2009-04-01 21 浏览
見到有美心賣大大篇廣告,就是這個雪山飽,有兩款口味,一款是紫色的芋頭味,另一款是黃色的流心包。剛巧在等人,買了一個紫色的試過究竟。紫色的外層,有濃濃的香芋味,是有咬下去時面層會碎開,有點像薄一點的菠蘿包表層。芋溶是包的主角,軟軟的餡感覺不會很甜,多多的餡蓋過表層的味道。六元五角,個人幾喜歡,大家也可試試。到底放在架上那麼久,流心的還會流心嗎?

到底放在架上那麼久,流心的還會流心嗎?
$6 (其他)
2008-02-15 9 浏览
有幸被or抽中,可以免費看戲,很開心。但因為男友放工後到會展都沒有時間吃dinner了,於是吃個包打底。紅豆包︰很久沒有吃美心的包了,這個也是沒有驚喜,但也不難吃。紅豆蓉不算太甜,但是份量就太少了。我還是喜歡有一咬下去就會被紅豆蓉包圍的感覺。也許因為肚餓,很快就吃光了。

也許因為肚餓,很快就吃光了。
2007-03-03 8 浏览
之前少左去美心,去番先發覺原來多左好多我鐘意的士口味,先被新輕系列既蕃茄香草芝士包吸引,又真係唔錯喎,唯一可惜係香草味多過蕃茄味,鐘意蕃茄人士就未必夠味了!芝士份量一般,其實足夠,但如果係我呢類愛芝士人士,就覺得再多一點會好些!另外再食原粒車打芝士包,發現比早排多左芝士,味道亦因而較濃,好好喎!唔知係咪唔同分店會唔同...反對芝士糙米果隻家庭裝包就少左芝士,我覺得太少了!仲有一隻芝士味食品,係芝士味雪芳蛋糕,都OK既,但係如果鐘意芝士人士,寧可食番芝士蛋糕,因為芝士雪芳有點令人唔夠喉的感覺...始終好似雪芳配果味(如檸檬/橙)或茶味(如綠茶)會好些,當時朱古力味一定得啦!
反對芝士糙米果隻家庭裝包就少左芝士,我覺得太少了!
2006-12-18 8 浏览
橄欖包$4.5~細細隻又唔甜,good.合桃五殼包$4.5~呢款就比較甜咗d.
橄欖包$4.5~細細隻又唔甜,good.
合桃五殼包$4.5~呢款就比較甜咗d.
2006-05-19 6 浏览
新出品!見有coupon咪試下囉~口感似水晶包,比較軟身d,又唔係太甜,值得買黎試下丫~唔使食傳統果d咁肥呀!
2005-03-23 11 浏览
這兒的椰撻,賣相企理,質感扎實,味道不算甜,亦不算油膩,相當討好。是別家吃不到的輕盈口感!
2005-01-20 9 浏览
放學見肚餓,then落去MTR 美心睇下有咩食~見到個外形幾得意..綠綠地的南瓜火腿包....中間的"南瓜ding"味道有d似呢度的芝士棒,不過係"麵包偏un"的口感~麵包係"蕃茄車打芝士"果隻包~唔係普通包的味道~餡量比例滿意~略嫌食唔出有南瓜味..點解呢?單獨試南瓜蓉都試唔出有南瓜味..但又見到一粒粒既南瓜粒喎..有外表冇內在?! XD相反火腿味好夠~見幾有心思:whatever用咩材料做飽,外型,加上上面的一層綠色調味粉..6蚊都OK la~
放學見肚餓,then落去MTR 美心睇下有咩食~
見到個外形幾得意..綠綠地的南瓜火腿包....

麵包係"蕃茄車打芝士"果隻包~唔係普通包的味道~
有外表冇內在?! XD

相反火腿味好夠~