即切風乾火腿
  • 鵝肝