前前後後俾咗三次機會佢全部冇嘢係好食記得有一碗係西瓜西米露係勁甜糖水比例唔啱 成個味道好唔夾腐竹糖水都完全唔掂 ,令外我有兩個朋友都食過同我同一意見,本身見間野做咗咁長時間我以為我自己有問題,我男朋友都食過都係覺得點解間野可以做咁耐唔執。。
前前後後俾咗三次機會佢全部冇嘢係好食

記得有一碗係西瓜西米露係勁甜糖水比例唔啱 成個味道好唔夾

外卖自取
2021-07-05 422 浏览
今天下午5時多買了一碗喳咋,一碗綠豆沙回家,當時那個胖女人已經很沒禮貌地問:『凍定熱呀!?』之後我15分鐘內回到家並即時放入雪櫃。夜晚9時一開外賣膠碗,兩碗也是餿!浪費了$44!以後也不會再幫襯。
之後我15分鐘內回到家並即時放入雪櫃。
2021-07-05
2021-02-15 252 浏览
上次買碗芒果西米露,芒果還芒果,西米同椰奶花奶分開,要先逐樣去mix埋一齊,仲要最搞笑之前唔抵得街邊D糖水多人買好食過佢就打電話去報食環仲要阻住人哋個車仔唔畀人走,啲腐竹糖水,腐竹還腐竹,糖水還水,自己品質唔改善仲,要唔抵得人你好食過佢多人買,所以出嚟搞搞震,我買緊糖水嘅時候隔離啲人話好食就會有人返轉頭㗎喇,其實我都唔知咩事我都係聽人講之前出芯記嚟影人相我都係買緊嘢嘅時候聽到啲客喺度講返出嚟。
外卖自取
2020-09-20 232 浏览
各位留意,外賣會遺留客人訂單,並不會安排人手發送。只懂說抱歉,未能協助解決及跟進事件,感到失望。糖水運送途中,有倒漏清況出現,糖水保溫欠缺。雖然金額不算多,店舖服務有待改善。
2020-09-20
30 分钟 (外卖送餐)
2019-09-12 356 浏览
今日來屯門碼頭搵朋友傾嘢,傾完之後朋友帶我來食糖水。其實唔係好肚餓,就求其點咗一份冰鎮綠豆沙解熱。綠豆沙夠凍,可以睇出綠豆沙煮得好耐,綿綿哋,好沙,好食。朋友仲買咗一份雞蛋仔,食咗一啖,幾香口,夠奶味口感都唔錯,幾好。
2018-07-28 459 浏览
芯記甜品位於天瑞,自從街邊糖水小販少開同木子甜品結業後,芯記就成為了天瑞唯一一間固定營業嘅糖水鋪。今晚就去試左一杯巨峰提子qq飲品🍇($18)同楊枝甘露($32)。先講飲品,味度有啲淡,有啲稀,不太似真實巨峰提子味道。飲品中的椰果屬正常水平,以18元一杯來說不過不失,下次未必會再試🤐。而楊枝甘露方面,糖水部分還好,但甜度有些高及少芒果味,同時西米太軟身同埋芒果有些有酸,柚子肉亦比較少。整體來說雖不算太難食,但作為32蚊一碗期待會比較高🙁。
2018-05-02 312 浏览
今日黎左天瑞呢條街掃街買晚餐,因為有朋友介紹,食辣辣薯粉,我唔係太食得辣,所以決定買定杯野飲送薯粉。由於太多選擇,我企左喺度望住餐牌諗左一陣。。諗緊嘅時候傳出陣陣雞蛋仔嘅香味,澱粉質小花當刻勁想叫一底黎食,可惜已經叫左薯粉,夏天要減肥唔可以食太多,唯有留番下次先黎食啦!諗左一陣飲咩可以幫到解辣,本身諗住叫西瓜汁,但我怕好甜(平時嘅我係覺得所有紙包飲品都勁甜),雖然$25唔算貴,但我第一次幫襯飲啲穩陣中價嘅啦,最後諗緊提子乳酸特飲定草莓特飲,諗諗下草莓唔知會唔會有藥水味,都係㨂提子啦~好快就有得飲啦,雖然唔係好大杯,飲落有驚喜!一來唔太甜,二黎底部有啲好似柚食下,仲有乳酸味飲得出!多重口感,好好飲丫!多得呢杯野我先食得晒碗薯粉,下次要再其他飲品同糖水先!

由於太多選擇,我企左喺度望住餐牌諗左一陣。。

2018-05-02