經過k11有啲肚餓,見到依間餐廳個格局都幾唔錯,諗住入去試下,叫左個飯同意粉,飲品不過不失,意粉尚算正常,但唯一要批評真係係個飯,個飯唔夠熱既!仲要無咩味都算,上野食速度唔快,都可以理解人多,但係入門前完全無人提及過有限用餐時間,好彩香港人食野速度算係快姐,無啦啦走黎話叫我地走有限用餐時間,有限時你入門前唔講?想好好食個lunch 好似要比你趕走咁👎🏻👎🏻 真係唔會再去,建議真係入門前同客人講定,我就一定唔會入黎幫襯👎🏻

曾經我問過自己,有無好好咁善用每一秒,因為一秒既變化原來係咁重要,一個決定可以係一秒內演變成天國,亦可以變成醜惡。可能你前面有好多困難好多障礙,但試下用多一秒時間,一定會見到出路。即使呢間少女心Café「花 香」係疫情威脅下,每日都非常艱巨,但老闆娘擁有一種超能力,就係唔會放棄,既然避唔到…咪一齊捱囉。👇📌Main · Menu - ▪ Purple Yam · Floom Floom Pasta · Seafood - $128▫ 唔想放棄就要搵方法面對,春季推出全新menu一樣主打相機食先概念,呢個「紫薯海鮮·雪糕意粉」一黎就見到支甜筒倒插係意粉上,其實食落係紫薯味既忌廉芝士,口感夠哂creamy;撈埋意粉一齊食,兩者非常夾,整體絕對係視覺上既享受呀!▪ Pink Fujiyama · Kurobota Pork Rice - $118▫ 另一人氣主打「紅粉富士山·白咖喱黑豚肉飯」用上富士山設計概念外形就真係做到十足十咁似,其實粉紅色係來自紅菜頭,賣相鮮艷;而周邊既咖喱食到濃香既椰香味,甜甜地幾好食,又唔會太辣,岩哂我。📌D e s s e r t - ▪ Comdensed Mi
就係唔會放棄,既然避唔到…咪一齊捱囉。👇
📌Main · Menu -
紫薯海鮮·雪糕意粉
呢個「紫薯海鮮·雪糕意粉」一黎就見到支甜筒倒插係意粉上,
紫薯海鮮·雪糕意粉
兩者非常夾,整體絕對係視覺上既享受呀!
📌D e s s e r t -
Comdensed Milk Thick Toast · Strawberries - $58
草莓·鮮奶厚吐司
甜品亦有驚喜,試埋佢地既「草莓·鮮奶厚吐司」,
外層咬落非常香口,面頭既士多啤梨大大粒,口感十足;
草莓·鮮奶厚吐司

加埋厚厚既忌廉配搭個多士一齊食岩岩好,又唔會太膩,唔錯。
📌D r i n k s -
Tiramisu · Coffee - $58
Iced Dirty · Chocolate - $55
髒髒·朱古力
▫ 估唔到飲品都有得咁玩法,唔好以為「提 拉 米 蘇淨係可以係蛋糕
咖啡都一樣得。餐廳用上既忌廉都係自家製,入口夠哂滑溜;
而每啖都有濃郁既咖啡味,配埋手指餅就無得輸啦!
提 拉 米 蘇

後者「髒髒·朱古力」亦係今次二訪既重點推介,表面撒上滿滿既
朱古力脆片同埋朱古力粉,淨係賣相都贏哂。當然飲落朱古力味相當突出,
仲要好似瀑布咁湧哂出黎,打卡一族一定要試!
2021-03-25
2021-03-25 79 浏览
作為人氣打卡餐廳”鳥語”嘅姊妹店,同樣保留左粉霓虹燈,夠哂搶眼嘅雪糕意粉同富士山飯外,仲添加左巨型蝴蝶結打卡牆🎀,就算同樣嘅菜式口味上都有所改變~ 最令人講嘆嘅係飲品款式非常多: 咖啡,梳打,茶,smoothie 等,應該有近三十款!而且仲非常IGable添🥰-紫薯海鮮雪糕意粉($128) 應該好多人會問,紫薯配意粉會唔會好怪,又或者個雪糕係咪真係雪糕?甜定鹹?🤣 其實個球雪糕係類似紫薯味嘅忌廉,唔鹹唔甜,有淡淡嘅紫薯同cream cheese味,加埋本身意粉嘅忌廉醬一齊會更加creamy。意粉配料亦都唔少,有大大隻蝦,魷魚圈,雜菌,紫薯粒同露荀🍴 *粉紅富士山白咖喱黑豚肉飯($118) 賣相超吸睛🤩 山頂嘅用上番茄同鮮花作點綴,下面則白飯同用左紅菜頭上色嘅粉紅色飯,中間仲夾雜左啲小米添🏔️ 白咖喱嘅味道比較溫和,近乎冇辣味,椰香重少少~ *草莓鮮奶厚吐司($58) 推薦!厚而鬆軟嘅吐司🍞,加埋面層鋪滿嘅新鮮士多啤梨🍓同濃濃奶香,入口非常軟滑嘅忌廉一齊食,味道配搭一流!*髒髒抹茶拿鐵($58) 係多到滿瀉個種滿足感😙 上面嘅抹茶雪糕茶香十足,仲帶微微甘苦。下面嘅抹茶拿鐵茶味就相對較弱,撈

髒髒抹茶拿鐵($58) 係多到滿瀉個種滿足感😙 上面嘅抹茶雪糕茶香十足,仲帶微微甘苦。下面嘅抹茶拿鐵茶味就相對較弱,撈埋啲雪糕一齊飲會好啲

竹炭雲石拿鐵($55) 黑白混合一齊視覺效果一流,可惜係咖啡味唔多突出,上面嘅芝士奶蓋添加左岩鹽,鹹味偏重左啲~
餐廳位於K11藝術購物中心直情喺地鐵站嗰層 非常方便餐廳空間雖然唔大但簡單嘅裝飾都盡顯少女心🌻.🍝花香特色月見卡邦尼($128)分量唔算大 女仔食應該啱啱好啲蝦出奇地爽同大隻味道都幾濃郁 但唔會膩 .明太子醬鹽酥雞 配餐飲($78)鹽酥雞即叫即炸調味都啱啱好不過炸得略嫌有啲硬.🧋桂花烏龍奶蓋茶配懸浮棉花糖($58)我冇諗過個棉花糖咁可愛😂以為係普通嘉年華買到嗰種棉花糖😂😂桂花烏龍同奶蓋好夾甜度適中 唔會太甜.🍵藍色富士山(茉莉奶綠)($48)造型都幾特別 成座富士山咁藍色嘅茉莉奶綠都幾有趣味道不過不失 打卡為主🤨.整體來講食物質素唔錯不過想講一講佢哋嘅座位枱同凳嘅高度唔係太一致令人坐得唔舒服沙發枱嗰邊嘅座位 為咗營造波浪效果坐嘅空間亦變小簡單來講就係一邊太高一邊太矮改善到嘅話 整體用餐體驗會更佳
餐廳位於K11藝術購物中心
直情喺地鐵站嗰層 非常方便
餐廳空間雖然唔大
但簡單嘅裝飾都盡顯少女心🌻
🍝花香特色月見卡邦尼($128)
花香特色月見卡邦尼

分量唔算大
女仔食應該啱啱好
啲蝦出奇地爽同大隻
味道都幾濃郁 但唔會膩
明太子醬鹽酥雞 配餐飲($78)
明太子醬鹽酥雞

鹽酥雞即叫即炸
調味都啱啱好
不過炸得略嫌有啲硬

🧋桂花烏龍奶蓋茶配懸浮棉花糖($58)
我冇諗過個棉花糖咁可愛😂
以為係普通嘉年華買到嗰種棉花糖😂😂
桂花烏龍同奶蓋好夾
甜度適中 唔會太甜
🍵藍色富士山(茉莉奶綠)($48)
造型都幾特別 成座富士山咁
坐嘅空間亦變小
簡單來講就係一邊太高一邊太矮
改善到嘅話 整體用餐體驗會更佳
2021-03-23 55 浏览
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️每次經過K11 art mall都會比呢間咁pink既cafe吸引左☕️今次就決定一戰啦😎❶紅粉富士山白咖哩黑豚肉飯 $118呢個飯既造型簡直係滿分💯對於我呢個唔食得辣既人黎講👧🏻都覺得咖喱一啲都唔辣🙅🏻‍♀️旁邊仲有唔同既配料(什菌、四季豆)同豚肉🐽豚肉薄切 肉味濃 而且肉質細緻🐖而中間最吸睛既富士山就係用紅菜頭食用色素製成🏔靚靚同時又健康💓❷紫薯海鮮雪糕意粉 $128雪糕其實係紫薯忌廉💜將忌廉mix埋意粉一齊食🍝令啖啖意粉都食到紫薯味☺️同時仲有粒粒既紫薯🙊作為紫薯控,一定要一試呢個意粉😌另外其他配料方面就係海鮮啦🧜🏻‍♀️除左有大大隻既蝦之外仲有魷魚🦑真係無諗過紫薯同match埋一齊又幾夾👻❸桂花烏龍奶蓋茶配懸浮棉花糖 H$55飲品同樣吸睛👀桂花烏龍茶面唔單止有一層奶蓋🥛仲有一粒獨角獸造型既棉花糖🦄完全形造左一種夢幻既感覺☁️另外 飲品嗌左小甜 甜度就岩岩好啦😚❹Tiramisu coffee $58Tiramisu就食得多🍰Tiramisu coffee就真係第一次試!咖啡面鋪上一層cream再灑上咖啡粉☕️mix埋一齊飲真係有種食緊Tiramisu既感覺👯‍♀️❺草莓鮮奶厚多
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️

今次就決定一戰啦😎

❶紅粉富士山白咖哩黑豚肉飯 $118
呢個飯既造型簡直係滿分💯
對於我呢個唔食得辣既人黎講👧🏻
都覺得咖喱一啲都唔辣🙅🏻‍♀️
旁邊仲有唔同既配料(什菌、四季豆)同豚肉🐽
豚肉薄切 肉味濃 而且肉質細緻🐖
而中間最吸睛既富士山就係用紅菜頭食用色素製成🏔
靚靚同時又健康💓

❷紫薯海鮮雪糕意粉 $128
雪糕其實係紫薯忌廉💜
將忌廉mix埋意粉一齊食🍝
令啖啖意粉都食到紫薯味☺️
同時仲有粒粒既紫薯🙊
作為紫薯控,一定要一試呢個意粉😌
另外其他配料方面就係海鮮啦🧜🏻‍♀️

完全形造左一種夢幻既感覺☁️
另外 飲品嗌左小甜 甜度就岩岩好啦😚

❹Tiramisu coffee $58
Tiramisu就食得多🍰
Tiramisu coffee就真係第一次試!
咖啡面鋪上一層cream再灑上咖啡粉☕️
mix埋一齊飲真係有種食緊Tiramisu既感覺👯‍♀️

❺草莓鮮奶厚多士 $58
厚多士焗得脆脆的🍞
除左有一層厚厚既奶蓋之外🥛
搽咗一層薄薄既果醬🍓
令到味道昇華 啖啖都有草莓既甜味🤩
2021-03-18 34 浏览
💛台意fusion可愛少女風cafe🎀食物賣相造型特別 仲有夢幻心心打卡牆🦄️好多人都經已介紹過佢嘅招牌富士山咖哩飯🗻同夢幻色彩雪糕意大利粉🍦今次就試下造型平實嘅菜式.˜”*°•酥炸蠔蛤蜊青醬意粉($128)🦪•°*”˜味道: 8/10酥炸蠔三隻熱辣辣 外脆內軟 夠juicy一啲都唔腥 好食蛤蜊都好多 大細適中青醬味道小清新唔係好濃嗰種食曬成碟都唔會覺得漏.˜”*°•軟殼蟹黃金鹹蛋蝴蝶粉($138)🦀•°*”˜味道: 7.5/10呢個係邪惡與熱氣集於一身但聽到又會好想食嘅菜式原隻軟殼蟹大大隻仲要多肉有蟹膏 啲腳炸到超脆蟹蓋啲肉依然濕潤係鹹左啲啲蝴蝶粉軟硬度適中仲有啲鹹蛋碎碎食落鹹蛋味唔算太濃烈所以香得黎又唔會太鹹不過食完充滿罪咎感

💛台意fusion可愛少女風cafe🎀
食落鹹蛋味唔算太濃烈
所以香得黎又唔會太鹹
不過食完充滿罪咎感
2021-03-16 44 浏览
忙裡偷閒,晚餐過來K11 吃一頓豐盛的晚餐。最近雖然工作很多,但是也學會了找到自己的節奏,按部就班,一切盡在掌握中❤保持平衡的秘訣,就是Mindfulness。找到自己的中心,外界的事情,也會因為你內心的平靜,而變得有調理。好好吃一頓飯,那就是最好的方式。美食和愛❤都是最好的療癒方式。 花香有一個超級美的打開位,下次要穿美美的過來,拍多些照片。 粉紅色富士山飯原來是咖喱牛肉配米飯🍚 不过,顏值超級高,且味道也很好吃🥰🥰🥰 紫薯雪糕意粉很特別的意粉,紫薯蓉做成的雪糕,可以摟著麵一起吃。很有創意。意粉很勁道,海鮮也特別鮮美入味。... ✨*花香 - Floom Floom*✨地址:尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B2樓201號舖

花香有一個超級美的打開位,下次要穿美美的過來,拍多些照片。

粉紅色富士山飯

紫薯雪糕意粉
意粉很勁道,海鮮也特別鮮美入味。

✨*花香 - Floom Floom*✨
地址:尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B2樓201號舖

2021-03-14 74 浏览
商場正進行免費掃code領取Sweet Pass 電子禮券,到指定21間餐飲商戶使用,甜品可以買一送一,所以吸引我去試一試。所以今日去了花香,經常逛K11 ,但餐廳分佈比較分散,這家餐廳位於盡頭,平時較難發現。這家餐廳較適合姊妹們聚會,餐廳以灰調和紫紅色的霓虹燈為主調。餐廳內有一面牆, 十分漂亮,由粉嫩的粉色凹凸圖案組成,很適合打卡。粒粒花生醬芝士厚吐司🍞還有軟糯的丸子,超邪惡的粒粒花生🥜,配上芝士片,很甜膩,一份就已經很飽了。

所以今日去了花香,
經常逛K11 ,但餐廳分佈比較分散,
這家餐廳位於盡頭,
平時較難發現。

這家餐廳較適合姊妹們聚會,
餐廳以灰調和紫紅色的霓虹燈為主調。

粒粒花生醬芝士厚吐司🍞
還有軟糯的丸子,
超邪惡的粒粒花生🥜,
配上芝士片,

很甜膩,一份就已經很飽了。
2021-03-13 47 浏览
This restaurant is located in k11 shopping centre, it is easy to find and the shopping centre is connected to the mtr station! Today I came here with my friend during lunch because we both love pink! The restaurant is very instagramable, the food is quite decent! I love the spaghetti here because the texture of the spaghetti isn't too soft, and it quite chewy! With the mentaiko adding on top of the spaghetti, the dish is even more flavourable!
就黎5點但想坐低傾計,難得店員好親切話飲品部未last order, 可以叫!即刻衝入去,被佢啲野飲賣相amazed左好靚😍😍😍然後叫左杯桂花烏龍奶蓋茶配懸浮棉花糖,真係好靚!慢慢睇佢沈落去,飲落去唔太甜,淡淡地有少少清香,整體都幾推介!!特別大推個男店員,好好笑容,又提我地快啲揀😚加100分會想再黎叫其他野飲!環境就有個粉紅色牆,但唔洗坐太近,因為影唔晒句字🤣另外仲有心心牆,但難啲拎野食過去,有啲遠😂😂😂個人去就好了

會想再黎叫其他野飲!

桂花烏龍奶蓋茶配懸浮棉花糖
2021-01-09
下午茶
桂花烏龍奶蓋茶配懸浮棉花糖
🌸「We made food and emotional satisfaction」🌸呢間台式fusion餐廳,擺碟吸晴igable之餘,食落味道都唔錯!食得又睇得!!🗻粉紅色富士山咖喱飯🍛咖喱味道帶有淡淡椰香味,一啲都唔辣~咖喱裡面有什菌同牛肉💁🏼‍♀‍粉紅色喺因為用咗紅菜頭食用色素,令到咖喱飯colourful同healing度🆙🆙!🍝紫薯海鮮雪糕意粉💜表面有花花同香草🌸紫薯雪糕喺紫薯忌廉😌將紫薯忌廉撈落意粉度,成碟變咗紫色😂每條意粉都掛有濃濃紫薯味~魷魚鬚超彈牙!仲有隻蝦🍓草莓鮮奶厚吐司🍓吐司上枱都一段時間,都仲喺脆咖‼️‼️🍵髒髒抹茶雪糕拿鐵🍨好在天氣仲未喺熱,影相個陣雪糕未咁快溶💁🏼‍♀‍影完就…🤣表面撒上抹茶粉同大大個抹茶雪糕,外層以忌廉圍住個杯~超吸晴嘅一杯飲品😋🍫髒髒朱古力🍫第一次親眼見到髒髒朱古力,見識到爆哂出嚟真喺好痴線😻表面撒上朱古力脆脆片同朱古力粉,點解可以整到咁誘惑咖🤤🤤
🗻粉紅色富士山咖喱飯🍛

🗻粉紅色富士山咖喱飯🍛
咖喱味道帶有淡淡椰香味,一啲都唔辣~咖喱裡面有什菌同牛肉

表面有花花同香草🌸
🍝紫薯海鮮雪糕意粉💜

紫薯雪糕喺紫薯忌廉😌將紫薯忌廉撈落意粉度,成碟變咗紫色😂
每條意粉都掛有濃濃紫薯味~魷魚鬚超彈牙!仲有隻蝦

🍓草莓鮮奶厚吐司🍓

吐司上枱都一段時間,都仲喺脆咖‼️‼️
🍵髒髒抹茶雪糕拿鐵🍨

🍵髒髒抹茶雪糕拿鐵🍨

2021-03-10 46 浏览
This is a really igable restaurant!! It mixed with Taiwanese style and Hong Kong style!!Pink fujiyama curry rice Curry is not spicy at all, mushroom and beef inside the curry. The pink fujiyaman is made of beetroot. It is very beautiful!!!Purple yum floom floom pasta with seafood $128Purple Yum ice cream is cream actually. It is better to stir yum cream with spaghetti. Seafood are so nice~ Condensed milk thick toast with strawberries $58OMG I forgot to take photo for this one. Toast is really Ta

Pink fujiyama curry rice

OMG I forgot to take photo for this one. Toast is really Taiwanese style.
Strawberries are put on top of it and then thick cream. Thick cream is not sweet~~
The bottom is thick and crispy toast~ Heavy dessert..

Dirty matcha latte with ice cream $58

Matcha Ice cream is really rich of matcha taste and super eye-catching~

Dirty chocolate $55

The outlook is attractive!! It looks like rich of chocolate flavour.
2021-03-07 71 浏览
二次到訪這美美的小店,對其服務及食品依舊滿意,更有感驚喜呢坐下後,店員先給予我們溫水,更主動向我們介紹新推出的菜式及店內的人氣之選我同朋友分別俾其中一款既新出主食所吸引,所以我地決定叫曬兩款再share食朋友一向少女心,所以好快就已經話要試呢份“新.紅粉富士山白咖喱黑豚肉飯”HKd$118+10%店內一向也會供應富士山外形的咖喱飯,不過卻由粉藍色變成現在新出的粉紅色,相信會更受甜姐兒的愛戴喔可愛的小富山賣相固然滿意,而味道亦不俗!混合小米的飯粒很有嚼頭,配上偏重椰香的咖喱也非當夾搭而我偏被新加入的“雪糕意粉”系列所吸引,點了這份“紫薯海鮮雪糕意粉”HKd$128+10%無錯,是雪糕加意粉的組合!!!光看賣相,真的誤以為是平日香甜的雪糕放在熱烘烘的意粉麵條上呢原來當中的紫薯雪糕是用紫薯口味的忌廉意粉醬所制的,所以待“雪糕”融和在意粉中搞拌後,正是掛醬的海鮮意粉啊兩款主食也很不錯,所以我們也隨即點上“草莓鮮奶厚吐司”HKd$58+10%作甜品分吃而飲品方面,我同朋友都不約而同的點上了抹茶口味的飲料蓋上順滑忌廉的香甜吐司配上帶有回甘的抹茶,妙極喔
二次到訪這美美的小店,對其服務及食品依舊滿意,更有感驚喜呢

無錯,是雪糕加意粉的組合!!!

而飲品方面,我同朋友都不約而同的點上了抹茶口味的飲料

蓋上順滑忌廉的香甜吐司配上帶有回甘的抹茶,妙極喔
2021-03-05 77 浏览
之前行過商場已經俾佢地充滿少女心嘅糖果色打咭牆吸引住,店舖入面仲有另外2個霓虹燈裝飾,真係未食嘢已經謀殺左唔少菲林啊原片黑松露雜菌雪糕意粉 📍158Signature 雪糕意粉一定係呢到嘅必叫!本身原片嘅黑松露已經好香,但原來雪糕都係黑松露味黎架! 撈埋落去個意粉到,勁creamy, 勁香勁濃黑松露味呀 🥰炸排骨小籠包紅燒湯麵 📍$98湯底係原味黎嘅,幾夠味,再配埋個少少麻辣嘅小籠包,令成件事特別咗好多 😁 皮薄餡靚之餘仲要有幾塊炸得好脆身嘅排骨提拉米蘇📍$58好鬼靚呀 😍 咖啡味好濃,加埋好厚身又滑身嘅自家製cream, 味道充斥着個口腔,再食一啖Tiramisu 專用手指餅,正呀~髒髒朱古力 📍$55呢個Dirty Chocolate 真係一試難忘呀!勁好飲😋😋 朱古力味勁濃,仲要好澎湃咁流哂出黎,影相勁正! 朱古力嘅頂層仲鋪滿左好多朱古力碎,增加口感草莓鮮奶吐司 📍$58吐司好有誠意 😍 食得出佢烘過得,仲要岩岩好脆身,上面放咗啲勁滑嘅cream, 如果鍾意食cream 嘅人一定好愛呢個甜品呀

原片黑松露雜菌雪糕意粉 📍158

提拉米蘇
髒髒朱古力
炸排骨小籠包紅燒湯麵
草莓鮮奶吐司
位於尖沙咀的花香,是一間充滿少女風的熱門咖啡店。餐廳深受女生歡迎,裝潢以粉紅粉為主調,獨有的粉色系心心打卡牆,成為年輕人拍照熱點之一,亦令品牌的知名度迅速提升。 這間IG-able餐廳,其實是厚福街人氣咖啡店 鳥語 Floom Floom 的姐妹店。兩間店的地方都不太大,位置不多,建議早點到店取位子,或預先致電訂座啦。 Floom Floom 主打新派菜式,正餐食物選擇豐富,偏向走日系和台式路線。食物和飲品的造型非常吸引,適合大家一邊打卡一邊享用哦! 炸排骨小籠包紅燒湯麵 $98 大廚最近新推出三款創意主食,有 炸排骨小籠包紅燒湯麵、原片黑松露雜菌雪糕意粉 和 紫薯海鮮雪糕意粉。 一次過滿足吃點心和主食慾望的湯麵,味道不錯呢。小籠包共五顆,可選辣或不辣,肉餡油香鬆軟。湯麵吸收紅燒湯精華,調味不俗,建議呈上後快點吃,不然麵條容易變腍呀。原片黑松露雜菌雪糕意粉 $128 創意爆棚的黑松露意粉,話題度很高呢! 採用原片黑松露,矜貴美味。而雪糕其實是忌廉芝士,把它拌匀後吃,味道會更豐厚。 粒粒花生醬芝士厚多士 $68 邪惡至極的粒粒花生醬芝士厚多士,非常好吃,值得向大家推薦呀! 多士鋪上芝士,
位於尖沙咀的花香
,是一間充滿少女風的熱門咖啡店。

,成為年輕人拍照熱點之一,亦令品牌的知名度迅速提升。

炸排骨小籠包紅燒湯麵 $98

原片黑松露雜菌雪糕意粉 $128

粒粒花生醬芝士厚多士 $68

邪惡至極的粒粒花生醬芝士厚多士,非常好吃,值得向大家推薦呀! 多士鋪上芝士,然後塗滿厚厚的花生醬,鹹香豐富,濃香惹味,愛花生醬的你不能錯過!

草莓鮮奶厚多士 $58

若果想吃得輕盈一點,可選擇草莓鮮奶厚多士。輕柔的奶油和新鮮草莓配搭得宜,也不錯呀~

髒髒草莓奶綠 $55
2021-02-26