2024-09-28 81 浏览
平時行過間面包店,見佢放係門口櫃嘅蛋糕七彩繽紛,造型特別,但一直都只係試過佢啲面包。但近日行過,發現佢全店做8折,咁當然要試下唔同嘅產品。首先買左半磅曲奇試下,價錢唔平,要60元半磅,8折後就48元,買左4款味,有朱古力,開心果,阿華田同伯爵茶,我覺得最好食係阿華田,口感較實,個人唔太喜歡太鬆化嘅曲奇。8折係幾抵食嘅,食得過!試埋老婆餅,呢個有啲特別,個餡有啲瓜子仁,有咬口,唔錯! 但我最欣賞始終係佢嘅巴馬臣芝士包,$15原價,8折後$12, 大大個,入面有唔少芝士粒,表面啲芝士仲焗得幾脆,好推薦!整體嚟講,有8折就抵食,無就按需要決定啦

整體嚟講,有8折就抵食,無就按需要決定啦

2024-09-28
2024-08-28 214 浏览
放工經過,見到啲布甸焗得好靚,我本人又好鍾意食開心果,於是就整件黎歎下,送下咖啡。點知有希望就有失望,食落第一口已覺得非常甜,真係死甜果種!除左面頭幾粒豆碎,都唔覺得個布甸有咩開心果味,成個包其實就只係夾住綠色嘅布甸。我之前未食過呢類包,反而覺得個包係麻糬質地幾特別,不過咁大個包,食嘅時候都幾論盡,好彩我身上有支匙羹。呢啲時款麵包我諗食一次就冇回頭,或者下次有機會會試下另一個原味法式布匐麵包,起碼平多5蚊先啦~

開心果包

2024-07-11 544 浏览
以為大埔墟地道平價麵包店紅車厘咁地道嘅麵包都開到灣仔,原來這是fancy d 那間佐敦紅豆烘培🫢後尾我食完就記得,因為那間紅豆都係好似呢度咁樣,好多fancy嘢,然之後吃落實在冇乜特別,你睇吓呢個外表好似幾靚,啲名又寫到懶係好特別咁樣,但其實不怎了了咖哩牛肉酥,外表看起上嚟挺為好睇,三角形的狀態,不過買咗返去食食下你就知道呻笨,接近食到一半先至有所謂嘅咖喱牛肉餡料,雖然味道調校不錯,咖喱味不太難,但有點香氣,但係餡料少,這樣小小一個咖喱數都要10幾蚊,喺灣仔區嚟講算係正常,但係喺香港地嘅麵包舖,都還是貴得來唔值。

後尾我食完就記得,因為那間
但其實不怎了了

外卖自取
早餐
吃完飯在灣仔逛街,發現經常吃的紅豆烘培在灣仔竟然開了新店😍新出爐的熱香餅好多人在排隊,只有灣仔和旺角店有,買了來嚐嚐🍔香煎漢堡熱香餅15蚊的漢堡!軟軟香香甜甜的餅皮,裡面荷包蛋和雞肉,奶香奶香的,做午餐很適合,8/12/153⃣️個時間段出爐,去晚了就沒了!!!🍮法式布甸包所有口味我都吃過了,就沒踩雷的!duangduang的口感,又滑又Q誰懂!!!還有楊枝甘露、開心果味😍🧀️雙重芝士麻糬撻這款太Q了全是芝士,爆漿的口感絕了,咬進去有驚喜,Q彈的麻薯在裡面!芝士腦袋應該很愛!🧁焦糖布甸葡撻這麼厚的蛋撻才15蚊,奶fufu好大一隻,表皮酥的掉渣,外脆里嫩,愛吃蛋撻的一定要吃試試!它家開了好多年,有自家的工廠食材都很新鮮!灣仔店還有巨無霸菠蘿包蛋糕,也太有創意了!麵包師好帥好年輕!生日蛋糕也是立體的,每次來都要買很多🤩

🍔香煎漢堡熱香餅

🍮法式布甸包

🧀️雙重芝士麻糬撻

🧁焦糖布甸葡撻

2024-06-13 537 浏览
該店最近有大量鱔稿宣傳該店既“漢堡熱香餅”,之前完全未食過同類產品,所以今日行經灣仔就趁熱鬧去幫襯買一件試吓。可能過咗出爐時間,整件餅只有微暖溫度。我嫌兩塊pancakes 及豬柳唔夠香,可以焗/煎耐啲。價錢方面,$15一個,都算大眾化,過口癮都ok。
2024-06-13 524 浏览
灣仔緊貼潮流紅豆烘焙 每次有大熱潮流產品 佢哋都好快跟住出 今次新出咗⭐️香煎漢堡熱香餅$15 係我食過最難食嘅熱香餅.👎🏻熱香餅底乾噌噌 冇楓糖漿扣分 正常做到少小流汁係最好👎🏻佢哋隻煎蛋 煎到勁老 口感似塑膠👌🏻豬柳蛋係正常嘅 有啲沙律醬佢哋每日8點 12點 3點3 會新鮮出爐今日提前去到 但唔使排隊望到廚房廚師提前準備好熱香餅👎🏻到時間只係放入爐翻熱 並唔係新鮮出爐有啲失望👎🏻仲要最後出嚟個包 只係表面熱 入邊都係凍嘅🤮好成功做咗 史上最伏熱香餅.#hkfunfoodrecord窮遊香港#hkfunfoodrecord_灣仔#hkfunfoodrecord以身試伏.#紅豆烘焙 (聯泰大廈) (灣仔)地址:灣仔灣仔道93-99號聯泰大廈地下A-B號舖.⭐️評分:味道:1.5/5 環境:-/5服務:-/5抵食:2.5/5 .(記住分享比朋友 追蹤/like 感謝你哋支持🙏🏻).‼️想睇更多資訊‼️ig : hkfunfoodrecord‼️fb : funfunfoodrecord.#飲食 #美食 #優惠 #抵食 #hk #food #foodphotography #foodstagram
👎🏻熱香餅底乾噌噌 冇楓糖漿扣分 正常做到少小流汁係最好
🤮好成功做咗 史上最伏熱香餅
#hkfunfoodrecord窮遊香港
#hkfunfoodrecord_灣仔
#hkfunfoodrecord以身試伏
#紅豆烘焙 (聯泰大廈) (灣仔)
地址:灣仔灣仔道93-99號聯泰大廈地下A-B號舖
⭐️評分:
味道:1.5/5
環境:-/5
服務:-/5
抵食:2.5/5
(記住分享比朋友 追蹤/like 感謝你哋支持🙏🏻)
‼️想睇更多資訊
‼️ig : hkfunfoodrecord
‼️fb : funfunfoodrecord
#飲食 #美食 #優惠 #抵食 #hk #food #foodphotography #foodstagram #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkblogger #hkfoodies #香港美食 #銅鑼灣 #灣仔 #銅鑼灣必食 #銅鑼灣美食 #灣仔必食 #灣仔美食 #麵包店 #熱香餅 #豬柳蛋