2010-08-23
早前係紅螞蟻門口發現由9:00-11:00有一個$58甜品BUFFET,所以同家人決定去試下,但係未食淨係排隊已經好激氣!!打電話去問既時候,佢話8點開始排隊,8點半派飛,共有60個位,我7點45分去到,門口30個人都冇,佢同我講話數過夠晒人,但我好堅持咁等到8點半,因為我都好想知佢所謂既夠晒人係有幾多人,最後個經理比埋飛我。如果唔係我堅持,咁我仲有得食??我唔相信一個成年人數數目都唔識LAW!!之後9點再行返去拎位,我明明見到入面有位,但個經理話要9:15先入得,跟住我指住佢門口個牌問個經理咩唔係9點開始咩?佢話冇位WOW!但係有人同佢講係兩位DINNER既時候又會立即有位!服務態度唔好都算,9點15先比我入去,9:35分已經有d甜品係冇晒,到order第二次,所有既cake都冇黎,等到9:50我地追佢order,佢話所有既cheese cake都冇晒,淨返3舊比我地,真係多謝晒!!講完仲收左我地個meun唔比我地睇下再叫咩,呢個行為真係cheap到爆!到last order既時候d waiter問:你地仲有咩要order呀,不過大部份都冇晒la wow你都咁講lor,我仲有咩可以o
所以同家人決定去試下,但係未食淨係排隊已經好激氣!!
但係有人同佢講係兩位DINNER既時候又會立即有位!
你都咁講lor,我仲有咩可以order呀?
由於我真係好唔相信夠60個人,所以我係9:40數左一次有幾多個人係食甜品BUFFET(食甜品BUFFET有一杯花茶係桌面),好肯定唔過50個人!
如果想慳錢既就唔好學人搞咩buffet啦,多人又驚洩,開始20分鐘已經冇咩冇咩,
真係去一次都太多啦!