2024-09-21 5653 浏览
依間位於元朗既放題,位置有啲難搵,係地下入面,聽講已經紮根好多年,所以餐廳裝修經典少少,佢哋有卡座同大沙發坐,放題食品選擇超多,有超過100幾款🙋🏻不論係火鍋🍲、燒物🍖、刺身🍣、串燒🍢、韓式料理都有,仲有無限飲品同甜品食😛加錢升級埋可以任食松葉蟹腳🦀以及生蠔🦪,無論係一家大細定係一班朋友嚟聚會都啱晒,餐廳有QR code點餐服務,所以可以隨時叫,平均上菜速度係5-15分鐘,服務態度幾好。一坐低叫d刺身和壽司熱身先:三文魚🐟、油甘魚、吞拿魚,每片都厚切又鮮嫩,入口即化,生蠔🦪新鮮唔會腥。天婦羅有幾款選擇,外皮酥脆,揀左蝦🍤、紫薯天婦羅🍠,都好好味,日本紫薯味道香濃又唔會驚食多。飲品同甜品方面都一樣應有盡有,青酒、梅酒、汽水都有,我個日咁岩喉嚨有d唔舒服,就叫左熱飲,佢地有菊花蜜同其他花茶。之後叫左d熟食,枝豆、玉子燒、鰻魚炒飯、串燒,我特別喜歡佢既黑松露炒雜菌,賣相未必好吸引,但勝在松露味突出,雜菌又幾爽口🍄 食左差唔多2粒鐘,都試唔曬咁多款食物,真係多到唔知點揀好,食物質素整體都ok,但大部分食物同其他放題餐廳差不多,希望佢地之後加入多d新款食品。緣聚 🍲🍖🍣🍢11 號 金福閣 地庫,

餐廳有QR code點餐服務,所以可以隨時叫,平均上菜速度係5-15分鐘,服務態度幾好。一坐低叫d刺身壽司熱身先:三文魚🐟、油甘魚、吞拿魚,每片都厚切又鮮嫩,入口即化,生蠔🦪新鮮唔會腥。天婦羅有幾款選擇,外皮酥脆,揀左蝦🍤、紫薯天婦羅🍠,都好好味,日本紫薯味道香濃又唔會驚食多。

緣聚 🍲🍖🍣🍢
11 號 金福閣 地庫, 5 Sai Yu St, Yuen Long
人均250-300 收加一

#foodiehk #JapaneseBuffet #SushiLovers #hkfoodie #AllYouCanEat #FoodieLife #HKDining #JapaneseCuisine #BuffetTime #GourmetHK #bloggertony #yuenlong #yuenlongfood
2024-09-14
午餐
2024-09-03 7393 浏览
放工後,和朋友來到元朗緣聚吃放題。這裡環境整潔舒適,服務員有禮。這裡最大的吸引點是即開法國生蠔。生蠔非常新鮮,口感滑嫩,味道清甜,讓我忍不住多吃了幾個。除了生蠔,餐廳的其他菜式也很有水準。火灸三文魚壽司魚油豐富,入口溶化,壽司飯軟硬適中。還有油甘魚和吞拿魚壽司也不錯。蟹籽沙律口感清爽,搭配的蟹籽增添了鮮味。風味燒羊扒烤得剛好,肉質嫩而不柴,香氣四溢。香蒜牛柳粒也是一道不錯的選擇,牛柳粒口感鮮嫩,蒜香味濃郁。此外,素炸雞塊和雞軟骨串是很適合當作小食的選擇,尤其是雞軟骨,口感豐富有嚼勁。蒲燒鰻魚味道和質感都達到了預期。芝士年糕則帶來了不一樣的口感體驗,年糕軟糯,與芝士的香濃搭配得恰到好處。甜點方面,焦糖燒菠蘿和榴槤炸彈各有特色,前者甜度適中,帶有焦糖的香氣,而後者則是榴槤控的理想選擇。最後,柚子蜜、玫瑰洛神花茶及榴槤雪條讓整餐有了個清爽的結尾。整體來說,這裡的放題食物選擇豐富,質量也不錯,特別是生蠔。這頓放題讓我感到很滿足!

法國生蠔
榴槤雪條
  • 法國即開生蠔
  • 芝士年糕
  • 榴槤炸彈
想搵間高級版日式放題慶祝媽媽生日 朋友即時介紹呢間餐廳 果然無介紹錯!位置都算易搵 今晚平日都好Full , 7點已經滿座! 要訂位!本身個Plan 都已經好多野食, 但媽媽想食生蠔所以加了升級Plan 仲有蟹腳無限任食添! 計番條數覺得十分化算!⭐重點推介 生蠔好新鮮 大大隻好鮮甜 可以任食呢樣野真係好開心! ⭐刺身新鮮靚仔!!!⭐羊架燒至微焦,夠哂香酥啖啖肉好JUICY!!⭐牛舌好厚身同埋都好軟林!⭐燒鰻魚必推 鰻魚好肥美又大塊! 肉質嫩滑加埋D鰻魚燒汁好惹味⭐梅酒 / 清酒/ 蜜糖Whisky / 升級後仲可以飲埋Hoeggarden生啤 鍾意飲酒既岩哂!⭐吉士紅豆鯛魚燒 – 好可愛既紅豆魚仔⭐升級甜品 – Baileys coffee ice-cream!!!!! 估吾到食日式放題都可以食到呢款甜品 超好味 總結今次放題食得好開心好滿足,食物質素同種類款式係對得住個價格!!! 相信短期內會土幫襯!!

⭐重點推介 生蠔好新鮮
大大隻好鮮甜
可以任食呢樣野真係好開心!
刺身新鮮靚仔!!!
⭐羊架燒至微焦,夠哂香酥啖啖肉好JUICY!!
⭐牛舌好厚身同埋都好軟林!
鍾意飲酒既岩哂!
⭐吉士紅豆鯛魚燒 – 好可愛既紅豆魚仔
超好味

2024-08-12
4天前 0 浏览
有好長時間冇食放題喇, 係元朗既放題比較少, 今日黎左呢間人氣放題-緣聚, 升級食豪啲店鋪係地庫,一入到店內已經見到飲品區, 有好多不同既種類, 仲有常溫紙包飲品/各款啤酒,如果三五知己想一邊坐低慢慢食野,一邊傾下計飲下酒,呢到可以滿足哂所有要求特別一提店內仲有Wifi提供,好貼心!食放題既第一步,一定係刺身!我叫左三文魚,甜蝦,帶子,八爪魚,油甘魚,赤貝,每樣都好新鮮, QR code落單,填幾多黎幾多,冇漏單火灸牛油蝦壽司必點! 牛油份量唔吝嗇,經火灸後既牛油香豐富左蝦既味道。後來再叫多一round 升級後提供既拖羅刺身,入口即溶, 完全冇根接著來係壽司, 鵝肝好厚,鵝肝油滲入啲飯到,加上香脆紫菜,好夾!海膽壽司都滿滿的,夾住青瓜一齊食, 層次感即時提升連放題都有生蠔可以食!蠔大小均勻,味道清新,肉質嫩滑,搭配檸檬/醬汁,鮮味level up!熟食花多眼亂,蒜蓉牛油燒海蝦同羊架係我至愛~羊架唔騷,裡面保留肉汁。天婦羅好好食,蝦好大隻,炸漿包實隻蝦,唔會食到一半炸漿同蝦分開,放題少有既黑松露薯條都可以食到,大人小朋友都啱😆柚子柑桔檸檬Cocktail酸甜平衡,柚子檸檬同雞尾酒比例及調
特別一提店內仲有Wifi提供,好貼心!
放題既第一步,一定係刺身!

海膽壽司都滿滿的,夾住青瓜一齊食, 層次感即時提升
放題少有既黑松露薯條都可以食到,大人小朋友都啱😆
柚子柑桔檸檬Cocktail
酸甜平衡,柚子檸檬同雞尾酒比例及調味恰到好處
生忌廉吉士銅鑼燒
外皮柔軟,包住豐富既生忌廉,奶香味濃。
2025-01-12 0 浏览
呢日跟朋友搵食入到元朗食一間好抵食嘅放題,行到附近見到大大個招牌都幾易揾好難得呢度有常溫嘅飲品攞,如果唔飲得凍飲嘅話都好貼心本身個放題$258,加埋一都唔駛三百蚊落到樓, 好抵食我哋就加咗190蚊做升級可以任叫生蠔,吞拿魚刺身,蟹腳,甲羅燒etc 任食喎唔係講笑,勁開心😍😍 以後同人慶生就決定帶黎食,一定開心😋首先頭盤緊係食咗凍嘢先啦 生蠔同蟹腳都好新鮮 蟹腳幾大條,吞拿魚刺身係薄切,但 我反而覺得咁樣幾好,因為放題梗係要留肚食其他好嘢,唔使孤沽一味浪費quota明太子三文魚反卷唔點豉柚會好啲,明太子都好夠咸,呢啲卷建議一上台即刻食,如果放耐咗啲紫菜會被飯整林火炙壽司大推赤蝦,三文魚同黑松露鰻魚,一上枱就聞到黑松露味好香第一次自助餐以外都有得食蟹腳,真係好開心❤️西京燒比目魚,唔算多骨呢個又係升級先有嘅甲羅燒, 好香 一啲都唔腥,我之前其他地方食過都覺得啲蟹膏會有陣腥味但係呢度唔會,食到停唔到,後尾我哋仲自己嗌多咗啲鱈魚乾(yes有得另外嗌)因為佢本身得兩塊唔夠裝帶子都有醬油燒同黃金燒(即沙律醬)兩種食法,醬油燒感覺無咁邪惡忍唔住不停encore嘅三文魚同吞拿魚飲品除咗出邊自己拎嗰啲之

好難得呢度有常溫嘅飲品攞,如果唔飲得凍飲嘅話都好貼心

本身個放題$258,加埋一都唔駛三百蚊落到樓, 好抵食
任食喎唔係講笑,勁開心😍😍
以後同人慶生就決定帶黎食,一定開心😋

首先頭盤緊係食咗凍嘢先啦

第一次自助餐以外都有得食蟹腳,真係好開心❤️

西京燒比目魚,唔算多骨

忍唔住不停encore嘅三文魚同吞拿魚

飲品除咗出邊自己拎嗰啲之外,掃qr code仲可以無限叫清酒,梅酒,cocktail仲有泰茶, 勁驚喜,通常飲品無咁多花款,我覺得梅酒略嫌太酸,清酒就好甜,女仔都好易入口

總結呢間放題一定會encore,朋友好介紹
PS 佢仲有兩格廁所 幾乾淨,所以食蟹腳都可以即刻衝去洗手,幾方便
2025-01-10 0 浏览
入到嚟元朗搵朋友介紹去左呢間放題試下,竟然會咁有驚喜,真係完全冇諗過2百幾蚊咁平嘅價錢可以食到咁高質素嘅放題,2百幾蚊除左生豪係另外加錢之外連長腳蟹全部都係任食㗎,我仲以為去咗酒店食自助餐,就連魚生刺身嘅新鮮程度,熟食甜品樣樣味道口感,炸物嘅脆香味道一D都唔差,我最記得個蟹老真係好好好好味,我好似我以前係日本食過嘅咁好味嘅味道,生豪又夠哂鮮甜同埋夠哂肥美真係相當回味。呢間放題絕對係非常值得去試👍

2024-12-10 953 浏览
之前係IG見到好多人介紹呢間放題,8:30後第二位有半價,於是山長水遠入到元朗,地點都唔易搵,係地牢,食物選擇唔多,刺身,壽司,都係個幾款,三文魚,油甘魚,希靈魚,甜蝦,吞拿魚,北寄貝,間八,但係其他熟食就唔太吸引🥲蟹籽沙律,無啦啦有d沙律菜🥲三文魚,油甘魚,間八,北寄貝,還好啦,又唔覺得好新鮮🥲淡某某🥲無味🥲 個蝦多士真係好失望,天婦羅蝦個粉好厚🥲羊架唔騷,直頭無咩味🥲牛舌,唔知食緊咩🥲 又係淡某某🥲牛肉壽喜燒,好油,不過浸得d菜幾好味🥲BB蠔,其中一隻臭左🥲 雪糕,擺明溶完又雪返硬🥲甜筒,又係溶完雪返硬,個筒已經唔脆
之前係IG見到好多人介紹呢間放題,8:30後第二位有半價,於是山長水遠入到元朗,地點都唔易搵,係地牢,食物選擇唔多,刺身壽司,都係個幾款,三文魚,油甘魚,希靈魚,甜蝦,吞拿魚,北寄貝,間八,但係其他熟食就唔太吸引

🥲蟹籽沙律,無啦啦有d沙律菜

🥲三文魚,油甘魚,間八,北寄貝,還好啦,又唔覺得好新鮮

🥲淡某某

🥲無味

🥲 個蝦多士真係好失望,天婦羅蝦個粉好厚

🥲羊架唔騷,直頭無咩味

🥲牛舌,唔知食緊咩

🥲 又係淡某某

🥲牛肉壽喜燒,好油,不過浸得d菜幾好味

🥲BB蠔,其中一隻臭左

🥲 雪糕,擺明溶完又雪返硬

🥲甜筒,又係溶完雪返硬,個筒已經唔脆
2024-12-04 1156 浏览
餐廳位於元朗西裕街地庫,以提供日式放題為主,門前餐牌詳細列出多款精美放題食品,任點任食,食物種類繁多,令人目不暇給。餐廳用掃碼下單,食物圖文並茂,方便選擇。「刺身」三文魚、油甘魚、吞拿魚、希靈魚、甜蠔、北寄貝、法國生蠔.......。刺身都鮮甜可口,尤其是法國生蠔,肉質鮮美而不腥,是必食之選。「火炙」黑松露火炙鰻魚,甜甜的醬汁,氛香的黑松露,鰻魚肉質甘香,配合綿糯的米飯最佳口感。燒香牛油赤蝦特別滋味。「鍋物」壽喜燒牛肉鍋,牛肉份量不少,肉質鮮嫩,配上金菇菌及大白菜,牛肉鮮甜味道盡透湯底,成為滋味的肉湯。「天婦羅」大蝦 及「揚物」吉列炸蠔,新鮮即炸,外脆內鮮。「沙律」蟹籽沙律,清新爽口的青木瓜絲,一面鋪上脆卜卜的蟹籽,口感不錯。「燒物」焦糖燒菠蘿,菠蘿沾上焦糖來燒,酸甜脆口,又甜又香。風味羊架,大大隻,肉質細嫩及無羶味。「甘味」Bailey 雪糕咖啡,愛爾蘭甜酒忌廉咖啡配雪糕,咖啡酒味濃郁,是必食的甜品。「串燒」牛舌、沙嗲雞肉、醬油帶子,香噴噴的串燒,牛舌爽口,沙嗲惹味,帶子鮮甜,串燒各有風味。「海鮮」鹽燒鯖魚、比目魚西京燒,魚肉鮮美,燒得香口。「飲物」柚子蜜、泰式奶茶,除了自助飲品吧的

「火炙」
「天婦羅」大蝦 及「揚物」吉列炸蠔,新鮮即炸,外脆內鮮。
「燒物」
「海鮮」鹽燒鯖魚、比目魚西京燒,魚肉鮮美,燒得香口。
「飲物」柚子蜜、泰式奶茶,除了自助飲品吧的飲品之外,還有多款冷熱飲品可以點選下單。
飽餐一頓之後,我還吃了幾支甜筒和雪糕批,真是大快朵頤。

火炙鰻魚,法國生蠔

串燒
火炙牛油赤蝦
雪糕
2024-12-01 1056 浏览
今晚收早, 約左友人去元朗食日式放題, 我地揀左自選兩小時HKD298再升級HKD190 任食生蠔和長腳蟹先黎一盤大大隻生蠔-肉質柔嫩, 鮮甜多汁, 帶來滑順口感除了生蠔本身的美味外, 餐廳還提供了多種的調味料。我試了幾種不同的醬料, 包括檸檬汁、辣椒醬等。這些醬料為生蠔增添了更豐富的口味層次, 使每一口都有不同的風味 之後再來一盤刺身拼盤, 呢度有好多種選擇, 包括有松葉蟹腳、三文魚、油甘魚、北海道鮮帶子、希靈魚、北寄貝、榮螺、蜜汁鮑片、甜蝦、極品大赤蝦、每樣都係厚切及好新鮮, 入口味道鮮甜, 真係叫多幾次都唔嫌多呀😎蟹腳啖啖肉好鮮美海膽壽司-勁多海膽,好新鮮魚生辣冷麵-滿滿的角切魚生再配上辣味沙律醬, 好惹味蟹籽沙律-青瓜絲爽口鮮甜, 加上脆卜卜蟹子,  充滿口感松葉蟹-滿滿嘅蟹膏,鹹甜適中,十分美味燒鱈魚乾-每條食落都脆卜卜, 好香口燒生蠔-燒 出到黎隻蠔脹卜卜 好飽滿, 而且嫩滑鮮美多汁 , 無限量任食😬 燒菠蘿-好多汁, 酸中帶甜 天婦羅系列都係強推, 蝦、南瓜、甜薯, 全部炸得不膩清酒煮蜆-每隻蜆都很飽滿, 而且冇沙, 食到淡淡嘅清酒味, 帶點甜味 軟骨雞串-脆脆的口感,
先黎一盤大大隻生蠔-肉質柔嫩, 鮮甜多汁, 帶來滑順口感
蟹腳啖啖肉好鮮美
海膽壽司-勁多海膽,好新鮮
魚生辣冷麵-滿滿的角切魚生再配上辣味沙律醬, 好惹味
蟹籽沙律-青瓜絲爽口鮮甜, 加上脆卜卜蟹子,  充滿口感
松葉蟹-滿滿嘅蟹膏,鹹甜適中,十分美味
燒鱈魚乾-每條食落都脆卜卜, 好香口
燒菠蘿-好多汁, 酸中帶甜
天婦羅系列都係強推, 蝦、南瓜、甜薯, 全部炸得不膩
軟骨雞串-脆脆的口感, 加上點點鹹香的肉味, 入口油而不膩
麻辣風炒墨魚-新鮮彈牙, 厚肉, 吃起來更有質感, 加上麻辣醬汁, 好惹味
香芋流心丸-外皮軟, 內膽亦夠芋香
香蒜牛柳粒-d牛柳好淋好香, 有d汁均勻咁包住粒牛, 一口size啱啱好, 入口即融
吉士紅豆鯛魚燒-外皮香甜, 中間夾住紅豆和吉士醬兩個口味, 味道唔太甜
榴蓮燒-榴蓮肉軟綿綿, 燒過味道更香口, 諗起都流晒口水
整體黎講, 餐廳食物質素, 上菜速度, 環境衛生都對得住個價錢, 算係唔錯既選擇
2024-11-07
2024-11-29 921 浏览
今晚下班跟爸爸到了緣聚吃日式放題,每日都有特價時段,今晚我食了6-8點兩小時任飲任食放題,仲加了$190 升級美味食材。升級了之後又多款美食可以任食。首先介紹一下升級後有什麼美味食材,有美味生蠔,生蠔肥美新鮮,又可以任食,正。仲有長腳蟹、冬陰公大頭蝦湯、燒榴連、鵝肝手卷、拖羅、蟹肉甲羅燒等等,全部都相當名貴及美味。我都十分喜歡拖羅,看到相當高質,入口即融,可以點刺身或拖羅壽司,各有不同口感,相當好味。蟹肉甲羅燒都超吸引,把蟹肉蟹膏放到魷魚薄片上,好鮮甜好好味,想不到食日式放題都可以吃到鮮甜既甲羅燒。燒榴連啖啖肉,榴連燒過後又香又美味,入口即融,榴連迷必定要吃。日式放題都有超多款式食物,就算唔升級都有超多高質食材。刺身款式又多,又鮮甜,正。壽司類都是我的最愛,壽司又唔會太大件,所以一口一件壽司,可以試多點唔同款。炙燒壽司都相當惹味,經過炙燒令魚油更香更美味。食左超多唔同款式既壽司~大滿足海鮮類都相當款式多,有芝士燒大蝦,啖啖肉又彈牙爽口,芝味滿分。又有芝士烤帆立貝,啖啖芝香,帆立貝又爽口彈牙,正。仲有惹味蒜蓉燒蠔,相當惹味,蠔又肥美,出色。比目魚、鯖魚等等都相當美味。小食類都勁多款,有麻

小食類都勁多款,有麻辣雞翼串、芝麻雞翼、美味羊架、雞軟骨串、天婦羅大蝦、燒菠蘿、榴連炸彈等等,應有盡有,兩小時時間充足,美食款式又多。
食飽飽仲可以點甜品呢,由於真係太飽了,食了一件芝士撻,芝味無窮,撻皮香脆,正。

2024-11-18
2024-11-25 551 浏览
緣聚 (Together) - 元朗的美食之旅 緣聚的自助餐是一場感官盛宴,提供各種各樣的菜餚,滿足不同的口味。刺身和壽司: 菜單包括新鮮美味的刺身、拖羅刺身 、帶子刺身 、開邊赤蝦刺身 、油甘魚刺身 和拖羅壽司。每一片都切割精美,入口即化。燒烤和油炸菜餚: 對於喜歡燒烤和油炸美食的人來說,自助餐提供韓式辣味炸雞、風味燒羊扒、香草蒜蓉包、蒜蓉牛油燒海蝦、辣味蒜蓉燒蠔 和醬油燒帶子串。這些菜餚的味道和口感都達到了完美的平衡。特色菜餚:享受焦糖菠離配鵝肝的獨特組合、松葉蟹鉗甲羅燒 的細膩口感、清酒煮蜆的清淡湯汁、松菜蟹腳併升的甜美肉質、即開法國生蠔  的新鮮滋味、芝土蟹肉他他薯蓉的濃郁口感,以及蟹肉素翅茶碗蒸的美味蒸蛋。每道菜都提供獨特而奢華的味覺體驗。甜點和飲品: 最後,以綠茶紅豆忌廉窩夫、人氣醬香Latte、熱檸檬菊花和Baileys雪糕咖啡作為甜點和飲品,為您的用餐體驗畫上完美的句號。
緣聚 (Together) - 元朗的美食之旅

刺身壽司: 菜單包括新鮮美味的刺身、拖羅刺身 、帶子刺身 、開邊赤蝦刺身 、油甘魚刺身 和拖羅壽司。每一片都切割精美,入口即化。

2024-10-30
2024-11-23 501 浏览
最近天氣變冷,想吃很多東西暖暖胃,這裡的放題選擇豐富,我點了好多款美食😍首先有雞軟骨串,外焦內嫩,每一口都能感受到雞軟骨的Q彈口感,隨後是牛舌串,肉質鮮嫩,咬下去的瞬間,滿口的肉香讓人欲罷不能👍🏻蟹肉素翅茶碗蒸口感滑嫩,蟹肉的鮮味與素翅的清香交織,熱辣辣好好味😻香蒜牛柳粒鮮嫩多汁,搭配香蒜的濃郁,讓人一口接一口,根本停不下來🥹吃到中段點了泰式鳳爪 ,酸爽的口感讓味蕾瞬間清醒,非常開胃。接着冬陰功海蜆鍋,湯底酸辣鮮香,海蜆,蕃茄,豆皮更是提升了整體的口感~炸三文魚骨腩,芝麻雞翼,脆卜卜香氣四溢👍🏻燒比目魚的魚肉鮮嫩,味道清新❣️這裡還有一些升級的選項,例如生蠔、長腳蟹和燒榴槤。生蠔果然新鮮,海味十足,配上檸檬汁,簡直是人間美味。長腳蟹的肉質鮮美,燒榴槤則是甜品的完美收尾,濃郁的榴槤香氣讓人陶醉😍

炸三文魚骨腩,芝麻雞翼,脆卜卜香氣四溢👍🏻

燒比目魚的魚肉鮮嫩,味道清新❣️

2024-11-17 671 浏览
在元朗的緣聚,我體驗了一次難忘的放題用餐。這家餐廳以其豐富的海鮮選擇而聞名,是海鮮愛好者的天堂。進入餐廳,首先被明亮的環境和寬敞的用餐空間吸引,讓人感到非常舒適。服務人員的態度親切,讓我感受到賓至如歸的感覺。這裡的放題選擇相當豐富,尤其是海鮮部分。新鮮的生蠔、鮮蝦和各種貝類都值得一試。生蠔的鮮美讓我印象深刻,搭配簡單的調味,讓海味更加突出。還有其他海鮮如鮮魚和螃蟹,每一口都讓人驚喜。不僅如此,放題還包括了多種肉類和蔬菜,讓人可以自由搭配,增添了用餐的樂趣。整體而言,食材的新鮮度和品質都很高,讓每位食客都能享受到美味的盛宴。如果你在元朗尋找一個能享受海鮮放題的地方,緣聚無疑是個絕佳選擇,讓你品味到大海的滋味和食材的鮮美。

不僅如此,
2024-11-04
2024-11-15 576 浏览
最近我來到了元朗的「緣聚」,專門體驗他們的放題餐廳。這裡提供的海鮮放題選擇相當豐富,讓我期待不已。一進餐廳,就被寬敞舒適的環境所吸引。餐廳的裝潢現代而不失溫馨,讓人感覺非常放鬆。服務人員熱情友好,讓我們的用餐體驗更加愉快。在食物方面,這裡的海鮮選擇讓我驚喜。新鮮的生蠔、鮮蝦、螃蟹等海鮮品類都讓我流連忘返。每一種海鮮都保持了原汁原味,特別是生蠔,肉質鮮嫩,搭配檸檬和醬油,讓人一試成主顧。除了海鮮,還有多款肉類和蔬菜選擇,可以隨意搭配燒烤,這樣的自由度讓人感到非常滿足。每道菜品的味道都非常出色,讓我在用餐的過程中感受到不同的美味。總體來說,緣聚的放題不僅食材新鮮,價格合理,還能享受到舒適的用餐環境。如果你在元朗,這裡的放題絕對是一個不容錯過的選擇!

2024-11-04
2024-10-25 1116 浏览
之前都黎過元朗緣聚食過兩次 兩次嘅整體質素都好好 除左放題食物種類好多之餘 味道都好岩我口味 所以今次都黎左食晚飯😋 同樣同之前一樣 加左錢升級放題套餐食物🤣🍀晚市放題食夜題當然少不了就係炸物 一開始就點左少少吾同嘅炸物 炸雞翼新鮮熱辣辣炸好 香脆可口 咬落有肉汁 好正😆 炸朱古力球 朱古力味好濃郁 鍾意食朱古力嘅朋友唔好錯過🍫 五味燒雞翼 唔會太過乾 有咬口 幾好食😉 蒜蓉焗蠔 滿滿嘅蒜蓉鋪滿咗喺蠔嘅表面 每一啖都有好香嘅蒜蓉味 好食到係咁叫咗好多隻😜 甲羅燒味道濃厚 就咁潷一啖嚟食都好濃郁 潷多幾啖更加過癮☺️ 鰻魚串好新鮮 口感有嚼勁 幾好食😙 韓式泡菜蜆湯 味道真係好似去咗韓國餐廳一樣 以放題嚟講質素算係幾唔錯🤩 壽喜燒 好開胃 一餐嘅放題食盡唔同國家嘅美食 超級滿足🥰 鍾意食魚生嘅朋友仲可以無限食魚生 另外仲有生蠔可以食添🦪

🍀晚市放題