2023-11-28 243 浏览
💜即叫即做,茶香,炸雞聞落都已經好香!真係令我諗返起台灣掃街。唔係其他香港賣魚蛋燒賣嗰啲咁普通。💜柴灣樂軒台大街,mtr station 行5分鐘,叫做多野食嘅一條街。有中式日式野食,糖水鋪都有。💜Openrice 自取方便,網上外賣平台都OK👎🏾茶款比較基本,如加料就價錢貴咗D。From website:茶色生香 Celestial Teaing是一個年輕有活力的品牌。自成立之初,我們便堅持打造一個能融入大家日常生活的香港本土茶飲品牌。我們的歷史可以追溯到2017年,第一家茶色生香 Celestial Teaing茶飲店在天水圍開業。我們開業的初心,是希望和香港市民一起生活和扶持:在大家歡愉時,我們的飲品能為你們贈興;在大家失意時,我們的飲品亦能為你們打氣,喝過後有動力繼續前行。未來,我們將繼續我們的堅持,以實現茶色生香 Celestial Teaing長期的品牌使命——打造一個陪伴和支持香港人的本土茶飲品牌, 再將香港精神和造茶文化推向世界。我們研製了一系列經典及季節性茶飲,包括奶蓋沙冰、奶蓋茶、鮮果茶、鮮奶茶及純茶等產品。我們的每一杯茶色生香Celestial Teaing茶飲均

💜Openrice 自取方便,網上外賣平台都OK
👎🏾茶款比較基本,如加料就價錢貴咗D。

From website:

我們研製了一系列經典及季節性茶飲,包括奶蓋沙冰、奶蓋茶、鮮果茶、鮮奶茶及純茶等產品。我們的每一杯茶色生香Celestial Teaing茶飲均由店員現場製作,以確保定制化的體驗,滿足客戶從定制的糖及冰含量、芝士配料的選擇到其他配料的添加等不同偏好。

將岩鹽奶蓋與新鮮水果茶巧妙地結合在一起,我們的原創奶酪水果茶深受客戶歡迎。每天手工製作的岩鹽奶蓋,奶油的味道與精選的茶配合起來相得益彰,營造出美妙的口味,帶來奶蓋、茶香與水果混和的清爽口感。

除了無芝士水果茶,我們還提供傳統的台灣紅糖泡茶,這是我們第二暢銷的產品。隨著全球健康生活方式的趨勢,美味的食物有望變得更營養、更健康。紅糖不僅含有台灣古味的風味,還含有豐富的礦物質、維生素等對人體重要的營養成分。

此外,我們還推出了時令的季節限定茶飲,每個季節都有其獨特時令的風味和食材,以呈現最新鮮的口味。時令新鮮水果搭配精選香茶,香氣四溢,令人愉悅。
2023-11-28
10 分钟 (外卖自取)
2023-08-23 268 浏览
foodpanda落單,就係想快啲有得拎,去到見到有人啱啱落單,即係我一定早過佢落單。之後我等咗好耐都未有嘢食拎,行入去就望到嗰個人一次過沖四杯飲品,先慢慢拎出嚟我問佢foodpanda自取有未,佢出到嚟仲要先比遲我落單嗰兩杯嘢飲,我問佢,唔係我先嘅咩?佢唔理我,比左新個個客先再慢慢裝袋俾我。如果係咁,我洗咩提前落單?而且唔理客人係乜嘢嘅服務態度?
foodpanda落單,就係想快啲有得拎,
去到見到有人啱啱落單,
即係我一定早過佢落單。

之後我等咗好耐都未有嘢食拎,
行入去就望到嗰個人一次過沖四杯飲品,先慢慢拎出嚟
我問佢,唔係我先嘅咩?
佢唔理我,比左新個個客先再慢慢裝袋俾我。

如果係咁,我洗咩提前落單?
而且唔理客人係乜嘢嘅服務態度?
外卖自取
2022-05-17 1258 浏览
炸雞近年越黎越多,越黎越貴而質素參差。帶住無期望既心態去試下呢間新開既炸雞店。位置上唔近過馬路位,要行多兩步,不過唔會太難搵。套餐五十零蚊有雞脾一隻,小食一款,加杯珍珠奶茶,定位上似麥當勞套餐,雞脾等十五分鐘左右,即叫即炸,一拎到手就有驚喜,大隻到個盒都包唔住真身成係大雞脾,炸到岩岩好,肉多,肉汁一咬落去就流出黎。小食因為俾左屋企人食,無特別影相,下次味道唔錯,以價錢黎講,係樂軒台咁多間小食店,應該可以生存落黎!

位置上唔近過馬路位,要行多兩步,不過唔會太難搵。

2022-04-22 701 浏览
柴灣新開嘅炸物店💛點可以唔去試吓🤣佢哋有個Combo Meal Deal都幾抵有一個主食再加個小食同飲品今次試咗Oreo西多士 -48兩樣都係我鍾意食嘅嘢🤣西多士入面都幾軟熟外層都幾炸唔會話炸到實的的上面舖滿Oreo碎碎好開心😋而且份量夠晒多不過煉奶就較為唔夠食到尾有啲唔係幾夠點😅小食方面叫咗啤酒薯條因為突然真係好想食薯條😂薯條幼身咬落好脆以為會食到啲啤酒味點知椒鹽味岀好多🤣整體唔會太鹹👍🏼抵讚飲品叫咗琥珀珍珠奶綠靚靚的杯唔好睇佢好似好少珍珠咁其實係因為麻煩的我叫咗少珍珠😅因為驚食得多會胃痛而且唔想浪費珍珠煙韌唔會好粉奶綠都幾香滑雖然係叫咗微糖但飲落都唔會好淡😋即叫即炸所以拎到返屋企都重暖暖的👍🏼亦都唔會話好快就淋晒店員重幾好傾等嘅過程都同我傾咗陣偈等我無咁悶🤣多多支持新店💛下次有機會會再試吓其他嘢食😋
柴灣新開嘅炸物店💛

等我無咁悶🤣
多多支持新店💛
下次有機會會再試吓其他嘢食😋
2022-04-21
10 分钟 (外卖自取)
  • Oreo西多士