2024-05-30 60 浏览
雖然間中都北上吃喝玩樂但最愛都係香港嘅餐廳同手搖飲品❤️最近天氣咁熱🔥經過開屋企附近嘅花斑茶社即刻要買返杯黎消消暑🥤同阿女一人叫一杯唔洗爭我揀左清爽青葡萄烏龍🍇阿女就揀左完熟蘋果冰茶🍎🍎完熟蘋果冰茶 (紅茶/四季春)阿女揀左紅茶茶底入面有好多蘋果果肉🍎充滿口感 清甜得黎又爽脆🍇清爽青葡萄烏龍我平時好中意飲烏龍茶🍵呢杯岩哂我👏🏻解渴又清爽 最緊要唔會太甜👍🏻依家天時飲一流‼️
雖然間中都北上吃喝玩樂
但最愛都係香港嘅餐廳同手搖飲品❤️
最近天氣咁熱🔥經過開屋企附近嘅花斑茶社
即刻要買返杯黎消消暑🥤
同阿女一人叫一杯唔洗爭
我揀左清爽青葡萄烏龍🍇
阿女就揀左完熟蘋果冰茶🍎

🍎完熟蘋果冰茶 (紅茶/四季春)
阿女揀左紅茶茶底
入面有好多蘋果果肉🍎充滿口感 清甜得黎又爽脆

🍇清爽青葡萄烏龍
我平時好中意飲烏龍茶🍵呢杯岩哂我👏🏻
解渴又清爽 最緊要唔會太甜👍🏻依家天時飲一流‼️

2024-05-29
  • 完熟蘋果冰茶
2024-05-23 17 浏览
💡【夏日炎炎消暑飲品】天氣愈來愈熱,當然要飲番杯冰凍台式飲品解下喝,最岩就係買完去海旁拎住黎飲。悠閒的感覺,慢慢chill。🧋清爽青葡萄烏龍清新葡萄果肉甜甜,果肉都有幾多,好有咬口。清淡烏龍茶香,襯埋果香,好岩而家天氣飲,夠清爽👍🧋黑糖珍珠厚鮮奶次次黎親都要飲番杯,沖完見到咁靚,味蕾都即刻提昇左🤣黑糖珍珠Q彈有勁,味道好順滑,雖然甜度無得選擇,但飲落又唔好太甜,岩岩好🥰值得一試佢地招牌飲品👍
💡【夏日炎炎消暑飲品】

🧋清爽青葡萄烏龍

🧋黑糖珍珠厚鮮奶
值得一試佢地招牌飲品👍

2024-05-19 42 浏览
行將軍澳跨灣大橋,係海天晉匯入邊間花斑茶社買左2杯凍飲,諗住邊行邊飲。但係其實呢間花斑茶社有堂食,裝修仲幾靚,簡約得黎都好舒服,如果調返轉行完海傍或者大橋先黎坐底飲番杯都幾舒服寫意,仲見到好多狗主帶埋寵物黎,我幾個見到未飲已經開心爆😍因為有狗仔睇😂。今次見佢地新出左《春果好茶》🍵,就買左杯 完熟蘋果🍎四季春冰茶 試下,小朋友就緊係飲佢地精選既 黑糖珍珠厚鮮奶🧋 ,首先有驚喜係完熟蘋果冰茶係有得選擇要四季春🥃定紅茶☕,甜度又可以變無糖茶,始終唔係款款都可以轉茶底或者甜度,咁我有小朋友係度佢地實會黎飲啖,所以我都選擇左比較淡味既四季春,入邊仲有蘋果粒🍎,一啖飲落去有齊清甜冰茶🧊加爽口蘋果粒,細女試過後,成杯拎走自己飲冇再俾返我😅。而杯黑糖珍珠鮮奶🧋就變左大女既專屬,彈牙既黑糖珍珠配埋香純既牛奶🥛,我有幸飲到1啖.....其實應該唔走住,飲左覺得好味再買多杯,咁我就唔駛冇野飲.......真豬左🐷

外卖自取
位於將軍澳海天晉滙呢間❣︎花斑茶社❣︎設計得勁chill勁舒服🙂‍↔️其中一邊玻璃設計透左啲陽光☀️入來,店內設有植物,仲有枱同櫈比大家座,行到攰想飲杯高質手搖或者想搵地方hea 下嘅,呢到真係超好選擇👍🏻❣︎清爽青葡萄烏龍❣︎$28烏龍茶茶底超甘潤😋👍🏻回甘味強勁,配埋青葡萄果肉,清甜淡淡蜜香,清爽解渴之選。❣︎熱可可鮮奶➕蜂蜜珍珠❣︎$37可可鮮奶濃郁香甜😍蜂蜜珍珠Q彈有嚼勁,咬落去仲有清甜嘅蜂蜜香味,我超鍾意😋

❣︎清爽青葡萄烏龍❣︎$28

❣︎熱可可鮮奶➕蜂蜜珍珠❣︎$37

2024-05-17
2024-04-16 35 浏览
去咗飲至愛嘅花斑茶社,叫咗一杯經常飲嘅珍珠奶茶,因為唔想食咁多珍珠,所以另外叫咗一杯第一次飲嘅可可奶茶,珍珠奶茶就唔使講啦,一路以嚟覺得花斑嘅珍珠係做得最好,軟硬適中,又有咬口,所以杯珍珠奶茶其實只需要保持到水準就足夠,一如以往冇令人失望,至於杯可可奶茶,之前未試過,今次一試覺得發現新大陸,佢嘅朱古力味唔會蓋過茶味,但同時間茶味又冇蓋過朱古力味,每一啖都飲到茶味同朱古力味,感覺好新鮮,就算加咗冰係溶咗冰之後,味道雖然淡咗,但係因為佢本身有朱古力味亦都有茶味,淡咗之後兩隻味都仲係好出,係一個唔要珍珠嘅好選擇。
朱古力奶茶
朱古力奶茶
2023-05-15 241 浏览
呢排成日去將軍澳,發現呢度真係有好蟹唔同啲商場,咁岩去到海天晉匯行到攰,就好想買返杯手搖飲品🙈店鋪成間一啲都唔似淨賣手搖飲品,成個場根本都係用黎打卡😂今次見到花斑茶社出左新嘅包裝好得意,同朋友一人一杯🥰🥤白桃烏龍呢杯係我多數去花斑茶社必叫飲品之一!我發現係佢嘅白桃烏龍最好飲!粒粒果肉,茶味濃,淡淡香嘅白桃味,春夏秋冬都岩飲!🧋黑糖珍珠厚鮮奶朋友鍾意飲珍珠奶茶,選左呢杯,雖然係有固定甜度,但朋友話唔太甜,粒粒黑糖珍珠,非常有咬口,十分滋味🥰

今次見到花斑茶社出左新嘅包裝好得意,同朋友一人一杯🥰

🥤白桃烏龍

🧋黑糖珍珠厚鮮奶

2023-05-12 101 浏览
今日去咗行tko donki、知道對面有間花斑茶社, 所以入去飲杯嘢🧋這裹環境闊落,有好多坐位、而且裝修亦好啱打卡!❤️大甲芋頭鮮奶$36:芋頭口感好錦密💜、每一啖都有食到芋頭、用鮮奶比用奶粉更加健康,而且奶味好香!珍珠奶茶 🧋$28: 茶味十足、而珍珠也很QQ彈彈的👍🏻

這裹環境闊落,有好多坐位、而且裝修亦好啱打卡!❤️

珍珠奶茶 🧋$28: 茶味十足、而珍珠也很QQ彈彈的👍🏻
2023-05-12 64 浏览
「阿婆行得快,肯定有古怪!」相信大家如果有留意開胡氏這一家的朋友仔應該都對呢句金句唔會陌生,水晶亦係胡氏這一家的粉絲來,真係成日都睇佢哋帖睇到噴飯🤣🤣🤣所以當知道咗胡氏這一家同花斑茶社有crossover之後就即刻拉埋將軍澳街坊朋友陪我去飲奶茶啦💜💜💜今次叫咗完熟蘋果冰茶同埋黑糖珍珠可可鮮奶,水晶手上果杯係胡太出品必屬佳品的新品蘋果茶來,好喜歡這個茶,蘋果味好出😋😋😋另外貓小姐手上的可可鮮奶我哋加咗芝士奶蓋所以好滑好creamy, 而且佢唔係好甜👍👍👍將軍澳呢間花斑茶社係有得坐低慢慢飲㗎,入面有好多好靚嘅打卡位,舖頭成個感覺都好chill好舒服,如果呢度都有胡氏這一家嘅粉絲,快啲約埋三五知己一齊叫番杯胡氏特別版的飲品打吓卡啦🤭🤭🤭
「阿婆行得快,肯定有古怪!」
水晶亦係胡氏這一家的粉絲來,
真係成日都睇佢哋帖睇到噴飯🤣🤣🤣

今次叫咗完熟蘋果冰茶同埋黑糖珍珠可可鮮奶,

水晶手上果杯係胡太出品必屬佳品的新品蘋果茶來,
好喜歡這個茶,
蘋果味好出😋😋😋
而且佢唔係好甜👍👍👍

將軍澳呢間花斑茶社係有得坐低慢慢飲㗎,
入面有好多好靚嘅打卡位,

舖頭成個感覺都好chill好舒服,

如果呢度都有胡氏這一家嘅粉絲,
快啲約埋三五知己一齊叫番杯胡氏特別版的飲品打吓卡啦🤭🤭🤭
  • 黑糖珍珠可可鮮奶(加奶蓋)
  • 完熟蘋果冰茶
2023-05-09 67 浏览
夏天熱辣辣,同偽韓仔出街我有時都會忍唔住買手搖飲品😅呢日去將軍澳活動,見到花斑茶社出咗新嘅飲品,仲有超級可愛,胡氏這一家公仔杯😍我就一於同偽韓仔一人一杯啦😊我地揀左完熟蘋果冰茶同荔枝玫瑰烏龍,媽媽就中意荔枝玫瑰烏龍多啲☺️荔枝同玫瑰味道好夾,而且玫瑰花仲係美顏聖品😍消暑解渴,仲可以養顏添😆偽韓仔既完熟蘋果冰茶,入邊有粒粒蘋果肉,口感豐富,酸酸甜甜,冰冰涼涼,飲落十分舒暢,非常適合夏天飲用😊

2023-04-17 60 浏览
💡夏日炎炎消暑飲品天氣愈來愈熱,當然要飲番杯冰凍台式飲品解下喝,花斑茶社近期推出新鮮的冰凍果茶,唔係次次飲奶類咁悶,而且呢間分店裝修以木系為主,仲有不少我植物,好有悠閒的感覺。仲可以拎住去海旁行,慢慢chill。🍽完熟蘋果冰茶🍎 呢杯茶底可以選四季春或者紅茶,我就選左香甜醇厚的四季春,而入面有好多蘋果肉,酸酸甜甜,呢杯我選左少甜,味道岩岩好,非常解喝❤️🍽荔枝玫瑰烏龍🌹 呢杯嘅冰同甜度係固定嘅,味道唔會太甜,清香嘅茘枝味,仲食到啖啖荔枝果肉,夠曬fresh。
💡夏日炎炎消暑飲品

🍽完熟蘋果冰茶🍎

🍽荔枝玫瑰烏龍🌹

最近天氣甘炎熱🍹🍹啱晒飲番杯冰凍嘅特飲消暑🧊原來花斑茶社 @abouteahk喺將軍澳海天晉匯呢邊都有分店,環境仲幾靚又開揚😍坐得舒適試咗佢哋新推出嘅🍎🍹 茘枝玫瑰烏龍呢個飲落層次豐富,清香嘅茘枝味仲有啖啖玫瑰香配搭烏龍茶,唔會太甜清清地口味好fresh !😋💓完熟蘋果冰茶蘋果肉酸酸甜甜,超豐富果肉四季春味道香甜醇厚,氣味清香❕下次再試埋佢哋其他飲品先👏🏻將軍澳唐俊街28號海天晉滙地下G16-G17號鋪
最近天氣甘炎熱🍹🍹啱晒飲番杯冰凍嘅特飲消暑🧊

試咗佢哋新推出嘅
🍎🍹 茘枝玫瑰烏龍
呢個飲落層次豐富,清香嘅茘枝味
仲有啖啖玫瑰香配搭烏龍茶,唔會太甜
清清地口味好fresh !😋

💓完熟蘋果冰茶
蘋果肉酸酸甜甜,超豐富果肉
四季春味道香甜醇厚,氣味清香❕

下次再試埋佢哋其他飲品先👏🏻

將軍澳唐俊街28號
海天晉滙地下G16-G17號鋪
2023-03-21 73 浏览
平日的下午有包埸感覺,叫左個芝芝格格(芝士肉鬆格仔餅)加左熱四季春茶. 食物有驚喜喎,個餅好脆芝士又熱溶溶肉鬆都配搭得好好. 印象中其他分店大部分只係俾你買走而俾你坐喺度慢慢食真係不多. 店入面有d 雜誌同書可供取閱,而且環境清幽,好適合過一個靜思的下午.
2022-11-13 253 浏览
用手機app 買了一杯凍薰花鮮奶綠(少冰、少糖、特濃鮮奶,加寒天)同 葡萄柚冰茶 (少糖、少冰、四季春茶,加寒天),10分鐘內就拎得。前者味道不像鮮奶且比較甜,像是用奶精沖調,有點失望。後者味道正常,甜度適中,可一試。

前者味道不像鮮奶且比較甜,像是用奶精沖調,有點失望。

後者味道正常,甜度適中,可一試。
2022-11-05 130 浏览
見咁多正面評價,路過「海天晋滙」即本試下,點左兩杯凍鲜奶Latte,一杯要少甜,但都好甜,免強可入口,另一杯正常糖,實在太甜,似飲緊糖水,兩杯都鲜奶味不足.....總括來講「冇下次」!
外卖自取
呢間花斑茶社有位俾人坐 裝修亦都幾靚 平時買呢啲手搖飲會預咗邊行邊飲 但呢度可以俾你同朋友慢慢坐低飲嘢傾偈 而且人唔算多 幾靜唔錯烏龍鮮奶茶 $28 - 正常發揮 飲到烏龍茶味道香嘅🍽 餐廳: 花斑茶社 (將軍澳)🏠 地址: 將軍澳唐俊街28號海天晉滙地下G16-G17號舖#foodiehk #hkfoodie #foodie #香港美食 #foodporn #foodphotography #foodblogger #hkfoodpic #hkfoodinstagram #foodlover #foodstagram #美食分享 #食好西 #美食寫真 #hkig #hongkong

烏龍鮮奶茶 $28 - 正常發揮 飲到烏龍茶味道香嘅

🍽 餐廳: 花斑茶社 (將軍澳)