2023-04-15 343 浏览
呢間茶餐廳嘅手撕雞飯真係好正啊!雞肉去骨脆身又多汁,再配上啲醬汁,味道鮮美,如果個飯可以有啲汁撈飯就更好囉最啱飲一杯紅棗熱茶,味道濃郁又清甜,令我感到十分放鬆和舒適。不論係早餐定午餐,都好啖,一定要推介啊!
呢間茶餐廳嘅手撕雞飯真係好正啊!

2021-09-03 844 浏览
今日係foodpanda 揾嘢食,佢pop out出嚟嗰啲限時優惠有佢份,所以就叫咗佢,平時係沙田食開普通手撕雞覺得都幾好食,今次就叫咗日式螺肉 $29、日式八爪魚🐙 $29同Wasabi手撕雞 $130試吓💁🏻‍♀️ 螺肉同八爪魚同平時食嗰啲差唔多,但係Wasabi手撕雞真係麻麻地,之前係屋企都用mayonnaise、wasabi同海蜇整過仲好食過呢嗰😕 完全冇Wasabi味😕 普通手撕雞就okay嘅,wasabi真係不了😅
外卖送餐
2021-01-10 1047 浏览
平民價錢,質素不錯,夠飽肚 !附近比較少好食又平既餐廳,呢間叫做抵食,當然要求不能太高,當小食或晚餐都不錯 。款式算多,出名是手撕雞,也可買一隻都是 $90 ,半隻 $50,十分便宜 ,員工也會問你要不要辣,夠細心 亦有湯水賣,30多元一包,仲幫你整埋熱,也可自己返去整熱,呢點真心方便 ,就連大牌品賣湯水都做不到 !呢點對於想飲湯但又唔想煲既人來說,可以解決一時之急,味道就對得起呢個價錢,熱度十足 !自己買左兩次,店員算唔錯態度,又NICE,又會解釋比你知,唯一唔好就係有部分職員廣東話口音重,有機會有時聽唔清楚,不過問題不大最重要是食物 !

最重要是食物 !
题外话/补充资料: 佢地湯水有得買券
2021-01-06
8 分钟 (外卖自取)
2020-10-18 806 浏览
服務態度差,嗌咗個手撕雞飯,佢比雞尖雞髀雞爪,再加幾條手撕雞就當係手撕雞飯,打去舖頭同佢講得幾條手撕雞肉,其他都係骨,之前幫襯過幾次都唔係咁,佢就捉字虱話我點嘅係手撕雞飯,唔係啖啖肉手撕雞飯,個職員仲要大聲夾惡話返你轉頭係自己點錯,明明前嗰幾次都係咁嗌完全唔係呢個情況經過今次唔會再幫襯
經過今次唔會再幫襯
2020-10-18
30 分钟 (外卖送餐)
長青村附近選擇真是很少,不過大部分餐廳價錢貼地,一個午餐可以$30左右!這個手撕雞撈麵幾大份,雞肉撕得大小夠均勻,加了小辣,味道又夠,雞肉質地亦鮮嫩,撈麵一般,配飯較好吃。
啖啖肉手撕雞撈麵加底

2020-05-25
外卖自取
啖啖肉手撕雞撈麵加底
2020-05-03 722 浏览
今日太熱不想外出,用外賣應用程式點了聚興樓三個小菜,15分鐘就送到,效率驚人,新鮮熱辣。麻辣手撕雞是餐廳的招牌菜,十分足料,滿滿一大盒,味道不會很辣,也沒有很麻,不過很夠味,有點偏鹹,要配飯才好吃。梅菜扣肉的扣肉偏薄,也很碎,沒有大口吃肉的滿足感。調味不錯,不會太鹹太甜,但肉真的太細碎了。獅子頭足料,竟然有四顆大肉球,味道不會很咸,當然也沒有很重豬肉味。菜燉得軟淋,幾好。總體而言幾滿意,有下次👍

麻辣手撕雞

梅菜扣肉

獅子頭

總體而言幾滿意,有下次👍

2020-05-03
外卖送餐
麻辣手撕雞
獅子頭
2020-02-02 433 浏览
今晚七點幾去到聚興樓買釀涼瓜飯外賣, 之前食過很多次都正常, 但今次真係好唔掂, 啲涼瓜諗到冇牙都食到, 中間啲肉黑兼乾, 以前啲肉鮮色啲, 佢話係啲汁嘅顏色, 唔係囉!係唔新鮮, 因為啲餸係一包包預熱, 如果冇乜人買, 浸得耐啲餸會諗晒兼隔夜, 至於隔幾多日真係冇人知, 而家肺炎肆虐, 真係唔敢食, 但最討厭係啲員工堅持話新鮮, 最難接受, 叫佢自己食下咪知囉!加咗價仲差咗, 難怪越來越少人幫襯。
2020-02-02