2021-08-07 51 浏览
今日第三次黎飲舖頭幾大坐得好舒服 平日亦都人流比較少好chill!嘢飲亦都同平時一樣嘅有水準叫咗黑糖珍珠厚奶 真係好正 朋友四季春茶底亦都好香極之滿意會推薦俾朋友叫佢地試吓
今日第三次黎飲
極之滿意

會推薦俾朋友叫佢地試吓
2021-08-07
2021-08-06 75 浏览
花斑茶社 原來喺 #寵物友善餐廳 當日去見到好多狗狗一齊玩,超開心吖!宇治抹茶紅豆鮮奶 $36分層顏色鮮明好鬼靚!仲可以揀無糖走甜吖🤩抹茶有明顯嘅回甘味道🤤紅豆粒粒分明好好咬~如果攪混合鮮奶嘅話,反而抹茶味道無咁突出🤔我鐘意未攪既時候飲🤣花豹芋圓 黃金茶底$38黃金色嘅醇香烏龍奶茶,味道超香奶味好足!我以為裡面得芋圓🤣原來有齊芋圓、珍珠、芋頭、寒天,仲有我最鐘意嘅紅豆同仙草!大大碗超飽肚吖!

宇治抹茶紅豆鮮奶 $36

花豹芋圓 黃金茶底$38
黃金色嘅醇香烏龍奶茶,味道超香奶味好足!

2021-07-31 74 浏览
將軍澳人有福了~ 花斑茶社喺將軍澳啱啱開張🥳店舖仲設有座位同埋小小打卡位📸️比客人坐喺度慢慢嘆茶🤩大甲芋頭鮮奶($34)芋頭份量好多‼️芋泥口感軟綿,仲食到粒粒芋頭🤩鮮奶香滑濃郁,同芋頭超夾!而且甜度適中,絕對值得一試🥰👍係小編咁多款嘅至愛!宇治抹茶紅豆鮮奶($36)賣相超吸引呀😍鮮奶層次分明,一飲入口先係表面嘅抹茶🍵茶味濃郁而且有微微回甘😋跟住係香濃嘅鮮奶,最後底層有大量嘅紅豆🤤口感偏淋身,同抹茶幾時都係咁夾! 岩鹽黑糖珍珠厚鮮奶($34)黑糖珍珠已經夠肥,呢款表面仲有層厚厚嘅岩鹽奶蓋🤣絕對係邪惡之選😈黑糖味幾突出,都唔會剩係得死甜味~ 唔錯!葡萄柚冰茶($26)可以揀茶底,小編揀咗四季春~ 茶味都算濃郁,配合埋酸酸甜甜嘅西柚,飲落超解渴🤩夏天飲呢杯啱晒,夠曬refreshing!正呀🥳黑糖珍珠烏龍奶茶($28)呢杯經典配搭都唔錯啵!珍珠煙韌有咬口,茶底香濃,奶茶夠香滑,鍾意烏龍茶嘅朋友都唔好錯過啦😌

大甲芋頭鮮奶($34)

宇治抹茶紅豆鮮奶($36)

岩鹽黑糖珍珠厚鮮奶($34)

葡萄柚冰茶($26)

黑糖珍珠烏龍奶茶($28)
2021-07-27 60 浏览
近排見到好多朋友都有飲過呢間花斑茶社🥰🥰但係一直未有機會試,今次去到將軍澳朋友屋企附近,先發現原來佢開分店開到嚟將軍澳啦🥳🥳即刻走去買返杯試吓😋😋 宇治抹茶紅豆鮮奶 ($36)用透明嘅杯裝住喺表面睇嚟層次分明好靚嘅綠茶顏色再加埋份量好多嘅紅豆🤤🤤飲落有濃濃嘅抹茶香味,啲紅豆好淋但係又可以粒粒分明,甜度適中,抹茶紅豆就不嬲係最佳配搭㗎啦🤣🤣 綠茶多多($28)朋友嘅綠茶多多有好香嘅綠茶味,同我嘅宇治抹茶完全唔同感覺,清新好多🤩🤩加埋啲多多嘅少少乳酸味,原來都幾夾喎👍🏻👍🏻 小店個位係商場入邊但係佈置得好靚,幾舒服,好啱可以休息一下嘆杯野飲☺️☺️ 📍 花斑茶社 (將軍澳)將軍澳唐俊街28號海天晉滙地下G16-G17號舖

宇治抹茶紅豆鮮奶 ($36)

綠茶多多($28)

📍 花斑茶社 (將軍澳)
將軍澳唐俊街28號海天晉滙地下G16-G17號舖
  • 宇治抹茶紅豆鮮奶
2021-07-27 76 浏览
今次去到將軍澳嘅㊙️密花園,穿過花花隧道就會見到呢個新商場,裡面有新開幕嘅台式茶飲店,以簡約清新風格為主調,光線充足,店內空間寬敞,係一間坐得好舒適嘅花斑茶社~👧🏻Caca今次飲乜野?🧋紅豆抹茶牛奶-紅豆又香又甜,軟度剛剛好,配合埋濃郁奶香,加上綠茶芳香,好似甜品一樣咁滋味,係店內推介之選呀👍🏻👍🏻🧋珍珠奶茶-珍珠都分Q彈,奶茶亦好香滑而不過甜👍🏻仲有多款台式飲品同小甜點可以選擇架😊

👧🏻Caca今次飲乜野?
🧋珍珠奶茶-珍珠都分Q彈,奶茶亦好香滑而不過甜👍🏻

仲有多款台式飲品同小甜點可以選擇架😊
2021-07-22
2021-07-19 103 浏览
之前有朋友推薦過花斑茶社話幾好飲,不過一直未試,今次終於有機會啦🥰叫左杯桂花烏龍加芝士奶蓋,佢有好香既桂花味,當個芝士奶蓋mix 晒入去杯茶後佢完全將杯茶提升左去另一個層次呀🤩 杯茶變到好似奶茶咁滑👅咁講好似好誇張,但真係無扼人ga, 超smooth 勁正👍因為本人係螞蟻人,所以完全接受到全糖,如果唔好甜既會建議飲少甜好d另外,lee 間店既裝修好舒服有好大既空間感,可能仲係新,人流唔多,可以同朋友坐低chill 住咁傾下計飲野,really nice🥳

外卖自取
  • 芝士奶蓋