2022-08-19 209 浏览
來食Lunch,前台沒有服務生帶位,要自己入去找位。下單之後等超過半個鐘,只上了兩杯飲品,面一直未來,真的是好離譜!!!知不知道打工仔lunch時間幾寶貴啊不會再來了!
來食Lunch,前台沒有服務生帶位,要自己入去找位。
知不知道打工仔lunch時間幾寶貴啊

不會再來了!
2022-08-19
2022-07-21 262 浏览
北角匯係近年北較新開既商場入面既食店好多都會有個開揚既景觀而今晚既呢間台式食店 菜式飲品上都幾多選擇冬瓜檸檬茶(凍)天時暑熱 要一杯冬瓜茶是必須的不過如果覺得甜既朋友可以等冰溶少少先 口味就會剛好豆乳香香雞食台灣野 炸雞是必須的香脆唔油膩 黃QQ(黃地瓜球+花生碎)係一個地道既台灣小食而配搭既組合都幾多我地簡選左花生碎夾心咬落去QQ 地 散發陣陣花生味川味紅燒三寶牛肉麵足料既牛肉麵 牛展 牛筋 牛肉 都非常香軟入味雖然話係川味 但係唔太辣 放心湯底頗為香濃 會忍唔住一啖湯一啖麵酸辣手撕雞拌麵除左手撕雞外 仲伴有蕃茄青瓜絲雖說係酸辣 但係配合蕃茄青瓜 口味幾清新
北角匯係近年北較新開既商場
入面既食店好多都會有個開揚既景觀
而今晚既呢間台式食店 菜式飲品上都幾多選擇

冬瓜檸檬茶(凍)
天時暑熱 要一杯冬瓜茶是必須的
不過如果覺得甜既朋友
可以等冰溶少少先 口味就會剛好

食台灣野 炸雞是必須的
香脆唔油膩

黃QQ(黃地瓜球+花生碎)
係一個地道既台灣小食

湯底頗為香濃 會忍唔住一啖湯一啖麵

除左手撕雞外 仲伴有蕃茄青瓜絲
雖說係酸辣 但係配合蕃茄青瓜 口味幾清新
2022-07-20 229 浏览
台灣嘅老媽拌麵就聽得多,今次都係第一次試!佢地喺香港有5間分店,今次試嘅係喺北角匯!店內設計以水泥清新感為主,感覺舒服,座位多,仲有打卡位🤩!當日lunch time 12點未算好多人,但食完店內已滿座!川味紅燒三寶牛肉湯麵(HK$82) 紅燒三寶有牛腱、牛筋同牛肚,呢個係店家推介,牛肉湯味道濃郁唔太鹹,食完唔會覺得口渴,湯底唔覺有辣味,牛腱入味唔鞋,軟硬度適中👍🏻,呢到既牛筋比起一般台灣菜牛筋較實有咬口,我就幾鍾意呢個口感🤤,牛肚就非常入味及淋,個人覺得刀削麵本身偏淋一D, 可能揀幼麵會match D。麻辣老鍋麵(HK$84) 麻辣湯底濃郁,有微微藥材味,麻辣麻得黎唔算好辣,依碗同關廟刀削麵就好夾🤣,響鈴雖然浸到淋哂,但估唔到仲好好味!至喜歡鴨血,好入味,可惜得2粒😫,仲有豬肉丸同肥牛作配料,份量好足夠呢!酥炸甜不辣(HK$32) 甜不辣好煙韌,QQ的感覺,好味!老媽黑糖珍珠鮮奶茶(HK$33) 份量比想像中多,黑糖味道出,但又唔會好甜,珍珠煙韌,唔錯👍🏻

川味紅燒三寶牛肉湯麵
川味紅燒三寶牛肉湯麵(HK$82)
麻辣老鍋麵
麻辣老鍋麵(HK$84)
酥炸甜不辣
酥炸甜不辣(HK$32)
甜不辣好煙韌,QQ的感覺,好味!
麻辣老鍋麵
2022-07-20 145 浏览
今日都俾老媽拌麵嘅外表吸引咗入去食,點知領咗嘢。。間嘢完全虛有其表個view確實唔錯,可以望住個日落食飯😀呢度係要掃Bar code先可以叫到嘢食嘅,我就叫錯咗杯熱飲,原本我係叫凍飲嘅.嚟到。。。我即刻同服務員講,唔好意思我叫錯咗可否轉換凍飲。。我明白呢個係我嘅錯😔😔但係服務員就同我講,不好意思已經整好了,我比杯冰你你自己倒落去吧!杯嘢係熱嘅,一倒落去,所有冰都溶咗,而味道都變成好淡。我真係唔明白點解唔可以轉返杯凍飲俾我呢😓😓😓😓😓$33都算啦😏😏😏😏我再叫多個三杯雞,呢個先係奇品🤪🤪我從來都未見過三杯雞係用塊雞胸,然後剪成幾快去上一個三杯雞煲….. 我覺得佢哋真係做得好Hea,完全沒有味道,呢個係我喺香港食過三杯雞嚟講。。最差嘅一個😡😡😡😡😡$108呢度最好食嘅只有呢個牛根,好軟熟,但又有啲肥膩,但畢竟都要讚一個👍🏻👍🏻👍🏻$42總括嚟講呢間餐廳味道好差服務態度又不好,唔會再有下次呢間餐廳要加一這一晚我一個人共消費了總共190元
今日都俾老媽拌麵嘅外表吸引咗入去食,
點知領咗嘢。。
間嘢完全虛有其表
個view確實唔錯,可以望住個日落食飯😀

都算啦😏😏😏😏

我再叫多個三杯雞,呢個先係奇品🤪🤪

總括嚟講呢間餐廳味道好差服務態度又不好,唔會再有下次

呢間餐廳要加一
這一晚我一個人共消費了總共190元

2022-07-19 98 浏览
今次除了可以舒舒服服坐喺餐廳裡食老媽拌麵嘅新菜式「椒麻系列拌麵」😉真係超級有驚喜🌸我order 咗椒麻半筋半肉拌麵 ,我選擇咗粗麵條,老媽拌麵的半筋半肉牛肉湯麵就試得多,這過「椒麻」真係味覺新衝擊但不會太過火位,冧韌牛展加牛筋,拌麵麵條🍝超有質感👍🏻🌸紫QQ (紫地瓜球+起司)超級QQ彈口,入面嘅芝士好好味呀🌸老媽黑糖珍珠鮮奶茶,黑糖味特別香甜🌸魷魚圈滷肉飯,滷肉飯入味無得頂🌸香麻豬手,豬手入味得嚟唔會太過淋,少少麻香食得真過癮#老媽拌麵 #麻辣 #北角 #老媽拌麵 #關廟麵 #牛肉麵 #麻辣 #足料湯底 #性價比 #養生 #香港美食 #noodle #hknoodle #taiwanesefood #老媽拌麵 #北角匯

🌸老媽黑糖珍珠鮮奶茶,黑糖味特別香甜
🌸魷魚圈滷肉飯,滷肉飯入味無得頂

🌸香麻豬手,豬手入味得嚟唔會太過淋,少少麻香食得真過癮

2022-07-15 113 浏览
一直都好想試下 #老媽拌麵 ,行行吓街見到呢間北角分店裝修幾靚,仲對住海景,即係入去試吓😆🤓🍲🍜麻辣老鍋麵($82)湯底有啲似藥膳湯底咁,加咗少少麻辣但飲落去係好舒服,麵底揀咗關廟刀削麵,麵質超有彈性又煙韌,同個湯底出奇地夾🤤 配料有肥牛片、花枝丸、鴨血及炸響鈴,好豐富。酸辣手撕雞拌麵($78)呢個係餐廳嘅新菜式,麵質彈牙,酸辣醬汁好開胃又唔算好辣,真係好啱夏天食!🐥豆乳香香雞($52)呢個同鹽酥雞既共通點係一樣炸到好酥脆,但特別之處就係呢個係點腐乳醬嚟食,好得意!三色地瓜球($62)如果你係煙韌控,私心推介呢個地瓜球一定要叫,三色球分別係紅黃紫QQ,即係由橙黃紫番薯整成既麵團,再分別放入朱古力、花生碎及芝士餡再攞去炸,熱辣辣嘅地瓜球煙煙韌韌又香口,個人十分喜愛🤤百香國寶茶($33)呢杯國寶茶加入咗自家製鳳梨醬,味道好香甜仲食到少少菠蘿粒,都唔錯。

🍲🍜麻辣老鍋麵($82)

酸辣手撕雞拌麵($78)

🐥豆乳香香雞($52)

三色地瓜球($62)

百香國寶茶($33)
2022-07-15 991 浏览
𝘄𝗵𝗲𝗻 𝘆𝗼𝘂 𝗰𝗮𝗻'𝘁 𝗰𝗵𝗼𝗼𝘀𝗲 𝗯𝗲𝘁𝘄𝗲𝗲𝗻 𝗱𝗿𝘆 𝗻𝗼𝗼𝗱𝗹𝗲𝘀 𝗮𝗻𝗱 𝗻𝗼𝗼𝗱𝗹𝗲 𝘀𝗼𝘂𝗽, 𝘆𝗼𝘂 𝗴𝗲𝘁 𝗯𝗼𝘁𝗵😝 𝗹𝗼𝘃𝗲𝗱 𝘁𝗵𝗲 𝘀𝗽𝗶𝗰𝘆 𝘀𝗶𝗰𝗵𝘂𝗮𝗻 𝘀𝗼𝘂𝗽 𝗯𝘂𝘁 𝘁𝗵𝗲 𝗰𝗵𝗶𝗻𝗲𝘀𝗲 𝘄𝗶𝗻𝗲 𝗰𝗵𝗶𝗰𝗸𝗲𝗻 𝗱𝗿𝘆 𝗻𝗼𝗼𝗱𝗹𝗲𝘀 𝘄𝗮𝘀 𝗺𝘆 𝗳𝗮𝘃! 𝗶'𝗱 𝗮𝗹𝘀𝗼 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱 𝗳𝗲𝗿𝗺𝗲𝗻𝘁𝗲𝗱 𝗯𝗲𝗮𝗻 𝗰𝘂𝗿𝗱 𝗱𝗲𝗲𝗽 𝗳𝗿𝗶𝗲𝗱 𝗰𝗵𝗶𝗰𝗸𝗲𝗻, 𝘆𝘂𝗺!.記得第一間老媽拌麵開果陣個個都爭住去,我又係等到周圍都有分店過哂氣先食🤪 話晒都係關廟麵專門店就試哂湯都同拌麵,牛肉麵湯底超濃郁帶有藥材香,仲要辣辣哋忍唔住係咁飲;花雕雞拌麵比想像中出色,雞件嫩滑有夠多,最鍾意係花雕同醬油撈埋果陣咸香味!另外鹽酥雞最有驚喜係碟豆乳腐乳醬,不論同返薯條同台灣腸都好夾,最尾仲要加咗啲落個麵度食😂
私房花雕雞拌麵
台灣香腸
炸地瓜
私房花雕雞拌麵
台灣香腸
炸地瓜
2022-07-13 91 浏览
來自台灣過江龍【 老媽拌麵 】除了賣即食拌麵,亦有開實體餐廳,可以吃到各種台灣風味拌麵湯麵和特色小食,細心一睇餐牌都有素食麵條和自家製豆品,吃素頗多選擇喎!而北角店內充滿小清新風的室內設計,窗邊座位可以看到碼頭海景,吃飯都幾寫意。我們都簡單點了兩款麵食及一款小食連飲品。西紅柿雞蛋拌麵 🍜這個是台式番茄炒蛋撈麵,番茄汁甜甜地配上滑蛋胃口大開,健康素食之選,配上刀削麵食很特別。蔥油嫩雞拌麵 🍜蔥油滿滿油香味蔥粒爽脆,嫩嫩嘅雞絲吸了蔥油嘅精華,再加上有青瓜絲及番茄絲中和一下不會覺得太油膩,拌麵確係不錯的選擇。澎湖花枝丸 🍢大大粒炸得香口,咬落有花枝粒彈牙有口感,而且醬汁酸酸甜甜好開胃老媽黑糖珍珠鮮奶茶🧋黑糖味不重,相對較淡口只係得奶味多🥛,茶味不夠🍵,珍珠甜甜地好咬口只要掛住台灣味道,的確有老媽拌麵為你帶來正式台式關廟麵,配合各種台灣特色小食一次吃過夠本。

西紅柿雞蛋拌麵 🍜

2022-05-21
西紅柿雞蛋拌麵
澎湖花枝丸
2022-07-13 84 浏览
好耐都冇得去台灣旅行✈️好掛住台灣味道,見到北角呢間——🌟老媽拌麵 Mom's Dry Noodles🌟 好吸引,店舖夠大座位又舒適,採光度十足🤩分別食咗佢哋嘅Lunch set同Tea set,仲有小食😋._./ Lunch set /🐖|金華火腿干貝花雕雞湯面 · 幼麵|🍜人氣推介之一,梗係要試吓😋金華火腿湯底已經好夠味,鹹度啱啱好,幼麵麵身好滑身,麵條容易掛滿金華火腿嘅湯底汁,令到每一啖麵都好惹味😳而花雕雞要大讚🐥雞肉件都算多,而且肉質腍身,仲有少少花雕酒嘅香味,好食呀!🌟·/ Tea set /🐂|和風牛吐司配薯仔沙律|🥪吐司入面嘅和風牛肉餡料都算多,中間係滿滿嘅餡料🤎食每一啖吐司都有香濃嘅牛肉🐂同洋蔥🧅,加埋啲和風汁,唔會太Dry,吐司係烤過,有啲香脆,配埋薯仔沙律食🥗夠晒飽肚👍🏻·/ 台式小吃 /🧀|炸爆濃芝士丸|💛呢個小食又係好有驚喜🤩係芝士控嘅最愛💕芝士丸嘅裏面係滿滿流心嘅💛黃色車打芝士🧀香濃又唔膩,配埋炸過嘅香脆外皮,一份三粒都唔夠喉呀🙊·/ 飲品 /❤️|洛神花茶|酸酸甜甜好開胃·💛|金羅漢果海底椰|清清地,好滋潤._.@laomanoodleig📍老媽拌麵 Mom's
._.
📍老媽拌麵 Mom's Dry Noodles
📍北角渣華道123號北角匯2期1樓109號舖
下午茶
2022-07-05 665 浏览
疫情前飛親去台灣,總會買”老媽拌麵”返黎做手信同自己食!估唔到疫情其間竟然喺北角滙開左間實體餐廳🍴  #港島人 有口福了!襯住星期六帶媽咪去食下!餐廳地點係北角滙2期1樓,Menu 主打招牌台灣刀削麵,仲有自家製豆品,同埋特色台式小食同飲品等,簡直好似去左台灣咁!餐廳裝潢以白色為主,特大玻璃窗空間感十足,坐位濶落舒適,原來仲係寵物友善餐廳! 🍜金華火腿干貝花雕雞湯麵 $88上枱時花雕香氣撲鼻!上層滿滿干貝、金菇等配菜,提升成個香味!大大件雞脾肉肉質非常嫩滑!食落帶有淡淡花雕味唔算太嗆口,刀削麵煙韌得黎啱啱好掛湯!食完感覺暖笠笠!🍜椒麻手撕雞拌麵 $78新口味~椒麻手撕雞拌麵,手撕雞軟身唔算太乾,溏心蛋好香好滑,全個麵撈勻醬汁後,好麻,好辣!配埋花生碎同香蔥更加惹味!拌麵揀左幼麵好似幾夾~啱晒我口味!☘️百頁豆腐$30自家製豆品嘅百頁豆腐,質感綿密柔軟,吸收哂滷水香料,味道同口感相當不錯!🍢酥炸甜灰辣 $32台灣小食,不得不吃酥炸甜灰辣,真正台式味道!炸到酥脆可口,無得彈!🥤老媽黑糖珍珠豆漿 $33飲品點了老媽黑糖珍珠豆漿,估唔到好好飲!黑糖香甜而不膩,豆味濃郁,加左煙煙韌韌嘅珍珠口感彈牙

🍜金華火腿干貝花雕雞湯麵 $88

🍜椒麻手撕雞拌麵 $78

☘️百頁豆腐$30

🍢酥炸甜灰辣 $32
🥤老媽黑糖珍珠豆漿 $33
飲品點了老媽黑糖珍珠豆漿,估唔到好好飲!黑糖香甜而不膩,豆味濃郁,加左煙煙韌韌嘅珍珠口感彈牙!好清爽!
老媽拌麵
地址 📍:北角渣華道123號北角匯2期1樓109號舖
  • 老媽黑糖珍珠豆漿
  • 酥炸甜灰辣
  • 百頁豆腐
  • 椒麻手撕雞拌麵
  • 金華火腿干貝花雕雞湯麵
2022-07-01 61 浏览
川味紅燒三寶牛肉麵 $82三寶牛肉麵可以一次過試晒牛腱 牛筋同牛肚👍🏻牛腱偏厚身仲好嫩口🤪牛筋好淋身 骨膠原滿滿🤩牛肚爽口又入味🤓小編叫咗刀削麵刀削麵好彈牙 口感好好川味湯底好濃郁但係辣味唔係話太辣唔食得辣嘅都可以一試😉椒麻手撕雞拌麵 $78椒麻手撕雞麻麻辣辣😋加埋花生碎同香蔥更加香口刀削麵都幾掛汁越食越過癮🫢台式芋泥吐司配薯仔沙律 $55吐司輕輕烤過 令麵包更加香脆芋泥嘅份量超澎湃 一啲都唔孤寒😍甜甜嘅芋泥同咸香嘅肉鬆好夾好飽肚 記住同朋友share🤪澎湖花枝丸 $32熱辣辣香口彈牙🥳真材實料有花枝增加口感點埋酸辣醬就更加惹味😝冬瓜檸檬 $24冬瓜茶同檸檬好夾👍🏻好清新 消暑又解渴正吖💕鳳梨茉莉茶 $26用咗自己製嘅鳳梨醬😗茉莉茶帶點甘香而菠蘿粒就帶點酸甜 配搭幾得意🤣Overall食評最高5粒🌟)📌好味程度:🌟🌟🌟🌟📌回頭度:🌟🌟🌟🌟📌環境:🌟🌟🌟🌟📌服務:🌟🌟🌟🌟

川味紅燒三寶牛肉麵 $82

📌回頭度:🌟🌟🌟🌟
📌環境:🌟🌟🌟🌟
📌服務:🌟🌟🌟🌟
2022-06-28 70 浏览
好耐之前睇到老媽拌麵開門店,今次就試下個味道究竟如何🤔因為係餃子狂粉,所以就唔試面轉為食下餃子–高麗菜豬肉水餃 💰42非常一般,同普通超市買嘅餃子味道差唔多😅講係話手工餃子,但我覺得同急凍餃子差唔多,味道都係普普通通,沒咩調味,極度唔推薦–炸大雞排 💰46炸得好酥脆❗味道係鹽酥雞嘅口味~肉質鮮嫩又好多汁🤤味道真係唔錯,咸度適中,唔會過鹹或者過淡_老媽黑糖珍珠鮮奶茶 💰33珍珠好軟爛,容易嚼,而且珍珠分量都幾多的(係餐廳吸D珍珠出黎都幾大聲下🤣)唯一唔好就係珍珠過於甜,我就算攪拌得好徹底都係太甜

高麗菜豬肉水餃 💰42

炸大雞排 💰46
_
老媽黑糖珍珠鮮奶茶 💰33
2022-06-27 82 浏览
各位愛辣人士都一定有食過呢間嘅即食拌麵~除左即食拌麵,其實佢係香港都有5間餐廳架!🍝酸辣手撕雞拌麵 ($78)留意到餐廳推出左啲拌麵新品,試下先~一上枱就已經聞到好香嘅辣味,好開胃!食落有淡淡麻味,酸味隨後慢慢滲出黎~🍜素味謀麵 Vegetarian Noodles in Homemade Salted Soya Bean Soup ($62)朋友唔食得辣,menu都有好多其他選擇架~呢個素食麵好特別,係以豆漿作為湯底🤣豆漿味淡淡地唔算濃,不過幾特別,值得一試!🐥豆乳香香雞 Fermented Bean Curd Deep Fried Chicken ($52)我地仲點左香港限定嘅小食~炸得好香脆,亦唔會好粉,雞肉都好滑🤤個醬係腐乳醬,味道唔會太濃,配炸雞好好味!🥤百香國寶茶 Passion Fruit Organic Rooiboos Tea ($33)以自家制鳳梨醬再加上有機茶製作嘅飲品~飲落酸味較重,食落辣麵再飲好開胃!🧋仙草凍奶茶 Grass Jelly Fresh Milk Tea ($33)必飲台式飲品啦🤣 不過今次揀左仙草~最中意嘅係冇揀少甜佢都唔會過甜,啱哂我🙌🏻
各位愛辣人士都一定有食過呢間嘅即食拌麵~
除左即食拌麵,其實佢係香港都有5間餐廳架!

🍝酸辣手撕雞拌麵 ($78)
留意到餐廳推出左啲拌麵新品,試下先~
一上枱就已經聞到好香嘅辣味,好開胃!
食落有淡淡麻味,酸味隨後慢慢滲出黎~

酸辣手撕雞拌麵

朋友唔食得辣,menu都有好多其他選擇架~
呢個素食麵好特別,係以豆漿作為湯底🤣
豆漿味淡淡地唔算濃,不過幾特別,值得一試!

素味謀麵

我地仲點左香港限定嘅小食~
炸得好香脆,亦唔會好粉,雞肉都好滑🤤
個醬係腐乳醬,味道唔會太濃,配炸雞好好味!

豆乳香香雞

以自家制鳳梨醬再加上有機茶製作嘅飲品~
飲落酸味較重,食落辣麵再飲好開胃!

必飲台式飲品啦🤣 不過今次揀左仙草~
最中意嘅係冇揀少甜佢都唔會過甜,啱哂我🙌🏻

午餐
2022-06-13 84 浏览
第一針完成第二針完成第三針完成-打針後附近的北角匯行一陣順便吃晚飯😝北角匯餐廳比較多,但是沒什麼胃口,想吃碗麵-餐廳門口有櫻花樹裝飾,出乎意料之外轉角位有一個韆鞦供給客人打卡。-HK$82清燉三寶牛肉麵~彈牙又吸滿清湯的牛肚、充滿骨膠原滿的牛筋及沒有燥味的牛𦟌而組成的三寶,配上久煮不爛的關廟刀削麵及旁邊的清甜紅白蘿蔔,就促成清燉三寶牛肉麵-HK$98 宮保雞丁~雞皮沒有多餘的脂肪,肉質嫩滑又帶點微辣。可惜太惹味,雞件不夠我吃-HK$30香煎蔥抓餅~香噴噴的蔥花,不油膩。我拍照太慢,所以吃起來餅邊有點硬-HK$33凍仙草奶茶~仙草Q彈,茶味滿瀉,少甜少冰正合我心意!
第一針完成
第二針完成
第三針完成
打針後附近的北角匯行一陣順便吃晚飯😝
北角匯餐廳比較多,但是沒什麼胃口,想吃碗麵

2022-06-09
🍲清燉牛肉火鍋 - 1人火鍋($𝟭𝟬𝟴) 一人火鍋真係好正!食完真係暖笠笠🔥呢個湯底清清地 有好多蔬菜 同埋有好多特色丸類 例如爆🧀芝士丸 🐙 墨魚丸 仲有份量頗多既牛肉同陽春麵😋一個人食下都幾過癮 好得意😆🍜私房花雕雞拌麵($𝟳𝟴) 濃味既雞腿肉配陽春麵好夾 真係食幾多碗麵都得😋醬汁係精髓 配埋乾身既拌麵 同其他淨係得湯麵既餐廳不同!🥜黃QQ - 黃地瓜球&花生 ($𝟱𝟲)呢個係帶比我最多驚喜兼個人認為最好食既小食😋😋因為佢係甜既所以可以當係飯後dessert🤍裡面好多花生餡料 好似一粒湯圓 而地瓜球咬口煙靭 口感一流😉🐔炸大雞排($𝟰𝟲)份量適合兩個人當snack咁share😚酥炸雞排超香 好有台灣既味道!好食~🌸洛神花茶($𝟮𝟰) 比較養生既飲品 酸酸甜甜咁 都算易入口😁係適合女仔既choice!!🍏蘋果綠茶加珍珠($𝟭𝟴+𝟯)清新解渴既飲品(建議要少甜 heheh) 配麵/火鍋一流👍🏻overall 兩個人人均$150~就食到咁多野食都唔算貴 加上地方都算幾好坐 內裡用左清新小白色既設計 外面係長廊 賞心悅目👅 如果經開呢頭都會選擇呢間餐廳!♕ ʀᴀᴛɪɴɢs ♕😋味道: 👍🏻
🍲清燉牛肉火鍋 - 1人火鍋($𝟭𝟬𝟴)

🍜私房花雕雞拌麵($𝟳𝟴)

🥜黃QQ - 黃地瓜球&花生 ($𝟱𝟲)

🐔炸大雞排($𝟰𝟲)

🌸洛神花茶($𝟮𝟰)

🍏蘋果綠茶加珍珠($𝟭𝟴+𝟯)

♕ ʀᴀᴛɪɴɢs ♕

🙋🏻‍♀️ service charge
🙅🏻‍♀️ time limit
🙋🏻‍♀️ reservations

➪ ᴀᴅᴅʀᴇss
📍 老媽拌麵 (北角匯) (北角)
北角渣華道123號北角匯2期1樓109號舖

❥𝑐ℎ𝑒𝑐𝑘 𝑜𝑢𝑡 𝑡ℎ𝑒𝑠𝑒 ℎ𝑎𝑠ℎ𝑡𝑎𝑔𝑠
#hohosikHK #hohosik北角#北角#北角美食#北角#老媽拌麵#足料湯底#性價比#養生#清燉牛肉火鍋#hohosik #吃貨#hkfoodie #foodiehk #foodiehkig#foodiegram#foodielife#foodiegram#foodhk#hkfood#hkeats#hkig#hkigfood#hkfoodblog#食好西#cafe#cafehopping#cafehk#hkcafe#foodiesinternationalchat#foodiesinternational