5天前
小朋友👧🏻假期活動!今次好開心😁可以參加到由翡翠拉麵小籠包所舉辦嘅【Crystal Jade「翠」味親子點心工作坊】,家姐仔一直都好鍾意整嘢食架!今次活動係旺角分店舉辦,由師傅一步一步講解教授,要先整麵糰、搓麵糰,再加入豆沙餡料,最後仲要幫個包裝飾,整到3隻豬仔包出黎,真係So Cute!然後工作人員就會協助發酵及蒸煮!係等候時間,仲有哥哥教導點樣沖調一杯美味嘅「芒果椰子乳酸有氣梳打」,家姐仔話好似做緊實驗咁呀!呢杯特飲既消暑,又好味,媽媽當然覺得好正啦,自己小朋友親手製作嘛!完成後就到「紅豆豬仔包」出場啦!大家都好開心見到自己親手製成品!家姐仔仲話要攞返屋企比爸爸食添!@CrystalJadehk#CrystalJade #翡翠拉麵小籠包 #翠味親子點心工作坊 #親子活動 #製作點心 #假日好去處
@CrystalJadehk