2023-11-15 195 浏览
💥惊呆了老铁,想来点个奶茶来着,没想到店里里外外都是人。还以为是奶茶店生意太好了🥹,没想到全是来见香港顶流的粉丝们啊黑糖珍珠抹茶鲜奶🫧黑糖啵啵吃起来超级无敌的香浓Q弹,给抹茶也穿上了厚重的华服🍵,抹茶微微的苦也稍稍的解腻了奶茶是好喝的,就是这个架势吓到我了…
奶茶是好喝的,就是这个架势吓到我了…
2023-07-12 383 浏览
喺附近食完晚飯,知道有男神陳零九嘅應援,就走來幫襯飲最鍾意飲嘅抹茶牛奶💕💕我朋友又咁岩叫同一杯🍻本來我係唔想飲凍嘢,雖然佢唔可以走冰,但佢嘅固定冰都唔算多,天氣咁熱,轉個頭就溶咗,我覺得可以接受,而且有濃郁嘅抹茶香味👍🏻溶咗冰之後都唔會覺得好淡既最令人感動就係來自台灣既陳零九嘅最新大碟應援,終於喺香港嘅茶點出現💕💕好感激而家香港嘅茶店都會出現咁多嘅應援物🙆🏼‍♀️希望呢個潮流可以一直咁樣落去

溶咗冰之後都唔會覺得好淡既

希望呢個潮流可以一直咁樣落去
抹茶牛奶
抹茶牛奶
2023-06-28 213 浏览
每次仔仔練完水之後最開心就係經過🌟花斑茶社喇🌟因為可以嘆番杯好好味嘅飲品喇🧋今次見佢出咗新嘅飲品梗係一人一杯一齊嘆下喇😎包括有蘋果果茶🍎荔枝玫瑰茶🌹仔仔飲咗蘋果果茶🍎佢話入面有好多蘋果蓉夠哂咬口仲話好好味😋我偷飲咗一啖味道唔會太甜仔仔仲好鬼快就飲哂添😎我就飲咗杯荔枝玫瑰茶🌹每啖都有淡淡嘅花香而且味道又唔會太甜真係啱哂我飲呀😋仔仔飲完話好滿足仲話要下次練完水又再買嚟飲過先得😊
每次仔仔練完水之後

真係啱哂我飲呀😋

仔仔飲完話好滿足
仲話要下次練完水又再買嚟飲過先得😊

2023-06-27 134 浏览
每當銅鑼灣變成姜濤灣,你就知道係姜b生日到naaa🥳 除咗搖身一變成為姜濤灣之外,銅鑼灣嘅舖頭都多咗好多姜b嘅生日應援🎂🥰 希望各位去拎生日應援之餘,亦禮貌地支持一下咁有心搞應援嘅店舖😛1️⃣ 完熟蘋果冰茶 ($28)即使叫咗少冰、半糖,味道依然香甜之中帶點酸味,而且真係好鐘意嗰種酸甜嘅味道以及蘋果果肉嘅軟綿綿口感,炎炎夏日飲完超級解渴☺️🧊2️⃣ 荔枝玫瑰烏龍茶($29)🌹經典烏龍茶為基底,襯上荔枝與玫瑰花瓣,令每啖茶飲都散發出玫瑰花香和芬芳清爽嘅荔枝香氣,果香濃郁而茶味香醇🍵🌱
每當銅鑼灣變成姜濤灣,你就知道係姜b生日到naaa🥳

1️⃣ 完熟蘋果冰茶 ($28)

2️⃣ 荔枝玫瑰烏龍茶($29)

2023-04-20
外卖自取
下午茶
2023-05-29 221 浏览
夏日炎炎,食完飯想嘆杯冰凍手搖飲品行過駱克道 見到🌸花斑茶社🌼新推出左兩款果茶,感覺好清新,一於就試下!呢間飲品店仲有提供座位,可以好舒服坐低慢慢飲,而且空間感好大好闊落,環境一流。🥤茘枝玫瑰烏龍 $29透明杯裝 好吸睛😍超美!充滿陣陣玫瑰🌹花果香淡淡既玫瑰味加上粒粒荔枝果肉 口感豐富飲落又不會好甜,好清新🍎完熟蘋果冰茶 $28果茶可以揀茶底: 紅茶 / 四季春蘋果味道酸酸甜甜粒粒嘅蘋果果肉 豐富有口感我揀左紅茶,茶底清香甜度適中,清爽香甜仲有#胡氏這一家 公仔做主題❤️杯仔有佢個樣好可愛❤️🌸花斑茶社🌼仲有多款水果茶、花茶、奶茶,炎炎夏日去嘆番杯手搖飲品,確實不錯的好地方‼️

🥤茘枝玫瑰烏龍 $29
透明杯裝 好吸睛😍超美!
充滿陣陣玫瑰🌹花果香
淡淡既玫瑰味加上粒粒荔枝果肉 口感豐富
飲落又不會好甜,好清新

🍎完熟蘋果冰茶 $28
果茶可以揀茶底: 紅茶 / 四季春
蘋果味道酸酸甜甜
粒粒嘅蘋果果肉 豐富有口感
我揀左紅茶,茶底清香
甜度適中,清爽香甜
仲有#胡氏這一家 公仔做主題
❤️杯仔有佢個樣好可愛❤️

2023-05-28
  • 完熟蘋果冰茶
  • 茘枝玫瑰烏龍
2023-05-17 152 浏览
一向幾鍾意呢間來自香港嘅茶飲店ヾ(^ω^*)有珍奶又有純茶 全部都用上台灣茶葉 早排見佢地出左新茶品 口味幾清新 初夏飲就岩哂完熟蘋果茶冰茶茶底有四季春/紅茶揀~配搭蘋果果肉 口感爽脆 飲落好重果香 甜味天然 係清甜之選 好岩女仔飲🫶🏻荔枝玫瑰烏龍養生之選~先飲到淡淡嘅玫瑰香 再慢慢滲出烏龍茶味 荔枝又添上少少甜味 同樣口感清新 解膩之選!

完熟蘋果茶冰茶

荔枝玫瑰烏龍
2023-05-11 84 浏览
今日中午落去買lunch , 天氣開始熱, 經過見到好多間飲品店, 大部分都冇試過, 見到就好想買返杯黎飲.成日係社交平台都見到有好多人讚d 間, 經過見到新出咗二款飲品, 原熟蘋果冰果同荔枝玫瑰烏龍, 二款都好吸引, $28 -杯, 好抵😍我最後揀咗荔枝玫瑰烏龍, 清新既荔枝味加上淡淡玫瑰香味, 好適合夏天飲, 飲落重有啲荔枝肉, 口感唔錯, 下次可以試埋另一款.另外, 我同事叫咗杯黑糖珍珠抹茶鮮奶,黑糖味濃, 珍珠煙煙靭靭😋😋

2023-05-09
午餐
🍽🍴🍽🍴🍽 🍴🍎🍎🍎🍎🍎🍴 🍽🍴🍽🍴🍽-夏天又嚟喇,行街行到熱真係有舖廢水癮🥹,今次經過梗有一間喺左近嘅花斑,試咗佢地新出嘅生果茶😋。🧋完熟蘋果四季春 (加蜂蜜珍珠) $33 🆙四季春茶底好清冇苦澀味,同蘋果嘅清甜味好襯,蘋果味最主要嚟自杯底嘅完熟蘋果粒,口感爽爽地好清新。為咗減低罪疚感嗌咗走甜,加埋蜂蜜珍珠味道啱啱好,好消暑解渴又冇負擔😆。🧋可可奶茶 (加小芋圓)$32 🆗可可味超濃郁 ,啱哂朱古力控~不過有少少遮左茶底,本身如果中意茶香嘅可能嗌返奶茶會正啲。小芋圓彈牙之餘又夠新鮮,一貫花斑水準😏。-🌟評價 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴𝘀🌟食物 𝗙𝗼𝗼𝗱 8/10環境 𝗘𝗻𝘃𝗶𝗿𝗼𝗻𝗺𝗲𝗻𝘁 6.5/10服務 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 7/10性價比 𝗩𝗮𝗹𝘂𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗠𝗼𝗻𝗲𝘆 7/10整體 𝗢𝘃𝗲𝗿𝗮𝗹𝗹 7.125/10-🍽🍴🍽🍴🍽 🍴🍎🍎🍎🍎🍎 🍴 🍽🍴🍽🍴🍽
🍽🍴🍽🍴🍽 🍴🍎🍎🍎🍎🍎🍴 🍽🍴🍽🍴🍽

整體 𝗢𝘃𝗲𝗿𝗮𝗹𝗹 7.125/10
🍽🍴🍽🍴🍽 🍴🍎🍎🍎🍎🍎 🍴 🍽🍴🍽🍴🍽
外卖自取
2023-05-09 43 浏览
呢幾日又熱又焗🥵我哋一家三口食完晚飯行陣街☺️經見花斑茶社見到出左新嘅crossover 😍即刻買返兩杯嘆下😌我哋比較鐘意水果茶🤩要求左微甜同小冰✨睇下我哋買左咩飲😋🔽🍎🌱完熟蘋果冰茶茶底可以揀四季春/紅茶我哋揀左四季春🌱入面有好多蘋果果肉🍎淡淡嘅茶香搭配清新嘅蘋果果肉😋唔會太甜✅解渴首選啊😉🍍🌱鳳梨冰茶茶底可以揀紅茶/綠茶我哋揀左綠茶🌱菠蘿酸酸甜甜🤤每啖都食到台灣菠蘿果肉😍成個配搭好夾✅一啖接住一啖😂停唔到口好飲之餘又解膩😋@anoutteahk 📍花斑茶社銅鑼灣駱克道470號地舖
呢幾日又熱又焗🥵

@anoutteahk
📍花斑茶社
銅鑼灣駱克道470號地舖
2023-05-07
踏入4月尾 銅鑼灣街頭化身姜濤灣💕有大大小小既應援 就係為左迎新接姜濤既生日💕花斑茶社都放滿姜b既應援😍啲相好靚 仲有得拎姜b既杯套良心小店值得大大力支持平時飲開白桃烏龍同柳丁綠茶出左新產品緊係要試下❤️蘋果果茶🍎可以揀四季春或紅茶茶底紅茶香濃 帶蘋果味 同果肉 好清爽荔枝玫瑰茶🌹玫瑰好香 帶啲荔枝甜味 同埋有啲荔枝果肉 顏色粉粉嫩嫩 好有少女心佢地除左茶飲 煙韌控仲有好選擇佢地仲有芋圓賣添丫大大碗好吸引 下次再買黎試下💕
踏入4月尾 銅鑼灣街頭化身姜濤灣💕

荔枝玫瑰茶🌹

佢地除左茶飲 煙韌控仲有好選擇
佢地仲有芋圓賣添丫
大大碗好吸引 下次再買黎試下💕

天氣熱辣辣😆飲品不離手心思思想飲杯珍奶🤭經過花斑茶社見到新飲品推出😝即刻衝去買黎試🥤完熟蘋果冰茶🥤茶底有四季春或紅茶選擇🤗中意四季春嘅清香😌帶著甜甜酸酸嘅蘋果肉仲要有好多果肉添😚🥤荔枝玫瑰烏龍🥤三色漸變📸打卡一流香甜清爽荔枝味😍加上清香撲鼻嘅玫瑰烏龍固定甜😁但完全唔覺死甜😙飲落仲幾爽添花斑茶社📍銅鑼灣駱克道470號地舖📱6112 4112⏰星期一至日 | 12:00 - 22:00

天氣熱辣辣😆飲品不離手

花斑茶社
📍銅鑼灣駱克道470號地舖
📱6112 4112
⏰星期一至日 | 12:00 - 22:00

天氣熱咗咁多,又係時候要飲凍飲😆😆今次嚟試「花斑茶社」推出的兩款新品,分別以蘋果同荔枝做主角~十分消暑解渴!!而家店內做緊姜濤生日應援🎉,姜糖們一定要嚟支持下呢❤️❤️-🍹荔枝玫瑰烏龍 $29✨望落有漸層效果,賣相好igable🤩🤩以烏龍茶做茶底🌿,入口帶荔枝同玫瑰的香氣🌸!口感好清爽~~不過整體偏甜,下次要揀無糖先得🤏🏻🤏🏻-🍹完熟蘋果冰茶 $28✨茶底有四季春/紅茶,我地揀咗四季春~~四季春清香濃郁,味道酸酸甜甜!底部仲有粒粒蘋果肉🍎,可以增加口感😋😋
天氣熱咗咁多,又係時候要飲凍飲😆😆

而家店內做緊姜濤生日應援🎉,姜糖們一定要嚟支持下呢❤️❤️
🍹荔枝玫瑰烏龍 $29✨
望落有漸層效果,賣相好igable🤩🤩
以烏龍茶做茶底🌿,入口帶荔枝同玫瑰的香氣🌸!口感好清爽~~
不過整體偏甜,下次要揀無糖先得🤏🏻🤏🏻
🍹完熟蘋果冰茶 $28✨
茶底有四季春/紅茶,我地揀咗四季春~~
花班茶社主打黑糖珍珠 餐牌上面寫住每日限定🧋A Bou Tea specializes in brown sugar pearls that the menu states limited daily🧋🧋黑糖珍珠鮮奶烏龍茶 brown sugar bubble milk (oolong) tea (微糖 / 少冰 / 明冶4.3特濃鮮奶) HKD$29烏龍茶清香 🍂 鮮奶順滑黑糖珍珠可以揀甜度 揀咗微糖 不會太甜珍珠普遍煙靭 但係唔知係咪太夜去買 有啲珍珠煮得末夠透 口感偏硬 🙈店舖闊落 仲有幾張高凳位坐 🪑🍬 甜度可以揀 正常 / 少糖 / 微糖 / 無糖🧊 冰量可以揀 正常 / 少冰 / 走冰🥛 奶可以揀 明冶4.3特濃鮮奶 / 脫脂鮮奶
花班茶社主打黑糖珍珠 餐牌上面寫住每日限定🧋

🧊 冰量可以揀 正常 / 少冰 / 走冰
🥛 奶可以揀 明冶4.3特濃鮮奶 / 脫脂鮮奶

黑糖珍珠鮮奶烏龍茶
2023-04-18 38 浏览
∙∙⠄⠁★ 花斑茶社❀⠄∙⠁呢排嘅天氣又開始好熱喇,花斑茶社係我最愛🥰所以我都要買返杯新出嘅口味解渴先!銅鑼灣分店用姜濤來做佈置! #姜粉 快啲嚟打卡啦!仲有應援品🤤🤤仲有靚靚嘅簽名布!行過經過既你~都可以入去打卡簽名支持下啦!🍎蘋果果茶果茶味十分濃郁,而且下面仲有蘋果肉粒!~非常爽口又解渴!還有蘋果清甜味道!🌹荔枝玫瑰茶玫瑰茶香非常特別,淡淡的香氣再加上香滑茶,層次分明,荔枝肉亦都好好食😋小朋友最愛❤️
∙∙⠄⠁★ 花斑茶社❀⠄∙⠁

🍎蘋果果茶

🌹荔枝玫瑰茶
2023-04-16 46 浏览
銅鑼灣誇張應援主題店 之前成日黎飲珍奶 呢次試試2杯新品 題外話 呢到成間店都變左姜濤應援主題店 都幾大 keep住都有fans拎住公仔黎打卡.⭐️完熟蘋果冰茶$28😍蘋果果肉幾多 飲落啖啖都有🤔但唔係用透明杯 睇唔到😋果肉香甜好飲 但輕輕搞一搞都幾甜要俾啲心機搞返一陣 先平均到 之後就岩岩好啦但我就係鍾意佢咁甜 重果香.⭐️荔枝玫瑰烏龍$29第2杯 都唔錯 變色漸層都好靚但飲完甜野 所以覺得好苦😅果肉都明顯冇蘋果咁多.#hkfunfoodrecord窮遊香港#hkfunfoodrecord_銅鑼灣#hkfunfoodrecord黃店 .#花斑茶社 (駱克道) (銅鑼灣)地址:銅鑼灣駱克道470號地舖.⭐️評分:味道:4/5環境:-/5 應援主題服務:-/5抵食:3.5/5.鐘意睇野食既朋友仔 記住幫手like分享 同撳埋右上鐘仔超感謝你嘅支持🙏🏻一齊見證我脂肪成長..#飲食 #美食 #優惠 #抵食 #hk #food #foodphotography #foodstagram #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkblogger #h
⭐️完熟蘋果冰茶$28
果肉都明顯冇蘋果咁多
#hkfunfoodrecord窮遊香港
#hkfunfoodrecord_銅鑼灣
#hkfunfoodrecord黃店
#花斑茶社 (駱克道) (銅鑼灣)
地址:銅鑼灣駱克道470號地舖
⭐️評分:
味道:4/5
環境:-/5 應援主題
服務:-/5
抵食:3.5/5
鐘意睇野食既朋友仔 記住幫手like分享 同撳埋右上鐘仔
超感謝你嘅支持🙏🏻一齊見證我脂肪成長

#飲食 #美食 #優惠 #抵食 #hk #food #foodphotography #foodstagram #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkblogger #hkfoodies #香港美食 #食評
#銅鑼灣美食 #台飲 #珍珠奶茶 #一日一黃店