2022-04-11 314 浏览
這間餐廳之前食過兩次,意粉主食都是有水準的,唯甜品從未有嚐試,這次便前來一試。這裡的甜品款式眾多,有窩夫、心太軟、吐司、蛋糕,而且賣相吸引。Oreo麻糬流心吐司$68竹炭吐司外脆內軟,一切開是朱古力醬,但並沒有流心的效果,內層夾上麻糬,口感層次豐富。雜莓窩夫$68有兩個外型像冬甩的窩夫,口感有別於格子窩夫,更似雞蛋仔,食起來好有蛋香味。彩虹拿鐵$48原以為拿鐵面上的拉花是彩虹,這樣看來更像原子筆漏墨。這間餐廳每次都大排長龍,記得要預早去呀!

Oreo麻糬流心吐司
Oreo麻糬流心吐司$68
雜莓窩夫
雜莓窩夫$68
彩虹拿鐵
彩虹拿鐵$48
原以為拿鐵面上的拉花是彩虹,這樣看來更像原子筆漏墨。

這間餐廳每次都大排長龍,記得要預早去呀!
Oreo麻糬流心吐司
彩虹拿鐵
2022-03-28 424 浏览
現在疫情,甚少出街吃早餐。今日選了beans的外賣早餐,一個benedicts、一個吉烈魚和一個水果早餐。可能放得不好,benedict賣相真的差點,最慘係水果早餐,裏面的蛋要求由滑蛋轉太陽蛋,結果變了一隻煎燶的蛋,最後我放棄咗無食。吉烈魚又細又燶,吃落去好乾,結果也無食。至於飲品一般而己。身邊朋友說beans不錯,諗住試吓,結果令我不想再試。這一個早餐要成接近300元,以這個價錢,我真的覺得不值。
2022-03-26
30 分钟 (外卖自取)
$90 (早餐)
2022-02-23 603 浏览
荳子冰室係近年表現幾好嘅餐廳太多餐廳用冰室作為旗號但最尾能夠跑出嘅少之又少食過幾間分店裝修都唔錯 企理乾淨對比茶餐廳佢當然冇咁多嘢食大埔呢間店員服務態度都OK有陣時 外賣自取時間要耐啲疫情期間大家互相加油佢唔係話用好靚嘅食材只不過製作出嚟個效果係好睇亦都幾好食同埋有樣嘢豆子冰室冇乜點趕過客出面照樣有多人排隊 而佢嘅服務唔好因為咁而諗住快啲催你走
荳子冰室係近年表現幾好嘅餐廳
同埋有樣嘢豆子冰室冇乜點趕過客
出面照樣有多人排隊
而佢嘅服務唔好因為咁而諗住快啲催你走
2022-02-12 646 浏览
Beans都有好多分店,今次就去左大埔既beans食lunch,叫咗兩個主菜一個小食拼盤,好多人都知呢間嘢啲嘢食都可以,但可唔可以做到精,就有待改善我哋嗌咗個烤龍蝦意大利飯,其實你都睇得出個飯啲汁,係好水,意大利飯係要炒得乾身同粒粒分明,個味都麻麻地,反而個龍蝦都好新鮮爽口,之後嗌咗個軟殼蟹意粉睇都睇得出意粉個份量係比較少,一個男人食未必夠飽,意粉個醬汁係黑松露醬配蘑菇,都係一般出邊食嗰啲味,無乜特別,軟殼蟹炸得幾好,唔會過左,最後叫咗個小食拼盤,裏面有水牛雞翼,蜜糖雞翼,肉醬薯條同埋炸洋蔥圈,睇落去啲雞翼好吸引同埋個肉醬薯條出邊都好少有,水牛雞翼同埋蜜糖雞翼個色好靚,應該好入味,但咬落去嘅時候真係好麻麻,雖然個顏色睇落去好似好好食咁但其實個味道一般比較淡,至於炸洋蔥圈都ok,唔會好多油,個肉醬薯條都唔錯,兩樣嘢都夾,但其實都幾難同時放入口,用叉又唔係筷子又唔係唯有用羹🤔

2022-01-30 705 浏览
今次又再「番兜」我們最愛的餐廳Beans,當然是光顧CP值最高的下午茶時段🤪今次決定試試其他新食物$84是Lunch Set的訂價,這款黑松露口味的意粉,沒有撲鼻而來的黑松露香味,但進食時仍有淡淡黑松露味,而且醬汁不會太creamy,沒有容易膩的感覺😉而意粉質地亦是我喜歡偏硬身的,意粉裡面還有不同的雜菌增加口感👍🏼Lunch Set餐飲配熱檸檬蜂蜜 +$0$62是Tea Set的訂價,甜品類仍是一如以往出色,這次有原條香蕉,上方鋪滿燒至脆身的焦糖🍌其中一個伴醬是乳酪口味的,豐富了整個甜品的味道,好有驚喜!🤩· Tea Set 餐飲配瀑布咖啡 +$10賣相極度浮誇!一定要拍照「呃like」!🤣不止上面放了數粒棉花糖,朱古力粉下面白白一層全是燒過的棉花糖!🤤渴下去先會嚐到棉花糖的香甜,然後就有咖啡香味!非常有層次😍ㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤ 🅣🅘🅟🅢 平日下午茶只需要加$10就可享用高質靚靚特飲,真係抵到喊🤣,大推!
今次決定試試其他新食物
黑松露軟殼蟹意大利粉
熱檸檬蜂蜜
Lunch Set餐飲配熱檸檬蜂蜜 +$0
焦糖香蕉窩夫
瀑布咖啡
· Tea Set 餐飲配瀑布咖啡 +$10
賣相極度浮誇!一定要拍照「呃like」!🤣
渴下去先會嚐到棉花糖的香甜,然後就有咖啡香味!非常有層次😍
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
2022-01-26
下午茶
黑松露軟殼蟹意大利粉
焦糖香蕉窩夫
瀑布咖啡
2022-01-29 345 浏览
第一次食呢間人氣咖啡店 聽聞甜品頗高質 一於試2款甜品 分別叫左Oreo吐司同綠茶-✨Oreo 麻糬流心吐司 擺盤用心 十分吸睛😍😍😍吐司上仲有一球Oreo 雪糕 一切落去就爆漿 好澎湃 多士熱辣辣好脆口 配雪糕食冰火交融既感覺 好滿足 另外士多啤梨份量多又甜 配搭埋食都幾fresh!✨抹茶白朱古力流心蛋糕配抹茶雪糕蛋糕好似心太軟咁 一切即爆漿😍蛋糕面好脆身 惟抹茶醬太甜 抹茶味吾太出 而雪糕就不過不失 都係無咩matcha味🥲試過就好
✨Oreo 麻糬流心吐司

✨抹茶白朱古力流心蛋糕配抹茶雪糕

2022-01-23 321 浏览
每次經過都見排晒隊今次竟然唔係太多人等咗十分鐘左右就有位安格斯漢堡揀咗七成熟最後個樣似五成熟不過好juicy好好味😋另外加咗個芝士薯條啲芝士醬好正 如果啲薯條脆啲仲正煙肉Egg Benedict 都幾好煙肉夠瘦Cappuccino 個拉花好靚但杯野唔夠熱呢個叫Rock & Roll其實係榛子朱古力卷唔太甜 好味柚子伯爵茶芝士蛋糕賣相一流 成舊芝士咁個味道好有層次濃濃嘅柚子味又有伯爵茶味真係非常唔錯總括嚟講成餐都好出色
每次經過都見排晒隊

Bacon  Egg  Benedict
Rock  &  Roll
Yuzu  Earl Grey Cheesecake
2022-01-19 234 浏览
突然約fd😀食tea 又坐得舒服就諗起beans唔太多人 唔洗等位😎😎😂薯條加黑松露醬好香好好食 薯條又熱!🥰🥰🥰tea set 加薯條+$25 正價飲品+$10超抵Tea set分嚟食 好好味!🥰又chill😍美中不足張枱 係圓形 我哋2個人叫1人1set 🤔加薯條迫到冇位放😵‍💫😵‍💫😵‍💫員工好nice 💛💛見我哋有袋 會額外拎個小枱俾我哋放袋坐得舒服d😀😀價錢唔錯 又坐得舒服💛
突然約fd😀食tea 又坐得舒服就諗起beans
唔太多人 唔洗等位😎😎😂
薯條加黑松露醬好香好好食 薯條又熱!🥰🥰🥰
tea set 加薯條+$25 正價飲品+$10超抵
Tea set分嚟食 好好味!🥰又chill😍
價錢唔錯 又坐得舒服💛
2022-01-17
2022-01-14 236 浏览
在松仔園行山後,平日下午約三點左右到達餐廳,想不到也要等位呢🤣打算兩個人分享一份主食及一份甜品,男友點了LUNCH MENU的手撕豬仔骨漢堡﹑焦糖洋蔥﹑太陽蛋﹑薯條 $86跟餐要了一杯熱檸檬蜂蜜上桌時有點震撼到,因為漢堡體積很大,有點不知從何入手進食,男生也夠飽的份量😎伴碟的紫洋蔥有點生,所以有點辣和嗆口😵‍💫漢堡整體調味不錯,麵包也沒有出現濕透的情況影響口感。平日Afternoon Tea (MON-FRI 14:30-18:00) 一向是最抵食的,因為加$10就可享用各式正價飲品♥️我點了oreo麻糬流心吐司 $42上面有燒過的棉花糖、麻糬、雪糕球,超豐富的口感😇配上微烘過的麵包和麵包內的流心醬,是冷熱交融的感覺😆跟餐點了我最愛的法式焦糖燉蛋拿鐵 (+$10) ♥️面頭的焦糖有少許脆脆的口感,沿著杯邊喝下,甜甜的味道會一直留在唇邊,是小孩口味的咖啡,不用擔心咖啡過於苦澀😝作為一家在大埔開業許多年的餐廳,食物質素仍能維持外,餐廳整潔度及環境亦能保持新淨整潔,的確值得再三到訪🥰
跟餐要了一杯熱檸檬蜂蜜
手撕豬仔骨漢堡﹑焦糖洋蔥﹑太陽蛋﹑薯條

伴碟的紫洋蔥有點生,所以有點辣和嗆口😵‍💫
漢堡整體調味不錯,麵包也沒有出現濕透的情況影響口感。

我點了oreo麻糬流心吐司 $42
oreo麻糬流心吐司  (Tea  Set)

法式焦糖燉蛋拿鐵

2021-12-22
手撕豬仔骨漢堡﹑焦糖洋蔥﹑太陽蛋﹑薯條
oreo麻糬流心吐司  (Tea  Set)
法式焦糖燉蛋拿鐵
  • oreo麻糬流心吐司
2022-01-11 201 浏览
好多時都見到排到好長人隆,難得今日開鋪冇耐黎到唔駛等位,咁就試下~平日有set lunch大約都係一百蚊左右,價錢中等。餐廳環境算寬敞,服務都唔錯手撕豬漢堡 - 手撕豬味道唔錯,個汁唔太咸好惹味,而且豬肉都算多。睇到餐牌特別寫咗配菜係太陽蛋同焦糖洋蔥,仲滿心期待洋蔥有幾特別,點知只係普通未煮嘅生洋蔥,而且仲勁辣呢個係有啲失望龍蝦汁大蝦意粉 - 又係本身充滿期待,點知汁底勁稀,冇乜龍蝦味,似蕃茄意粉多啲。而且味道都偏淡,蝦亦唔係大隻爽口,質素非常一般~

呢個係有啲失望

手撕豬漢堡
龍蝦汁大蝦意粉
2022-01-11
手撕豬漢堡
2021-12-22 397 浏览
Cafe 既環境係幾好既,想同朋友舒舒服服坐下傾下計都好推薦可以去試下👭👍🏻宜家疫情期間店入面都有係坐位之間用高既膠板分隔客人同埋量體溫👍🏻👉🏻手撕豬仔骨漢堡,焦糖洋蔥,太陽蛋,薯條 🍔 💰hkd 116呢個特別得黎又幾好食,平時好少食到手撕既豬仔骨,而且佢d 肉質煮得軟軟地有d 咬口但又唔會太過淋😋個汁都幾好味,甜甜地👉🏻原隻波士頓龍蝦,牛油軟包,薯條,龍蝦湯(小)🦞🍞💰hkd 172呢個真係好失望🤯估唔到d 龍蝦係凍既仲要感覺係無鮮味,超級冰鮮既感覺🥶個包亦都無番熱過,包入面既龍蝦肉感覺係落左好多沙律醬都掩蓋唔到佢既冰鮮味🤧完全唔值呢個價錢😵平心而論之前係呢間食過佢既甜品係幾好食,係佢既沙田分店都食過幾次dinner 係唔錯既,但係呢一款真係可以唔試🤐

👉🏻手撕豬仔骨漢堡,焦糖洋蔥,太陽蛋,薯條 🍔
💰hkd 116

👉🏻原隻波士頓龍蝦,牛油軟包,薯條,龍蝦湯(小)🦞🍞
💰hkd 172

週末當然要hea 爆、瞓飽先起身諗食乜。週六咁輕鬆既心情,就黎個all the breakfast @ Beans啦。之前試過呢間cafe 啲dessert都唔錯,今次試試其他新野。次次都要等位,今次算好彩,一到就剛剛有客走,可以入座。口痕痕就揀左個Delux all day breakfast。手機落單後好快就上菜。一見個賣相擺盤已經好靚好吸引人。即刻手機食先啦。黑松靈炒蛋冇得彈!bacon 煎到好香脆,炒香菇同煙三文魚配搽都好好,鬆餅好軟滑。配埋醒神咖啡,成份早餐完美落幕!
週末當然要hea 爆、瞓飽先起身諗食乜

次次都要等位,今次算好彩,一到就剛剛有客走,可以入座。

。手機落單後好快就上菜。
一見個賣相擺盤已經好靚好吸引人。
即刻手機食先啦。

黑松靈炒蛋冇得彈
!bacon 煎到好香脆,
炒香菇同煙三文魚配搽都好好,
鬆餅好軟滑。
配埋醒神咖啡,
成份早餐完美落幕!

2021-12-18
2021-12-11 342 浏览
睇評論好多好評,就想過去試試,但真係對唔住個價錢。只適合打卡過黎,食物質素認真差!唔會想再黎!食左兩個餐,all day breakfast 睇落唔錯,但食材好劣質,感覺全部都唔新鮮。大大舊肉全部散嘅,仲慘過雪藏肉,感覺唔到自己食緊啲咩,完全靠啲醬先吞得落!之後仲要肚柯⋯⋯唔知講咩好了。加埋5舊幾水,配咁嘅質素,好失望!唔知點解會咁多好評!好懷疑都係買返黎🥲🥲🥲呢個質素,如果平平地我都算了,當自己唔好彩,但真係未試過食得咁唔開心
2021-11-08
庆祝纪念
纪念日
2021-12-09 216 浏览
因為工作嘅緣故,今次又來到大埔中心食beans💓 難得今次有兩個小時嘅午飯時間,所以都想搵一間坐得舒服嘅餐廳享受午飯因為唔想食咁多澱粉質嘅緣故,所以我就叫咗一個漢堡。呢個漢堡十分之好味,佢裏面嘅餡係豬肉,而佢個汁係甜甜地,十分之開胃,另外佢個漢堡嘅size都好大,最後都係食唔晒同事就叫咗一個比較健康嘅飯,係煎雞藜麥飯。同事話呢個飯就比較淡味另外都有同事叫咗all day breakfast ,整體水準都正常。總括來講其實呢一間舖頭都係以坐得舒服為主,價錢唔算係超級平民,但係都唔算好貴

2021-12-08 188 浏览
同朋友想搵間坐得舒服又可以傾計地方就去左食~我叫左黑松露軟殼蟹意粉 朋友叫左雞肉意大利飯~黑松露意粉入面有啲菇類都唔少 食落好香 味道幾夾 同黑松露配搭得幾好 唔介意佢地再落多啲黑松露😂係好食既 但軟殼蟹得半隻又細 如果有全隻會好啲跟餐加錢加左個芝士薯條~ 芝士醬好正😛薯條好夠脆 上黎果陣都係熱啲👍🏻餐飲叫左熱檸蜜~ 鐘意佢有用蜜糖唔係糖水👍🏻整體分數:7.65
同朋友想搵間坐得舒服又可以傾計地方就去左食~

我叫左黑松露軟殼蟹意粉 朋友叫左雞肉意大利飯~

係好食既 但軟殼蟹得半隻又細 如果有全隻會好啲

餐飲叫左熱檸蜜~ 鐘意佢有用蜜糖唔係糖水👍🏻