2024-12-07 505 浏览
路過老二花廳,見到試業中,好奇停下脚步,見到門面好吸引,被招呼上二樓雅座!原來二樓有個懷舊角落😘懷舊擺設,播放陳年老歌🎶一邊聽歌、一邊品嚐美食放空自己星洲炒銀針粉味道好好!唔油膩👍又唔辣抹茶豆腐拿鐵抹茶味好出豆腐好滑總括:餐廳老闆同員工都好有禮貌、同用心經營嘅餐廳😘亦係我Metime 好地方👍
2024-12-01 623 浏览
準備去麥花臣睇周國賢演唱會,路過白布街見到有一間新舖門口好搶眼,驚喜發現竟然係以前山東街嗰間隱世樓上cafe「老二花廳」,即刻衝入去試吓,今次佢哋有兩層,Menu亦非常有驚喜,除咗咖啡同特飲保持水準之外,懷舊香港美食主題+ fusion炒腸粉炒銀針粉,超級有驚喜,價錢仲超級親民,兩個人嗌到成枱都係埋單都係二百零蚊。今次我哋試咗明太子蟹肉炒腸粉、豬油渣卡邦尼炒銀針粉、豆腐花薑汁梳打、魚翅撈飯,全部都勁有特色,勁好味!性價比超級高!一定會再嚟!
2024-11-28
  • 明太子蟹肉腸粉
  • 卡邦尼炒銀針粉
  • 豆腐花薑汁梳打
  • 魚翅撈飯
以前在旺角很受歡迎的老二花廳最近重開了🤍店舖比起以前大了很多~有兩層~依舊是走懷舊玩味風🤍很適合打卡🤍在這裡終於可以實現了「魚翅撈飯」的小願望😆配上小魚乾跟菜脯的碗仔翅更好吃😋而且還有我很愛吃的生菜魚肉☺️但剛好那天太受歡迎賣完了🥲只好下次再吃🥹辣菜脯炒蘿蔔糕也很好吃🤍配上那個很香的辣椒油💯連平時不吃蘿蔔糕的我也想試試看😆另一個很受歡迎的菜式就是明太子蟹肉腸粉🩷明太子的鹹香配上滿滿的蟹肉🤤💯愛吃腸粉的人見到這麼多款不同口味的腸粉料理真的每一款都想試試看🤍感覺都很好吃🤍豬油渣卡邦尼銀針粉也是很有創意的一道菜🤍平常已經不多地方可以吃到的銀針粉 還要配上卡邦尼這麼西式的口味的味道🤍這個配搭真的很特別👍🏻而且還加上豬油渣真的名副其實中西合璧的一個菜式🩷飲料方面豆腐花薑汁梳打也是非常特別很清爽👍🏻檸檬汁抹茶梳打和話梅桔仔梳打也很解膩🤍整體來說新店的CP值很高👍🏻食物好吃 價錢便宜👍🏻無論食物還是飲料都很有創意很新穎 而且座位舒服 空間很大~很適合和一班朋友打卡聚餐🤍店員服務也很貼心很有禮貌~上菜速度也很快🤍

2024-11-28
  • 明太子蟹肉腸粉
  • 魚翅撈飯
2024-11-28 845 浏览
本身因為個門面裝修特別諗住過黎試下🤣🤣一共有2層,而且員工服務態度好👍🏼牛肉炒腸粉,夠哂味而且唔油👍🏼窩蛋肉醬炒腸粉,有少少唔夠熱但都好食喇沙炒銀針粉,好惹味😋焙茶咖啡都有驚喜,佢底部有個豆腐花🤣🤣我地都一致同意可以再黎食☺️

牛肉炒腸粉,夠哂味而且唔油👍🏼

窩蛋肉醬炒腸粉,有少少唔夠熱但都好食

喇沙炒銀針粉,好惹味😋

焙茶咖啡都有驚喜,佢底部有個豆腐花🤣🤣

我地都一致同意可以再黎食☺️

2024-11-12 961 浏览
咁啱經過見到呢間野新開張入去試下叫左個明太子蟹肉腸粉 蟹肉份量好足之後叫左個豬油渣卡邦尼銀針粉意想不到地好食 一定要試下新開張冇耐 好出色店入面嘅擺設都好有舊時香港嘅感覺
咁啱經過見到呢間野新開張入去試下

叫左個明太子蟹肉腸粉 蟹肉份量好足