2021-08-28 53 浏览
屯馬線通車後,來九龍城真是方便了很多,而且新開了很多食肆,所以我也經常到來覓食。「羊鞍餐廳」臨近太子道,離宋皇台站出口亦不過幾分鐘步程,交通方便。餐廳門面和裏面的都是木質裝修,有幾分西餐廳的幽雅。坐下來,在服務員耐心的推介下,我們選了一個鐵板餐和其他菜式。“羊架沙律”,在羊鞍餐廳當然要嚐一口這裡的羊了。羊肉肉質細嫩,配上醬汁,非常可口。還有多種配菜例如粟米、車厘茄、蘑菇,和一碟生菜薯仔沙律,十分豐富。“大蝦皇比目魚鐵板餐”,比目魚新鮮嫩滑,在鐵板上煎得香噴噴,口感特別好。大蝦也不錯,鮮甜爽口。“皇牌焗豬扒飯餐”,豬扒大大件,濃郁的芝士,加上雞蛋炒底的白飯,也很滋味。每個餐都附送餐湯和餐飲,但製作亦非常認真,絕不馬虎。忌廉蘑菇湯、雜菜湯,非常濃郁,好味。餐飲:咖啡、升級的雪糕紅豆冰,紅豆夠腍,雪糕和奶的份量充足。藍莓芝士蛋糕,芝士味濃,可媲美酒店的餐後甜品。這裡的服務態度和食物質素都值得稱讚,用茶餐廳的價錢,有高級餐廳的享受,實在難得。

每個餐都附送餐湯和餐飲,但製作亦非常認真,絕不馬虎。

忌廉蘑菇湯、雜菜湯,非常濃郁,好味。

藍莓芝士蛋糕,芝士味濃,可媲美酒店的餐後甜品
2021-08-27 23 浏览
好耐冇去過九龍城,今晚就約咗個好耐冇見嘅朋友去九龍城食懷舊鐵板餐。大家都鍾意食羊,而呢一個餐牌就有個好厲害嘅火焰羊架鐵板餐,就叫返一個火焰一下。三件羊架,肉汁豐富,點薄荷啫喱更帶出特別清新嘅感覺。另一個晚餐就點咗忌廉汁蜜桃燴意大利飯配香煎鵝肝。主角鵝肝細膩濃郁嘅嫩滑口感同迷人的香氣,令人無法抗拒。而多片蜜桃嘅清新同鵝肝帶出對比豐富嘅口感。最後就叫咗個藍莓芝士蛋糕,芝士蛋糕比較結實,厚厚一層藍莓果醬帶出蛋糕香。而鐵板餐本身有一個啫喱杯作為甜品,非常有懷舊嘅感覺。
2021-08-26 19 浏览
等我哩D老鬼話當年先!90年代九龍城有間戲院,名叫國際戲院,成座 building 都係得果間戲院,不單只人氣唔太旺易買飛,正正門口就有個電單車停泊位,方便我泊底部電單車就走入去睇戲!拆咗十世之后變咗成龍居,就係今次餐廳嘅位置!去完隔離街睇吓D頭盔之後就行咗嚟羊鞍餐廳,因為實在太熱,快快趣搵間餐廳涼冷氣先!首先,好好彩,入咗間冷氣凍嘅餐廳.上網睇睇,D食評話火焰羊架唔錯,於是點咗一客,天使麵係我飛忽,於是點咗客黃金忌廉汁蜆肉天使麵,薯蓉唔係間間餐廳有提供,Menu 上有芝士焗薯蓉,於是叫咗一客.芝士焗薯蓉份量比想像中多,薯蓉香滑,水準之作.黃金忌廉汁夠香濃,蜆肉用上細蜆品種,蜆肉嫩口天使麵夠彈牙,滿意.火焰羊架有驚喜,無羊騷味,肉質鮮嫩 juicy, 而且份量足,有三大件,女友熊熊都話唔錯.唯一失望係停咗酥皮湯供應,希望下次幫襯有酥皮湯!
等我哩D老鬼話當年先!

拆咗十世之后變咗成龍居,就係今次餐廳嘅位置!

首先,好好彩,入咗間冷氣凍嘅餐廳.

芝士焗薯蓉份量比想像中多,薯蓉香滑,水準之作.

唯一失望係停咗酥皮湯供應,希望下次幫襯有酥皮湯!
蛋黃忌廉汁蜆肉天使麵
鐵板火焰羊架
芝士焗薯蓉
蛋黃忌廉汁蜆肉天使麵
鐵板火焰羊架
芝士焗薯蓉
2021-08-25 12 浏览
有了港鐵,去九龍城食飯,真方便。今晚去餐廳食扒,柔和燈飾,有卡位,有懷舊感覺。扒餐有鐵板,亦有碟上。鐵板有懷舊感,而且加了黑椒汁,咋咋聲,感覺特別熱,好味啲。餐有湯和蒜蓉包,而且特飲有紅豆冰,亦可以選懷舊的黑牛。美式鐵板雜扒,有司華加腸、煙肉、雞翼、牛扒和豬扒…系傳統雜扒組合。司華力腸。真係好好味。牛扒、豬扒都是簿扒。大蝦魚扒鐵板餐,煎過的蝦特別香口,食時好又蝦香味。魚是比目魚,魚肉肉質好滑,啖啖肉,好味。懷舊餐,有花奶啫喱做甜品。啫喱有好多果肉,加了勁多花奶,特別好味。
有了港鐵,去九龍城食飯,真方便。
今晚去餐廳食扒,柔和燈飾,有卡位,有懷舊感覺。

扒餐有鐵板,亦有碟上。
鐵板有懷舊感,而且加了黑椒汁,咋咋聲,感覺特別熱,好味啲。

餐有湯和蒜蓉包,而且特飲有紅豆冰,亦可以選懷舊的黑牛。

2021-08-24
  • 懷舊美式鐵板雜扒
由於屯馬綫開通,九龍城的人流開始轉多,很多區外客都會來到九龍城遊玩及吃飯,因此寫了一系列的食評,介紹九龍城的美食,歡迎關注。差不多每日返工都會經過這裏,不過從未試過入來,脆炸德國鹹豬手鐵板餐$148 ,(星期一至五免費升級特飲紅豆冰,配餐湯及多士及懷舊啫喱)黑椒汁淋在鐵板之上,香氣四溢,和豬手的味都非常匹配。廚師推介: 法式燒春雞配蜜糖雞芥未籽汁$108,是日餐湯及多士,可配飯、意粉、茨菜或天使面。法式燒春雞,肉汁豐富,不過好像不似烤雞,反而像炸雞。雜果薯仔沙律配煙三文魚$44。沙律內除了雜果和薯仔,還有蒟蒻,這個安排非常喜歡。咖啡是即磨的,味道甘香而濃郁。啫喱內油有雜果,混合花奶和啫喱之後,令人不經意想起兒時的記憶,味道確實加分了許多。

差不多每日返工都會經過這裏,不過從未試過入來,

黑椒汁淋在鐵板之上,香氣四溢,和豬手的味都非常匹配。

法式燒春雞,肉汁豐富,不過好像不似烤雞,反而像炸雞

咖啡是即磨的,味道甘香而濃郁。

2021-08-23 22 浏览
九龍城終於有地鐵啦!屯馬開通真的很興奮!!同朋友試搭順便醫肚,經過見到有間餐廳名字叫「羊鞍餐廳」,喜歡吃羊嘅我二話不說入內吃啦!餐廳佈置很懷舊很有情調。鐵板套餐親民價錢,星期一至五免費升級特飲,套餐配餐湯、多士、餐飲同甜品。蒜蓉多士很香脆,餐湯可選羅宋湯同忌廉湯。特飲大大杯雪糕紅豆冰、雪糕咖啡。火焰羊架鐵板餐嘩!這個很有氣勢羊架一上枱即點火,紅紅火焰很吸睛。打卡一流!羊架肉質鮮嫩多汁,表面煎得外脆內軟,醬汁可選蒜蓉汁或黑椒汁,而店員很細心問我需唔需要芥末和薄荷醬。美式雜扒鐵板餐大件抵食之選,有台灣腸、煙肉、雞全翼、豬扒同大大塊牛扒。是日甜品什果啫喱
九龍城終於有地鐵啦!屯馬開通真的很興奮!!

蒜蓉多士很香脆,餐湯可選羅宋湯同忌廉湯。
特飲大大杯雪糕紅豆冰、雪糕咖啡。

火焰羊架鐵板餐

美式雜扒鐵板餐
大件抵食之選,有台灣腸、煙肉、雞全翼、豬扒同大大塊牛扒。

是日甜品什果啫喱

2021-08-22 195 浏览
小時候我最鐘意既時候, 就係爸爸媽媽帶我去鋸扒, 真係令人會期待全日美好的日子已經好難得了幸好九龍城仲有D個羊鞍餐廳, 從裝修, 食物都同小時候好似, 值得去回味一下小時候的時光門面已係係舊式扒鋸既裝修, 令人會好想入去裝修都係! 唔講真係以為自己返到去九十年代咁梗係食返個扒餐, 話晒係D度最出名係包餐湯的, 我揀係羅宋湯, 都幾多料下, 味道都唔錯羊架-$168上枱果陣原來會有個表演, 係場羊架變左做火焰羊架, 好精彩! 睇完當然食啦, 羊架係可以做到爭少少熟, 咁先係岩岩好, 唔會太靭, 而且有三舊, 都幾抵食雜扒-$128D個雜扒真係咩都有, 有牛排, 豬排, 司華力腸, 雞翼, 煙肉, 樣樣都幾好味, 我想講連好普通既雞翼都可以做到外脆內嫩, 可見廚師既用心雪糕紅豆冰黑牛餐仲有包埋特飲, 雪糕紅豆冰同埋黑牛都係我小時候的最愛!總結, 今餐係唔洗加一的! 其實真係好唔錯, 小時候的感覺真係回到心中, 會再黎食過!
小時候我最鐘意既時候,
就係爸爸媽媽帶我去鋸扒, 真係令人會期待全日
美好的日子已經好難得了

門面已係係舊式扒鋸既裝修, 令人會好想入去
裝修都係! 唔講真係以為自己返到去九十年代
咁梗係食返個扒餐, 話晒係D度最出名

係包餐湯的, 我揀係羅宋湯, 都幾多料下, 味道都唔錯

羊架-$168

雜扒-$128

雪糕紅豆冰

黑牛
餐仲有包埋特飲, 雪糕紅豆冰同埋黑牛都係我小時候的最愛!

2021-08-17
2021-08-19 51 浏览
🍴蛋黃忌廉汁鮮蜆燴天使麵 82 蚊🍜大大碗天使麵 麵質爽口彈牙 個醬汁 好香蛋黃醬味 忌廉味濃 蜆都夠新鮮👍🏻 同天使麵好夾 而且仲有香菇片増加爽口度 令到成個麵更有口感 🍴水牛城雞中翼 32 蚊🐥🔥4 隻大大隻雞翼 佢個水牛城汁唔錯 帶 d辣香 同酸汁 夠哂開胃 雖然淋左汁 但個雞皮都幾香脆 入面雞翼雞肉都幾彈牙 唔錯👍🏻🍴火焰羊架鐵板餐 168 蚊配香脆既蒜蓉包 🍞點埋餐湯最正 雜菜湯 足料多菜 忌廉湯有粟米 火腿碎等等都落足料🌽 啫喱 特飲鐵板餐 用名火即場燒一燒羊架 夠美觀同燒過更香口 🔥 羊架肉彈牙 帶 d juicy羊味夠濃🐑 而加埋黑椒汁 羊肉盡吸黑椒汁夠哂 match 👍🏻 薯條整得十分香脆 🥔 點茄汁都好正 加埋熱辣辣既西蘭花車厘茄同粟米 夠哂滿足#西餐 #羊架 #鐵板 #雞翼 #水牛城雞翼 #蛋皇醬 #天使麵Score 平均分 <7.9/10>Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

🍴蛋黃忌廉汁鮮蜆燴天使麵 82 蚊🍜

Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#羊鞍餐廳
九龍城福佬村道22 號地鋪
~~~~~~~~~~~~
2021-08-19
2021-08-19 30 浏览
地鐵方便宋皇臺站,行過去唔使十分鐘,九龍城福佬村道, 同朋友嚟到九龍城,見到有羊食,就係最開心嘅!坐低喺福佬村道間羊鞍餐廳,一於一人叫一個餐, 我就唔使講,梗係整返個羊架餐,仲係有火焰嘅,要係黑椒汁,個老友就要個豬手係燒汁,個餐好簡單有湯有嘢飲加個甜品係啫喱,話說埋單都係三百零,值得去坐一坐。紅湯白湯大家都知道係乜呀!一個羅宋湯一個忌廉湯,不過不失,依然係咁好味, 坐坐坐都冇幾耐 ,豬手就到喇 ,賣相就一般啦!仲係問過係用啲乜嘢粉醬,廚師話就係秘製商品,好唔好食買相點樣就大家睇睇判斷判斷下啦,拆開肉就唔錯,都係有一般德國咸豬手嘅水準,肉厚味濃有口感,食落都唔錯 。到咗我個火焰羊架嚟啦,果然厲害呀,嚟到喇,要點火跟住睇住啲火慢慢熄,真係好好有氣勢,下次一定再嚟,再叫多次,而且個羊架都仲係好大條,抵食呀,因為一般餐廳冇咁大件,呢件羊架真係人哋嘅1.5倍,最重要啱啱好唔太熟,肉汁滿口。再加個西班牙咖啡 同food punch ,在上兩個啫喱,食完開心,愉快埋單。下次再來。
地鐵方便宋皇臺站,行過去唔使十分鐘,九龍城福佬村道,
同朋友嚟到九龍城,見到有羊食,
就係最開心嘅!坐低喺福佬村道間羊鞍餐廳,
一於一人叫一個餐,
我就唔使講,梗係整返個羊架餐,仲係有火焰嘅,要係黑椒汁,

豬手就到喇 ,賣相就一般啦!仲係問過係用啲乜嘢粉醬,
件羊架真係人哋嘅1.5倍,最重要啱啱好唔太熟,肉汁滿口。

1K
曾經,香港有好多間港式扒房,最懷念係熱辣辣嘅鐵板餐配上一杯港式特飲,真係充滿童年回懷。依家,香港嘅港式扒房越嚟越少,但原來出名食泰國嘢嘅九龍城仲有港式扒房架。今日我哋就嚟到九龍城羊鞍餐廳,唔好以為叫羊鞍餐廳就只係食羊,餐廳仲有好多選擇呀!羅宋湯配蒜蓉多士叫咗兩份扒餐,店員就先送上餐湯同多士。特別鍾意餐廳嘅羅宋湯,湯底濃郁,材料豐富,非常開胃。鐵板雜扒餐鐵板餐嘅滋滋聲確實非常治癒,淋埋黑椒汁上去,真係未食已經覺得好吸引呀!雜扒有牛扒、豬扒、煙肉、雞翼同台式腸,至於配料就有粟米、薯角同車厘茄等等,份量十足,非常豐富!1855安格斯西冷牛扒配黑椒汁除咗鐵板餐,餐廳亦有碟上嘅扒餐。呢個1855安格斯西冷牛扒襭9安士,牛扒厚身,肉味香濃而肉質軟腍,呢個價位,確實抵食。雪糕紅豆冰平日食鐵板餐,仲可以免費upgrade飲特飲,我哋就叫咗一杯雪糕紅豆冰,生熟紅豆比例啱啱好,非常軟綿卻又有口感,但就略嫌甜咗少少。

羅宋湯配蒜蓉多士

鐵板雜扒餐

1855安格斯西冷牛扒配黑椒汁

雪糕紅豆冰

2021-08-18
2021-08-13 229 浏览
放工去到九龍城搵食, 和朋友竟然不約而同選擇泰菜以外嘅西餐~ 一直都好想試吓這間位於福佬村道的「羊鞍餐廳」。傳統的西餐館提供多款套餐, 鐵板扒餐, 各式小食, 焗飯,意粉,意大利飯, 選擇好多。晚上用餐燈光較暗氣氛唔錯~懐舊鐵鐵板實在吸引,期待好吃的羊架,一於就點「火焰羊架鉄板餐」~有3件羊架,目測厚切,淋上濃酒點上火,燃燒一會好有睇頭。羊架入囗香酥軟嫩,夾雜著少許羊脂油香,肉汁豐富,特別美味!!沒有問及熟成度但烤煎得恰到好處,到這刻依然回味。👍🤩伴菜粗薯條即叫即炸, 如果唔夠飽仲可以加配白飯或意粉都不另收費, 實在太貼心~以為意粉繼續懷舊會有橙色醬汁, 沒有任何醬汁但有少少調味, 口感唔會太腍也不錯呀!👍😋鐵板餐包括餐湯/沙律和飲品。 雜菜湯配蒜蓉包 👍 平日一至五更免費升級飲品。雪糕涼粉冰~ 啱曬夏日降溫, 好重奶味,唔記得少甜哩!芝士薯蓉焗田螺薯蓉幼滑, 鋪上芝士, 已經非常惹味, 田螺肉夠大隻!紅酒燴牛尾炆到好腍好腍嘅牛尾, 非常入味。 醬汁偏向中式, 好在唔會太鹹, 配白飯一流。所有主菜加$15 都可包括餐湯/沙律和飲品。鐵板餐會送一杯雜果啫喱, 貫徹始終嘅懷舊~ 那種黑加侖

晚上用餐燈光較暗氣氛唔錯~

火焰羊架鉄板餐

沒有問及熟成度但烤煎得恰到好處,到這刻依然回味。👍🤩

雪糕涼粉冰~ 啱曬夏日降溫, 好重奶味,唔記得少甜哩!

芝士薯蓉焗田螺
薯蓉幼滑, 鋪上芝士, 已經非常惹味, 田螺肉夠大隻!

紅酒燴牛尾

所有主菜加$15 都可包括餐湯/沙律和飲品。

鐵板餐會送一杯雜果啫喱, 貫徹始終嘅懷舊~ 那種黑加侖子味道啫喱絶對充滿童年回憶😍😍

火焰羊架鉄板餐
2021-08-09 160 浏览
對我來說,新開的宋皇臺港鐵站真係好方便,今日又約咗朋友過黎朝聖,呢間羊鞍餐廳係朋友推薦,新推出了鐵板,一於試試先😋 港鐵站行去餐廳,大概3分鐘路程,十分方便。入到餐廳,店員細心介紹新推出鐵板,我選了火焰羊架餐。餐湯我升級去酥皮焗海皇湯,入面有大大隻青口、 蟹柳、八爪魚……等等, 材料十足,湯很creamy, 配上香口牛油酥皮, 十分邪惡, 我對佢又愛又恨。 鐵板羊架上檯後,店員叫我們小心,隨即在羊架點上火,嘩……著火了🔥,好震撼呀……😍😍。羊架肉質嫩滑,帶點點羊騷味,配上濃濃的蒜蓉汁, 有三大件,份量充足,加上薯條、蔬菜,大滿足。 朋友點了香煎比目魚扒配蘆筍忌廉汁,餐跟沙律,薯仔沙律是我最愛👍 除此之外 ,這裏的魚扒十分厚,很抵食,而且肉質嫩滑 ,表面煎得剛剛好😋😋,配上滑滑的忌廉汁, 滿足味蕾享受🤤🤤,意粉配忌廉汁,朋友大讚。 另外,我們再點了薯蓉田螺大啡菇 ,大菇很厚,有咬口 ,又夠爽口, 薯蓉嫩滑,入口即溶的感覺 ,有4大隻田螺鋪面,再配上芝士,田螺夠入味, 滋味十足。 這裏還有甜品我點了藍莓芝士蛋糕, 芝士味濃,配上藍莓果醬,味道不太甜,正合我口味。 朋友點了朱古力石版街蛋糕,

酥皮焗海皇湯

火焰羊架

香煎比目魚扒配蘆筍忌廉汁

薯蓉田螺大啡菇

藍莓芝士蛋糕

朋友點了朱古力石版街蛋糕,朱古力咪濃郁, 蛋糕鬆軟,有粒粒棉花糖, 食完大滿足,為整個晚餐增添完美😜

朱古力石版街蛋糕

薯蓉田螺大啡菇
藍莓芝士蛋糕
朱古力石版街蛋糕
2021-08-09 36 浏览
同媽媽行九龍城,行到攰攰地就搵餐廳醫肚,突然醒起媽媽話無食過鐵板餐,咁啱又喺羊鞍餐廳門口見到佢哋有鐵板餐,於是就同媽媽食咗嚟試吓。幫媽媽點咗個石班大蝦鐵板餐,而我自己就點咗個香草燒南瓜雞肉什菜沙律。主菜未到前就先飲咗個餐湯先,餐湯比平時飲嘅都比較濃同埋料都好夠!等咗陣主菜就上到,估唔到媽媽個石班大蝦鐵板餐份量咁多,石班都有三大塊,隻蝦都比想像中大隻!而我個沙律都好大碗,雞肉整到都好嫩滑,菜亦都新鮮!最後仲有個啫喱做甜品,呢餐超滿足!

而我個沙律都好大碗,雞肉整到都好嫩滑,菜亦都新鮮!

最後仲有個啫喱做甜品,呢餐超滿足!
2021-08-05
2021-08-08 140 浏览
自從地鐵通車,感覺九龍城比以往多人流。經過這間西餐廳有鐵板餐食,價錢相宜。餐廳用了些掛畫🌉裝飾,二人坐四人枱, 十分寬敞。.粟米火腿忌廉湯及餐包 | 跟餐忌廉湯內有很多粟米粒🌽及火腿絲,味道夠濃及稠身。見到餐包用爐烘着,脆脆的。香煎薄西冷牛扒 | $78、煙肉/雜菌芝士焗澳洲石蠔這個是雙拼餐,可以自選焗蠔、芝士焗大蝦或吉列炸蝦。我選了焗蠔兩隻,焗蠔的味道都有得揀,仲可以每款口味各一,選擇有彈性。西冷牛扒薄身不韌,可以選燒汁或黑椒汁,薯條炸得脆。蠔肉新鮮,仍然留有水份,芝士又多,果然無揀錯。美式雜扒鐵板餐 | $128鐵板上枱時熱到咋咋聲,店員細心地提供了較大張的餐紙巾,以便淋汁時作遮擋。醬汁分開上,可以自己控制醬汁的份量。雜扒有炸雞翼、牛扒、豬扒、煙肉、香腸。炸雞翼肉質滑,表面加了白芝麻幾香。牛扒跟西冷牛扒餐相似,肉質軟熟。龍蝦汁海鮮天使麵 | $72有多款海鮮餸,蜆肉、青口等,份量十足,天使麵爽口掛滿龍蝦汁。紅豆冰 | 跟餐星期一至五晚免費轉特飲,好抵!好驚喜是雪糕紅豆冰,一大球雪糕放在紅豆冰面,雲呢拿雪糕🍦充滿著牛奶味,紅豆煮得夠綿,好耐無飲過這麼好喝的紅豆冰!懷舊啫喱 | 跟餐鐵
粟米火腿忌廉湯及餐包 | 跟餐

香煎薄西冷牛扒 | $78、煙肉/雜菌芝士焗澳洲石蠔

美式雜扒鐵板餐 | $128

牛扒跟西冷牛扒餐相似,肉質軟熟。

龍蝦汁海鮮天使麵 | $72

紅豆冰 | 跟餐

,紅豆煮得夠綿,好耐無飲過這麼好喝的紅豆冰!

懷舊啫喱 | 跟餐
鐵板餐有跟餐啫喱送,用的是高身蓮花杯,雖然是跟餐甜品,但都幾大杯。芒果啫喱內加入了雜果,像極了小時候吃的啫喱杯。

法式焦糖燉蛋 | + $22
燉蛋表面有一層焦糖脆脆,焦糖燒熱了,燉蛋微凍,吃起來冷熱交集,甜味適中。
一人一個飯後小甜品, 十分滿足。

值得一提店員的服務很好,由落單到收碟都有禮貌。
2021-08-06
  • 懷舊啫喱杯
  • 鐵板餐
  • 紅豆冰
屯馬通車真的很興奮,今日 Johnny 用左屯馬線入九龍城同朋友逛逛,感受下小社區和小泰國的風情。在途中,我地打算隨便搵間餐廳食下午茶,就黎左羊鞍餐廳。因為我哋比佢嗰個下午茶 Tea Set吸引住啊,我見連下午茶都有扒類,而且大部份都係$38,所以就打算入去試試。Johnny 就叫咗一個芝士焗豬扒螺絲粉,分量充足,即使冇食lunch食呢個下午茶set都冇所謂呀,芝士好香口好惹味㗎,仲做到少少拉絲嘅效果,豬扒有成五塊,好鬆軟啊,螺絲粉亦都覺得好入味啊,舊舊都食到啲美味醬汁,呢個價錢幾抵呀,我覺得大家如果係呢個下午茶時間入九龍城呢都可以試試!食完之後呢,我哋去咗啲泰國雜貨鋪感受下泰國風情,話晒Johnny呢好鍾意泰國㗎!亦都買咗唔少嘢。

焗芝士豬扒螺絲粉
2021-08-02