5天前
偶然之間搵到呢間日本餐廳,紅葉茶屋,裏面有雙人套餐,啱啱都喺搵晚餐食,就打算喺呢度試嚇佢哋嘅季節限定。我哋係兩個人嚟體驗,雙人套餐嘅分量好足,絕對夠兩個人食飽。套餐裏面包括咗前菜到甜品,而且選擇非常多。上嚟嘅前菜就好正喇,小吃拼盤裏面有刺身、炸蝦、芝豆同八爪魚,味道好鮮嫩,食落去都好開胃,再嚟就係仲有龍蝦沙律,龍蝦嘅鮮香分佈喺咗沙律裏面,食落去好開胃,我哋開始期待主菜。我哋有叫咗吉列豬扒配蠔,都係油炸嘅,然後仲有鹽燒鯖魚,鯖魚嘅賣相望落去平凡無奇,但係食落去絕對唔一般,味道上風味十足,可以食到鯖魚獨特嘅鮮味,然後炸豬扒嘅肉質好鮮嫩,經過油炸後口感更加有層次,加上炸廣島蠔,食落去就好特別甜品呢度要咗抹茶白玉同黑蜜抹茶蕨餅,主打嘅都係抹茶,但係食落去一啲都唔會膩,抹茶味非常甘甜,配埋白玉或者同蕨餅放一齊,都係非常好食嘅。飲品再嚟上抹茶,把油炸嘅油膩都能解除,仲可以把燒烤味都解一解,口腔只留低清新。冰薄荷紅茶都好好飲,冇花里胡哨嘅香精,只有薄荷同紅茶最純粹嘅甘香。個人真係好推薦大家嚟試嚇佢哋嘅雙人套餐,真係好正!
個人真係好推薦大家嚟試嚇佢哋嘅雙人套餐,真係好正!