2024-10-29 37 浏览
今日喺觀塘等朋友時候有少少肚餓所所以去咗KFC食少少嘢又坐下咁今次叫做酸忌廉洋蔥炸雞雞都炸得好脆味道正正常常無咩驚喜而朱古力葡撻都幾特別朱古力味再加上葡撻嘅質感食起嚟都幾舒服
今日喺觀塘等朋友時候

而朱古力葡撻都幾特別
朱古力味再加上葡撻嘅質感
食起嚟都幾舒服

2024-10-08 235 浏览
今日有幾個friend約埋一齊玩,中午諗住叫外賣食。大家都唔想各自叫個飯,最後就揀左kfc,大家可以share一齊食。KFC最招牌就梗係炸雞,但有朋友唔鐘意食炸野,好彩都有烤雞揀。我地叫餐有埋磨菇飯同薯蓉。個人覺得有時有啲炸雞會多粉左啲,同啲肉乾身左啲,不過整體都ok.蜜糖烤雞就甜甜地,啲肉又唔會乾,因為係烤,所以啲皮會香香地,好好味。薯蓉就不嬲都好味,保持水準。磨菇飯既汁都唔錯,磨菇都好味,但每次都係磨菇太少,根本連半份飯都送唔到。個人覺得食物都唔錯,但成日都覺得KFC唔係幾抵食,平時一個餐得2件雞,差不多50蚊,都食唔飽。如果多人一齊叫同有優惠都會抵食啲。

薯蓉就不嬲都好味,保持水準。

2024-08-16 113 浏览
Kfc依家啲烤雞好食好多啲雞好滑嫩通常如果唔要求嘅話佢會比一隻雞髀一塊雞胸兩個都好滑嫩好好食😋鍾意食呢度嘅烤雞多過炸雞因為炸雞比較油膩而且比較熱氣通常食完第二日就會生暗瘡😕
Kfc依家啲烤雞好食好多
因為炸雞比較油膩
而且比較熱氣
通常食完第二日就會生暗瘡😕
2024-07-31 265 浏览
心郁郁突然好想食炸雞,我第一時間就唸起KFC見到佢地新出左3款「肯!快脆」系列套餐分別有雙層巴辣雞腿包、家鄉雞腿包、上校雞包🍔今次仲攜手聯乘Marvel Studios《死侍與狼人》推出特別版食物包裝無論堂食或外賣自取都會有嫁!而我就揀左家鄉雞腿包 同 雙層巴辣雞腿包呢兩款黎試下😋🍗家鄉雞腿包雞扒以 11 種秘製香料醃製而成,配搭juicy既番茄、生菜與醇厚蛋黃醬,食落去口感層次非常豐富🌶️雙層巴辣雞腿包結合左兩塊外酥內嫩既雞腿肉,搭配蛋黃醬、芝士同新鮮生菜 。香脆可口 非常美味!
心郁郁突然好想食炸雞,我第一時間就唸起KFC
見到佢地新出左3款「肯!快脆」系列套餐
分別有雙層巴辣雞腿包、家鄉雞腿包、上校雞包🍔
無論堂食或外賣自取都會有嫁!
而我就揀左家鄉雞腿包 同 雙層巴辣雞腿包呢兩款黎試下😋

🍗家鄉雞腿包
雞扒以 11 種秘製香料醃製而成,配搭juicy既番茄、
生菜與醇厚蛋黃醬,食落去口感層次非常豐富

🌶️雙層巴辣雞腿包
2024-07-30
2024-07-29 143 浏览
今次比Deadpool x WOLVERINE 吸引左入去😌作為粉絲一律要支持😉😉雙層巴辣雞腿包餐1 客雙層巴辣雞腿包 + 1 客粗薯條(普通) + 百事 (中) 一如既往脆辣雞腿包 夠哂脆口同埋嫩口!家鄉雞腿包餐[ 1 客家鄉雞腿包 + 1 客粗薯條(普通) + 百事 (中) ]家鄉雞好大塊 雞腿嫩滑,而且全部包裝都係死侍同狼人的樣子非常霸氣😌薯條加上芝士粉 ,有幾惹味今次產品好有心思:右:估你唔到變色杯 (死侍版)左:估你唔到變色杯 (狼人版)*杯身材料為單層鋁,傳遞溫度迅速並不保溫。如果倒入熱水,請小心燙傷。變色前變色後:所有杯加左凍水封面會變色😉非常特別- LFG 嘢飲杯套連袋- 孭嘢環保袋- 唔係啩原來係長遮好有型😎中意呢套電影的人士不要錯過!😍

作為粉絲一律要支持😉😉

雙層巴辣雞腿包餐

一如既往脆辣雞腿包 夠哂脆口同埋嫩口!

家鄉雞腿包餐

家鄉雞好大塊 雞腿嫩滑,

而且全部包裝都係死侍同狼人的樣子

非常霸氣😌

薯條加上芝士粉 ,有幾惹味

今次產品好有心思:

右:估你唔到變色杯 (死侍版)

左:估你唔到變色杯 (狼人版)

變色前

變色後:

所有杯加左凍水封面會變色😉非常特別

- LFG 嘢飲杯套連袋
- 孭嘢環保袋
- 唔係啩原來係長遮

好有型😎中意呢套電影的人士不要錯過!😍
[ 肯德基KFC ]KFC繼2021年推出「泰式歎泰有Feel」系列後,相隔3年推出「泰式紅咖哩脆雞🇹🇭🌶🐔🍗」系列,期間限定唔可以錯過😍!✿ A2泰式紅咖哩脆雞豐盛套餐 $55起套餐有2件泰式紅咖哩脆雞、1件家鄉雞/香辣脆雞/狂惹香燒雞、1客小食、1件經典葡撻及1杯中汽水。「泰式紅咖哩脆雞」🇹🇭🌶🐔🍗採用紅辣椒乾、薑黃、孜然、胡椒等香辛料調味,配合泰式咖哩獨有嘅檸檬葉和椰漿香味,加上鮮嫩雞肉伴濃濃肉汁,香辣惹味,泰式風味濃郁🤤🤤。「格格脆薯塊」限時回歸套餐跟1客小食,可選辣汁蘑菇香飯、家鄉雞皇飯、馬鈴薯蓉等經典小食。依家仲可以+$5升級再度回歸嘅超人氣格格脆薯塊😍!「柑桔檸檬茶Cup Cup」🍋🍹套餐跟一杯中汽水,或可以+$8升級為柑桔同檸檬茶Cup Cup。新鮮柑桔和檸檬茶配搭七喜梳打,清新微酸甜,而且解辣解膩。✿ 泰式紅咖哩脆雞翼(2件) $19 🇹🇭🌶🐥(套餐加配+$15)同樣嘅泰式風味搭配肉質嫩滑又多汁嘅巴辣香雞翼😋。總結🫦 「泰式紅咖哩脆雞」系列於2024年5月16日上午11時後於全線KFC分店供應。✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
[ 肯德基KFC ]

✿ A2泰式紅咖哩脆雞豐盛套餐 $55起

「泰式紅咖哩脆雞」🇹🇭🌶🐔🍗

「格格脆薯塊」限時回歸

「柑桔檸檬茶Cup Cup」🍋🍹

✿ 泰式紅咖哩脆雞翼(2件) $19 🇹🇭🌶🐥
(套餐加配+$15)
同樣嘅泰式風味搭配肉質嫩滑又多汁嘅巴辣香雞翼😋。

總結🫦
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
2024-03-19 261 浏览
KFC有飯嘅餐真係可以話係窮人嘅福音$30唔使可以食到一碗飯喺而家香港呢個咁繁華嘅都市我諗都好難見到白汁雞皇飯大大碗熱辣辣真係好抵食或者有啲人唔係咁鍾意佢哋啲飯但我就覺得呢一個白汁雞皇飯真係成個KFC入邊最好食嘅嘢,沒有之一
KFC有飯嘅餐真係可以話係窮人嘅福音
白汁雞皇飯大大碗熱辣辣
真係好抵食
或者有啲人唔係咁鍾意佢哋啲飯
2024-03-18 92 浏览
呢間KFC最特別嘅地方我覺得係可以望住成個觀塘市中心食好少KFC會有咁嘅景觀另外佢哋新出嘅白汁雞皇飯餐真係好抵以前只有蘑菇辣雞飯,一路都好好奇點解佢唔出白汁雞皇飯版本而家基本上返工lunch必食,又平又飽又好食
呢間KFC最特別嘅地方我覺得係可以望住成個觀塘市中心食
好少KFC會有咁嘅景觀
另外佢哋新出嘅白汁雞皇飯餐真係好抵
以前只有蘑菇辣雞飯,一路都好好奇點解佢唔出白汁雞皇飯版本
而家基本上返工lunch必食,又平又飽又好食
2024-02-29 203 浏览
✨台式三星蔥脆雞🍗炸雞嘅味道係幾濃郁嘅香蔥味,外皮幾酥脆,雞肉嫩滑,口感變得豐富🐓‼️.️✨Q彈雙重珍珠葡撻💛就係加啲珍珠落原味蛋撻裡面😂.✨桂花烏龍珍珠奶茶🧋唔算甜,茶味較突出。
✨台式三星蔥脆雞🍗
️✨Q彈雙重珍珠葡撻💛
就係加啲珍珠落原味蛋撻裡面😂
✨桂花烏龍珍珠奶茶🧋
唔算甜,茶味較突出。
2024-01-03 286 浏览
醬燒雞扒蕃茄濃湯扭扭粉真的是一絕!麵條彈牙,湯汁濃郁,搭配著嫩滑的雞扒。香蜜鬆餅。這些鬆餅口感酥脆,帶著淡淡的蜂蜜香氣,每一口都充滿了濃郁的甜味。我也點了一份牛油多士,這是一個經典的早餐選擇。多士烤得金黃酥脆,裡面的牛油融化在口中,帶來一種濃郁的奶香味道。它是一個簡單而美味的選擇,絕對能滿足你的味蕾。最後,我品嚐了芝士火腿包。這個火腿包裡面夾著鮮嫩的火腿和融化的芝士,搭配著鬆軟的面包,每一口都是絕妙的口感和豐富的味道。

2023-12-04 308 浏览
KFC都係我由細食到大既快餐店,今次見到有新既合味道炸雞味,一定要去試下!今次食呢個合味道豐盛餐真係幾抵食,兩件合味道炸雞,一件狂惹燒雞,一件葡撻,一個蘑菇飯再加一杯飲品,夾埋都唔需要60蚊,經KFC app仲可以用埋滿60減6蚊優惠卷,晚餐黎講CP值認真高👍講返食物本身,合味道炸雞味道真係好有趣,好似將杯麵同炸雞兩樣野mix and match一齊咁,好欣賞KFC不斷創新既態度,期望之後會有更加多新口味可以試下🤤🤤🤤葡撻就維持一貫高水準,每次食KFC都係必點,如果無既話會覺得成個餐唔完整!聽落好似吹大左,但係事實就係咁,不接受反對😂😂😂

2023-12-01
  • 葡撻
2023-11-05 252 浏览
作為花生醬嘅愛好者,話說第一眼見到出花生醬脆辣雞腿包,真係好吸引,立即去咗試!打開包裝一陣花生醬嘅香氣就傳咗出嚟,口水在口中湧現,雞腿脆嘅外皮,外脆內嫩,看似夠辣夠香口,咬落去肉質鮮嫩多汁,真係好過癮,加埋花生醬同蔬菜,香氣及口感異常地豐富!再黎就係花生醫香辣脆雞,用預先醃製好嘅生雞腿,炸出黎香噴噴,雞皮炸得非常酥脆,咬落去,原本被鎖住嘅熱辣辣香氣噴出黎,繼而流出香噴噴嘅肉質及雞油,配上鮮嫩嘅雞肉, 點上香濃嘅花生醫,滿滿嘅花生香氣加上剛好嘅鹹甜度,配合剛炸好的雞腿,口感極度滿足!好食推介!

2023-11-04
2023-11-03 238 浏览
KFC的可樂飲料口感醇厚帶有微微的甜味和氣泡非常適合作為一款解渴飲料燒雞是KFC的招牌之一外皮炸得金黃酥脆,內部肉質鮮嫩多汁味道香氣四溢絕對是肉食愛好者的美味選擇蘑菇飯是一道搭配菜它的米飯軟糯搭配了香氣撲鼻的蘑菇口感豐富而美味總體而言KFC的可樂、燒雞和蘑菇飯都是令人滿意的選擇無論是單獨品嚐還是搭配食用都能帶來愉悦的用餐體驗唔使會唔會吹大左 不過唔知點解有張卡個餐好似好食左絕對唔係為左SPY卡先食 呵呵
KFC的可樂飲料口感醇厚
帶有微微的甜味和氣泡
非常適合作為一款解渴飲料
燒雞是KFC的招牌之一
外皮炸得金黃酥脆,內部肉質鮮嫩多汁
味道香氣四溢
絕對是肉食愛好者的美味選擇
蘑菇飯是一道搭配菜
它的米飯軟糯
搭配了香氣撲鼻的蘑菇
口感豐富而美味
總體而言
KFC的可樂、燒雞和蘑菇飯都是令人滿意的選擇
無論是單獨品嚐還是搭配食用
都能帶來愉悦的用餐體驗
唔使會唔會吹大左
不過唔知點解有張卡個餐好似好食左
絕對唔係為左SPY卡先食 呵呵

2023-10-19
2023-10-03 357 浏览
👧🏻💖安妮亞喜歡這個👇🏼KFC 聯乘 SPYxFAMILY 間諜家家酒美食🪭嘩嘩😍有超可愛SPYxFAMILY食物包裝仲有兩款食到舔舔脷😋主打美食我食左😋A3 花生醬香辣脆雞滿足套餐有2 件花生醬香辣脆雞+ 辣汁蘑菇🍚香飯(普通)+ 經典葡撻+汽水+$8升級粉紅葡萄柚梳打+ $28追加花生醬巴辣雞腿包🤤✨花生醬香辣脆雞及花生醬巴辣雞腿包✨嫩滑多汁的香辣脆雞配上花生醬和花生粒充滿著濃郁的花生香氣🥜~好好味呀!飲品方面則以安妮亞粉紅色🩷為靈感特別調配出粉紅葡萄柚梳打好清爽好解渴,為味蕾帶來清新暢快的感覺!
👧🏻💖安妮亞喜歡這個👇🏼

+$8升級粉紅葡萄柚梳打
+ $28追加花生醬巴辣雞腿包🤤

✨花生醬香辣脆雞及花生醬巴辣雞腿包✨
嫩滑多汁的香辣脆雞配上花生醬和花生粒
充滿著濃郁的花生香氣🥜~好好味呀!
飲品方面則以安妮亞粉紅色🩷為靈感
特別調配出粉紅葡萄柚梳打
好清爽好解渴,為味蕾帶來清新暢快的感覺!
2023-09-26 173 浏览
見到有新野還同spy family合作就一定要試試KFC 將Anya最愛的花生整成花生醬巴辣雞腿包🥜食落去包含辣,甜,鹹味。整體覺得好特別我叫的set有埋薯條,葡撻及飲品$55個人就覺得薯條太乾同太硬身,口感麻麻
見到有新野還同spy family合作就一定要試試
KFC 將Anya最愛的花生整成花生醬巴辣雞腿包🥜
食落去包含辣,甜,鹹味。整體覺得好特別

我叫的set有埋薯條,葡撻及飲品$55
個人就覺得薯條太乾同太硬身,口感麻麻
外卖自取