2023-09-29
星期五晚上同屋企人食完晚飯,順便行吓旺角,途中經過花園街見到一間🧋手搖飲品店叫✨荳號COMMA✨有好多人排隊買,於是我哋都去飲吓😋我哋簡咗🥭芒椰小丸子、🍓草莓の奶同埋🍋翡翠檸檬愛玉😄🥭芒椰小丸子 $40芒果沙冰混合椰汁,沙冰同椰汁比例適中,芒果酸酸甜嘅味較突出,而椰香令整杯手搖飲品味道變得清新,另外,呢間手搖店將小丸子煮得好好,質地煙韌又有淡淡糯米味,小丸子用量充足,差唔多每一啖都會同時飲到小丸子👍🏻🍓草莓の奶 $38手搖店用咗🍼鮮奶混合士多啤梨醬,聽店員介紹,我哋飲之前有搖均之後飲,令奶同草莓醬好好融合👍🏻鮮奶有淡淡清新草莓味,而草莓果醬有加上大量士多啤梨果肉,非常健康又滿足✌🏻🍋翡翠檸檬愛玉 $32以新鮮檸檬汁搭配濃厚翡翠綠茶,並加上清涼爽口愛玉,味道酸甜並有濃濃茶香,岩哂食完油膩晚飯想沖淡飽滯感嘅我🤣值得一提嘅係,手搖店愛玉用料充足,鐘意食高纖愛玉嘅朋友,唔好錯過😉另外,好欣賞手搖店相當環保,用咗紙杯套並綁上麻繩,等客人唔洗用膠袋就可以拎走飲品,紙杯套設計精美,又可以重用😊
🥭芒椰小丸子 $40
🍓草莓の奶 $38