2024-08-02 129 浏览
今日喺旺角掃街,經過呢間好有特色的小店「蛋仔記雞蛋仔」,聞到香噴噴😚,雞蛋仔和格仔餅都喺即叫即做,有多款創新口味選擇🥰,而且仲飲品買,當然要試下。🔸️章魚燒雞蛋仔🐙真係港式x日本fusion 的味道😚雞蛋仔熱辣辣,蛋香十足🧡咬開有章魚,蛋漿mix左紫菜、木魚,都真係似章魚燒😂好有日本風味🇯🇵🔸️開心果醬格仔餅一打開真係爆醬💚💚💚聞落已經好香,格仔餅好厚🥰醬入邊有好多開心果粒,有咬口,好有驚喜!開心果控又要黎試下啦😆🔸️翠玉奶香綠茶配鳳梨椰果🍍另外仲叫左呢杯飲品,綠茶底唔錯,鳳梨和椰果份量都幾多,消暑解喝!
今日喺旺角掃街,經過呢間好有特色的小店

🔸️章魚燒雞蛋仔🐙

🔸️開心果醬格仔餅

🔸️翠玉奶香綠茶配鳳梨椰果🍍
【 🧇🍳🥚蛋仔記🥚🍳🧇 】⋄⋄🧇🍳蛋仔記🥚有多款香港傳統特色小食雞蛋仔、格仔餅,集傳統和創新的味道,雞蛋仔款式超過𝟐𝟓款,格仔餅超過𝟏𝟎款,仲有期間限定口味超吸引🤩全部即叫即製,食落新鮮熱辣,外脆內軟好滋味😝😝⋄⋄====—====—====—====—✦ 格仔餅 ✦💚🧇開心果醬格仔餅($40)加2球雪糕( $20)採用100% 精選頂級純開心果及粒粒焗過的開心果碎,開心果醬手工研磨,每一啖都充滿濃郁的堅果香氣,味道濃郁,充滿口感😝😝 🍦加埋雪糕冷熱交融的口感更加正😙👍🏻—🍁🧇伯爵茶格仔餅($40)加香蕉(+$10)⭐️配牛油、花生醬、煉奶、砂糖伯爵茶格仔餅混合傳統格仔餅配料,滿滿傳統風味,散發淡淡伯爵茶香氣,加入香蕉更𝙈𝙖𝙩𝙘𝙝!😍⋄✦ 雞蛋仔 ✦🐙章魚燒雞蛋仔($42)加入章魚粒、紫菜、木魚碎等配料的雞蛋仔,粒粒爆餡真材實料,粒粒外脆內軟,風味十足👍🏻😋—🐷鹽燒紫菜肉鬆雞蛋仔($43)雞蛋仔熱熱辣辣,外脆內軟,每一粒都好軟熟,口味好獨特,香脆嘅紫菜同埋肉鬆餡料混合其中,好似食緊鳳凰卷雞蛋仔咁😍 ⋄✦ 飲品 ✦🍯蜂蜜爆珠梳打($29)半糖食雞蛋仔配番杯蜂蜜爆珠梳打冰涼爽快❄️—🍑白桃綠茶
【 🧇🍳🥚蛋仔記🥚🍳🧇 】

====—====—====—====—
✦ 格仔餅 ✦

💚🧇開心果醬格仔餅($40)加2球雪糕( $20)

🍁🧇伯爵茶格仔餅($40)加香蕉(+$10)
⭐️配牛油、花生醬、煉奶、砂糖

✦ 雞蛋仔 ✦

🐙章魚燒雞蛋仔($42)

🐷鹽燒紫菜肉鬆雞蛋仔($43)

✦ 飲品 ✦

🍯蜂蜜爆珠梳打($29)半糖
食雞蛋仔配番杯蜂蜜爆珠梳打冰涼爽快❄️

🍑白桃綠茶($26)走甜
白桃綠茶滿滿桃香味道,消暑解渴💦
====—====—====—====—
📌店名:蛋仔記’
📍地址:旺角豉油街33號裕旺大廈地下A號舖
2024-07-30
🥚🐣【 蛋 仔 記 雞 蛋 仔 】 🐣🥚⋄ —————⧫♟⧫————— ⋄喺旺角街頭,掃街買小食係指定動作😎 超級推介呢間主打格仔餅及雞蛋仔嘅小食店——「蛋仔記」🐣提供多款口味選擇,傳統嘅有,創新嘅又有,即叫即製🔥最近佢哋推出咗兩款新產品🆕✨:💚「開心果醬格仔餅」塗抹大量100%純開心果醬,表面灑滿粒粒焗開心果碎,加埋雪糕(雲呢拿味、朱古力味),口感豐富,味道香濃,必食‼️🐙「章魚燒雞蛋仔」呢款簡直係是日MVP🏆 章魚燒味道超級香濃,真材實料,直情有食緊真嘅章魚燒嘅錯覺🤩好掂👍🏻🤎「伯爵茶格仔餅」揀咗伯爵茶口味,基底係基本配備:牛油、花生醬、煉奶、砂糖,我哋再加埋香蕉,味道都好夾,非常唔錯😌🐷「鹽燒紫菜肉鬆雞蛋仔」絕對係不惜工本,加入大量肉鬆、紫菜,啖啖可口😋 雞蛋仔富有蛋香,混合鹹香嘅味道,回味無窮💯凡購買任何食品,飲品都可以減$5,超抵👏🏻⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄格仔餅:💚開心果醬格仔餅($40)🍧加2球雪糕( $20)🤎伯爵茶格仔餅($40)🍌加香蕉(+$10)- 配牛油、花生醬、煉奶、砂糖雞蛋仔:🐙章魚燒雞蛋仔($42)🐖鹽燒紫菜肉鬆雞蛋仔($43)飲品:🐝蜂蜜
🥚🐣【 蛋 仔 記 雞 蛋 仔 】 🐣🥚

⋄ —————⧫♟⧫————— ⋄

最近佢哋推出咗兩款新產品🆕✨:
💚「開心果醬格仔餅」

🐙「章魚燒雞蛋仔」

🤎「伯爵茶格仔餅」

🐷「鹽燒紫菜肉鬆雞蛋仔」

凡購買任何食品,飲品都可以減$5,超抵👏🏻

⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄

格仔餅:
💚開心果醬格仔餅($40)🍧加2球雪糕( $20)
🤎伯爵茶格仔餅($40)🍌加香蕉(+$10)
- 配牛油、花生醬、煉奶、砂糖

雞蛋仔:
🐙章魚燒雞蛋仔($42)
🐖鹽燒紫菜肉鬆雞蛋仔($43)

飲品:
🐝蜂蜜爆珠梳打($29)半糖
🍑白桃綠茶($26)走甜

⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄

📍地址:蛋仔記雞蛋仔 (旺角)

🔥更多同區美食👉🏻 #ccrreami旺角

#hkig #hkfoodie #hongkongfood #hkfood
#hongkongfoodie #foodblogger #hkfoodbloggers #hkfoodies #相機食先 #openrice #香港美食 #hkinfluencer #foodiehk #香港 #香港生活 #香港旅遊 #香港探店 #香港美食 #香港打卡 #香港必吃 #雞蛋仔 #蛋仔記 #香港小食 #街頭小食 #格仔餅 #香港餐廳推介 #旺角美食 #蛋仔記雞蛋仔 @pufflife.hk
2024-07-30
用餐时段
近期好多餐廳都供應開心果甜品/飲品,依間小店都有供應開心果甜品- 就係開心果格仔餅💁🏼‍♀️。作為開心果控嘅我梗係要試下佢嘅開心果格仔餅,開心果講好香濃,仲食到粒粒開心果碎😋😋。格仔餅口感好煙韌👍🏻。我地仲叫左抹茶朱古力雞蛋仔,一撕開雞蛋仔,真係有朱古力醬流出黎,好邪惡😻😻,好在有抹茶嘅苦澀味中和番朱古力醬嘅甜味。下次黎有啲想試佢嘅章魚燒雞蛋仔,好似幾特別咁🤤🤤。🍽抹茶朱古力雞蛋仔: HK $34🍽️開心果醬格仔餅:HK $40

下次黎有啲想試佢嘅章魚燒雞蛋仔,好似幾特別咁🤤🤤。

🍽抹茶朱古力雞蛋仔: HK $34
🍽️開心果醬格仔餅:HK $40
📍#蛋仔記雞蛋仔 (旺角)旺角豉油街33號裕旺大廈地下A號舖▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️旺角豉油街新開左間蛋仔記!多款雞蛋仔、格仔餅同飲品選擇。雞蛋仔仲有麻糬系列,包括奶茶麻糬、伯爵茶麻糬、抹茶麻糬,我全部都好想要啊🥹🔥✨#開心果醬格仔餅🧇 💰$40|+雪糕 💰$20格仔餅即叫即製,採用100%純開心果醬,粒粒焗開心果碎,味道濃郁,充滿口感。額外加左$20 加2球雲呢拿雪糕,雲呢拿同開心果味比較夾,唔會搶左開心果既味道😋 如額外加$10亦可再加配香蕉/肉鬆/紫菜😋 ✨#原味紫菜肉鬆雞蛋仔 💰$43雞蛋仔即叫即製,口感好香脆,蛋香味濃,紫菜肉鬆真材實料,好香口,很不錯!✨#翠玉奶香綠茶💰$26奶香綠茶奶同茶份量剛好,味道唔會太甜,不錯。▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
📍#蛋仔記雞蛋仔 (旺角)

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️

✨#開心果醬格仔餅🧇 💰$40|+雪糕 💰$20

✨#原味紫菜肉鬆雞蛋仔 💰$43

✨#翠玉奶香綠茶💰$26
奶香綠茶奶同茶份量剛好,味道唔會太甜,不錯。

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
旺角最近開咗一間超正嘅雞蛋仔同埋格仔餅🧇 佢哋嘢食同埋嘢飲嘅選擇都有唔少不過最可惜嘅就係小編嗌完嘢食先發現原來佢哋推出咗開心果味嘅格仔餅 所以小編準備下次再試吓佢.🐷抹茶麻糬雞蛋仔呢個係店鋪最hit嘅招牌 成個雞蛋仔整好嘅時候外脆內軟 而且有好香濃嘅抹茶味🍵每一粒雞蛋仔裏面都有麻糬 咬落去超級煙韌同埋有口感🐷伯爵茶麻糬雞蛋仔對於愛飲英式下午茶嘅你 呢個絕對係必試!濃郁嘅伯爵茶味配搭幼滑嘅麻糬 簡直係天作之合🤣🤣 加埋鬆脆嘅雞蛋仔皮 超級吸引你喫個夠😌🐷蜜桃爆珠梳打呢樣就係大家夏日必飲⛱️ 一開始會有蜜桃香氣撲鼻🫶🏻 入口後就有爆珠果肉嘅清甜 配搭梳打底味道唔會太甜膩 好清爽解渴呀 超推薦🐷.蛋仔記📍旺角豉油街33號裕旺大廈地下A號舖.#吃貨日常#香港#茶餐廳#Cafe#麵包#西餐#中餐#日本菜#韓國菜#泰國菜#堂食#好西#食#香港美食 #hkfoodie #foodiehk #九龍 #九龍好去處 #旺角美食
🐷抹茶麻糬雞蛋仔
每一粒雞蛋仔裏面都有麻糬 咬落去超級煙韌同埋有口感

🐷伯爵茶麻糬雞蛋仔

🐷蜜桃爆珠梳打
📍旺角豉油街33號裕旺大廈地下A號舖
2024-07-25 72 浏览
超飽肚足料雞蛋仔同格仔餅!👏👏成日經過呢間咁可能的雞蛋仔店~今次試左抹茶麻薯雞蛋仔 $34同伯爵茶格仔餅 $34 兩款都係即叫即做 個人更推薦格仔餅 因為真係好厚好厚 一個人食完會超飽😂😂入面好多醬 除非傳統仲可以簡金莎醬!雞蛋仔方面會偏甜 好岩做甜品!重點已經好多新口味 係章魚小丸子味 好想食啊❤️❤️叫左杯飲品 配上鳯梨椰果 茶底偏甘 $29蛋仔記雞蛋仔 (旺角)旺角豉油街33號裕旺大廈地下A號舖#隱世cafe #hkcoffeeshop #hkbar #西式餐廳 #foodiehk #hkig #hkgirl #食好西 #西餐 #餐廳 #香港美食 #香港好去處 #甜品控 #拍拖👫#打卡#香港#景點#打卡熱點#瑜伽#行山#影相#jessicafoodhunt#jessicafoodie
超飽肚足料雞蛋仔同格仔餅!👏👏
成日經過呢間咁可能的雞蛋仔店~
叫左杯飲品 配上鳯梨椰果 茶底偏甘 $29

蛋仔記雞蛋仔 (旺角)
2024-07-25 63 浏览
我通常旺角行街時都會‘掃街’😆,這𥚃有很多小食店真係睇到樣樣都想試,見到這間應該係新開嘅小店,賣嘅主打雞蛋仔同格仔餅🧇,這兩樣食物絕對係香港街頭小食的代表,亦都係我嘅童年回憶,記得細個時候通常只可以二選一,但而家大個咗,當然就唔使選啦.😆我決定兩樣都叫唒. 但這𥚃的雞蛋仔同格仔餅味道都真係好多選擇,章魚燒雞蛋仔、伯爵茶麻糬雞蛋仔、抹茶金莎醬格仔餅等都想試🙈,最後選咗鹽燒紫菜肉鬆雞蛋仔同近期大熱的開心果醬格仔餅及青檸梳打,全部食物也是即叫即整,新鮮熱辣,鹽燒紫菜肉鬆雞蛋仔成大塊紫菜放上去,用料十足,雞蛋仔外脆內軟香口,格仔餅啲開心果醬滿瀉,一粒粒嘅開心果增加口感,而且唔會好甜,加埋杯青檸梳打清一清味蕾,絕配.雞蛋仔同格仔餅都會有個小手抽袋裝住,乾淨企理,拎都方便好多,而且袋上仲在幾行窿,應該係用來疏氣通風,這一點值得讚.
2024-07-24 64 浏览
見到有foodie介紹旺角鼓油街新開嘅蛋仔記雞蛋仔,身為雞蛋仔愛好者當然要試一試🥰口味有~30款,當中款式比較特別有珍珠奶茶、鹹牛肉味等等更加有麻糬系列同可以加2球雪糕🍦,都幾有特色☺️掙扎咗一陣諗住叫伯爵茶朱古力味🍫但一問店員最推薦嘅口味,店員推薦伯爵茶麻糬🍡,我秒轉choice😆🥚一試內裏煙韌,幾出色喎!口感唔係外層薄脆空氣感type,外層都crispy,但內層屬比較紮實飽滿、煙煙韌韌幾好咬🤤基本上做到每粒都有麻糬同伯爵茶醬,食得出伯爵茶味但唔算好出,但麻糬口感好!煙靭控表示很可以🙂‍↕️比起另一連鎖雞蛋仔,我地都覺得蛋仔記出色啲,但男友表示都係鍾情低調高手🤣不過低調高手冇咁多得意口味,下次有機會想試埋鹽燒紫菜肉鬆/法式檸檬芝士,好似都幾正🥰

口味有~30款,當中款式比較特別有珍珠奶茶、鹹牛肉味等等
更加有麻糬系列同可以加2球雪糕🍦,都幾有特色☺️
掙扎咗一陣諗住叫伯爵茶朱古力味🍫

🥚[伯爵茶麻糬雞蛋仔 $𝟑𝟔]
雞蛋仔即叫即整🍳🔥
當日都要排少少隊,但等咗10分鐘左右就拎得✅
欣賞佢嘅手挽紙袋幾靚又厚身🛍️,岩哂打卡📸

一試內裏煙韌,幾出色喎!

去旺角行街發現新開咗一間雞蛋仔同埋格仔餅舖,難得嘅係格仔餅嘅新口味有分鹹同埋甜兩種。特別口味:開心果醬格仔餅 & 章魚燒雞蛋仔我哋分別叫咗一份雞蛋仔同埋一份格仔餅。開心果醬格仔餅 🧇 $40即叫即整,格仔餅嘅窩夫底好厚,入邊有好多開心果醬,非常滋味。我哋兩個女仔食得有啲多。飽肚感都比較足。伯爵茶朱古力雞蛋仔 $34雞蛋仔,發揮到正常嘅水準,伯爵茶都幾清新,茶香佢比朱古力味更加濃郁。鳳梨椰果 $29飲落去有啖啖的椰果,鳳梨汁唔會太甜好解渴。店舖有唔同嘅支付方法,都算比較方便。等咗一陣就有嘢食。

特別口味:開心果醬格仔餅 & 章魚燒雞蛋仔

我哋分別叫咗一份雞蛋仔同埋一份格仔餅。

開心果醬格仔餅 🧇 $40

伯爵茶朱古力雞蛋仔 $34

伯爵茶朱古力雞蛋仔

鳳梨椰果 $29

飲落去有啖啖的椰果,鳳梨汁唔會太甜好解渴。
鋒利惹過

店舖有唔同嘅支付方法,都算比較方便。等咗一陣就有嘢食。
伯爵茶朱古力雞蛋仔
鋒利惹過
  • 鳳梨椰果
2024-07-17 106 浏览
今日行完旺角街,發現呢間新開嘅蛋仔記雞蛋仔,啲雞蛋仔口味好多,有鹹有甜,仲可以加麻糬同雪糕㗎! ⭐️伯爵茶麻糬雞蛋仔 ⭐️伯爵茶麻糬雞蛋仔,外脆內軟,伯爵茶味濃郁,仲有肉鬆餡,鹹鹹地好足料!🍳🍵 ⭐️金莎醬原味格仔餅 ⭐️金莎醬原味格仔餅好厚切,外脆內軟,落咗奶醬,口感煙韌,仲有甜甜既榛子香味,格仔餅有呢個味都幾獨特!🍪🥛 ⭐️經典醇香奶茶 ⭐️最後飲返杯經典醇香奶茶,濃郁香滑,酸酸甜甜好解渴,正!☕️🥤最特別既地方係佢個外賣雞蛋仔包裝唔係紙袋,係可以手挽既靚靚袋,睇得又夠方便!😋👍🏻

⭐️伯爵茶麻糬雞蛋仔 ⭐️

⭐️金莎醬原味格仔餅 ⭐️

⭐️經典醇香奶茶 ⭐️

【雪糕抹茶麻糬雞蛋仔】將傳統港式雞蛋仔與日本抹茶和麻糬結合,創造出獨特的味覺體驗。雞蛋仔外皮酥脆,內裡鬆軟,夾雜著彈牙的麻糬,口感層次豐富。抹茶的清香與微苦,完美中和了麻糬的甜糯,讓整體甜度恰到好處。每一口都能感受到抹茶的香味在口中蔓延,隨之而來的是麻糬的Q彈和雞蛋仔的酥脆,再配搭兩球雲呢拿和朱古力雪糕,美味得很。【開心果醬格仔餅】將香脆的格仔餅與濃郁的開心果醬相結合,格仔餅鬆厚軟熟,而開心果醬則帶來豐富的堅果香氣和細膩的口感。每一口都是酥脆與濃醇的完美結合,為一天帶來滿滿的能量和好心情。【荔枝沙冰】清涼解暑,完美結合了荔枝的香甜和沙冰的冰爽口感。荔枝的鮮甜果香在冰涼的沙冰中充分釋放,讓人彷彿置身於熱帶水果園中,享受片刻的清涼和愉悅,如果能夠選擇甜度就更佳。

荔枝沙冰
2024-07-13
等候时间
15 分钟 (外卖自取)
荔枝沙冰
2024-07-14 76 浏览
兩兄妹好鐘意食雞蛋仔今次行街經過見倒新開左間蛋仔記未試過就又話要排隊試下😂😂😂有成廿幾種口味真係唔知點揀好😂樣樣都想食珍珠奶茶雞蛋仔 $33哥哥鐘意飲珠奶所以揀左呢款所有雞蛋仔同格仔餅都係即叫即做熱辣辣,外脆內軟每粒雞蛋仔裡面都有希希鐘意食既珍珠整體唔會太甜,口感好得意😂雙重芝士雞蛋仔 $42同樣做到口感外脆內軟散發蛋香和芝士的鹹香芝士味濃,啱晒我呢d 芝士控😍🤤益力多沙冰 $30 (小食+飲品可 -$5)天時暑熱真係好需要有杯沙冰降降溫妹妹鐘意飲益力多所以佢揀左益力多沙冰乳酸味 + 沙冰既冰涼感飲落滑口唔太甜簡直透心涼而個包裝係手挽紙袋設計小朋友自己拎住慢慢食都無問題好方便蛋仔記📍旺角豉油街33號裕旺大廈地下A號舖
兩兄妹好鐘意食雞蛋仔

哥哥鐘意飲珠奶所以揀左呢款
所有雞蛋仔同格仔餅都係即叫即做
熱辣辣,外脆內軟
每粒雞蛋仔裡面都有希希鐘意食既珍珠
整體唔會太甜,口感好得意😂

雙重芝士雞蛋仔 $42
同樣做到口感外脆內軟
散發蛋香和芝士的鹹香
芝士味濃,啱晒我呢d 芝士控😍🤤

益力多沙冰 $30 (小食+飲品可 -$5)
天時暑熱真係好需要有杯沙冰降降溫

小朋友自己拎住慢慢食都無問題好方便

📍旺角豉油街33號裕旺大廈地下A號舖
2024-07-09
等候时间
13 分钟 (堂食)
用餐时段
下午茶
旺角蛋仔記.味道:8/10🌟抵食:7/10🌟環境:N/A🌟.旺角媽咪雞蛋仔舊舖位進駐咗新嘅蛋仔記雞蛋仔🥚即刻帶大家試下😆小編個人認為有驚喜,好味過媽咪雞蛋仔小小👩🏻鍾意食伯爵茶嘅朋友一定一定要叫伯爵茶朱古力味🍫非常香脆😍食到濃郁茶香同朱古力香,又唔會太甜,大讚👍🏻☕️另外唔想食甜味嘅,肉鬆紫菜味都係唔錯嘅選擇,有一大片紫菜喺中間,好滿足😌最後荔枝沙冰就係荔枝玉露味道👅滿滿童年回憶,好消暑🥵.
旺角
味道:8/10🌟
抵食:7/10🌟
環境:N/A🌟
旺角豉油街新開蛋仔店!今日同朋友去咗旺角豉油街新開嘅蛋仔記食雞蛋仔,真係好正!-新鮮熱辣即叫即整,而且有咸甜雞蛋仔格仔餅多達數十款!我哋叫咗紫菜粟米味雞蛋仔,咸食嘅雞蛋仔真係好特別,紫菜同粟米嘅香味完美融合,鹹鹹甜甜,好好味!另外,我哋仲叫咗抹茶味格仔餅,抹茶味好濃郁,花生醬煉奶又多, 餅底又香又脆,真係一流!-順帶一提,呢到都有手搖飲品,我哋叫咗芒果梳打,好清甜消暑!下次要再嚟食個雪糕格仔餅!蛋仔記雞蛋仔地址:旺角豉油街33號裕旺大廈地下A號舖推薦指數: ⭐⭐⭐⭐⭐下次會唔會再嚟: 梗係會!#旺角 #豉油街 #蛋仔 #雞蛋仔 #格仔餅 #抹茶 #芒果梳打 #香港 #foodie #yummy #hongkongfood
旺角豉油街新開蛋仔店!
今日同朋友去咗旺角豉油街新開嘅蛋仔記食雞蛋仔,真係好正!
新鮮熱辣即叫即整,而且有咸甜雞蛋仔格仔餅多達數十款!
我哋叫咗紫菜粟米味雞蛋仔,咸食嘅雞蛋仔真係好特別,
紫菜同粟米嘅香味完美融合,鹹鹹甜甜,好好味!
另外,我哋仲叫咗抹茶味格仔餅,抹茶味好濃郁,
花生醬煉奶又多, 餅底又香又脆,真係一流!
順帶一提,呢到都有手搖飲品,我哋叫咗芒果梳打,好清甜消暑!
下次要再嚟食個雪糕格仔餅!
蛋仔記雞蛋仔
地址:旺角豉油街33號裕旺大廈地下A號舖
推薦指數: ⭐⭐⭐⭐⭐
下次會唔會再嚟: 梗係會!