差唔多出發去台北都要喺香港食餐台灣嘢🤭之前已經喺超市買過老媽拌麵係屋企自己整👌🏻嗰陣覺得個麵調味唔錯,而家香港開咗實體店要去試吓🥹餐廳環境寬敞闊落😊新裝修光線又充足🤩店員服務都唔錯👍🏻👍🏻🔆椒麻手撕雞拌麵(刀削麵)餐廳名叫「拌麵」🍜梗係要試吓招牌菜拌麵啦🤣揀咗刀削麵感覺上比較有趙口😋味道幾重椒麻香味,食完個嘴有少少麻痹🫣雞肉份量算多,入口幾惹味🤤🤤🔆川味紅燒半筋半肉牛肉湯麵(刀削麵)牛筋同牛肉都炆得好淋好入味👍🏻紅燒湯底好濃郁,刀削麵算幾掛湯😌🔆炸地瓜條即叫即炸外脆內軟,面頭灑咗少少梅子粉,酸酸地幾開胃😊🔆黑糖珍珠奶茶布丁布甸好Q彈 🍮動L 動L好啱打卡🤣布甸幾重茶香味😉🔆花奶仙草凍仙草口感味道似涼粉不過質地比較Q😙🔆鳳梨茉莉鮮果茶鳳梨味突出,水果幾新鮮,整體唔算太甜😃🔆老媽黑糖珍珠鮮奶重奶香味🥛黑糖唔算太甜🧐珍珠煙煙韌韌口感唔錯

🔆椒麻手撕雞拌麵(刀削麵)

🔆川味紅燒半筋半肉牛肉湯麵(刀削麵)

🔆炸地瓜條
即叫即炸外脆內軟,面頭灑咗少少梅子粉,酸酸地幾開胃😊

🔆黑糖珍珠奶茶布丁
布甸好Q彈 🍮動L 動L好啱打卡🤣布甸幾重茶香味😉

🔆花奶仙草凍
仙草口感味道似涼粉不過質地比較Q😙

🔆鳳梨茉莉鮮果茶
鳳梨味突出,水果幾新鮮,整體唔算太甜😃

🔆老媽黑糖珍珠鮮奶
重奶香味🥛黑糖唔算太甜🧐珍珠煙煙韌韌口感唔錯
2023-08-29 24 浏览
老媽拌麵分店越開越多,今次去左位於旺角波鞋街附近- The Forest 嘅分店,餐廳位置名副其實置於鬧市中嘅綠洲,裝潢光鮮,空間感十足,坐得非常舒適~晚餐有多款選擇,同朋友分別揀咗豐盛1人晩餐,套餐包括前菜一款、指定飲品一杯及甜品一客~加$10可升級水果茶/涼茶系列或加$20 升級 珍珠/鮮奶/咖啡/蘇打系列~點左老媽黑糖珍珠鮮奶茶,茶味香濃,黑糖甜而不膩~川味紅燒三寶牛肉湯麵 $112湯頭非常濃郁,牛筋、牛肚、牛肉炆得軟淋入味,有關廟刀削麵或幼麵兩款麵質供選擇,幼麵細滑彈牙,掛湯力更佳~麻辣老鍋湯麵幼麵 $118配料豐富有肥牛、蘿蔔、鴨血、台灣墨汁豬肉丸,湯底香氣四溢,蘿蔔鴨血非常入味~套餐可加$22配小食,炸地瓜條及豆乳香香雞均即叫即炸,香脆可口~跟餐甜品- Dreyers雪糕配有巧克力醬/草莓醬/花生/Oreo,或有仙草凍供選擇~

川味紅燒三寶牛肉湯麵 $112

麻辣老鍋湯麵幼麵 $118

2023-08-26 36 浏览
📍老媽拌麵旺角奶路臣街17號THE FOREST2樓204-205號舖 🦔⸒⸒台式原味蛋餅配沙拉 $56蛋餅有少量豬肉鬆 食落去鹹鹹甜甜🥰蛋餅煎到香脆 同朋友share食不錯呢😆下午茶餐跟柚子蜜綠茶 有唔少柚子皮係底 飲落去甜甜地烤台灣香腸肉燥飯 $62肉燥份量夠撈晒成碗飯 香腸食落去甜甜地鍾意食肉燥嘅可以試吓!洛神花茶飲落去甜甜地 洛神花味香台式雞扒刈包配地瓜條 $62雞扒炸到香脆 咬落去有啲肉汁😍 刈包入面仲有千島醬 食落惹味~地瓜條食落甜甜地又粗身 好味🤤金羅漢果海底椰金羅漢果飲落去清甜 下火一流
📍老媽拌麵

台式原味蛋餅配沙拉 $56
蛋餅有少量豬肉鬆 食落去鹹鹹甜甜🥰
蛋餅煎到香脆 同朋友share食不錯呢😆

下午茶餐跟柚子蜜綠茶
有唔少柚子皮係底 飲落去甜甜地

烤台灣香腸肉燥飯 $62
肉燥份量夠撈晒成碗飯 香腸食落去甜甜地
鍾意食肉燥嘅可以試吓!

飲落去甜甜地 洛神花味香

台式雞扒刈包配地瓜條 $62
雞扒炸到香脆 咬落去有啲肉汁😍
刈包入面仲有千島醬 食落惹味~
地瓜條食落甜甜地又粗身 好味🤤

金羅漢果海底椰
金羅漢果飲落去清甜 下火一流
老媽拌麵,相信大家都聽得多,終於有機會去實體店度食啦,今次去咗旺角分店。今次就叫咗下午茶食:1. 和牛炸醬拌麵,啲牛肉軟滑,配埋豆乾、青瓜絲同蘿蔔絲,炸醬嘅香味特別,再加上刀削麵,一啖就感受到濃郁嘅台灣風味。2. 台式原味蛋餅(豬肉鬆)配沙拉,蛋餅夠厚實,包住多層肉鬆,搭配生菜同蕃茄,味道平衡鮮美,好正。3. 西紅柿慢煮牛肋條拌麵,牛肋條經過慢煮,肉質鮮嫩,配上番茄的酸甜和拌麵的嚼勁,好滋味。唔止係食物出色,飲品亦係一流選擇:1. 金羅漢果海底椰,幾清新解渴,飲落特別舒服,啱嚟消暑。2. 冰美式咖啡,濃郁嘅咖啡香氣配上冰涼口感,係餐後最佳陪伴。不妨約埋另一半,來老媽拌麵享受一個地道台灣風味嘅用餐體驗。

唔止係食物出色,飲品亦係一流選擇:

1. 金羅漢果海底椰,幾清新解渴,飲落特別舒服,啱嚟消暑。

不妨約埋另一半,來老媽拌麵享受一個地道台灣風味嘅用餐體驗。
下午茶
2023-08-26 12 浏览
✨金華火腿花雕雞湯湯麵豐盛一人餐 包左主食 飲品同甜品主食揀左金華火腿花雕雞湯湯麵湯底溫和 麵揀左刀削麵 麵質爽滑雞件有四件 夠入味 肉質軟腍 幾惹味✨豆乳香香雞單點份量 份量唔少炸得酥脆 雞肉軟腍✨黑糖珍珠奶茶布丁 跟餐加錢升級 賣相吸引 好震揗揗奶茶布丁 口感滑溜偏實 有淡淡奶茶味 黑糖珍珠煙韌 ✨荔枝蘇打跟餐可加錢升級 荔枝味清香 飲落冰涼清爽✨老媽黑糖珍珠鮮奶茶黑糖珍珠口感煙韌 奶茶奶比例較多 重奶香總結:選擇多 份量足 環境唔錯 地方幾大 幾好坐 服務可以 價錢可以
✨金華火腿花雕雞湯湯麵

總結:選擇多 份量足
環境唔錯 地方幾大 幾好坐
服務可以 價錢可以

2023-08-24 20 浏览
我今次就叫左番茄雞蛋拌麵同埋一個兒童餐,我就咁睇落去兒童餐嘅份量對於一個小朋友黎講多嘅足夠,同埋見到兒童餐嘅食物都幾吸引,而我叫嘅雞蛋番茄拌麵我個人覺得酸酸地都幾開胃,食落去都唔會話好膩,環境都好舒適,服務都唔差🥰
老媽拌麵自己煮就煮得多,堂食都係第一次,原來旺角、大角咀、荃灣、將軍澳、屯門、北角都有分店了,今次到訪既旺角店相當闊落,淺木色既裝潢加上植物作點綴。老媽拌麵既招牌古法手工關廟刀削麵以天然生曬,完全無防腐劑,入口Q彈。﹆ 大滿足2人晚餐 $288𖦹 前菜(隨機):川味豆腐、百香果蕃茄𖦹 路邊攤小吃拼盤有齊最人氣嘅三款小食:豆乳香香雞、澎湖花枝丸以及台灣烤香腸。豆乳香香雞配上腐乳醬汁, 鹹香惹味;花枝丸口感彈牙,烤香腸幾脆。𖦹 台式半筋半肥牛微辣湯拌麵揀左彈牙掛汁既刀削麵,辣汁微辣only但充滿椒麻香, 配上肥牛、牛筋、溏心滷蛋,平時唔太食得辣既都可以試下。𖦹 台式三杯雞配珍珠米飯+$10以芝麻油、醬油、米酒煮成醬汁,雞肉非常入味、嫩滑,充滿九層塔香氣,令人食指大動!𖦹 金羅漢果海底椰羅漢果味突出,甜度剛好,潤肺一流。𖦹 洛神花茶清甜解膩之選。𖦹 Dreyers雪糕 配巧克力醬 草莓醬

﹆ 大滿足2人晚餐 $288

𖦹 前菜(隨機):川味豆腐、百香果蕃茄

𖦹 路邊攤小吃拼盤

𖦹 台式半筋半肥牛微辣湯拌麵

𖦹 台式三杯雞配珍珠米飯+$10

𖦹 金羅漢果海底椰

羅漢果味突出,甜度剛好,潤肺一流。

𖦹 洛神花茶

清甜解膩之選。

𖦹 Dreyers雪糕 配巧克力醬 草莓醬
2023-08-17
2023-08-18 24 浏览
小店位於THE FOREST內,主打多款台式拌面、湯麵、飯類、夜市小食同飲品~ 早/午/下午茶/晚都有精選套餐供應,價錢合理,地點十分方便,而且環境好闊落,感覺舒適,值得到訪👍🏻台式經典料理當然唔少得三杯雞,以麻油、醬油米酒各一杯份量醃成,雞肉塊嘅size啱啱好,肉質嫩滑唔嚡口,醬汁好惹味,配飯一流!另外有西紅柿慢煮金沙骨,以鍋上,熱辣辣冒住煙而且聞落香噴噴,金沙骨煮至軟腍,肉骨分離,搭配番茄酸甜可口,加飯呀唔該☺️小食方面有好多選擇,豆乳香香雞口味比較少見,雞肉炸至酥脆可口,份量都唔算少,幾好味🤤 炸地瓜條同樣出色,香口惹味,有台灣夜市感覺!飲品方面要咗金羅漢果海底椰同檸檬紅茶加珍珠,前者清甜,後者解膩,各有千秋~ 最後以花奶仙草凍作結,食飽飽後去行街!

‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🍜 𝙶𝚘𝚘𝚍 𝚅𝚊𝚕𝚞𝚎 𝚃𝚊𝚒𝚠𝚊𝚗𝚎𝚜𝚎 𝙳𝚒𝚗𝚗𝚎𝚛 𝚂𝚎𝚝 𝚏𝚘𝚛 𝚃𝚠𝚘 @ 🌟 老媽拌麵《👽食神大媽食台灣菜》.💁‍♀️ 圖片展示美食為:大滿足2人晚餐 HKD 288- 路邊攤小吃拼盤- 酥炸雞排肉燥飯- 川味紅燒牛肉湯刀削麵炸地瓜條 + HKD 22蒜香麻辣豬耳朵 + HKD 22黑糖珍珠奶茶布丁 + HKD 38草莓花生雪糕吐司 + HKD 58抹茶鮮奶加珍珠+ HKD 25柚子蜜綠茶加仙草凍 + HKD 5.👽 大媽好鍾意嚟呢度食下午茶,從來未試過晚餐,今次就嚟呢間分店試吓佢嘅晚餐。.🍳 佢呢個二人晚餐首先會爆一個「路邊攤小吃拼盤」,裏面有佢最人氣嘅三款小食,包括:「豆乳香香雞」、「澎湖花枝丸」、「台灣烤香腸」。🐔 「豆乳香香雞」幾嫩,配上豆乳醬汁,味道醇厚。份量好多。🍡「澎湖花枝丸」口感彈牙,配上特製醬汁,有兩粒。🥓「台灣烤香腸」唔過硬,脆皮,帶小小甜,有數片。.🐔 一食台灣嘢就想食肉燥飯,所以揀咗「酥炸雞排肉燥飯」。雞扒都幾大塊,炸完唔算多油,肉燥飯如果再多少少汁就更好啦。.🍜 黎呢度就當然要試吓佢最出名嘅刀削
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
黑糖珍珠奶茶布丁 + HKD 38
草莓花生雪糕吐司 + HKD 58
抹茶鮮奶加珍珠+ HKD 25
柚子蜜綠茶加仙草凍 + HKD 5

🐔 「豆乳香香雞」幾嫩,配上豆乳醬汁,味道醇厚。份量好多。
🍡「澎湖花枝丸」口感彈牙,配上特製醬汁,有兩粒。
🥓「台灣烤香腸」唔過硬,脆皮,帶小小甜,有數片。

大滿足2人晚餐

🍜 黎呢度就當然要試吓佢最出名嘅刀削麵啦,揀左「川味紅燒牛肉湯刀削麵」。麵好彈牙,加上紅燒牛肉,口感好豐富。份量十足,夠飽肚。

大滿足2人晚餐

👂 跟餐可以加錢要額外小食,所以加左「炸地瓜條」同「蒜香麻辣豬耳朵」。好好味,兩份都好有咬口,同埋調味恰當。

大滿足2人晚餐

🍓 另外仲可以加錢要特色甜品,所以就再額外加左「黑糖珍珠奶茶布丁」同「草莓花生雪糕吐司」。布丁非常之Q彈,多士就非常之香脆。

黑糖珍珠奶茶布丁
草莓花生雪糕吐司

🥤 跟餐有「柚子蜜綠茶」,加錢可以配仙草凍。味道好清新,綠茶味濃,仙草凍足料,正!
🧋 額外加錢轉特飲「抹茶鮮奶加珍珠」,奶味濃郁,珍珠好Q彈,綠茶香濃,夠消暑。

😋 成餐飯唔覺油膩,調味得宜,食完唔覺口渴。地方坐得幾舒服,大家可以黎試下。

📍 旺角奶路臣街17號THE FOREST2樓204-205號舖
📲 +(852)2887-9886
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💯 最真實的美食點評 ❤️ 歡迎報料 ❤️
꧁𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌꧂
黑糖珍珠奶茶布丁
草莓花生雪糕吐司
  • 川味紅燒牛肉湯刀削麵
2023-08-17 16 浏览
同閨密行街行到好肚餓,見到lee間台式餐廳,環境同坐位都好闊落,一坐低職員會比QR code你自助落單,下午茶都好抵食,落單幾分鐘好快就有得食👍烤台灣香腸肉燥飯脆脆地嘅香腸,加埋多汁香甜嘅肉燥撈埋落啲飯度,食到停唔到口西紅柿慢煮牛肋條拌麵(刀削麵)軟淋鬆軟嘅牛肋條,多肉又多汁,刀削麵彈牙掛汁,加埋紅柿蕃茄拌麵,酸酸甜甜好開胃蒜香麻辣豬耳朵微微嘅麻辣香味,配搭豬耳口感彈牙,有回甘嘅麻辣味道🧋老媽黑糖珍珠鮮奶茶🧋黑糖唔太甜,甜道適中,珍珠彈牙🍹鳳梨茉莉鮮果茶(凍)🍹勁多新鮮嘅生果係入面,香甜美味

烤台灣香腸肉燥飯
脆脆地嘅香腸,加埋多汁香甜嘅肉燥撈埋落啲飯度,食到停唔到口

西紅柿慢煮牛肋條拌麵(刀削麵)

蒜香麻辣豬耳朵
微微嘅麻辣香味,配搭豬耳口感彈牙,有回甘嘅麻辣味道

🧋老媽黑糖珍珠鮮奶茶🧋
黑糖唔太甜,甜道適中,珍珠彈牙

🍹鳳梨茉莉鮮果茶(凍)🍹
勁多新鮮嘅生果係入面,香甜美味

2023-08-16 13 浏览
行到The Forest見到老媽拌麵餐廳內裡寬敞明亮,坐得舒適,於是決定入內試試。大滿足2人套餐 $288 🤍前菜隨機來了2份百頁豆腐,辣得很過癮!路邊攤小吃拼盤有齊豆乳香香雞粒、台灣香腸、花枝丸!雞粒份量頗多,沾點腐乳醬,鹹香惹味🤤 香腸與花枝丸則是正常發揮。台式半筋半肥牛.微辣湯.拌麵點了喜愛的刀削麵!拌以椒麻味辣湯,微辣帶麻勁,吃的開胃又過癮。肥牛肥瘦適中,牛筋炆煮夠軟腍,就連溏心滷蛋也很棒!熱金羅漢果海底椰還有幾聲咳嗽的我,還是乖乖點了潤肺的熱飲。羅漢果味夠,甜度剛好,喝完舒服晒😌酥炸雞排.秘製微辣肉燥飯雞扒炸得乾爽不油膩,肉質不乾柴!辣肉燥香辣惹味,份量幾足。巧克力沙冰$20升級了新品,朱古力味浪郁,配以綿綿沙冰,透心涼呀~最後還有甜品旺角這間分店環境夠寬敞空間感十足,絕對坐得舒服唔逼迫。

大滿足2人套餐 $288 🤍

前菜
隨機來了2份百頁豆腐,辣得很過癮!

路邊攤小吃拼盤

台式半筋半肥牛.微辣湯.拌麵

熱金羅漢果海底椰

炸雞排.秘製微辣肉燥飯
雞扒炸得乾爽不油膩,肉質不乾柴!辣肉燥香辣惹味,份量幾足。

巧克力沙冰
$20升級了新品,朱古力味浪郁,配以綿綿沙冰,透心涼呀~

最後還有甜品

旺角這間分店環境夠寬敞空間感十足,絕對坐得舒服唔逼迫。
2023-08-14
Idiot去咗旺角店試佢嘅下午茶~餐廳座位數目唔少 而且算闊落雖然有啲甩漏 但整體店員服務都唔錯☺️-👩🏻‍🍳Idiots翻兜之選       ❤️‍🔥西紅柿慢煮牛肋條拌麵 $68麵條可以揀刀削麵或幼麵每條刀削麵都好長好完整😆牛肋條就有啲柴 但唔會痴牙味道鹹鹹地 帶點酸甜 好開胃🥰 ❤️‍🔥台式原味蛋餅(豬肉鬆)配沙拉 $56蛋餅餡料除咗有肉鬆 仲有生菜 番茄同芝士😋醬料係配千島醬 偏向新派!餅皮係走煙韌路線 易切得嚟唔會散開❤️‍🔥酥炸甜不辣 加配 +$22外脆內Q!配甜辣醬都幾唔錯~不過份量偏少 略貴😗 ❤️‍🔥羅漢果海底椰比較少喺餐廳出現嘅item!味道唔會太甜 羅漢果味都好出😚裡面仲有2片乾海底椰 感覺上幾真材實料😻 ❤️‍🔥洛神花茶 加仙草凍$5有洛神花 但有沙酸酸甜甜咁 好開胃😽
Idiot去咗旺角店試佢嘅下午茶~
餐廳座位數目唔少 而且算闊落

味道鹹鹹地 帶點酸甜 好開胃🥰

西紅柿慢煮牛肋條拌麵

❤️‍🔥台式原味蛋餅(豬肉鬆)配沙拉 $56
蛋餅餡料除咗有肉鬆 仲有生菜 番茄同芝士😋
醬料係配千島醬 偏向新派!
餅皮係走煙韌路線 易切得嚟唔會散開
台式原味蛋餅(豬肉鬆)配沙拉

❤️‍🔥酥炸甜不辣 加配 +$22
外脆內Q!配甜辣醬都幾唔錯~
不過份量偏少 略貴😗

酥炸甜不辣

❤️‍🔥羅漢果海底椰
比較少喺餐廳出現嘅item!
味道唔會太甜 羅漢果味都好出😚

台式原味蛋餅(豬肉鬆)配沙拉
酥炸甜不辣
羅漢果海底椰
洛神花茶
很久沒有吃台灣過江龍老媽拌麵了~聽聞幾家分店都很受歡迎!這家的古法手工關廟刀削麵都是天然生曬無防腐劑入口Q彈,跟普通的台灣麵不同哦!-十分推薦川味紅燒三寶牛肉湯麵,紅燒三寶十分足料之餘,牛展牛肚炆得入味,牛筋亦滿滿骨膠源。食落亦很惹味,帶點點川味辣勁很刺激。--不同院菜有不同層次及口感。想吃清淡一點,建議選擇台式黑毛豬清湯惹油拌麵。黑毛豬肉片以蘿蔔湯煮過,簡單吃出豬肉香。惹油拌關廟麵也簡單好食,有些人可能會覺得平淡,但這是我喜歡的蔥油香味道。套餐還有前菜與飲品, 大滿足。

很久沒有吃台灣過江龍老媽拌麵了~
聽聞幾家分店都很受歡迎!

這家的古法手工關廟刀削麵都是天然生曬無防腐劑

入口Q彈,跟普通的台灣麵不同哦!

十分推薦川味紅燒三寶牛肉湯麵,

紅燒三寶十分足料之餘,

牛展牛肚炆得入味,牛筋亦滿滿骨膠源。

食落亦很惹味,帶點點川味辣勁很刺激。
不同院菜有不同層次及口感。

想吃清淡一點,

建議選擇台式黑毛豬清湯惹油拌麵。

黑毛豬肉片以蘿蔔湯煮過,簡單吃出豬肉香。
惹油拌關廟麵也簡單好食,
有些人可能會覺得平淡,
但這是我喜歡的蔥油香味道。

套餐還有前菜與飲品, 大滿足。
今晚同朋友去旺角行街食飯👯‍♀️好多唔同選擇我地最後揀左位於商場內的台灣菜- 老媽拌麵📍-地方好闊落舒服🔎好岩同朋友慢慢食同傾偈食物方面以台式為主,可以有主食、飲品、甜品套餐📝我就揀左麻辣老鍋湯麵🌶濃咪之選材料有肥牛,蘿蔔,鴨血,台灣墨汁豬肉丸等麵身我揀左幼麵 易點入口😆不過我覺得可以再辣少少 會更過癮⚠️-朋友揀左台式甜辣醬撈金菇肥牛拌麵🥢呢個味道相對簡單D❗️拌麵感覺幾多 食落更加飽肚✅-甜品方面,我地分別揀左草莓醬雪糕同花奶仙草凍🥣都係經典台式之選呢🧊-飲品方面 我就揀左黑糖珍珠鮮奶🧋呢個正台式經典 滿足個人口味 珍珠幾彈牙😍朋友點左荔枝綠茶 佢話偏苦😳-輕鬆既台式晚餐 坐得舒服的 朋友飯聚岩晒🧡
今晚同朋友去旺角行街食飯👯‍♀️好多唔同選擇
我地最後揀左位於商場內的台灣菜- 老媽拌麵📍
地方好闊落舒服🔎好岩同朋友慢慢食同傾偈
食物方面以台式為主,可以有主食、飲品、甜品套餐📝
我就揀左麻辣老鍋湯麵🌶濃咪之選
材料有肥牛,蘿蔔,鴨血,台灣墨汁豬肉丸等
麵身我揀左幼麵 易點入口😆
不過我覺得可以再辣少少 會更過癮⚠️
朋友揀左台式甜辣醬撈金菇肥牛拌麵🥢
呢個味道相對簡單D❗️
拌麵感覺幾多 食落更加飽肚✅
甜品方面,我地分別揀左草莓醬雪糕同花奶仙草凍🥣
都係經典台式之選呢🧊
花奶仙草凍
草莓醬雪糕
黑糖珍珠鮮奶
荔枝綠茶
📍#老媽拌麵 (THE FOREST) (旺角)旺角奶路臣街17號THE FOREST2樓204-205號舖♡人均消費: $287 @ 2▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️老媽拌麵主打食台式嘢,經典既肉燥飯、台式拌麵、經典小食,如:台灣腸、甜不辣、香香雞同地瓜條都有。而我哋Order既晚市套餐配有隨機前菜1款、白飯同飲品,亦都可以加$22加配台式小食。✨#麻醬手撕雞肉燥飯💰$173Order左秘製微辣,但無咩辣味,反而都係以麻醬味為主,手撕雞肉口感比較似雞柳,口感偏乾身。肉燥份量唔算好多,味道較咸,送飯比較好。▫️豆乳香香雞 +$22豆乳即係腐乳醬,味道好香,配上炸得香脆即香香雞,味道不錯。▫️紅葱蒜香醬油生菜 +$22紅葱蒜香醬油生菜簡單之餘又好味🥬 食左咁多肉,加配生菜都不錯。▫️Dreyers雪糕配巧克力醬套餐亦有Dreyers雪糕可以加配,今次呢款係雲呢拿味😊 配上朱古力醬,簡簡單單。▫️巧克力鮮奶加珍珠 +$5朱古力鮮奶唔算好甜,朱古力同奶味各佔一半,味道正常😉✨#台式黑毛豬•清湯•葱油拌麵 💰$88台式黑毛豬同葱油拌麵係分開上,味道比較清淡~ 拌麵煙韌掛汁,黑毛豬肉質正常。▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️

📍#老媽拌麵 (THE FOREST) (旺角)

♡人均消費: $287 @ 2

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️

✨#麻醬手撕雞肉燥飯💰$173

▫️豆乳香香雞 +$22
豆乳即係腐乳醬,味道好香,配上炸得香脆即香香雞,味道不錯。

▫️紅葱蒜香醬油生菜 +$22

▫️Dreyers雪糕配巧克力醬

▫️巧克力鮮奶加珍珠 +$5
朱古力鮮奶唔算好甜,朱古力同奶味各佔一半,味道正常😉

✨#台式黑毛豬•清湯•葱油拌麵 💰$88

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️