2024-05-01
其實真喺好耐都無行過西九龍中心,大多時都喺直衝上頂樓美食廣場,但原來喱到有間臥虎藏龍嘅港式西餐。之前喺鑽石山返工,記得嗰邊都有間紅蔥頭,lunch成日過去食,因為真係好有人情味,通常都會有啲打工仔午餐,價錢經濟實惠性價比較高。嚟到呢一度喺門口就見到有好多返工人士同穿着校服嘅學生優惠,其實呢啲特別優惠係香港真係買少見少,突然覺得返返去想當年做學生嘅時候,特登搵啲學生餐。見到咁有港式風味,今晚一於試吓佢嘅鐵板餐,分別叫咗西冷同肉眼,都叫咗三成熟,果然鐵板就一定要生啲唔好太熟,上檯吱吱喳喳多幾嘢都變咗五成。肉質都好鮮嫩,纜對唔馬虎。餐飲轉咗特飲:紅茶香茅七喜&七喜雲呢拿雪糕,轉特飲每杯加$18。成個套餐大概$200左右,有齊餐湯蒜蓉包飲品再加鐵板,基本上係港式操作。環境的確係好過樓上美食廣場好多,坐得舒服,又可以慢慢食,同埋以前食開到而家,都仍然keep到港式風味西餐嘅水準,的而且確係唔錯。