2021-10-29
今日去完探朋友就去左佢屋企附近既小菜館食晚餐☺️佢話都未食過 就一齊試下「聚朋坊」呢間係京川滬菜館🥰好衛生同埋好乾淨 因為我好怕啲枱油淋淋😖坐得好舒服!落單都係手機用Qrcode落單好方便👍🏻我地叫咗干貝賽磅蟹🦀佢會配上一兜醋比你呢個小菜都要好花心思 賣相吸引 同埋蛋白整得十分嫩滑 可以撈勻佢同干貝一齊食 會更加美味好岩撈白飯😍花雕醉雞🐣聞落去酒味好足不過食落口唔會好苦👍🏻而雞都十分嫩 雞皮油脂好正🤣二人份量岩岩好生煎鍋貼🥟全人手包 同埋入面嘅餡料係超級滿!煎得好靚底部金黃色 入口超級香脆 同埋十分juicy😍😍 好似變咗食小籠包咁有湯汁 勁正💯一定要叫你食 !北京填鴨(半隻)🦆外皮脆卜卜 肉算厚配埋青蔥同埋青瓜點著甜醬一齊食 好滋味😋包住個塊皮唔算太厚!好少機會食到依個餸菜 今晚真係好滿足!見到有張教人煮幾耐食譜 十分細心 買返屋企都唔怕煮得唔好🤩
我地叫咗干貝賽磅蟹🦀佢會配上一兜醋比你
花雕醉雞🐣