2008-06-24
今年年頭同學病了,聽同學說個瑤柱白粥好抵食,陪同學便去買個試試,當時賣$13,知道要等,都等10分鐘左右(唔太記得),碗粥好大碗,望落都幾靚,仲給埋salt添聽到同學說4/5月開始加價,今日媽媽病了,便打算買個白粥給她吃,首先個粥加到$17,唔記得上次買外賣係咪都是要收加一,見圖,加一竟然加$2 law,竟然四捨五入!!我唔覺得係咪lunch time所以咁耐,因為上次係4點左右都係等咁耐,我又唔信佢會係即刻煲俾我law,但係我竟然等左足足20分鐘!!!!係20分鐘!!!!好在佢d staff都見我大大個人棟起佢個門口,都幫我催過兩次,真係等死左我,真係激死我!!如果再過10分鐘都唔來,真係想叫佢退返錢俾我唔要!!!碗粥拿到出來,比以前仲細左半碗,見圖,之前係滿ga!!今次連salt都冇!!兩次都唔係我食,但係就算幾好食,以後都唔會再去!!!!!!!!!!!