2024-05-10 72 浏览
平時肥妹經常去利源東街覓食今次同大家分享肥妹飯後必飲茶飲店以新鮮時令生果製作,推出不少期間限定特飲店內簡約木系設計,以乾花作裝飾帶比人一種溫馨舒適感✾ 研磨開心果燕麥奶茶 $45開心果控大滿足,啖啖開心果滋味濃厚鹹香芝士奶蓋灑上開心果碎碎杯身滿滿幼滑開心果果醬,充滿堅果香燕麥奶同綠醇茶底清香更突顯開心果味✾ 綿芝紅火龍 $42茶痴的綿芝奶蓋係必點❤️呢杯顏色鮮艷奪目,帶有多汁紅火龍果肉每啖充斥紅火龍果清甜,入口冰涼舒爽而且紅火龍可以改善便秘,要飲多幾啖先
平時肥妹經常去利源東街覓食
今次同大家分享肥妹飯後必飲茶飲店
以新鮮時令生果製作,推出不少期間限定特飲
店內簡約木系設計,以乾花作裝飾
帶比人一種溫馨舒適感

✾ 研磨開心果燕麥奶茶 $45
開心果控大滿足,啖啖開心果滋味
濃厚鹹香芝士奶蓋灑上開心果碎碎
杯身滿滿幼滑開心果果醬,充滿堅果香
燕麥奶同綠醇茶底清香更突顯開心果味

✾ 綿芝紅火龍 $42
茶痴的綿芝奶蓋係必點❤️
呢杯顏色鮮艷奪目,帶有多汁紅火龍果肉
每啖充斥紅火龍果清甜,入口冰涼舒爽
而且紅火龍可以改善便秘,要飲多幾啖先
2024-05-02 129 浏览
ʚ 茶痴(中環)ɞஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ❀ 研磨開心果燕麥奶茶茶痴的奶蓋一直以來都是我的最愛,奶蓋鹹香濃郁,帶有淡淡的開心果味,每一口都能吃到開心果碎,燕麥奶加上綠醇茶底非常清香,所以不會太膩。❀ 綿芝青森蘋果青森蘋果口感清甜,果肉飽滿。芝士奶蓋濃郁香醇,與蘋果的清甜完美融合,口感層次豐富。📍 茶痴 (中環)中環皇后大道中39號豐盛創建大廈地下4號舖#foodiehk#foodstagram#instagood#foodlife#hkig#hkeat#香港美食#cloverlandhk四葉草#茶痴#中環茶飲
ʚ 茶痴(中環)ɞ

ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ

❀ 研磨開心果燕麥奶茶

❀ 綿芝青森蘋果
青森蘋果口感清甜,果肉飽滿。
芝士奶蓋濃郁香醇,與蘋果的清甜完美融合,口感層次豐富。

📍 茶痴 (中環)
中環皇后大道中39號豐盛創建大廈地下4號舖
2024-05-01 61 浏览
平時都鍾意周圍飲茶嘅我,最近發現咗一間小清新茶店,愛上咗研磨開心果燕麥奶茶同埋棉芝青森蘋果❤️❤️❤️🤩研磨開心果燕麥奶茶這杯奶茶帶有濃郁的開心果風味,為奶茶增添了豐富的堅果風味😋😋😋好獨特同創新😄😄將低溫焙火烘烤開心果研磨成幼滑天然開心果醬燕麥的添加使得這杯奶茶更加濃稠,口感豐富。我有時可以飲一杯唔洗食飯添。🤣🤣🤩棉芝青森蘋果青森蘋果帶來了清爽的感覺,這種甜蜜而微酸的味道令人愛不釋手。芝士奶蓋則為這杯飲品增添了奶香和濃郁的口感。芝士奶蓋的鹹甜味道與青森蘋果的酸甜味完美結合🥰🥰🥰。夏天飲返一杯真係好Refreshing😛😛
平時都鍾意周圍飲茶嘅我,最近發現咗一間小清新茶店,
愛上咗研磨開心果燕麥奶茶同埋棉芝青森蘋果❤️❤️❤️

🤩研磨開心果燕麥奶茶