2024-09-15 73 浏览
有d 飲品冇標價錢,要逐個問。等候時間已經耐,店員沖錯左飲品,我無為意就咁拎走杯飲品,一飲發現係錯,行返轉頭諗住要過一杯啱嘅,俾個店員話係我自己order 錯,明明我係叫啱,態度仲要極差!! 本身我想order 多一杯其他飲品,見佢態度差都唔想再幫襯! 已經唔係好飲,仲要服務差! sorry !!! Black listed !!!!!
2024-09-14
15 分钟 (外卖自取)
2024-02-13 248 浏览
特登行去買點知體驗極差!1)新飲品全部無價錢,要逐個問2)報完價錢後見到唔同,原來所有熱飲要加$2,我真係第一次聽3)冲完杯嘢飲喺室溫,完全唔熱!咁請問加$2做咩4)唔好飲,唔知飲緊乜嘢竟然收我$365)咁樣嘅質素真係好多選擇,我前面個客都投訴完全唔熱,但店員都只係講…係咁架…前面個客都好不滿咁走咗…我就連講都費事講,根本都唔會同我解決問題Bad experience, the drink is poorly made, the taste is bad, service is not good. I asked for a hot drink and I need to pay $2 extra, but then the drink is in room temperature…
特登行去買點知體驗極差!
1)新飲品全部無價錢,要逐個問
3)冲完杯嘢飲喺室溫,完全唔熱!咁請問加$2做咩
4)唔好飲,唔知飲緊乜嘢竟然收我$36
我就連講都費事講,根本都唔會同我解決問題
踏入呢間食店,環境簡潔舒適,服務員面帶微笑點餐好有禮。今日心水想試吓佢哋出名嘅「芝士撈麵」,麵條煮得啱啱好,唔會太爛,抓住芝士嘅每一絲,芝士量正!滿滿嘅牽絲畫面,真係過癮到不得了🤤,香濃芝士同撈麵結合,口感絕對一流,每啖都令人回味無窮。跟住,再試下「椒鹽豆腐」。豆腐外層金黃鬆脆,入口後內裡嘅滑嫩豆香與椒鹽鹹香惹味精彩對比,簡直好夾!至於「炸彈雞翼」,就更加出乎我意料。外皮炸到香脆得嚟唔油膩,鮮嫩多汁嘅雞肉搵食落去一啖啖肉,香味撲鼻,啖啖正!來到甜品,「黑糖珍珠奶茶」就喺我餐後最佳嘅選擇 —— 真材實料黑糖珍珠,口感Q彈有勁,奶茶滑順解渴,完美收尾😋!整體食佢啲嘢,感覺好滿足👍🏻,每樣菜式都充滿驚喜,明顯見到廚師嘅巧手同味蕾嘅用心。真係幾得意,下次仲會再嚟,推薦俾大家!🍴👌🏻

2024-01-17 114 浏览
各位,今日去嗮咗間茶店,叫做「花羨沐嵐」,講真,內裏嘅茶飲真係正!😍先講呢個「花羨水果漾」,擺明車馬就係水果控嘅最愛啦,每一啖都充滿嘅係果香味,飲落去真係清新得嚟又夠曬bang嘅。仲有啲啱心情,一杯落肚,舒坦!再嚟,就係「伯爵三世奶茶」,一開始心諗:伯爵奶茶?普普通通。但飲落真係叫我驚喜,裏頭嘅珍珠布丁仙草,玩味十足,尤其係珍珠,口感QQ嘅,啲茶味稍嫌淡啲,希望下次可以濃郁啲。呢兩款飲品,我自己係偏愛水果一擊,那份新鮮口感,太正喇!又唔會太甜,啱晒我呢種愛健康嘅嘴。下次路過,真係仲想再嚟一轉!向朋友兄弟晒一晒,得閒一齊黎試試呀!👫🍹

2023-12-21 102 浏览
鮮芋牛乳西米好飲指數(5⭐️)有粒粒鮮芋在當中, 好有咬口, 軟硬度適中, 而且份量適中🥰。 西米是用中粒西米, 飲落似珍珠😍. 軟軟,QQ的💕。牛奶飲落非常奶滑😋⋯⋯原來要做整作一杯香濃幼滑的鮮芋牛乳西米, 一點都不容易😝先把新鮮芋頭去皮切小粒,再放入耐熱碗盤中, 加入砂糖一齊蒸約1小時😱, 蒸完用叉子壓成芋泥。加入不同味道的麪粉, 日而西米則攪拌約10-12分鐘關火加蓋燜。😋 由於由於製作比較花時間時, 所以我都係買來飲就算啦🤩😆
鮮芋牛乳西米

好飲指數(5⭐️)
原來要做整作一杯香濃幼滑的鮮芋牛乳西米, 一點都不容易😝

鮮芋牛乳西米
尋日星期日放假同屋企人Family Day😊我哋就去到奧海城睇返場戲先😬經過見到呢間人氣飲品店「花羨沐嵐」,即刻去買返幾杯暖笠笠嘅嘢飲暖下個身先☺️鮮芋牛乳西米撈 $36鮮芋配上牛乳果然係十分之夾👍再加埋西米露 同 芋圓簡直係完美嘅配搭😋飲起嚟非常之有口感,芋圓亦好煙韌😊芋泥波波奶茶 $36芋泥配上芋圓除左好香嘅芋泥之外,仲有好煙韌嘅芋圓😂仲有相當香滑嘅奶茶😬牛乳芋泥芒芒 $34香濃嘅芒芒跟芋泥配搭估唔到效果都相當唔錯,都幾特別,幾好飲😬再配埋牛乳,令口感更加香滑!😊

鮮芋牛乳西米撈 $36

芋泥波波奶茶 $36

牛乳芋泥芒芒 $34

外卖自取
台灣過江龍 💐花羨沐嵐𝐇𝐮𝐚 𝐗𝐢𝐚𝐧 𝐌𝐮 𝐋𝐚𝐧 又一新飲品推出啦~每次有新品都會想去試試,這次當然都要去啦(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)/這次以我最愛的芋泥做主題,推出𝟑款全新飲品😚,有芋圓波波奶茶、鮮芋牛乳西米撈、牛乳芋泥芒芒!!芋圓波波奶茶🧋茶香奶滑,芋圓軟糯彈牙。鮮芋牛乳西米撈🍼,最有口感,有大量西米,口感勁豐呀💓! 牛乳芋泥芒芒,有芒果底,香甜又美味哦~芋泥香甜綿密,你都快啲去試吓啦(≧▽≦)!

.花羨沐嵐🌸幸福嘅我平時5點就放工,好多時候都要等朋友6點收工去食飯🥹,所以我成日都會去公司附近搵野飲下、行下,打發一下時間😆公司附近嘅飲品幾乎都比我試過曬😂🤤……….今次想介紹一下「🌸花羨沐嵐🐎」,最近出左款好清新,寶礦力系列嘅飲品🥤,估唔到寶礦力加上水果原來係咁夾!!另外,我仲買多左杯芝芝黑葡萄🍇比朋友🙆🏻‍♀️………..實礦力白玉鮮柚🍊原來寶礦力加鮮果更好飲!!好清新,而且可以食到鮮柚水,帶點咬口,飲落酸酸甜甜,好開胃,天氣開始熱,呢個係一個解渴,而且能補充體力嘅健康好選擇👍🏻……….芝芝黑葡萄🍇能飲到葡萄肉,每一啖都能飲到奶蓋🤤,奶蓋好幼滑,好香濃,甜甜地,有輕輕咸香😝……….我覺得寶礦力系列好適合而家慢慢回暖嘅天氣,同大家迎炎炎夏日☀️而且鮮柚真係好解渴,值得一試😉
花羨沐嵐🌸
………..
實礦力白玉鮮柚🍊
芝芝黑葡萄🍇
2023-03-09
2023-03-12 152 浏览
之前飲過佢哋嘅水果茶🍓🍊🍎,採用高山茶葉,加上特別處理,入口無茶嘅苦澀味,另外佢地嘅水果係每日選購,特別新鮮今次就最飲佢嘅十大人氣之選🔥火龍波霸奶蓋最上層係香甜嘅焦糖,然後是幼滑又creamy奶蓋,下面就有黑糖珍珠,飲嘅時候要攪拌,鮮奶及珍珠混合,珍珠會更Q彈更有咬口,可以選甜度,飲完好飽肚😂芝芝芒果🥭📣召喚芝士控,芒果控! 天氣漸漸熱,飲杯冰凍的芝芝芒果好啱🤩 一層厚厚嘅香濃芝士蓋,芒果味道亦好清香😋

今次就最飲佢嘅十大人氣之選🔥
火龍波霸奶蓋

芝芝芒果🥭

2023-03-11 97 浏览
喺奧海城做完gym就去咗呢間茶飲店嘆茶~大部分果茶採用入口水果, 店主每日親自選購新鮮生果, 確保水果新鮮!茶底方面嚴選高山茶葉🍃, 熱泡好後即冷凍處理, 可減少咖啡因及丹寧酸等不良成分產生, 令茶湯減少苦澀味⸝⸝🥤葡萄鮮柚綠茶茶飲店十大人氣之選 NO.1🏆 呢杯賣相好吸睛🤩!入面有好多新鮮西柚肉, 超足料! 葡萄柚被譽為減肥聖果, 熱量低、纖維含量高, 而且含有豐富維生素C、葉酸等營養素, 感覺好健康!西柚肉酸中帶甜, 飲落清爽又開胃, 綠茶底帶甘香🍵, 茶味清新自然, 雖然叫咗走甜但冇苦澀味, 呢個配搭感覺仲有解膩作用~🥤寶礦力白玉鮮柚做完運動最啱飲呢個補充體力!冰涼清爽又解渴🧊
喺奧海城做完gym就去咗呢間茶飲店嘆茶~

🥤葡萄鮮柚綠茶
茶飲店十大人氣之選 NO.1🏆

🥤寶礦力白玉鮮柚
做完運動最啱飲呢個補充體力!冰涼清爽又解渴🧊
2023-03-11
2023-03-10 81 浏览
自己平時都比較鍾意飲生果茶而花羨沐嵐嘅水果系列大部分都會採用到親自選購嘅入口及新鮮生果,保證水果系列嘅質素.台灣過江龍嘅花羨沐嵐之前已經想試一試,咁啱今日經過奧運醒起佢地有間分店就去買黎飲下.佢地嚴選高山茶葉做茶底,經熱泡後立即以冷凍處理.以將茶內嘅咖啡因及丹寧酸減少為原理去降底茶澀味.自己平時都比較鍾意飲生果茶而花羨沐嵐嘅水果系列大部分都會採用到親自選購嘅入口及新鮮生果,保證水果系列嘅質素.芝芝葡萄葡萄冰茶上加上厚而綿滑嘅芝士奶蓋層.入口帶出淡淡芝士香氣,甜而不膩.葡葡冰茶充滿粒粒葡萄粒,味道清香且帶出天然葡萄甜味.配搭上芝士奶蓋帶出先濃後清嘅層次感.金鑽鳳梨冰茶冰茶內嘅鳳梨肉超滿足!每一啖都吸入到鮮甜鳳梨肉,清新又解渴.冰茶茶底甘香而且帶淡淡焙香,更襯托出鳳梨甜味.

降底茶澀味.

芝芝葡萄

金鑽鳳梨冰茶
下午茶
  • 金鑽鳳梨冰茶
  • 芝芝葡萄
2023-03-07 52 浏览
終於可以除低口罩 原來好多女生第一時間就係想飲珍珠奶茶我都唔例外🤣立即去咗花羨沐嵐飲果茶呢度最多人買嘅都係水果茶同埋台式奶茶我就最鍾意飲芝芝芒芒 😋 $39一大杯 即叫即榨 非常新鮮 喺芒果汁上面加上豐厚嘅芝士蓋 兩者一齊飲入口好綿 好rich果味呢度仲有黑葡萄同埋鳳梨 但我認為芒果都係比較大路😆😆好少出錯另外就叫咗呢度銷量最高嘅火龍波霸奶蓋初時以為係火龍果 原來輕輕嘅焦糖效果飲每一啖嘅時候都有啲脆口嘅感覺 裏面嘅珍珠同埋黑糖仍然係天衣無縫嘅完美組合 珍珠入口有咬口 煮得剛剛好台灣果茶果然有質素👍🏻👍🏻
終於可以除低口罩

珍珠入口有咬口 煮得剛剛好
台灣果茶果然有質素👍🏻👍🏻
2023-02-27
2023-03-05 36 浏览
Grape fruit green tea with jelly balls 葡萄鮮柚綠茶配寒天晶球 🍹🍊 $39作為飲品店十大人氣之選嘅第一位,果然名不虛傳,柚子喺樽身嘅側邊影相出嚟已經好靚✨,用新鮮柚子加埋高山茶葉🌿,熱泡完之後冷凍處理,可以減少茶嘅苦澀味,成杯飲品味道清新,都幾健康啊!Milk foam black grape smoothie with bubbles 芝芝黑葡萄配黑露珍珠🧋 $43用每日新鮮整嘅芝士奶蓋配上黑葡萄smoothie,係幾完美嘅組合,芝士味道濃郁又creamy 🫕,黑葡萄夠fresh味道唔會好假🍇,加埋口感彈牙嘅黑珍珠,大大杯飲完滿都滿足飽肚 ,😍

葡萄鮮柚綠茶配寒天晶球 🍹🍊 $39

芝芝黑葡萄配黑露珍珠🧋 $43
2023-03-05 32 浏览
雖然依家已經過咗台式飲品嘅熱潮 但每隔一段時間都好想飲翻杯😋經過呢間鋪即刻忍唔住...🍊葡萄鮮柚綠茶 $34葡萄柚其實就係西柚聽聞佢被譽為減肥聖果 因為熱量低纖維相對高有豐富維他命C同埋葉酸 所以可以降低血管硬化同穩定血壓綠茶都係聖物 抗自由基抗發炎 仲保護心血管唔怪得成為十大人氣之選嘅NO.1🏆呢杯賣相超吸睛 葡萄柚切成大圓片西柚肉同茶嘅比例差唔多5:5 超足料聽聞佢哋嘅茶葉係經過嚴格挑選 熱泡完再冷凍處理 所以會少啲咖啡因 而且好少苦澀味比較容易入口西柚甜中帶酸好開胃 配合輕盈帶甘香嘅綠茶感覺好消膩 好啱食完飯又想飲杯手搖或者想light啲嘅時候飲!🥭芒果沙冰 $37呢杯嘅賣相都完全唔輸 雖然無明顯嘅配料但芒果沙冰顏色金黃飽和度好高 唔會淡茂茂咁佢哋嘅水果大部分都係入口貨芒果味好新鮮好濃郁 唔會係嗰啲化學人工味就算嗌正常甜度都唔會覺得死甜 反而係果甜味仲飲到少少芒果同埋多多自帶嘅酸味 沙冰質地好綿滑唔會好似咬冰塊或者冰粒咁成件事好解暑解渴 即刻透心涼
雖然依家已經過咗台式飲品嘅熱潮
但每隔一段時間都好想飲翻杯😋
經過呢間鋪即刻忍唔住...
葡萄鮮柚綠茶

成件事好解暑解渴 即刻透心涼

下午茶
葡萄鮮柚綠茶
芒果沙冰
🎀裝修風格優美 足料台式手搖店🎀🕯️店名* #花羨沐嵐🕯️🔮地址*大角咀海庭道18號奧海城二期UG層UG77號舖 🔮🗾分店地區🗾 大角咀,荃灣,沙田💰價錢$59兩杯➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🍽️食物質素🍽️難得去大角咀 就去下附近奧海城行下🤣甘岩口痕 見到有間裝修幾靚既台式手搖店 又未試過 就同朋友一人一杯試下 舖頭店員服務態度幾nice有禮貌😊👀評分💖💖💖💖🪄伯爵三世奶茶 走甜少冰$30三世奶茶即係入面已經有三種料 包括仙草,珍珠及布丁 分量幾足料 超飽肚 而且茶味幾濃 值得一提我簡左無糖我覺得幾好飲😂但我試飲左朋友揀既正常甜度 系超級爆甜搞唔掂😶飲幾淡已經好濟😂所以揀既野飲同甜度真係好影響觀感 我睇過d食評好似好多都話好伏🤔但so far我自己揀呢杯覺得唔錯 記得要走甜!!因為本身都係用糖水浸料(5個💖為最高)✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️⚜️整體評級⚜️🎈味道評分*😋😋😋😋🎈環境質素*🎇🎇🎇🎇🎇🎈抵食程度*💰💰💰💰💰🎈服務態度*💌💌💌💌💌
🎀裝修風格優美 足料台式手搖店🎀

🕯️店名* #花羨沐嵐🕯️
🔮地址*大角咀海庭道18號奧海城二期UG層UG77號舖 🔮
🗾分店地區🗾 大角咀,荃灣,沙田
💰價錢$59兩杯

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🍽️食物質素🍽️

👀評分💖💖💖💖
🪄伯爵三世奶茶 走甜少冰$30

(5個💖為最高)

✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️
⚜️整體評級⚜️