2024-10-13
中學時期在跑馬地渡過。出嚟做嘢亦曾經住上幾年。那些年愛上了蓮園嘅炸兩。西米布甸。粥。真係一間有心做食物的小店。食物出名,老闆娘霞姐更出名🤣可能我自細習慣了老闆娘直率的性格。抱住有麝自然香心態。我想真係嚇怕咗好多人。講真當然我都驚嘅,不過一諗起好好味嘅嘢食,我又會隻腳不期然地去。已經搬離左跑馬地10幾年。一個月總會跑去跑馬地食返一次,咁多年都仍然保持水準,實在難得。眼見呢幾年好多原本好好味嘅店舖,因為遊客太多出咗名,食物水準每每走下坡。已經食唔番以前細個嘅味道。確實可惜。幸好仲可以喺呢度食到。值得!上兩次食過佢嘅椰汁西米露簡直驚為天人!佢嘅椰汁係新鮮嘅椰汁!超級好味。大家不妨一試。今晚我又去買咗外賣啦。我覺得而家好味道嘅食物。真係要支持!佢嘅炸兩我可以講係全香港最好食。
幸好仲可以喺呢度食到。值得!