2023-08-07 91 浏览
期待開張已久,作為新蒲崗居民嘅我,快啲嚟打個靚卡先。我同屋企人4個嚟食左一個二人餐:牛扒好好食,外層煎得好靚,帶少少脆,裡面好juicy,比一般茶餐廳好好多,由於佢係鐵板上,心急嘅我掛住食忘記咗未影相,唯有下次再食先影返相😅二人餐仲有芝士薯條、pizza、胡麻醬沙律、忌廉湯、飲品,另外仲叫左一碟鰻魚蛋包飯都好食,最後又食到好飽。埋單4個人唔駛400蚊,我覺得整體都唔錯,同埋店員好忙都一樣好好禮貌,主動提返我仲未叫齊餐飲,我會再去試埋早餐、午餐。
期待開張已久,作為新蒲崗居民嘅我,快啲嚟打個靚卡先。
2023-08-06 124 浏览
新場係坐得舒服啲,冷氣好啲,但食物質素一般,出餐也比較慢(如趕時間返工就下次再試會合適啲)食物份量都正常,但欠缺乾淨,碗麵有發泡膠也是好奇怪🤔,早餐沙嗲牛肉公仔麵🍜冇乜沙嗲味,再加上香菇完全唔夾又冇味)但最奇怪嘅事係點餐並沒有沙嗲香菇牛肉麵㗎,但餐牌上圖片顯示就有嘅)丹多冇牛油齋包,丹多冇油嘅,因為喺自助落單度係有得選擇要唔要油或者選擇走油,但都脆有少少熱,凍檸茶冇乜茶味比較淡也沒有檸檬味,所以整體並唔吸引
沙嗲牛肉麵
發泡膠粒
煎雙蛋丹多
2023-08-04 155 浏览
今日本來打算去新蒲崗Mikiki到食個lunch .. 點知看到對面有間餐廳新開張,於是乎去睇吓…餐廳叫「茶舍」還境裝修不錯.. 而且價格也親民,於是就決定今日lunch 改這裡🥳 照燒汁鰻魚滑蛋飯,有驚喜🤩有半條鰻魚😱而且厚底肥美,滑蛋夠滑夠濃,配埋鰻魚汁一齊拌飯巧巧味🤭 龍蝦湯海鮮湯意粉,有蝦,扇貝,魷魚圈,蜆等…湯底都夠濃,味道不錯!用咗扁意,口感軟硬適中! 凍奶茶,香滑茶味夠! 綜合水果茶,味道不錯!
凍奶茶,香滑茶味夠!
綜合水果茶,味道不錯!
  • 照燒汁鰻魚滑蛋飯
2023-08-03 284 浏览
新同事通知有間新茶茶餐廳開咗,約我們一齊晏晝去食。 遠處看見茶餐廳門口已有十多人在排隊,去到餐廳原來係[茶舍],真係有點兒驚喜,我食過幾間分店,水準都好高呀!呢間唔知水準怎樣?帶著驚喜嘅心情入去食午餐。 蒲燒鰻魚滑蛋包飯,日式嘅食法,蒲燒鰻魚好新鮮,蛋炒得好滑,配上的飯一起吃,真係好食,好真係唔錯。忌廉野菌皇烤雞扁意粉,忌廉打得好滑, 加埋啲野菌好惹,扁意粉嘅硬度都適中,加上烤雞,好食。 原條魚柳包配和風沙律,好大條的魚柳,齊條魚柳煎熟放在一個包上,好大滿足,加埋啲沙律, 更是完美的配搭 。這店水準都不錯,好食,都能夠保持其他公司的作風、口味。 咁晏晝食午餐,就唔需要咁煩惱啦。
新同事通知有間新茶茶餐廳開咗,約我們一齊晏晝去食。