2024-02-24 143 浏览
港鐵紅磡站C2出口係置富都會,交通非常方便。收工同朋友係紅磡行過見呢間西式餐廳氣氛幾好,所以入內用餐。進店後見好多人都點鐵板餐,心癢癢又叫了兩份鐵板套餐啦😅📌2份鐵板扒餐都配有餐湯,蒜蓉包及餐飲1)鐵板什扒(豬扒、雞扒、煙肉及鮮蛋)配薯菜豬扒,雞扒大大塊,淋上濃郁的黑椒醬汁。大大的滿足。😃2)鐵板西冷牛扒配薯菜牛扒大大塊好低食👍我哋另加$18轉特色飲品及另加$29 叫咗餐廳自家製心太軟。總括:呢間西餐廳好低食👍環境舒服,大大的滿意😀
港鐵紅磡站C2出口係置富都會,交通非常方便。
收工同朋友係紅磡行過見呢間西式餐廳氣氛幾好,所以入內用餐。
進店後見好多人都點鐵板餐,心癢癢又叫了兩份鐵板套餐啦😅
📌2份鐵板扒餐都配有餐湯,蒜蓉包及餐飲
1)鐵板什扒(豬扒、雞扒、煙肉及鮮蛋)配薯菜
豬扒,雞扒大大塊,淋上濃郁的黑椒醬汁。大大的滿足。😃

2)鐵板西冷牛扒配薯菜
牛扒大大塊好低食👍

我哋另加$18轉特色飲品及
另加$29 叫咗餐廳自家製心太軟。
總括:呢間西餐廳好低食👍環境舒服,大大的滿意😀
行過呢間餐廳,心諗著要嚟個飽嘴之旅🍽️,就一於行入去試吓。首先,搞掂個肚,我點咗碗classic羅宋湯,湯濃得滯,一啖一啖嘅番茄香味就好似慢慢喺口腔裏面舒展開嚟。個湯邊度配上嘅蒜茸包,熱辣辣,蒜香逼人,啖啖都令人回味。轉戰主菜,特級牛肩扒佔滿鐵板,刀功落去,嫩滑肉質承認無得頂!🥩 燒豬仔骨仲有枝骨嘅咬勁,味道微甜,香口過癮。薯條我就真係食唔曬,咁多🍟,雖然佢哋黃澄澄,脆口,但份量真係幾犯規。點完餐,我仲有得揀甜品,心太軟外脆內軟,熱辣辣嘅流心朱古力簡直係攞命咁誘人!🍫 最後,點咗檸檬草氣泡茶,清新得嚟仲解渴,飲落去就好似清新夏日嘅微風,舒服得嚟又輕盈。總括嚟講,呢間餐廳令我食得滿足,都算係尋日不錯嘅選擇,我心水清下次再嚟!🌟🌟🌟🌟

2023-12-19 317 浏览
睇見食評及餐牌諗住帶阿女到這裏食心太軟及二人套餐, 點不知咩都冇, 重要寫紙仔落單, 同茶餐廳冇分別, 但食個扒都要200, 可以唔去就唔使特別去89蚊個肉醬意粉出品好一般200 牛肩扒叫佢四成熟, 結果起碼八成熟中伏

89蚊個肉醬意粉出品好一般

200 牛肩扒叫佢四成熟, 結果起碼八成熟

中伏
2023-12-19
2023-12-18 265 浏览
紅蔥頭 (紅磡)茄子芝士番茄闊麵伴燒羊扒🍝🍝茄子、芝士和番茄醬🍅搭配寬麵和燒羊扒🍖茄子的柔軟口感👍👍芝士的濃郁❤️❤️番茄醬的酸甜味道增添了一絲清新的風味🤩🤩燒羊扒油脂平均,好好食🥰🥰鐵板肉眼扒🥩🥩肉眼扒的嫩度十足😋😋和口感一流😙😙大大塊好抵食😆仲有埋薯條🍟十分豐富😄😄餐湯配蒜蓉包檸檬草氣泡茶🍹以檸檬草製成,散發著淡淡的檸檬香氣👍👍氣泡茶的微微氣泡感增添了口感的層次❤️熱阿華田熱阿華田好岩冬天飲,給人一種溫暖和滿足的感覺😊😊心太軟配忌廉心太軟有濃朱古力🍫每一口心太軟濃朱古力都散發著濃郁的朱古力香氣👍👍仲有流心朱古力醬好吸引🥰🥰心太軟蛋糕的柔軟和忌廉的濃郁相互交融👍👍紅磡都會道6號置富都會7樓757-759號舖整體評分:4/5味道:4/5環境:4/5抵食:5/5
紅蔥頭 (紅磡)

茄子芝士番茄闊麵伴燒羊扒🍝🍝
茄子、芝士和番茄醬🍅搭配寬麵和燒羊扒🍖

鐵板肉眼扒🥩🥩

餐湯配蒜蓉包

檸檬草氣泡茶🍹

熱阿華田
熱阿華田好岩冬天飲,給人一種溫暖和滿足的感覺😊😊

心太軟配忌廉

紅磡都會道6號置富都會7樓757-759號舖

整體評分:4/5
味道:4/5
環境:4/5
抵食:5/5

2023-12-01 248 浏览
除咗聽演唱會之外,已經一段時間冇過嚟依個商場,今次過嚟見到已經開始有聖誕裝飾勁靚同朋友揀咗附近一間餐廳解決晚餐,平日夜晚時間到,不用等可以直入。今次叫咗兩個主食和三款小食,等咗大概10分鐘就有。鐵板薄西冷拼雞扒 Grilled thin slice sirloin steak and chicken leg boneless果然鐵板夠香口西冷扒肉質嫩,薄切容易過熟最啱一上就食,如果喜歡焦邊口感就再留鐵板多30秒剛好雞扒很大件很juicy,一個餐十分飽足芝士焗意大利波隆那肉醬意粉 Baked spaghetti bolognese in cheese最近愛上了黏稠口感的菜品,肉醬意粉啱晒上面芝士用量十分足,每口意粉都可以拉絲,再加上粒粒肉醬增加口感,很滿足小鐵板一口牛 Pan-fried diced beef等涼了再食,牛肉外層已被鐵板煎得焦香,微脆外層口感裏面也不會太柴海鹽瘋薯條 Fries with sea salt 搭配檸檬沙律汁減輕左油膩感唐揚脆脆雞翼 Fried chicken wing同普通唐揚雞翼有少少唔同,依款帶有調味及醃製更入味雞翼嫩滑帶有小小肉汁,作為餐前小食一流之後

果然鐵板夠香口
雞扒很大件很juicy,一個餐十分飽足

最近愛上了黏稠口感的菜品,肉醬意粉啱晒

搭配檸檬沙律汁減輕左油膩感

唐揚脆脆雞翼 Fried chicken wing
同普通唐揚雞翼有少少唔同,依款帶有調味及醃製更入味
雞翼嫩滑帶有小小肉汁,作為餐前小食一流

之後追concert前晚餐有着落啦

自家製心太軟
自家製心太軟
2023-11-15 211 浏览
今日去開紅磡,就去都會商場搵嘢食,見到呢間餐廳裝修好歐陸風,座位又大,仲有落地玻璃望住Poly U, 好舒服,所以入咗去。我地叫咗套餐:❤️歐陸式濃湯兩客 /牛油法包❤️是日沙律一客香蒜西冷牛扒(鐵板盛上)肉質嫩滑多汁,外層煎至金黃,散發著誘人的蒜香味道。配上清新的沙律,增添了口感的層次感。❤️黑椒雞扒(鐵板盛上)雞肉彈牙有嚼勁,淋上濃郁的黑椒醬汁,帶有微辣和香氣,絕對能夠滿足辣味愛好者的味蕾。❤️香草忌廉龍利柳飯香草忌廉龍利柳飯,龍利柳鮮嫩多汁,搭配著香草忌廉醬汁,味道濃郁而不膩,令人陶醉其中。飯粒香氣四溢,與龍利柳的口感相得益彰。❤️咖啡或茶❤️心太軟要推介呢個心太軟。上碟嘅時候出邊仲暖笠笠,整開後入邊嘅朱古力流出嚟,好好味😋店員個個都好nice, 食得舒服,坐得舒服👍

我地叫咗套餐:
❤️歐陸式濃湯兩客 /牛油法包
❤️是日沙律一客香蒜西冷牛扒(鐵板盛上)
❤️黑椒雞扒(鐵板盛上)
❤️香草忌廉龍利柳飯
❤️咖啡或茶
❤️心太軟

店員個個都好nice, 食得舒服,坐得舒服👍
2023-10-27 97 浏览
呢間嘅午市幾抵食😋😋,學生仲有優惠添。佢上菜速度都唔會好慢,所以有時後快食都去呢度食下。🥕芝士焗蜜糖汁去骨雞腿飯 芝士味好濃,嗰番茄醬酸酸甜甜咁,非常開胃,仲有啲好甜嘅蜜桃,味道幾豐富👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻。雞腿份量算幾多,但係就唔係話好嫩滑。仲有一樣可惜嘅地方係嗰飯煮的有啲乾,咬落好硬,飯本身都無咩味。

🥕芝士焗蜜糖汁去骨雞腿飯
芝士焗蜜糖汁去骨雞腿飯
芝士焗蜜糖汁去骨雞腿飯
2023-10-26 85 浏览
有冇人同意港式西餐真係別有一番風味,佢舒服得來好貼近大家口味!呢一間絕對係Poly朋友仔嘅回憶!今日小編特登同朋友約返去紅磡舊地重遊,就嚟到紅蔥頭食港式西餐,咁耐冇見當然食返塊扒,唔只大塊多肉汁,最鍾意佢用鐵板上,較熱辣辣!小編特別鍾意食田螺焗薯蓉,呢度嘅薯蓉做得10分出色,香口得來好軟滑,大推!最後仲叫返個朱古力心太軟,配埋旁邊嘅忌廉一涷一熱,perfect池!晚上套餐仲要包埋餐飲,大把選擇,總有一款啱!

晚上套餐仲要包埋餐飲,大把選擇,總有一款啱!
  • 鐵板肉眼扒
  • 心太軟
  • 羅宋湯
2023-10-07 93 浏览
細細個嘅時候,屋企人成日帶我嚟《紅蔥頭》,簡簡單單食個價錢相宜,食物質素又唔錯既西餐。紅磡都會呢間分店環境舒適寬敞,不失為一個好選擇。🍝焗墨西哥辣肉醬意粉 加沙律、牛油法包、歐陸濃湯焗意粉上桌的時候熱吱吱的發響,捲起意粉會有拉絲芝士,肉醬表面焗得微脆,與芝士結合呈金黃色的狀態。這就是我心目中完美的焗肉醬意粉,做法簡單但細節決一不可。🥩白菌汁牛扒 配薯菜: 這裏不是高級牛扒餐廳,不過煎牛扒也實屬不錯。牛扒即叫即煎,也夠juicy ,薯菜一般。紅蔥頭 (紅磡)紅磡都會道6號置富都會7樓757-759號舖

🍝焗墨西哥辣肉醬意粉 加沙律、牛油法包、歐陸濃湯

🥩白菌汁牛扒 配薯菜:

紅蔥頭 (紅磡)
紅磡都會道6號置富都會7樓757-759號舖
2023-10-03 82 浏览
細細個成日同屋企人食,勝在大件夾抵食而且質素一直都保持到~ 餐廳有幾間分店,主打多款鐵板餐同西式料理,除此之外亦有小食同甜品供應,平日晚上都幾多人食緊,經過不妨試試!晚市套餐選擇豐富,全部都會跟羅宋湯、牛油法包同飲品!湯頭濃郁,真材實料,飲落開胃,點埋脆卜卜嘅法包就perfect了~ 前菜有沙律,超級大碗,新鮮又鮮甜,好好味😋主食有巴薩酒醋燻鴨胸意粉,呢款出面比較少見,醋味香濃,酸酸甜甜咁好特別,仲食到少少醬油香氣,意粉軟硬度適中,鴨胸超嫩,整體搭配好夾,個人十分喜歡,會encore🩷鐵板餐要咗西冷牛同什扒,旁邊附上雜菜,牛扒煎至七成熟,大大塊,嫩滑多汁,牛味濃郁,配上香蒜都幾好味,什扒包括豬扒、雞扒、煙肉同太陽蛋,豬扒帶骨,唔嚡口、雞皮惹味,雞肉幾滑、性價比高👍🏻

2023-10-03 43 浏览
二人餐B $258-香蒜西冷牛扒(鐵板盛上)今次叫咗全熟牛扒,但都唔會好靭,我哋攤咗陣先食,配菜粗薯條都仲好熱好脆,醬汁惹味,用埋鐵板上就更加香,未食都已經流晒口水-巴薩酒醋燻鴨胸意粉意粉黑醋味十足,幾開胃,對比出面經常有既意粉口味,依個酒醋幾特別,煮得幾乾身,入味但唔會令人食到好乾,鴨胸煎得十分香,唔油膩-歐陸式濃湯兩客 /牛油法包羅宋湯好飲,酸甜啱啱好,多士都烘得幾脆-檸檬草氣泡茶 加$18未試過可以試吓~-薔薇之戀 加$16玫瑰味幾清香,解渴-跟餐雪糕兩客
二人餐B $258

-香蒜西冷牛扒(鐵板盛上)

-巴薩酒醋燻鴨胸意粉

-歐陸式濃湯兩客 /牛油法包
羅宋湯好飲,酸甜啱啱好,多士都烘得幾脆

-檸檬草氣泡茶 加$18
未試過可以試吓~

-薔薇之戀 加$16
玫瑰味幾清香,解渴

-跟餐雪糕兩客
2023-09-28 53 浏览
👩🏻二人套餐👦🏻🔹跟餐配餐湯及蒜蓉包⭕️ 卡邦尼煙肉意粉平時已最愛carbonara🫶🏻 今次依款幾有驚喜😍好creamy芝士又夠多蘑菇🍄煙肉🥓份量都幾多食完都唔會太漏👍🏻⭕️ 蜂蜜味BBQ燒豬仔骨配沙律🥗同薯條🍟ribs都幾大條 切開有6-7條燒得幾淋 特別個醬汁好惹味🤤甜甜地重BBQ味🤩好食❗️⭕️ 玫瑰花茶熱情果/玫瑰花茶柚子淡淡玫瑰味好清新 底部有大量柚子醬/熱情果醬攪勻黎飲個combination 好balance甜度岩岩好💕熱情果同樣好fresh 重果香⭕️ 自家製心太軟多人推介嘅心太軟果然名不虛傳焗嘅時間岩岩好 一切開所有朱古力醬一湧而出蛋糕皮好軟熟再撈埋伴碟嘅cream一齊放入口冷熱交融 好滿足😌overall黎講 依間餐廳性價比好高二百幾三百蚊可以食到以上set dinner食物質素仲幾唔錯 推介大家試試🫶🏻
👩🏻二人套餐👦🏻

食物質素仲幾唔錯 推介大家試試🫶🏻
  • 自家製心太軟
  • 蜂蜜味BBQ燒豬仔骨
2023-09-25 36 浏览
是晚要行同平時唔同嘅路返屋企😓就去下平時少去嘅地方..搵到呢間感覺少許懷舊嘅餐廳食個靚晚先😋餐湯羅宋湯係好classic嘅味道,好多好多年冇飲過呢個味道嘅羅宋湯,今日竟然飲到,本人很喜歡👍🏻配搭蒜茸包,蒜味幾香☺️主菜揀左特級牛肩扒,同燒豬仔骨,牛肩扒幾大份,燒豬仔骨好多條骨😆,甜甜哋食唔停🤤薯條多到食唔晒🙈加多份燒鐵板一口牛,牛超稔😳,用鐵板上,醬汁加熱到少許焦香,幾惹味。配菜薯蓉幾滑☺️

2023-09-21
  • 羅宋湯
2023-09-21 66 浏览
悠閒有氣氛西餐廳🥰 餐廳環境舒適 悠閒寧靜,適合約會或朋友聚會☺️ 食物選擇豐富,質素很不錯,價格合理,性價比高💟Dinner Set for Two $268💟💟歐陸式濃湯兩客 配牛油法包羅宋湯熱騰騰,豐富雜菜,好開胃😋 配搭香脆牛油包好好味💟蜂蜜味BBQ燒豬仔骨必食!好大份豬仔骨😍 肉質燒得剛好,好嫩口💯 配上酸酸甜甜醬汁,非常香濃惹味,口感味道一流 回味無窮🤤 還配上大量薯條,好飽肚!💟芝士焗茄子肉醬螺絲粉邪惡之選🤤 香氣撲鼻的螺絲粉,淡淡都充滿芝士及肉醬,簡單由好味😋💟雪糕 (Set $Free)💟熱檸檬水 (Set $Free)💟小鐵板一口牛 $48💟熱辣辣鐵板燒牛,好惹味!一口牛好大粒,粒粒鹹香入味,口感軟嫩,還配有薯蓉😋💟唐揚脆脆雞翼(4隻)$42💟推薦!大大隻炸雞,外皮香脆,肉質嫩滑多汁😋
食物選擇豐富,質素很不錯,價格合理,性價比高

💟Dinner Set for Two $268💟

💟歐陸式濃湯兩客 配牛油法包
羅宋湯熱騰騰,豐富雜菜,好開胃😋 配搭香脆牛油包好好味

💟蜂蜜味BBQ燒豬仔骨

💟芝士焗茄子肉醬螺絲粉

💟雪糕 (Set $Free)
💟熱檸檬水 (Set $Free)

💟小鐵板一口牛 $48💟

💟唐揚脆脆雞翼(4隻)$42💟
推薦!大大隻炸雞,外皮香脆,肉質嫩滑多汁😋
2023-09-18 87 浏览
置富都會商場人流少選擇少~經過冇咩特別嘢食是旦試下依間啦茄子芝士蕃茄闊麵伴燒羊扒($124)包餐湯、蒜蓉包、熱飲~羅宋湯夠酸多雜菜~蒜蓉包暖嘅重蒜味~得一件細羊扒份量太少~五成熟味道可以~闊條麵份量少~冇咩汁~2粒車厘茄~冇咩伴菜~賣相唔吸引~呢個價錢太貴~咖啡麻麻哋芝士焗肉醬千層麵($79)~+$6跟湯、蒜蓉包~+$3轉橙汁~焗芝士唔多~好多白汁係上面~千層麵多牛肉碎~蕃茄汁配好夾咁嘅份量價錢偏貴~唔抵食
置富都會商場人流少選擇少~經過冇咩特別嘢食是旦試下依間啦

咁嘅份量價錢偏貴~唔抵食