2013-02-24 68 浏览
feb 12, 13........3大1小嚟lunch.........叫咗 :1) 水牛芝士比薩 (hk$29)-呢度嘅pizza唔大個,得1個size,大約得6"左右-算喺厚批啦,料比較清,亦無茄醬底,似食緊芝士麵包-因為水牛芝士味道不濃,所以整體味道比較清淡-不過勝在熱辣非常2) 芝士焗薯角 (hk$17)-又1燙手上枱-薯角粉腍,有埋煙肉同溶掉嘅芝士同食-好味3) 蒜蓉焗田螺 (hk$23)-每格田螺都有好多蒜蓉粒,同埋油份,令到個田螺充滿蒜香-都喺不俗-如果伴埋法包更佳,可惜嗰日無包叫4) 3文魚沙律 (hk$24)-叫來1份沙律-佢都有5-6款沙律,揀來最大路嘅3文魚-蔬菜新鮮脆口-煙3文魚肉質同味道都正常5) 番茄煙肉意大利粉 (hk$25)-意粉當然腍咗d,因為要快,相信意粉喺pre-cook-茄汁味比較"希"同淡薄-呢個味道就1般...........但望番個價$$$$...........不能有過份要求6) 肉醬多利亞 (hk$25)-焗到熱辣辣-話就話喺吞拿魚肉,但味道上又唔多覺-呢個焗飯濕濕潤潤,我就略嫌佢濕咗d7) dreyer's d collection

1) 水牛芝士比薩 (hk$29)
-呢度嘅pizza唔大個,得1個size,大約得6"左右
-算喺厚批啦,料比較清,亦無茄醬底,似食緊芝士麵包
-因為水牛芝士味道不濃,所以整體味道比較清淡
-不過勝在熱辣非常
2) 芝士焗薯角 (hk$17)
-又1燙手上枱
-薯角粉腍,有埋煙肉同溶掉嘅芝士同食
-好味
3) 蒜蓉焗田螺 (hk$23)
-每格田螺都有好多蒜蓉粒,同埋油份,令到個田螺充滿蒜香
-都喺不俗
-如果伴埋法包更佳,可惜嗰日無包叫
4) 3文魚沙律 (hk$24)
-叫來1份沙律
-佢都有5-6款沙律,揀來最大路嘅3文魚
-蔬菜新鮮脆口
-煙3文魚肉質同味道都正常
5) 番茄煙肉意大利粉 (hk$25)
-意粉當然腍咗d,因為要快,相信意粉喺pre-cook
-茄汁味比較"希"同淡薄
6) 肉醬多利亞 (hk$25)
-焗到熱辣辣
-話就話喺吞拿魚肉,但味道上又唔多覺
-呢個焗飯濕濕潤潤,我就略嫌佢濕咗d
7) dreyer's d collection x 3 (@+hk$6)
-呢度做緊dreyer's d collection嘅promotion
-可惜嗰日只得開心果味,都好啦.............+$6就有1杯100ml的............好抵呀~~~
题外话/补充资料: * 這裡嘅drink bar喺全self service * 每張枱都有個鐘仔比你叫侍應來 * 嗰日發現隻spoon有污漬 * 呢道味道當然唔會10分好.........但當你見到餐牌上嘅價$$$$.........每樣嘢都熱騰騰上枱...........味道合格有餘...........超超抵食..........真喺夫復何求...........估唔到宜家佢都幾多分店
2013-02-12
2012-08-16 16 浏览
其實幾特別, 唔同我食開果款, 佢係一塊好似indian 薄餅咁但厚身d,本來睇佢menu果到係好多source咁既, 雖然出黎個麵都係濕,但我嫌唔夠濕!!但係份量都很好..很多PIZZA的味道不錯, 雖不及PIZZA專賣店的好, 但至少優於PIZZA HUT小食有雞翼, 田螺, 蛤蜊, 雞塊等, 味道都不令人失望
但我嫌唔夠濕!!
但係份量都很好..很多

用餐优惠
其他
  • pizza
2012-07-25 31 浏览
因為第1次食既感覺良好,first impression真係好重要架!所以今次係我第2次食呢間餐廳啦!幸好2次食都係唔使等,呵呵上次係屯門而今次就係天水圍!(因為之前係咁聽人講間野成日都大排長龍!)可能係分店越來越多的關係吧!哈哈不過其實d分量都比之前細份左好似!環境方面,呢度既地方都算大,又宽敞,都算舒服。點菜採用禁制,都幾方便,不過變相有時都幾嘈下終於有野食啦:喜好芝士既我,係好味既,略嫌焗得唔夠耐,d汁水左少少!落埋芝士粉食會好少少!其實呢個就比想像中差左少少既,不過始終唔係扒房,都算係咁啦!都讚下個甜栗酸酸地,係幾醒胃!好夠汁,加上用左珍珠米,好有咬口!落埋芝士粉又係一流不過都幾飽下 hah..最後當然唔小得任飲吧啦選擇真係幾多,讚呀!!!雖然係任飲,不過其實一個人真係飲唔得好多!$12佢的確係有賺呀。題外話:本身都鐘意食日本野,所以見到有日本螺肉同海草都order左!hah..前菜黎講就無驚喜既,不過不失吧overall 係幾抵食既!
colorful menu :)
所以今次係我第2次食呢間餐廳啦!
幸好2次食都係唔使等,呵呵
上次係屯門而今次就係天水圍!
(因為之前係咁聽人講間野成日都大排長龍!)
可能係分店越來越多的關係吧!
哈哈不過其實d分量都比之前細份左好似!

環境方面,呢度既地方都算大,又宽敞,都算舒服。
點菜採用禁制,都幾方便,不過變相有時都幾嘈下

終於有野食啦:
意式黑椒牛扒
都讚下個甜栗
番茄煙肉意大利粉
酸酸地,係幾醒胃!
野菌忌廉意大利飯
好夠汁,加上用左珍珠米,好有咬口!落埋芝士粉又係一流

不過都幾飽下 hah..

最後當然唔小得任飲吧啦
$12佢的確係有賺呀。

overall 係幾抵食既!
2012-07-25
意式黑椒牛扒
番茄煙肉意大利粉
野菌忌廉意大利飯
colorful menu :)
2012-07-12 44 浏览
價錢平,但係我覺得環境都唔錯,服務態度亦好好,坐得舒服,裝修得好有美式Feel...雖然係假意大利野...但食物嘅質素...當然唔可以expect太多,算係對得住個價錢了。2個人食左意粉...飯...同埋3個小食: 芝士煙肉焗薯, "顯", 同埋腸仔焗薯塊份量當然唔多, 但1男1女食到好飽了, 埋單好似係一百零幾蚊~綜合黎講, 係唔錯嘅選擇, 每樣野都唔會話差。個人覺得意粉麻麻, 個汁D味唔鍾意, 粉亦較硬, 不過可能係個人口味~小食十幾蚊一份, 味道算好唔錯了~

綜合黎講, 係唔錯嘅選擇, 每樣野都唔會話差。

小食十幾蚊一份, 味道算好唔錯了~
2012-07-09
2012-06-14 28 浏览
第一次去,以為好貴,點知,係勁平周打湯:好CREAMY,好香唔知乜味,芝士?,總知好飲CORN SOUP: 一樣幾CREAMY,不過個人認為太單調GARLIC 包:熱"LALA",外脆內軟,正!海草細切,螺肉:平過平時SUSHI店~TOMATO+水牛芝士:芝士無乜味,不過都幾抵食焗薯角:呢樣唔錯^^起碼無咁油先BLACK PEPPER 雞PIZZA: 無BLACK PEPPER味,雞好肥,一般般水牛芝士PIZZA:好多芝士,不過好"流"野菌CREAM意大利飯:好好味,不過D飯唔似意大利飯,太過淋,同埋我唔鍾意冬菇,勁怪-,-SPICY汁唔知乜意粉:唔記得有乜配料,整係記得幾SPICY下-,-TIRAMISU:賣相唔得,好似溶左咁,不過勁香酒味^^,但我認為太甜BLUEBERRY CHEESECAKE: 呢樣唔得!無芝士味DRYERS 雪糕:12蚊好大球,不予置評~無加一,價錢唔錯,野食又OK,下次一定會再去
第一次去,以為好貴,點知,係勁平

周打湯:好CREAMY,好香唔知乜味,芝士?,總知好飲
GARLIC 包:熱"LALA",外脆內軟,正!
海草細切,螺肉:平過平時SUSHI店~
TOMATO+水牛芝士:芝士無乜味,不過都幾抵食
焗薯角:呢樣唔錯^^起碼無咁油先

水牛芝士PIZZA:好多芝士,不過好"流"

DRYERS 雪糕:12蚊好大球,不予置評~
無加一,價錢唔錯,野食又OK,下次一定會再去
2012-05-10 36 浏览
今日放假 , 為左同媽咪慶祝黎緊星期日嘅母親節 , 所以要請媽咪食野 ~原本諗住同媽咪嗲啲黎 Saizeriya 堂食 , 但媽咪行路唔方便 , 最後都係外賣自取算 ..ps. 另外買左 KFC , 所以只係試左呢到兩樣野食。今日去買之前 , 睇左好多食友嘅介紹 ..最後揀左 水牛芝士比薩 同 芝士焗薯角 , 果然冇介紹錯呀 !就黎食完先記得影相 唔好介意 ~雖然材料唔豐富 , 但係味道絕對唔會比某幾間大型 Pizza 店差 , 芝士味香濃 , 批底質感鬆軟 .. 而且拎到屋企仲係熱辣辣 , 真係 very good !!!9吋大(分4件) , 夠兩個人食 ; 價錢又平 , 係下午茶精選呀 !另外 芝士焗薯角 都值得推介比大家 ..白汁芝士 + 薯角 + 煙肉 , 味道豐富 , 亦都幾飽肚 ;如果薯角脆d, 相信會更加好味。餐廳門口有大大塊餐牌 , 賣相美觀 , 而實物同圖片一樣 唔會好似其他店咁 , 賣相相差大 , 連份量都相差大 。最後埋單$92 餐廳環境會影響食野嘅心情 ~雖然冇機會入去餐廳裡面 , 但係由外面望入去都一目了然 ,餐廳分內外兩部份 , 有一塊玻璃相隔 ,整體環境
ps. 另外買左 KFC , 所以只係試左呢到兩樣野食。

今日去買之前 , 睇左好多食友嘅介紹 ..
就黎食完先記得影相
唔好介意 ~
水牛芝士比薩
芝士焗薯角
另外 芝士焗薯角 都值得推介比大家 ..
如果薯角脆d, 相信會更加好味。
門口餐牌
餐廳門口有大大塊餐牌 , 賣相美觀 , 而實物同圖片一樣

唔會好似其他店咁 , 賣相相差大 , 連份量都相差大 。
埋單
最後埋單$92

餐廳環境會影響食野嘅心情 ~
雖然冇機會入去餐廳裡面 , 但係由外面望入去都一目了然 ,
餐廳分內外兩部份 , 有一塊玻璃相隔 ,
整體環境舒服整齊 , 希望有機會可以入去坐低食野啦 !
好開心有間高質素、價錢平嘅西餐廳 , 相信係天水圍只此一間 ~
2012-05-10
10 分钟 (外卖自取)
母亲节
水牛芝士比薩
門口餐牌
埋單
2012-04-23 23 浏览
週末一行人往濕地公園,離園後只是下午1點多,逛到天水圍『有樂町』午餐。差點去錯了一本地日本餐廳,由於服務員趕客,將我們趕到Saizeriya。看到這個價格跟裝修,有點台灣的感覺。估計是日本設計加上中文字的結果。點餐後,驚訝的是,出品居然能跟餐牌照片上一模一樣!第一個上的是肉醬焗飯。番茄醬鮮,肉末香,奶油濃。以20幾的價錢,應該沒有別家能做了。隨後上的是Magaretta的Pizza,Pasta Cabonara,三文魚意粉,意大利肉丸。Pasta煮得剛好,不會軟,有彈性。完美!吃完每人~$40。難得找到一家立即想再去的餐廳。非常滿意!
肉醬焗飯

難得找到一家立即想再去的餐廳。非常滿意!

题外话/补充资料: 嘉湖山莊『有樂町』不設購物停車優惠。搶錢。
2012-04-22
肉醬焗飯
2012-03-19 14 浏览
前排發現銀座開左呢間餐廳 不過幾次諗住去食晚餐都見到外面好多人排隊 ! 所以都冇排到今日見有空閒就再黎 因為有時間 所以排隊等都冇所謂 終於可以試下呢間野黎到已經2點幾 但依然都係好多人黎食 見到佢食意大利野 間餐廳外表又幾光鮮諗住價錢都唔會太便宜點知入到去坐低睇餐牌見到d價錢就好似發現新大陸咁 因為覺得好平!坐入去環境好舒適 , 唔會覺得迫我地3人叫左 湯,$9周打魚湯 + $8蒜容包周打魚湯好cream , 蒜容包原本以為係d普通法國麵包 斜切 , 點知原來大大舊 蒜容又多個包又脆!前菜小食,雞球 - 佢配d沙津醬食好好食 而且好香好脆 不過個人認為d雞肥左少少田螺 - 佢上面有好多蒜容鋪住 整體都ok蜆 - 冇咩特別 都幾新鮮 ,而且好平 同埋見到好多人叫 pizza, 一人批size左右唔知咩水牛芝士批? 唔記得左個名 d芝士好多 個批邊又好食 外面皮脆裡面軟菠蘿煙肉批(?) , d菠蘿唔乾好食 配埋d肉 + 批真係一流 個人超喜歡食菠蘿 哈哈 不過 為獨是 佢d料會偏埋一邊 切開4份會唔平均最後叫左 焦糖布丁$18 食左真係又驚又喜 因為真係好好食 d布丁

黎到已經2點幾 但依然都係好多人黎食

見到佢食意大利野 間餐廳外表又幾光鮮諗住價錢都唔會太便宜
點知入到去坐低睇餐牌見到d價錢就好似發現新大陸咁
因為覺得好平!
坐入去環境好舒適 , 唔會覺得迫

我地3人叫左
湯,
$9周打魚湯 + $8蒜容包
前菜小食,

田螺 - 佢上面有好多蒜容鋪住 整體都ok
蜆 - 冇咩特別 都幾新鮮 ,而且好平 同埋見到好多人叫

pizza, 一人批size左右
唔知咩水牛芝士批? 唔記得左個名
d芝士好多 個批邊又好食 外面皮脆裡面軟

最後叫左 焦糖布丁$18
食左真係又驚又喜 因為真係好好食 d布丁咬落去好似幕絲咁 不過個布丁偏甜 唔太喜歡吃太甜的人可能唔太喜歡=)
仲有+12蚊可以任自添飲品
有黑咖啡 , 牛奶咖啡, 巧克力, 柯華田? , 百事, 芬達 還有其他等等 自選 任飲

我地3個人食到好飽 都係2百幾蚊到 真係抵食, 而且質素又唔差
下次黎再試下佢既意粉, 焗飯同鐵板先

走果陣入面依然都差唔多滿座 真係值得推介
2012-03-18
2012-02-04 36 浏览
聽別人說這間店挺不錯,就特地跑到天水圍的來試一試,叫了一個周打魚湯,一個野菌pizza,肉醬飯和雞焗飯這個湯還算好,就是好像吃完會有點渴pizza就....他用的是冬菇...老實說pizza加冬菇我覺得完全不好吃...餐牌上面寫住肉醬飯是必食的,就點了來試一試,連續式餐廳來說,算是不錯了雞肉焗飯...ok啦...唔算得上好好食,入得口整體來說,價錢平,上餐又快,好適合學生放lunch來吃,今次食完之後覺得好口渴,不過佢地加8蚊可以任飲吧台上面的汽水茶咖啡一類.而且叫餐一類不用大叫,只要按桌上的鈴職員就會上來,挺方便.會唔會丙黎食可能啦,如果附近冇咩平野食可能會再試
聽別人說這間店挺不錯,就特地跑到天水圍的來試一試,
叫了一個周打魚湯,一個野菌pizza,肉醬飯和雞焗飯
周打魚湯
這個湯還算好,就是好像吃完會有點渴
所謂的野菌pizza
肉醬飯
雞焗飯
雞肉焗飯...ok啦...唔算得上好好食,入得口
整體來說,價錢平,上餐又快,好適合學生放lunch來吃,
而且叫餐一類不用大叫,只要按桌上的鈴職員就會上來,挺方便.
會唔會丙黎食可能啦,如果附近冇咩平野食可能會再試
2012-02-02
$49.5 (午餐)
肉醬飯
雞焗飯
2011-12-30 20 浏览
好多人都中意食意大利野, 我都系咁話!!最中意 沙律 同埋 有牛奶既食品!!!呢個雞就正喇, 奶味好香, 濕飯我最LIKE. 芝士味岩岩好吾會話太搶.但我個人吾多中意上會既芝士粉, 好乾好鞋~(PS, 呢個我另一日食既, 張單無COUNT架, 約24~28 .. 根據時段而變28包無限野飲)沙律真系無得頂, 上面系中華沙律, 下面系生菜~d千島醬無得頂!!!凱撒好抵食!!!辣雞翼系貴夾吾抵食!好似普通雞翼落兩滴辣油咁M記都系呢個價, 4蚊隻, 老麥都好食過你!後面系意粉, 我個fd最愛個名大家留意收尾單相thz~蜆肉有沙架, 咬落格格聲, 諗起都心驚驚重口味勁濃蒜, 主題所指, 不過太重喇!! 青口... 其實有無味架!忌廉濕飯, 好creamy, d菇好好味睇下張單, 有海鮮 又無限飲品, 除開一人吾洗80!! 好抵
好多人都中意食意大利野, 我都系咁話!!

最中意 沙律 同埋 有牛奶既食品!!!

呢個雞就正喇, 奶味好香, 濕飯我最LIKE.
芝士味岩岩好吾會話太搶.
但我個人吾多中意上會既芝士粉, 好乾好鞋~
牛奶味一流!
沙律真系無得頂, 上面系中華沙律, 下面系生菜~

d千島醬無得頂!!!
沙律無得頂!!!
凱撒好抵食!!!
凱撒沙律!! :D
辣雞翼系貴夾吾抵食!
好似普通雞翼落兩滴辣油咁

M記都系呢個價, 4蚊隻, 老麥都好食過你!

後面系意粉, 我個fd最愛

個名大家留意收尾單相thz~
超吾抵食既辣雞翼!!
蜆肉有沙架, 咬落格格聲, 諗起都心驚驚
有沙蜆 :(
重口味勁濃蒜, 主題所指, 不過太重喇!!

青口... 其實有無味架!
重口味青口!!
忌廉濕飯, 好creamy, d菇好好味
好味軟又香!!!
兩個人食勁抵食!!
牛奶味一流!
沙律無得頂!!!
凱撒沙律!! :D
好味軟又香!!!
2011-12-25 40 浏览
雖然今年平安夜和聖誕都是和家人過不過我倒是沒有像一些人那樣覺得悲哀拜托~為甚麼現在個個大時大節都像情人節海草細切($16):好吃又抵食,$8一兜!比平時食到的辣,很不錯~田園雜菌pizza($26):好多菇,芝士也不少,媽媽跟我兩個掃晒!水牛芝士pizza($2x):這個一向超多芝士,最搶手,每次來到必點!蒜蓉法包($8):這個是很脆的,不過表姐說較喜歡薄身的,這個厚身所以不夠味地中海海鮮焗飯($28):很多料,跟這兒的其他飯類比,飯算是乾身的,味道很好漢堡扒配辣味雞翼($34):我只試了玉米,很甜,不錯海鹽海鮮湯意粉($26):實在令人失望,雖然意粉很彈口又不會太鹹,不過實在很難找到海鮮cheese cake:還可以,cheese cake很難不好吃,做不到令人讚嘆的地步以這兒的價錢,總括而言好好好抵食!不過我還是較期待今晚家中的煙火雞及拆禮物環節
雖然今年平安夜和聖誕都是和家人過

mozeralla cheese pizza
漢堡扒配辣味雞翼($34):我只試了玉米,很甜,不錯
鐵板漢堡扒
cheese cake
以這兒的價錢,總括而言好好好抵食!
不過我還是較期待今晚家中的煙火雞及拆禮物環節
鐵板漢堡扒
  • 所有pizza
  • 地中海海鮮焗飯
2011-12-18 11 浏览
星期日晚上人山人海的薩莉亞足以證明其價廉物美的特色這家食品的質素屬於中等, 價格卻在下下等, 十分便宜超值PIZZA的味道不錯, 雖不及PIZZA專賣店的好, 但至少優於PIZZA HUT小食有雞翼, 田螺, 蛤蜊, 雞塊等, 味道都不令人失望尤其是雞塊, 比很多日本餐廳還做得出色蛤蜊有點太乾, 可能是時候控制不好9元的奶油湯算是上品 比坊間所謂的白湯來得優加10元可無限暢飲也是令一大特色唯繁忙時間人太多服務生有點應接不暇但用花少錢吃大餐來形容它就最適合不過啦~
星期日晚上人山人海的薩莉亞足以證明其價廉物美的特色
這家食品的質素屬於中等,
價格卻在下下等, 十分便宜超值
小食有雞翼, 田螺, 蛤蜊, 雞塊等,
味道都不令人失望
尤其是雞塊, 比很多日本餐廳還做得出色
蛤蜊有點太乾, 可能是時候控制不好
9元的奶油湯算是上品
比坊間所謂的白湯來得優
加10元可無限暢飲也是令一大特色
唯繁忙時間人太多服務生有點應接不暇
但用花少錢吃大餐來形容它就最適合不過啦~
2011-12-16 37 浏览
想食薩莉亞意式餐廳,所以今晚專程在天水圍待到晚上。回想起早排想光顧荃灣店嘆個tea,實在估不到4點幾都可以多人到飛起天水圍區始終較冷門,所以搏一搏﹗還有15分鐘到6點,幸好大把位任選此店的位子分店外/內,店員帶我們在外坐,但我見離飲品吧很遠所以轉坐店內二人位,全店的座位之間都很迫,看在食物價格賣到咁平,又不用服務費/貼士,迫少少坐已經不是問題了﹗細閱大大本餐牌,不難發現餐廳加入很多小食類,連日式螺肉﹑海草也有,在主打意粉比薩的餐廳裡,這些就顯得好特別每張餐枱上都有個按鐘,如沙爹王一樣,按下後安裝在天花上的顯示器便出現枱號。我本身好鐘意這個技術,方便不在話下,至少食客不需要揮手揮到暈,可能也叫不到服務生來呢今餐以小食為主,哈哈,因為小食太多選擇了。首先吃凱撒沙律和水牛芝士伴蕃茄,兩款沙律都雪得冰凍非常。前者材料有生菜﹑紫椰菜﹑車里茄等,全都爽脆新甜,芝士粉和沙律醬亦下得相當大方不過對於我不太愛吃沙律醬的人來說,認為多得濟了後者是友人至愛,聽說水牛芝士價錢不平,那..那....這碟份量應該超出本身賣價了吧﹖芝士多到丫水牛芝士每棵都軟綿綿的,好似綿花啊,當中充滿牛奶味,與平時慣吃的芝士片完全
天水圍區始終較冷門,所以搏一搏﹗

還有15分鐘到6點,幸好大把位任選
此店的位子分店外/內,店員帶我們在外坐,但我見離飲品吧很遠

印刷精美 圖文並茂
按下鐘仔
就會有顯示
不過對於我不太愛吃沙律醬的人來說,認為多得濟了
下次可能要走咁d沙律醬orz
水牛芝士每棵都軟綿綿的,好似綿花啊,當中充滿牛奶味,與平時慣吃的芝士片完全不同,的確特別。
份量好重手
再來海草細切,雖然是來貨,但結論是好過去壽司店食嚕
8元一大碗!!!
凍完一輪,開始食熱食了
意大利菜湯當中的菜蔬非常多,不過湯味道較清淡,果然是'菜湯'
較為遜色
飲紅湯我一定配個包,呵呵﹗蒜香法包8元一大個,即叫即制,誠意非常。外脆內軟的法包,食半個還未夠喉
好過去麵包鋪買!!!
主菜一人一個,大家分享
田園雜菌比薩,全素食,好好味。大量的冬菇片混入香甜醬汁,加厚厚的芝士,批邊更加入一些蕃茄蓉,既清新配搭,又毫不油膩
批底並不是慣常吃到的脆底,類似麵包軟軟的,是另一翻風味。
清新
墨魚汁意大利麵,意粉混入黑漆漆墨汁,再加蒜蓉炒香,香口非常。意粉偏幼身,但是有咬口,我覺得餸菜以簡單配料/做法,出來效果往往比大堆頭更為正斗
順帶一提,魷魚圈圈超多,不過我沒興趣吃啊,(主要食黑意粉!!
我每次黎都要食這個
12元任飲區絕對是薩莉亞意式餐廳的重要角色
冷熱咖啡﹑美祿﹑朱古力﹑汽水﹑自制乜茶乜水,什麼也可,讓自己去飲(玩)過夠吧。
受歡迎地帶
飽到反肚,價錢也不用70元,簡直瘋狂
!!!
雖然這裡沒加一,埋單自己到收銀處付便成,貼士也不用付。但各位服務員做事也很落力﹗一點也不馬虎。跟據非正式統計
打工仔們在糧尾要食得平,對我來說,就算糧頭都照可以幫襯這間超值到不行鳥的薩莉亞意式餐廳﹗

2011-11-12
!!!
受歡迎地帶
清新
我每次黎都要食這個
印刷精美 圖文並茂
按下鐘仔
份量好重手
8元一大碗!!!
好過去麵包鋪買!!!
就會有顯示
2011-12-06 39 浏览
之前係慈雲山食過覺得唔錯,今日竟然係屯門雅都商場見到有分店喎!見到好多人等位,都等左一個鍾。入坐後發現轉左新menu,不過價錢竟然無咩加價,仲新出左蒜香法包同脆焗雞球,當然要試一試啦!雞球外脆內軟有肉汁,蒜香法包又香又脆。仲叫左北海甜蝦沙律,地中海海鮮飯多海鮮,水牛芝士比薩啲芝士好濃郁,加12蚊仲有飲品任飲喎!最衰掛食唔記得影相 下次一定再黎
,蒜香法包又香又脆
下次一定再黎
2011-12-03
雖然生日,不過不是去慶祝生日,反而是跟要快將離港的表姐吃這次來港的最後一個lunch~但因呀老外姐夫不吃表姐喜歡的壽司,所以姊姊,姐夫,表姐跟我就來到了這家抵食又好食的餐廳了~周打海鮮湯:$9實在超值,多湯料,雖然湯料多數是蔬菜而非海鮮,但以$9來說,有料已經很好!加上濃濃的忌廉香實在是令熱愛奶製品的我非常感動!水牛芝士伴蕃茄:這個更加是必點的前菜!濃香的水牛芝士伴微酸的蕃茄根本就是完美的配搭~再說,這個份量的水牛芝士在超市可是要起碼二十至三十元才買得到,所以真的熱烈推介~姊姊,姐夫跟我都超喜歡!芝士焗薯角:$16,又一抵食之選。近十片的煙肉加上很多可以拉到長長的mozarella芝士,令薯角充滿了heavy的感覺~幸好煙肉的肥肉很少,抵讚!我們更把剩下的芝士倒進焗飯呢!蒜蓉焗田螺:$20六粒,太多蒜蓉,重點是蒜蓉不好吃。而且太多油了,不推介。脆焗香味雞球:$20,明顯地是靚版麥樂雞,裡面的雞肉不是攪碎的那些,而是完整的雞肉,所以較為juicy!餐牌的英文是說low fat的,但我看不出來炸物可以有多low fat。價錢中等,不過值得一試~多利亞肉醬焗飯:無cheese不歡的人一定喜歡

,所以真的熱烈推介~姊姊,姐夫跟我都超喜歡!
,不推介。
多利亞肉醬焗飯:無cheese不歡的人一定喜歡!$23的焗飯,有這裡的水準及價錢絕對是罕見!很香奶味,濕濕的飯很易入口,超讚~不過還是焗雞飯較好!
蒜蓉法包:兩片蒜蓉包很大片!$8兩片,計份量的話比樓下街市更便宜!蒜蓉包很脆很香,不會太鹹或太淡。
墨魚汁意粉:很多墨魚汁,不過料就偏少,吃完要照鏡,否則你的笑容將會很"美麗"~意粉煮得時間剛好,口感很不錯!
收費不設加一(不用再計真好),因為真的很自助,連斟水都要自己動手的。
如想點菜,可按檯上的按鈕,會立即有侍應到來服務,真是創新又方便的做法!

不過來吃飯請做一點到,因為約一時開始有很多人等位,幸好今天我們十二時多到達,等一會兒就可入座了~
2011-11-27
$40.5 (午餐)
  • 水牛芝士伴蕃茄
  • 芝士焗薯角