2024-04-22 156 浏览
平但不靚正、我外賣$50/6件辣炸雞'都預咗係唔熱㗎啦'返到屋企食又冇味又唔辣得個脆完全唔係KFC嗰個炸雞'係咪因為平所以要咁樣做出嚟呢?想食好食嘅炸雞啫丶即刻諗起KFC但係食到啲炸雞即刻冇嘢講、咁大嘅集團都係咁嘅出品😂😂😂😂冇計都唔知佢講咩好下次唯有搵啲好食啲嘅炸雞再食吓啦'我終於發現做得好好唔好食、已經係我乜所謂最緊要有生意🤣🤣🤣🤣🤣寫段食評都最少要80字,你所講啲咩啊?
完全唔係KFC嗰個炸雞'係咪因為平所以要咁樣做出嚟呢?
寫段食評都最少要80字,你所講啲咩啊?

2024-01-31 250 浏览
一個特殊嘅緣故,早左出門,去到尖沙咀辦點事,每天都會經過的KFC,今天早上俾佢既早餐吸引左我停低。本身比較少吃早餐嘅,我見到一份"回憶" 鬆餅,所以我馬上就點了蕃茄濃湯扭扭粉餐配滑蛋鬆餅。以一份$25嘅早餐嚟講,我覺得都中規中矩。1.蕃茄濃湯扭扭粉屬於小份,蕃茄味道也夠濃郁。2.鬆餅依舊鬆軟,表面還有些少蜜糖,幾惹味。3.滑蛋方面佢係屬於乾身,同出邊嘅濕炒係有方別。總括而言,以一份$25嘅價錢可以食到扭扭粉,炒蛋,鬆餅,性價比十分高。

以一份$25嘅早餐嚟講,我覺得都中規中矩。

1.蕃茄濃湯扭扭粉屬於小份,蕃茄味道也夠濃郁。
2.鬆餅依舊鬆軟,表面還有些少蜜糖,幾惹味。
3.滑蛋方面佢係屬於乾身,同出邊嘅濕炒係有方別。

蕃茄濃湯扭扭粉配滑蛋鬆餅餐
2024-01-31
5 分钟 (外卖自取)
2023-06-29 489 浏览
好久沒吃肯德基,中午到尖沙咀取證,順道進去快速午餐,叫B2餐再另外及2個蛋撻,有雞塊~雞翼~米飯~薯餅,送兩杯飲料,看起來好豐富!炸雞腿好多汁,但雞胸肉就好柴,薯餅一般般米飯不錯,兩杯可樂,時日消費135元,性價比高!

炸雞腿好多汁
,但雞胸肉就好柴,

薯餅一般般

米飯不錯,

兩杯可樂
,時日消費135元,性價比高!
2023-06-29
  • 炸雞腿
2023-04-08 442 浏览
晨早遠征出尖沙咀,9點幾就到,都係為咗拎PASSPORT…點知條人龍長到…………橫掂有排等拎完籌搵地方食個靚早餐好了,近近地好在有間KFC,除咗平時脆卜卜炸雞,其實我更愛早餐有汁嘅家鄉雞﹗類似磨菇飯嘅味道,雖然唔辣但其實好惹味了﹗不可或缺嘅仲有焗鬆餅,KFC好奇怪,TEA TIME一時時有得買,早餐就必有鬆餅,幾蚊件鬆軟入味,蜜糖面軟滑內餡,點解唔全日供應架……腸仔偏咸、炒蛋有點過老,仲有個茄湯扭扭粉,咖啡如果濃味返D就好了

2022-12-16 390 浏览
收工嚟諗住買啲嘢食下,一開頭都冇乜嘢,等到一個較高嘅女仔叫飛,我本能諗住伸手去接,結果,佢直接將我嗰袋扔落去枱面!成件事勁唔尊重,我成程一粒聲都冇出過,完全唔明白點解會咁!我明食得快餐服務質素唔會話好到好似西餐廳,但你都唔洗將我啲嘢扔出嚟!佢仲要好似咩事都冇咁,繼續轉身同同事傾計。我唔明白點解唔可以好地地咁比我,要用到去「扔」呢個方式。希望員工可以好好改善下自己嘅態度!唔該!近期內都唔會想再過嚟!

2022-11-20 304 浏览
同朋友嚟尖沙咀staycation,夜晚見肚餓就去左附近KFC買宵夜🤣🤣落去先知原來KFC出咗新口味,蜂蜜芥末脆雞,聽落好吸引😋即刻買來試試😂😂!我哋叫咗個蜂蜜芥末脆雞餐,加個蜂蜜芥末脆雞卷🥰蜂蜜芥末脆雞同平時一樣有兩隻雞,雞皮上面有啲蜂蜜芥末粉,咬落去蜜糖芥末味好出,酸酸甜甜好開胃😍但雞肉就冇乜蜂蜜味🫠不過kfc有另外配一盒蜂蜜芥末醬,可以點落啲雞肉到😬另外再試埋佢個蜂蜜芥末脆雞卷,個包裝設計得幾好,唔洗徒手掂到雞卷💯不過一打開個賣相就唔係太吸引😮‍💨。。。食第一啖只得好厚嘅皮🫠,跟住先開始食到啲雞肉同菜😮‍💨塊皮偏厚😣味道其實同蜂蜜芥末脆雞一模一樣,不過佢有配埋生菜味道清新啲跟餐仲有沙律,味道一般最好食係個葡撻😂😂😂整體黎講新口味一般,不過不失,得閒經過可以食下😂

我哋叫咗個蜂蜜芥末脆雞餐,加個蜂蜜芥末脆雞卷🥰

跟餐仲有沙律,味道一般

最好食係個葡撻😂😂😂
整體黎講新口味一般,不過不失,得閒經過可以食下😂
2022-07-20 319 浏览
連KFC都寫食評好似過分咗但呢個蒜蓉包爆脆雞🍗真心好味我估都超過一年無食KFC一來家鄉鷄不太吸引我會寧願揀蜜蜂鷄🐝🐓二來最近好似無咩特別味道所以就無食到同埋最近間KFC搬走咗知道出咗蒜蓉包爆脆雞即刻撲去買今次個鷄係脆架!蒜蓉味恰到好處又有芝士🧀全部都係我喜歡的元素好滿意呢個脆雞🐓可惜期間限定 宜家想食都冇得食lu同場加映:阿華田脆脆葡撻我個人黎講覺得好岩口味以甜品黎講唔算太甜希望KFC可以出多D好味🐔
連KFC都寫食評好似過分咗

但呢個蒜蓉包爆脆雞🍗真心好味

我估都超過一年無食KFC

一來家鄉鷄不太吸引

我會寧願揀蜜蜂鷄🐝🐓

二來最近好似無咩特別味道所以就無食到

同埋最近間KFC搬走咗

知道出咗蒜蓉包爆脆雞即刻撲去買

今次個鷄係脆架!

蒜蓉味恰到好處又有芝士🧀

午餐
蒜蓉包爆脆雞
阿華田脆脆葡撻
2022-03-27 305 浏览
又去左Staycation,Hotel個早餐實在遜色,出去食返個正常早餐先得!走去食好耐冇食嘅KFC!諗起以前初初學人去旅行,好鍾意係當地試下人地啲快餐~今日回味下呢種感覺!Super醒神雞扒餐$34賣相OK~蛋好食過麥記,薯餅普通,雞扒乾左少少!香蜜鬆餅$5呢個如果比多兩包蜜糖我就好啦😂口感係幾唔錯!拍得住大力水手炸雞果個!熱檸茶KFC嘅檸茶一向都Ok,今次都一樣!整體真心抵食嘅!但只限間唔中一次😛
走去食好耐冇食嘅KFC!

Super醒神雞扒餐$34
賣相OK~蛋好食過麥記,薯餅普通,
雞扒乾左少少!

香蜜鬆餅$5
呢個如果比多兩包蜜糖我就好啦😂
口感係幾唔錯!拍得住大力水手炸雞果個!

熱檸茶
KFC嘅檸茶一向都Ok,今次都一樣!

整體真心抵食嘅!但只限間唔中一次😛

2021-11-09
$50 (早餐)
見到KFC有新嘅Oreo味鬆餅,作為KFC鬆餅嘅鐵粉,一定要試吓!點知有啲失望🙍🏻… 鬆餅比較甜,原味係蜜糖嘅甜,但係新嘅就係朱古力嘅甜,上面有啲早餐Oreo粒,連埋鬆餅一齊食,口感普通冇特別夾。之後想買多一個原味鬆餅,不過佢話冇… 唔知係停產,定係想推新嘅口味而做唔切舊有嘅原味 試一次就夠啦,唔會再試第二次啦⋯⋯

點知有啲失望🙍🏻…

試一次就夠啦,唔會再試第二次啦⋯⋯
Oreo鬆餅
2021-06-14
個L2下午茶餐2:30推出、成日都抵抗唔到呢個引誘雖然好高卡路里!但真係好好食呀!佢個雞髀超大隻而且啲肉仲要好滑添!成日都係即刻炸㗎所以真係好熱辣辣熱到要擺一陣先食到!非常新鮮熱辣!我食咗幾次都係好熱騰騰的!開心指數係爆燈仲有個葡撻!仲要配埋可樂你都可以轉其他嘢飲嘅不過好鍾意飲可樂先至襯囉!重點係佢淨係$30咋就可以食到啦!話明下午茶所以嗰個時間先至會有囉!同埋成日都喺呢間買嚟食㗎啲員工都服務OK嘅!咁多間來講比較下都算OK~係食咗五次有一次隻雞髀未熟囉,好腥臭啊浸味,已同佢反映,當然冇換唔會咁麻煩~只係唔想下一次食嗰個又食到囉🤭
但真係好好食呀!

L2  餐$30
L2  餐$30
2021-03-14 320 浏览
今日話用Yuu咭可以用$72買2人餐,有4件雞丶2個葡撻丶2個大飯同埋2杯汽水,都好耐冇去KFC,所以見咁抵就好試吓。這間店唔算好大但係應該係新店,見到d裝修幾新淨。脆辣雞好大件有2件,另外2件係燒雞,脆辣雞外皮仍然同以前一樣好脆,𥚃面雞肉係有肉汁,雞肉嫰滑👍🏻燒雞望落去夠色,外皮有少少蜜糖味,肉質都滑但係唔會好似脆雞咁有肉汁,味道唔差嘅。葡撻正正常味道。雞皇飯同蘑菇飯個飯係大飯size,飯就淋咗少少,味道一般。$72嚟講都好合理同好味,同埋真係食到好飽!

這間店唔算好大但係應該係新店,見到d裝修幾新淨。

葡撻正正常味道。

雞皇飯同蘑菇飯個飯係大飯size,飯就淋咗少少,味道一般。

$72嚟講都好合理同好味,同埋真係食到好飽!
2021-03-12
近排附近新開左KFC 諗住去試吓期間限定嘅~ 燒雞扒肉醬芝士焗飯 平時都係食開雞皇飯同埋蘑菇飯😋-燒雞扒肉醬芝士焗飯 $48喺餐廳大概等咗2分鐘左右就好快咁拎咗個外賣走 一打開個飯盒應該似係擺咗喺度好耐(。 ́︿ ̀。) 就聞到好香嘅肉醬味 平時都幾鍾意食肉醬意粉㗎 諗住肉醬飯都唔會差得去邊(≧▽≦)啲肉醬都算幾香 不過係偏酸既肉醬(我自己就唔太鍾意因為覺得太酸配飯食唔好味) 都會食得出有少少番茄醬味 中間仲會食到細細塊洋蔥, 芝士雖然唔算好多都叫做有少少😂😂但係啲芝士一啲都唔香 無拉絲 😿但係雞扒就...好細塊 同埋入面好乾 咬落去仲有少少硬 仲諗住KFC啲雞扒會好味啲添(´Д` ) 幾啖好快就食完快雞扒lu 飯嘅份量都算正常 但係雞扒就真係完全唔好味 唔知係呢間分店咁啱焗得唔靚~~~

-燒雞扒肉醬芝士焗飯 $48

😿

2021-01-13
5 分钟 (外卖自取)