2024-09-20 699 浏览
喺國內食過覺得都唔錯.但可惜真係好多人排隊.所以都唔會成日食原來喺旺角開咗分店🙌🏻見到唔算好多人就排隊買咗杯雪糕食.估唔到只係港幣$13同國內嘅價錢差唔多.但係喺香港真係好難得.我見到飲品都係唔使$20真係好平所以都見到好多年輕人學生幫襯.等咗5分鐘左右就攞得雪糕都好食好大杯.真係平靚正👍🏻下次要去試買飲品.門口仲有得QR code.可以預早落單唔使喺門口等好方便🤪
喺國內食過覺得都唔錯.
但可惜真係好多人排隊.
所以都唔會成日食
原來喺旺角開咗分店🙌🏻

見到唔算好多人就排隊買咗杯雪糕食.
估唔到只係港幣$13同國內嘅價錢差唔多.
但係喺香港真係好難得.
我見到飲品都係唔使$20真係好平

所以都見到好多年輕人學生幫襯.
等咗5分鐘左右就攞得雪糕都好食好大杯.
真係平靚正👍🏻下次要去試買飲品.
門口仲有得QR code.
可以預早落單唔使喺門口等好方便🤪

2024-06-02 2243 浏览
啱啱開舖仲好Hit嗰段時間飲都仲係正正常常唔算難飲,今日我去買嘅時候就發現奶茶淡咗不特止,咁其實你本來都係科技奶茶就冇必要偷工減料啦。棒打鮮橙變咗棒打橙水,杯嘢水嘅比例仲多過茶,你啲茶其實又唔係濃,你地係咪咁唔捨得放糖同埋茶呢?想打電話去門店反映都冇人聽電話。店員態度一般,兩杯嘢飲等成半個鐘,嗌單number係用普通話,menu半繁半簡冇啲誠意。好難做到回頭客,雪糕明顯係奶精勾兌 不過佢平就放過佢。
2024-06-02
30 分钟 (外卖自取)
2024-05-12 2188 浏览
蜜雪冰城新登陸香港!店名:蜜雪冰城地點:旺角彌敦道菜式:多款茶飲,雪糕新鮮冰淇淋 $5新鮮冰淇淋係雲呢拿味,好滑,味道都幾好。個窩夫脆筒有黑芝麻粒,夠脆而味道都唔錯,好香。呢個價錢頂爛市!不過都溶得好快,要快快食,分量都唔少!希望遲d可以有其他口味。新開張見到呢度產品價錢係大陸賣既數字,不過變左做港紙,真係頂爛市。絕對可以一試!#旺角雪糕#抵食#蜜雪冰城#新鮮冰淇淋#軟雪糕#又滑又香#大陸品牌#可以一試#頂爛市
蜜雪冰城新登陸香港!
店名:蜜雪冰城
地點:旺角彌敦道
菜式:多款茶飲,雪糕
新鮮冰淇淋

新鮮冰淇淋 $5
2024-05-12
5 分钟 (外卖自取)
$5 (宵夜)
新鮮冰淇淋
2024-04-05 1964 浏览
係旺角銀行中心,旺角站E2出口。有間新上巿蜜雪冰城。買咗杯士多啤梨味既軟雪糕。都只不過係$13。只需等約3分鐘就造好。杯軟雪糕,好軟好好味。好重士多啤梨味。最特別係旁邊有 Busking。邊食雪糕,邊聽音樂。好正。
题外话/补充资料: 最特別係旁邊有 Busking。邊食雪糕,邊聽音樂。好正。
2024-04-03
雪王大聖代
雪王大聖代
2024-03-09 1795 浏览
✨新鮮冰淇淋🍦($5)我本身以為呢個雪糕係順滑質地,原來唔係,係冰粒感🧊。當日天氣15度 所以雪糕冇明顯嘅溶化❄️🌧️味道上,雪糕嘅奶味好似奶精味,食耐咗又覺得越食越淡🤔❓而白芝麻雪糕筒都幾長😂,脆身+薄身。
✨新鮮冰淇淋🍦($5)
2024-03-09
見開咗一排都咁多人買,大陸又開咗咁多分店,就諗住試下。我見附近都有人食佢個雪糕,就買咗草莓味雪王大聖代,咁我不嬲都唔會打卡,唔影相就咁食,本身都冇諗住寫食評,但食完之後覺得唔寫對唔住自己。佢個草莓味雪王大聖代就好似m記嘅士多啤梨新地,都係士多啤梨醬+雪糕,但就大杯過m記,蜜雪冰城嘅士多啤梨醬比m記嘅冇咁甜,味道好過m記少少,但蜜雪冰城個雪糕係冇咩味,我好努力好認真咁品嘗,先食到少少牛奶味,連甜味都唔多,我大為震驚,但因為我知蜜雪冰城除咗雪糕之外,仲主打飲品,心諗可能只係雪糕垃圾,所以決定俾多次機會佢,試埋個飲品,就買咗都幾多人買嘅蜜桃四季春(正常糖同冰),我未飲之前諗住會有蜜桃味嘅糖漿,同埋見個底有啲桃肉粒同椰果,所以頭個幾啖枝飲管唔插到落底,只飲佢個茶底,飲落去冇茶香,茶味極淡,只係飲得出自己係飲緊茶,仲諗住會有蜜桃味糖漿係底,就將枝飲管插到落底諗住試下個糖漿,飲到啲椰果+桃肉粒+茶,椰果正常,桃肉粒雖然有啲桃味但係明顯浸過糖水,死甜,啲茶係0桃味0甜味,成杯野竟然連蜜桃味糖漿都冇,椰果同桃肉粒又少,雖然唔係話難飲到唔入得口,但同樣價錢係7仔求其買枝樽裝野飲都好飲過佢,完全係垃圾。
蜜桃四季春
2024-03-05
5 分钟 (外卖自取)
2024-02-15 1238 浏览
很少光顧這類茶飲店,因動輒要二、三十蚊蠻貴的。見這間茶店新開張很多人光顧便了解一下,他們的款式不算多,但價錢大部份都在$20以下,就試一下。叫了百香果加西柚肉粒,一大杯$15加$2西柚肉價錢合理,味道正常,性價比OK。店舖細細,人手不算多,出餐也不是很慢,可能當天人流不算太多,等了分零鐘便有了。小店經營薄利多銷,若多加人手,飲品就不是這個價錢了。當然相比起在國內的茶飲店,同樣的價錢已經有一杯很好喝的果茶了,始終人工鋪租都有很大的差別,就不能相比了。
2024-02-15
1 分钟 (外卖自取)
2024-02-08 1204 浏览
蜜雪冰城終於喺香港開咗首店,呢間小店以手搖飲品主打,其次有出名嘅雪糕,國內嘅蜜雪冰城有好多分店,價錢都超平,好耐之前飲過珍珠奶茶$3人仔😱,事後冇肚痾嘅😂,呢間新店開張排晒長龍,係打晒蛇餅,我諗條隊要排一至兩個鐘,今次見到就冇咁多人,喺我前面大約有七至八個排緊,見唔使等好耐就試吓買嚟飲,見到呢度普通嘅🍹珍珠奶茶要$16,比國內貴好多,不過以香港嚟計算超抵,依家閑閑地手搖店一杯普通嘅珍珠奶茶都要20幾蚊,但係$16嘅珍珠奶茶性價比又高唔高呢😌我嗰日大概五點去買,其實成個流程都唔使等太耐,由買到等攞都唔使三個字,去到嗌嘢飲嘅時候,職員嘅廣東話唔係十分流利,所以有啲聽唔明,本身想飲係🍹滿杯百香果,裏面有百香果粒,茶底同埋珍珠,但係佢話冇珍珠,椰果都冇,5點就好多嘢都沽清😩,可能佢哋啲珍珠煮唔切?最後我叫咗杯🍹芋圓葡萄 $17 :點講好…..佢唔係難飲嘅,本身都好驚佢個提子味會似藥水,但飲耐係似巨峰提子嘅味,不過超淡😩,其實睇落去有粒粒果肉嘅係小丸子,唔係芋圓,食落都係小丸子嘅味道,可能佢哋叫法唔同?裏面除咗小丸子之外,仲有脆波波,本身係椰果,因為沽清所以就轉左脆波波,口感似寒天,比較爽,總括

裏面除咗小丸子之外,仲有脆波波,本身係椰果,因為沽清所以就轉左脆波波,口感似寒天,比較爽,總括嚟講,你的價錢如何,你的品質必定如何😌

此外,香港店嘅飲品杯同飲管都係比較厚身同硬身,而國內嘅杯身比較軟,基本上大力少少驚佢會爆,飲管嘅佢哋係用咗可分解物料製造,而店面嘅外貌就幾乎一樣
外卖自取
2024-02-03 1018 浏览
旺角超級平價連鎖茶飲 全球有近32000間分店 最平飲品只係$9 之前開店嘅時候要排成個鐘隊 見到又唔少數十萬follow 好多小朋友睇嘅YouTuber話佢伏 今次又去試試.(‼️如果想緊貼最新資訊 唔好諗 即刻follow先啦).今次夜晚去到 都仲係好多人排隊 大概等咗15分鐘先試試最平嗰杯⭐️冰鮮檸檬水$9👌🏻份量大杯 飲落酸味明顯 普通檸檬糖水一杯 抵飲.⭐️草莓啵啵$19好明顯係草莓果肉糖漿 加水製作所以佢哋出餐快 每間分店飲到嘅味道都係一樣‼️記住俾啲心機攪勻佢 如果唔係個底好甜👌🏻果肉粒粒明顯 每啖都會飲到水晶波波粒但如果你問我質素點 我會認為對得住價錢佢哋定位夾左係 平價超市飲品 同手搖飲品中間所以定位對得住佢哋價錢 路過口痕可以試試.後續講多少少如果唔睇價錢 淨睇質素 鮮果 當然會比糖漿好仲有見到好多所謂KOL 講到好誇大 見到奶精 添加劑就係伏個人幾唔鍾意為咗吸睛 而誇大嘅行為我會認為 最重要係時間 劑量 次數如果唔係 成個超市所有加工食品你都洗食.#hkfunfoodrecord窮遊香港#hkfunfoodrecord_旺角.#蜜雪冰城 (旺角)地址:旺角彌敦道636號
(‼️如果想緊貼最新資訊 唔好諗 即刻follow先啦)
今次夜晚去到 都仲係好多人排隊 大概等咗15分鐘
我會認為 最重要係時間 劑量 次數
如果唔係 成個超市所有加工食品你都洗食
#hkfunfoodrecord窮遊香港
#hkfunfoodrecord_旺角
#蜜雪冰城 (旺角)
地址:旺角彌敦道636號銀行中心地舖
⭐️評分:
味道:3/5
環境:-/5
服務:-/5
抵食:4.5/5

#飲食 #美食 #優惠 #抵食 #hk #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkblogger #hkfoodies #香港美食 #食評
#香港旅遊 #銅鑼灣美食 #灣仔美食 #銅鑼灣必食 #週末好去處 #烘焙店 #飲品 #旺角美食 #太子美食 #尖沙咀美食 #油麻地美食 #深水埗美食 #珍珠奶茶
2024-01-08 1054 浏览
咁就話我去旺角行街嗰陣,去咗旺中,腦海突然想起有一間叫「蜜雪冰城」的店,新聞都話間鋪啲嘢好平,就過咗去食。❤   間鋪啲人龍都有10幾個人,間鋪係有餐牌但好細,睇完張餐牌,嗌咗佢最受歡迎的食品---新鮮雪糕,嗌完要等大約8-10分鐘,因為間鋪得兩三個人手,出餐速度麻麻,平均每分鐘出杯飲品,講返正題,當杯雪糕俾到我手的時候,咦?個雪糕好大^_^,一試有一大陣牛奶味😎,一試已經勁過M記,佢用的筒係芝麻脆筒嚟嘅,之後我想再嗌多一杯但懶得等了。  總結:好味+扺食!
  總結:好味+扺食!
题外话/补充资料: 要有心理準備,等候時間隨時超過15分鐘
2024-01-08
庆祝纪念
纪念日
用餐优惠
試食活動、優惠券
  • 新鮮雪糕
2024-01-01 1141 浏览
趁放假,去下近期人氣(多人排隊) 嘅蜜雪冰城試下。。。去到唔太多人,排左一陣就到我地,之前未來過,諗住睇下餐牌,但係要去到收銀機前先睇到,好快好急咁就點左promotion 嘅兩款飲品。。排隊買完嘢飲,之後又去商場入面等拎嘢飲,等左唔太耐就拎到。。。。今次叫左滿杯百香果同芋圓葡萄🍇,一杯$15 ,一杯$17 ,都幾平。。。。貪平原來真係無好,唔知係咪係咪因為我叫左少甜走冰,兩杯都好難飲。。。難飲到我唔知點形容。。個味勁奇怪,飲左1/3 杯,真係頂唔順掉左。。計返飲左條數,原來$15 同$17 都幾貴。。。🤮🤮🤮唔知係咪我叫錯,我見都多人食雪糕,不過我應該唔會再試,受唔起衝擊。。。

2023-12-30 867 浏览
蜜雪冰城是一家知名的連鎖飲料店,然而,我個人對該店的體驗卻非常失望。本文將集中討論蜜雪冰城在服務質素和員工態度方面的負面評價。1. 糟糕的服務質素:在蜜雪冰城,我經常遇到糟糕的服務質素。員工常常沒有專注於工作,他們不夠細心且缺乏效率。例如,他們經常將訂單搞錯,搞混飲品的配料或規格,這導致我經常收到錯誤的飲品。此外,他們的服務速度也非常緩慢,我經常需要花費過長的時間等待飲品。2. 不友好的員工態度:除了服務質素差,蜜雪冰城的員工態度也令人失望。他們經常表現出不友善和冷漠的態度,對待客人缺乏禮貌和尊重。當我提出問題或投訴時,他們往往不耐煩且不願意解決問題。這種不友好的態度讓我感到非常不舒服,並且降低了整體的消費體驗。3. 缺乏專業知識:我注意到蜜雪冰城的員工在產品知識和推薦方面表現出明顯的不足。當我詢問他們有關某款飲品的成分或特點時,他們往往回答模糊或不確定。這種缺乏專業知識的情況使我難以信任他們的建議,並對他們的產品質量產生了質疑。總體而言,蜜雪冰城在服務質素和員工態度方面存在著嚴重的問題。糟糕的服務質素和不友好的員工態度讓消費者感到不滿意,並降低了整體的消費體驗。作為一家知名連鎖飲料店

1. 糟糕的服務質素:

2. 不友好的員工態度:

3. 缺乏專業知識:

總體而言,蜜雪冰城在服務質素和員工態度方面存在著嚴重的問題。糟糕的服務質素和不友好的員工態度讓消費者感到不滿意,並降低了整體的消費體驗。作為一家知名連鎖飲料店,蜜雪冰城應該重視這些問題並努力改進,以提供更好的服務給顧客。
2023-12-29