2024-07-28 200 浏览
由於手機找不到寫食評位置改用ipad寫upload吾到相片第一次寫食評,餐廳環境舒適,對住靚海景,食物有水準, 服務員又親切,今日星期日仲有7折勁抵本來只是同老公撐枱腳,太正急call附近2個朋友join lunch,  由1點食到4點多😅好滿足😊😊😊😊😊😊
由於手機找不到寫食評位置改用ipad寫upload吾到相片
第一次寫食評,餐廳環境舒適,對住靚海景,
食物有水準, 服務員又親切,今日星期日仲有7折勁抵
本來只是同老公撐枱腳,太正急call附近2個朋友
join lunch,  由1點食到4點多😅
好滿足😊😊😊😊😊😊
2024-07-28
2024-07-24 432 浏览
之前成日都係去尖沙咀分店,今次知道佢黃埔呢間分店環境好,所以決定去食!⭐️海鮮魚片火鍋 $218多款海鮮同魚糕湯,湯嘅味道香濃,感覺同係韓國食嘅近似,而且有個爐一直加熱,唔怕會凍左影響食物質素👍🏻⭐️香腸年糕串 $138甜辣醬配合脆皮香腸同煎左嘅年糕同魚糕,口感豐富!⭐️韓式炒年糕 $68份量十足嘅炒年糕,最鍾意甜甜辣辣嘅醬汁配上年糕,而且仲有蛋同魚糕,唔會淨係食年糕咁寡!⭐️秘製蒜香汁炸雞配薯條 $138嚟到今日嘅主角炸雞,蒜香汁味另外有一份甜甜嘅味道,炸雞唔油膩夠香脆,食落雞肉滑嫩好Juicy😋另外我地仲叫左份炸雞皮同埋雞尾米酒嚟到欣賞下香港嘅夜景🥰

⭐️海鮮魚片火鍋 $218

⭐️香腸年糕串 $138
甜辣醬配合脆皮香腸同煎左嘅年糕同魚糕,口感豐富!

⭐️韓式炒年糕 $68

⭐️秘製蒜香汁炸雞配薯條 $138

另外我地仲叫左份炸雞皮同埋雞尾米酒嚟到欣賞下香港嘅夜景🥰

• 海鮮魚片火鍋
  • 韓式炒年糕
  • 半半炸雞
一行2人,同媽媽開心外出吃東西,選了早早惦掛在心的Kerry Hotel 的Red Chicken, 很期待,想來好久了。星期五下午4時多,只有我們2人,全場吉位,韓國女店長招乎主動有禮,QR CODE 點餐,選了半半原味加甜辣炸雞加蔬菜水果沙律,2者份量都大,要好努力才能吃完,炸雞即叫即炸,熱騰騰出來,原味洽如其份,甜辣野味討好,沙律令人十分驚喜,能解膩之餘也很新鮮美味,好搶鏡,可以推為Dish of the Restaurant。食完餐飯,有少少失落,原因係佢5點至8點Happy Hour.有7折,收得200幾,咁好的餐廳,好怕佢支持唔住,所以我返家立刻寫返個食評,希望大家多些光顧,不想好店流失。還有,這是海景餐廳,離黃埔站也不遠,大家約朋友飯聚,記得考慮這間。Support

Support
蔬菜水果沙律
美味餐點,完美組合
蔬菜水果沙律
美味餐點,完美組合
2024-06-29 267 浏览
🤍紅磡-隱世小眾海景韓國餐廳🤍<半半炸雞(原味+蒜香味) 🍗>💲168每款味道大概有5-6件,炸雞炸得好脆唔油膩,雞肉好嫩。外面裹住厚厚嘅醬汁,一口咬落去,滿滿嘅幸福感🥰我最鍾意蒜香口味😚,比平時嘅蒜香炸雞多咗啲蜜糖甜味,好鍾意!<香腸年糕串🍢> 💲128/4串香腸+年糕+魚糕嘅組合,再加埋韓式醬汁,口感好豐富! 因為年糕經過油炸,所以表面脆脆啲,入面嘅年糕又煙韌,我覺得比普通嘅年糕更好食。唯一嘅缺點就係價錢少少貴啦🥹📍紅雞 Red Chicken紅磡紅鸞道38號香港嘉里酒店1樓101號舖
🤍紅磡-隱世小眾海景韓國餐廳🤍

<半半炸雞(原味+蒜香味) 🍗>💲168

<香腸年糕串🍢> 💲128/4串

年糕串

📍紅雞 Red Chicken
紅磡紅鸞道38號香港嘉里酒店1樓101號舖
年糕串
唔知你會唔會好似我咁間唔時就想食下辣野和炸雞😆咁就非「紅雞」莫屬呢間隱藏於Kerry hotel內性價比十足嘅韓國🇰🇷餐廳原來好多朋友都唔知道又以為酒店會唔會貴坐得舒服、望住個海、價錢非常抵成日見好多韓國人黎食就知味道一定夠正宗落單也是user-friendly 用PIN ME QR code 成個流程方便快捷智能化及個人化設計坐低就可以即時點餐線上即時付款(Alipay/wechat/八達通/信用卡)省卻等候人手安排及失誤我哋食左秘製蒜香蜜糖醬汁炸雞🍗每隻都大大件 非常香口酥脆 內里亦juicy蒜香配蜜糖🍯一流午餐好抵$98已經有六件2個人食都夠呀另外韓式炒年糕亦非常地道甜辣味十足真係做到食飽飽就走得👏🏻
唔知你會唔會好似我咁
間唔時就想食下辣野和炸雞😆
咁就非「紅雞」莫屬
呢間隱藏於Kerry hotel內性價比十足嘅韓國🇰🇷餐廳
原來好多朋友都唔知道
又以為酒店會唔會貴
坐得舒服、望住個海、價錢非常抵
成日見好多韓國人黎食
就知味道一定夠正宗

落單也是user-friendly
用PIN ME QR code
成個流程方便快捷
智能化及個人化設計
坐低就可以即時點餐
線上即時付款(Alipay/wechat/八達通/信用卡)
省卻等候人手安排及失誤

甜辣味十足
真係做到食飽飽就走得👏🏻

• 半半炸雞
2024-05-05 284 浏览
在五六年前已經很喜歡尖沙咀的紅雞,這一兩年知道在紅磡也新開了一間,一直未有機會試,所以難得假期前就走過去,望著海景吃飯👍😎 餐廳寬敞有很多位置,基本上都不用等待,直接就有位。感覺上餐牌選擇比尖沙咀較少,但我是衝着炸雞來,所以影響不大🤣我們兩個人點了一份半半炸雞,泡菜五花腩肉和一杯西瓜沙冰,十分滿足和飽肚👍炸雞又熱又香,每一口都充滿醬汁的味道,能夠感受到每次都是新鮮炸出來,所以雞肉又香又充滿肉汁。西瓜沙冰感覺是利用新鮮西瓜刨冰而成,所以不太甜,很清涼,每人大概200幾蚊。^_^

2024-04-30
半半炸雞
啱啱去咗間街頭小店食個午餐,真係得我喺到揾到珍貴嘅味道!🍲 係呢家店,講嘅就係一種純粹,無添加嘅食物滿足感。當碗煲仔飯端上檯,熱氣騰騰,啲飯粒每一粒都分明得嚟又軟糯,掂到一個好。🍚 放一啖入口,就算呢個天氣涼颼颼,心都即刻暖笠笠。再嚟講吓啲魚蛋啦,實話實講,😍 呢度嘅魚蛋真係有嚼勁,彈牙得黎外層炸得金黃酥脆,沾咗啲醬汁,辣嘅啱啱好,又唔會太猛,咀嚼之間充斥著魚肉嘅鮮味同埋微微嘅甜,好食到停唔到口!特別提一提嗰碗牛腩湯麵,湯底濃郁得滯,牛腩煮得腍化,喺舌尖化開嘅感覺真係無得輸。🥩 麵條又係啱啱好嘅彈性,唔會太硬或者太爛,配上嗰甜甜地嘅白蘿蔔,簡直係絕配。依家講回總評啦,喺呢間小店中,你可以感受到街頭小食嘅地道同溫暖。無論係路過嘅忙碌上班族,定係悠閒嘅老街坊,都可以搵到一個俾自己「喘口氣」嘅地方。如果你想尋味一下真正嘅香港街頭食文化,呢度絕對係你嘅首選!👍🏼

2023-08-29 1179 浏览
當初得尖沙咀店時已經想試,後尾開到屋企附近勁開心😛前排適逢佢十週年,有幾日全單半價就即刻去訂檯,無訂既就要坐室外,依家至九月尾好似仲有全單八折💰▪️ 韓式部隊火鍋(6/10)💲218本身見餐牌有兩條辣椒,驚會太辣就叫咗小辣,但出到黎湯底比較淡,靠啲泡菜帶返起陣酸辣味🌶️佢有豬肉、菇菌、腸仔、午餐肉、年糕、韓式粉絲,但都係浸到偏向軟腍,勝在多料夠飽肚🤥本身其實係以為會有辛辣麵同埋芝士先叫,無就硬係差咁啲野🥲反而見唔少人叫三款年糕芝士鍋,有得瘋狂拉絲好似幾正🧀▪️ 半半炸雞 - 原味 + 秘製蒜香醬(7.5/10)+ 無骨 💲183 + 10外皮炸到好脆身,應該係我喺香港食過最乾爽既,完全唔會有油溢感,無骨雞肉雖然未算得上好嫩滑,但起碼唔會嚡口🍗原味相對普通啲,個人幾鍾意隻秘製蒜香醬,應該係加左啲蜜糖甜甜地咁😍成盤雞件份量真係好多,兩個人食唔曬要打包😂▪️ 柚子梳打(7/10)💲38▪️ 蜜桃汽水(6.5/10)💲38🔎 整體評分(7/10)

▪️ 韓式部隊火鍋(6/10)💲218
韓式部隊火鍋

半半炸雞 - 原味 + 秘製蒜香醬  +  無骨

▪️ 柚子梳打(7/10)💲38

▪️ 蜜桃汽水(6.5/10)💲38

🔎 整體評分(7/10)
半半炸雞 - 原味 + 秘製蒜香醬  +  無骨
2023-08-16 666 浏览
見到招牌好吸引,便上來食午餐。撞正店舖十周年慶,全單半價,happy座位很闊落,內外都有,午餐很熱鬧很有氣氛!前菜有甜醋白蘿蔔,炎炎夏日,很開胃,挂住食炸雞忘記影,餐牌代之。鐵板牛肉芝士飯,拉絲的芝士,好多芝士哈,正!

座位很闊落,內外都有,午餐很熱鬧很有氣氛!

鐵板牛肉芝士飯,拉絲的芝士,好多芝士哈,正!

搞手真係求打個和一大班frd 一點半坐到五點,飽到訓係到,埋單Happy Hour打七折一百六一位CLS搞手求打個和嘢食冇咩好講,兩個字,好食(水準以上啦)有埋個靚海景,正Happy 過Happy伯
搞手真係求打個和

嘢食冇咩好講,兩個字,好食(水準以上啦)
有埋個靚海景,正
Happy 過Happy伯
2023-07-04 578 浏览
好耐冇係香港食醬油蟹,今次試下,味道不會太咸,但蟹膏比較小,多啲會好味啲, 另外加錢要了紫菜飯餸蟹,喜歡紫菜飯,加埋蟹汁唔錯另外叫了半半炸雞,原味和秘製蒜香醬,原味一般,下次可以試下甜辣醬炸雞,可能野味啲啤酒叫了兩款韓國啤酒,唔錯,honey 🍺 ,甜甜地,好易入口, 另外樽裝就麥味比較濃,餐廳都細心俾埋杯子,可以倒出來飲我喜歡呢度環境,唔會坐得好迫,又可坐室內或室外,有海景又可以欣賞埋月亮,好舒服 😊仲好掛住韓國😂

仲好掛住韓國😂
2023-07-01
2023-05-24 596 浏览
Red Chicken是一家連鎖韓式炸雞店, 和李家及Goobne Chicken等先鋒差不多, 都係是以混合韓式醬料的炸雞為主軸, 還有其他熱食提供. 這裡有純炸雞的Set Lunch, 除了炸雞也有任食的醃蘿蔔為小食, 還有很多蔬果的沙律去中和油膩感. 醃蘿蔔和沙律做得不錯, 前者酸甜夠爽, 後者伴以柚子醬, 開胃之餘更有韓風. 無骨炸雞外皮香港脆而肉質也算嫩滑, 咬下去肉汁豐富, 沒有油膉味之餘口感也相當乾爽, 自然也沒有成口油的膩度. 甜辣蒜蓉醬不是和炸雞撈起, 而是半沾在雞身, 吃起來比較乾手淨腳, 蒜香味濃, 甜度和辣度平均, 除了份量可以再多一點外, 在食物質素上沒有太多挑剔的地方.Red Chicken is another new player for Korean fried chicken. The salad and pickles are nice and refreshing, especially appreciating the yuzu dressing of salad. Deep fried chicken is extremely crispy,

Red Chicken is another new player for Korean fried chicken. The salad and pickles are nice and refreshing, especially appreciating the yuzu dressing of salad. Deep fried chicken is extremely crispy, meaty and juicy but not greasy at all. Nice sauce with nice chicken.
2023-02-13 905 浏览
今日叫左一份半半炸雞,有原味其實冇乜味同秘製蒜香醬,醬汁可以,但🐔完全冇味,另外叫左韓式年糕串,成串都系炸,幾好味,有年糕,有腸仔,有魚肉,環境好正,好清幽,地方夠大
2023-02-10 686 浏览
呢度既地方好大, 餐牌又多食物揀, 最緊要係坐得舒服😌芝士蛋卷🫕($128)一層厚厚融左拉絲既芝士舖左係鐵板上面, 甜甜既蛋卷上面舖左大量既木魚碎配埋芝士一齊食罪惡得黎又會好滿足😋香腸年糕串🍢($128)上次去韓國食完就愛上, 雖然做唔返韓國既味道, 但係呢個小食係其他韓國餐廳比較少見😌 脆皮腸, 外脆內軟煎過既年糕, 魚糕串埋一齊加埋個紅色辣醬係好好食🥰 韓式泡菜煎餅🍕($98)煎餅比較厚身, 中間擺左啲紅綠辣椒同埋少量泡菜, 唔係我鐘意既款式🧐甜辣醬+秘製蒜香醬炸雞🍗($178)半半炸雞可以一次過食到兩個口味, 加$10要左無骨雞咁就可以啖啖肉唔洗食骨😙 個人覺得甜辣果款好味啲, 反而蒜香果個味唔太出☹️ 另外仲叫左好似飲緊蜜桃味果汁既蜜桃米酒share 黎飲可以幫助去油解膩😍 呢度既食物質素屬於正常, 好耐之前啱啱開既時候食過一次都仲有印象, 如果想食炸雞既可以考慮下呢度呀😋
呢度既地方好大, 餐牌又多食物揀, 最緊要係坐得舒服😌

芝士蛋卷🫕($128)

香腸年糕串🍢($128)

韓式泡菜煎餅🍕($98)

甜辣醬+秘製蒜香醬炸雞🍗($178)

2023-02-07
2023-01-24 482 浏览
叫了外卖,一半原味一半韩式甜辣,份量不多,味道一般,大件的里面是生的,不会再叫啦!避雷!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

外卖送餐