2025-06-18 2927 浏览
大隻仔今次覓食嘅店舖就係💥 蝦蝦燒 💥地址:佐敦白加士街10-12號永富大廈1樓大隻仔今次介紹一間即夾即燒流水蝦餐廳,餐廳座位旁邊設有大蝦缸,顧客可以親自隨時隨地即夾即燒流水蝦,流水蝦會不斷添加,保證貨源充足。除了流水蝦外,餐廳仲提供多款串燒、蔬菜、海鮮選擇,客人可以任拎返去座位慢慢燒。⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯5⭐️ 超班3⭐️ 一般/正常1⭐️ 差味道 ⭐️⭐️⭐️⭐️抵食 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服務 ⭐️⭐️⭐️⭐️環境 ⭐️⭐️⭐️⭐️加一服務費 ✅⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯🔥 平日晚市 $348餐廳以自助形式拎食物,食物種類繁多,除咗流水蝦,仲有多款海鮮選擇,必食沙白、灰蜆、東風螺、魷魚、鮑魚、鮮帶子、帆立貝、生蠔等等,所有海鮮都係職員新鮮即叫即開,保證每樣都十分之新鮮。另外仲有大量燒烤食物選擇,雞翼、羊扒、寸骨、鴨胸、各款串燒。火鍋配料亦有好多選擇,各款丸類、腸仔、蟹柳、牛肉、羊肉等等。餐廳最近做緊優惠,加$1 就可以有個火鍋打邊爐,如果覺得燒烤食物比較熱氣,打邊爐都係一個好好嘅選擇。
大隻仔今次覓食嘅店舖就係

• 扇貝
  • 白鱔
  • 鮑魚
4天前 0 浏览
今日去到非常之熱鬧嘅佐敦區域、有個朋友帶咗一個非常驚喜嘅地方、除咗好多嘢食之外!仲非常之多海鮮選擇!呢度一定要食嘅就係一定係大頭蝦、仲有佢嘅王牌燒白鱔!除咗呢啲之外仲有多款海鮮選擇全部都係飲食!成條魚都係飲食、仲有熟食三文魚,魷魚、鮑魚、仲有花螺!當然唔可以錯過仲有焗蠔大大隻!仲有沙白同埋黃沙蜆!當然唔可以錯過佢仲有一個燒魷魚乾!仲有大大隻嘅扇貝都係非常之抵食!呢度除咗海鮮任食之外、仲有好多唔同種類嘅串燒、同埋傳銷蔬菜!仲有仲有呢度竟然仲有得打邊爐!出名嘅湯底有豬骨湯底、同埋蕃茄湯底!令我覺得最驚喜除咗係有雪糕之外!仲有燒嘅紅豆芝士鯛魚燒!跟住仲有一口甜薯、甜品都有多款選擇!最鍾意食就係佢個燒菠蘿、除咗可以解油膩同埋冇咁飽肚之外!亦都有好開胃嘅感覺!當然呢度嘅飲品亦都係任飲!每位都係400頭左右,咁多食物選擇真係好抵食!蝦蝦燒佐敦白加士街10號永富大廈

佐敦白加士街10號永富大廈
朋友之前帶我去佐敦呢間任食海鮮燒烤店,真系正喎!佢哋海鮮日日新鮮返貨,原只鮑魚,生蠔,蜆等,海鮮選擇都有好多。最方便系張檯隔離的大水蝦缸有生猛大頭蝦扎扎跳!自己夾➡️冰筒"冷靜"➡️燒,食落啖啖肉彈牙,即燒即食,口感夠新鮮。小食方面,椒鹽蝦惹味到吮手指!濃厚的椒鹽味,口感咸香~只需加多$1,可以試埋火鍋燒烤雙享受!湯底有濃郁豬骨,惹味麻辣,酸甜番茄,燒烤烤到一半時間想轉打邊爐,岩曬❤️過程任燒任食,職員好nice,一開始我哋唔識燒,仲會幫手燒到火候啱啱好。

小食方面,椒鹽蝦惹味到吮手指!濃厚的椒鹽味,口感咸香~

🔥🦐 佐敦「蝦蝦燒」流水蝦燒烤,$348玩足5小時。玩法係可以流水蝦有互動, 一上樓就被「水缸養殖區」吸引,活蝦游水超生猛,自己用夾撈蝦,再放入冰筒瞬間冷凍,再放上烤爐,嗶嗶啵啵既聲音好過癮,蝦殼金黃焦香,肉質緊實彈牙,重點係新鮮度滿分,無冷藏味,配上蘸泰式酸辣醬更惹味。性價比高勁多海鮮,$348/位 食足5小時,海鮮陣容豪華,肥美即開生蠔,手掌大扇貝、肥美鮑魚。原條馬友魚燒到皮脆肉嫩,鰻魚串燒(每人送1串)油香四溢燒魷魚鬚同雞皮餃子串,邪惡停不了口 。加$1小火鍋,仲可以灼下蜆同花蛤,煮菜,非常解膩,湯底清甜襯托海鮮原味。 串燒+熟食配搭肉類推薦有牛柳粒多汁,羊架羶香適中,邪惡之選有芝士腸拉絲,玉子燒甜香,熟食區款式多,配啤酒一流! 飲品既啤酒放題係重點,啤酒控可以飲返夠。甜品有自製格仔餅同雪糕,醬料仲有煉奶同花生醬,邪惡的。 總評:8/10,「有得玩有得食」既體驗滿分,$348食到高質海鮮加啤酒放題,適合大胃朋友、啤酒團、海鮮黨衝刺!
🔥🦐 佐敦「蝦蝦燒」流水蝦燒烤,$348玩足5小時。

• 流水蝦
2025-07-12 0 浏览
呢間放題真係抵食到爆!主打任食流水蝦,仲有燒海鮮同肉類,啱晒一班朋友去喪食!蝦蝦新鮮生猛,自己撈自己燒,玩得又食得,爽彈鮮甜到不得了~ 其他海鮮如鮑魚、蟶子、扇貝都keep到水準,燒到啱啱好,唔會乾爭爭。肉類選擇都多,牛舌同豚肉好juicy,仲有熟食同甜品墊底,完全唔會悶。 環境乾淨闊落,抽風做得唔錯,冇油煙攻心。服務都幾快手,換碟收嘢好主動。人均$300左右,以呢個質素同份量,絕對係性價比之王!想食海鮮放題嘅話,蝦蝦燒真係可以encore再encore~

2025-07-10 0 浏览
玩住食之《蝦蝦燒》再一次蝦蝦燒,話說上年生日飯後,真心覺得唔錯。職員安排坐底後,介紹可以將蝦夾起,放落冰筒,之後再燒,水缸內既蝦好新鮮游得好快,夾時仲會彈彈下。餐廳依家仲有優惠,加1蚊有個小火鍋,可以打埋邊爐好流水蝦自助燒烤放題:$348位任食慢慢嘆5 hours,自助區有好款海鮮同特式串燒,海鮮有生蠔、鮑魚、大扇貝、帶子、花蛤、蜆、螺、魷魚、三文魚腩等等;原條魚(馬友、石斑、倉魚等),喜歡食海鮮既朋友,一定唔好錯過。海鮮over all都好新鮮,生蠔算大隻飽滿,無腥味,入口無咩沙,洗得乾淨。大頭蝦幾爽口、鮑魚彈牙、蜆同花蛤有鮮味。另外餐廳按人頭計,會送上鰻魚串燒(每人一件),鰻魚有驚喜,肉質彈牙有口感。醬料區:有不同配料,按需要自已配搭,最正係有蒜蓉同牛油,燒海鮮時加上去,味道更豐富。蔬菜類:有南瓜、粟米、茄子、甜薯、翠玉瓜、冬菇、豆卜、青椒、雞批茹、菠蘿等等。肉類:台灣腸、紅腸、芝士腸、鵪鶉蛋、玉子燒、漢堡扒、煙鴨煙、獅子狗、牛柳粒、羊架、雞腎、大腸、魷魚鬚、雞全翼、雞肉 / 豬肉串、雞皮餃子串等,款式十分多。雞腎好爽口(拎左幾次),雞皮餃子串有香口,羊架燒後油脂溢出,好好食。熟食
玩住食之《蝦蝦燒》

餐廳依家仲有優惠,加1蚊有個小火鍋,可以打埋邊爐好

流水蝦自助燒烤放題:$348位
任食慢慢嘆5 hours,自助區有好款海鮮同特式串燒,

熟食:咖哩魚蛋、西蘭花炒蝦、豬紅、辣酒煮花螺、炸餃子、炸蟹鉗、麥樂雞等,仲有可以自已淥烏冬,帶小朋友黎食就岩哂,

飲品 / 甜品:汽水 / 果汁多款,重點有不同啤酒,串燒一定要配啤酒;食完覺得膩既話,可以飲下消濟茶,甜品有格仔餅配雪糕最好不過,雪糕 / 雪條亦有多款,

總結呢個價錢絕對抵食,有得玩有得食(夾蝦),仲要可以任食任坐任飲,中意飲啤酒既朋友,仲可以啤酒放題,真係不醉無歸。
2025-06-30
有得玩,有得食既蝦蝦🦐燒,好耐無去食過蝦蝦燒,原來宜家仲有得加1蚊有得打邊爐😍哩個真係幾好,多一種食法😍即捉即燒即食大頭蝦🦐超級新鮮,如果蝦唔夠而且員工會即刻補充,👍🏻 哩個值得一讚海洋區域都好多選擇,有大大隻生蠔、鮮甜扇貝、各款貝類、仲有魚🐟類燒生蠔加上自製醬汁,鐘意食生蠔海洋既人,真係要試下,仲要係任食海洋😍食多幾隻都回本當然除佐海鮮,串燒種類都好多,起碼都有20幾🤭等緊燒緊既食物之餘,仲要有熟食區😅 完全唔怕無野食,真係包羅萬象,記得加1蚊 打埋邊爐,燒完野食 再打下邊爐,仲可以恰下海鮮健康菜🤭大人細路都啱

食流水蝦 有得玩又有得食勁多款式岩曬唔同人口味 海鮮高質又新鮮首先 全部人都會坐係蝦池隔離想食蝦一夾上黎勁新鮮😍😍蝦身彈牙爽口 口感一流仲可以睇蝦仔阿海鮮區扇貝大粒彈牙 啖啖肉 同朋友食左超多粒鮑魚爽口彈牙 魷魚好新鮮每人仲會送一條鰻魚串燒 有鰻魚鮮味 食唔停😋肉串勁多款式 有牛仔骨 羊鞍牛仔骨 又淋 油脂又豐富 肉味濃 出色雞軟骨必食 燒完勁爽口熟食區有蝦 花螺 好食野味仲有小食類👍🏻👍🏻現在仲可以加1蚊有邊爐😍又多一個食法
食流水蝦 有得玩又有得食

熟食區
有蝦 花螺 好食野味
仲有小食類👍🏻👍🏻

現在仲可以加1蚊有邊爐😍又多一個食法

我同朋友都勁鐘意食海鮮 而且近排蝦蝦燒除左燒海鮮加1蚊就可以打埋邊爐啦 超正😍😍😍海鮮區🦐🦑🐠🐟大頭蝦-肉質彈牙爽口 😍扇貝-勁大隻 啖啖肉 勁鮮甜 出色鮑魚-彈牙 😍加埋調味一齊燒好正 用黎打邊爐完全唔乾好好食硯-無沙👍🏻多款式 甜魷魚-彈牙又唔會韌 蠔-鮮甜 好食😋打邊正到爆海鮮區仲有勁多魚阿🤣要成條燒加埋鹽燒完 勁滑好好食🤤海鮮區既海鮮全部放係度任夾 完全唔會缺串燒區🍡🍡豬🐽牛🐂雞🐓羊🐏蔬菜🥬牛肉牛仔骨😍加上鹽燒 牛油脂香已經好正雞翼就食燒烤都會食仲有豬肉串 中間夾住蔬菜😍仲有羊架 豬仔脾等
我同朋友都勁鐘意食海鮮

雞翼就食燒烤都會食
仲有豬肉串 中間夾住蔬菜😍
仲有羊架 豬仔脾等

2025-06-27 378 浏览
唔洗去泰國都食到新鮮流水蝦🦐🦐🦐主打任燒任食嘅海鮮自助放題,最吸引嘅就係有新鮮流水蝦成個缸大量活蝦任你夾,滿滿蝦膏 爽口彈牙 肉質一流🤌🏻🤌🏻🤌🏻除咗蝦之外,仲有鮑魚、蠔、帶子、魷魚等多款靚海鮮🦪🦪🦑🐟蠔勁大隻 夠曬鮮味啱晒鍾意燒嘢食嘅朋友環境舒服,坐得輕鬆每枱都坐係流水蝦缸隔離,自己燒自己揀自己夾 超方便大頭蝦好生猛 記得有要冰鎮好先煮🥹🥹🥹而家餐廳仲推出加一蚊就有個小火鍋,除左燒烤仲可以打邊爐,落啲蔬菜、粉絲同埋海鮮,滋味又暖胃🍲🍲🍲肉類都好有誠意 有羊架 牛肉串 京蔥五花腩etc🍢🍢🍢仲有甜品 鯛魚燒 窩夫 雪糕🍨🍨啱晒成班朋友或家庭聚餐任食新鮮大頭蝦 價錢合理,選擇夠多,無論味道定係體驗,蝦蝦燒都做得幾好
唔洗去泰國都食到新鮮流水蝦🦐🦐🦐

主打任燒任食嘅海鮮自助放題,最吸引嘅就係有新鮮流水蝦

除咗蝦之外,仲有鮑魚、蠔、帶子、魷魚等多款靚海鮮🦪🦪🦑🐟
蠔勁大隻 夠曬鮮味
啱晒鍾意燒嘢食嘅朋友

環境舒服,坐得輕鬆
每枱都坐係流水蝦缸隔離,自己燒自己揀自己夾 超方便
大頭蝦好生猛 記得有要冰鎮好先煮🥹🥹🥹

肉類都好有誠意 有羊架 牛肉串 京蔥五花腩etc🍢🍢🍢

仲有甜品 鯛魚燒 窩夫 雪糕🍨🍨
啱晒成班朋友或家庭聚餐

2025-06-27 0 浏览
今日同朋友仔約左去食蝦蝦烤,未上樓上已經嗅好看嘅燒蝦味啦。一上到去已經見到幾個大型飲品櫃,可樂,汽水,啤酒,清酒,果汁,無糖茶,一應俱全,滿足晒每一個人嘅需要。飲品櫃隔離就係拎野飲嘅地方啦,鍾意食海鮮嘅你就一定唔好錯過啦,有扇貝,生蠔,鮑魚,螺等等,已經有姐姐幫你洗乾淨晒,等緊你嚟拎!就算冇都唔緊要,姐姐都會refill得好快👍🏻👍🏻👍🏻可能你哋會問點解冇蝦嘅,因為蝦就係呢個位隔籬,每隻都勁活躍,要你由自己夾,再親手返去上烤爐上面燒。而且佢個烤爐架仲要係兩層,仲燒得好快添,如果想同一班朋友仔有得玩有得食推介呢間
今日同朋友仔約左去食蝦蝦烤,未上樓上已經嗅好看嘅燒蝦味啦。

2025-06-26
2025-06-23 563 浏览
🦐🦀海產多到哈哈笑宴🐠🐟室內活捉鮮蝦,即燒即食新鮮滋味實在係開心大發現。貓太太身為師奶仔,平日都會去街市價格,間中玩下煮飯仔,食米都知道米有幾貴,所以先講得出蝦蝦燒食海鮮實在抵。大頭蝦街市價平極都$70-80蚊斤,呢到新鮮識游水蝦頭有紅卜卜蝦膏,任食😱扇貝生蠔街市賣$100蚊5隻,呢到任食😱仲有各款貝類,可以加蒜蓉辣椒任燒各款魚類至少都$40蚊條起跳,呢到竟然有深海泥鯭、黃花魚、馬友、黃腳立,係真烤魚。丫…食海鮮食到厭?又有各種醃肉串燒🍖🍡🍢唔想自己動手,又得!熟食區又有各款惹味海鮮,親民小菜。想健康又有小火鍋灼菜灼粉灼海鮮🍲最後飲品吧雪糕收尾💕真係包羅萬有,老人家細路口味都照顧到。喜歡食海鮮又大食既朋友真係行過路過,不要錯過🤣

🦐🦀海產多到哈哈笑宴🐠🐟

室內活捉鮮蝦,即燒即食新鮮滋味實在係開心大發現。

丫…食海鮮食到厭?又有各種醃肉串燒🍖🍡🍢

最後飲品吧雪糕收尾💕

2025-06-21 1063 浏览
好耐冇食燒烤,今次去蝦蝦燒真係食到開心!仲有一蚊打邊爐,有三款湯底:蕃茄、豬骨同麻辣,食物種類多到眼花,海鮮必然係主角。生蠔一咬下去,肥嘟嘟又滑,邊緣燒得脆脆,加埋蒜蓉辣椒油,鮮甜中有少少辣味,真係好味!豬大腸外脆內嫩,咬落去即爆油香,孜然同辣椒粉調得好惹味,油淋淋嘅根本停唔到口。羊肉串肥瘦相間,炭火滋滋響,肉質juicy,配上孜然粉,香噴噴。牛肉串外焦內嫩,咬下去肉汁四溢,啤酒一啖,正!最後係雞軟骨,金黃酥脆,每啖都咔啦咔啦響,椒鹽同七味粉令我食到不停。鮑魚燒得彈牙,帶點焦香,甜甜地仲有蒜蓉味,食完好滿足。

2025-06-17 1971 浏览
好耐無同🐷食燒烤,緊係又回訪蝦蝦燒,今次仲仼食5小時再加一蚊打邊爐,湯應底要左蕃茄,仲有豬骨同麻辣👍🏻湯底香濃蕃茄味,搞到我又食左個岀前一丁食物種類好多,海鮮梗係唔少得生蠔、鮑魚、扇貝生蠔一啖咬落去,蠔肉肥嘟嘟又滑溜,燒到邊緣脆卜卜,加啲蒜蓉辣椒油,鮮甜帶微辣鮑魚燒完爽口彈牙,甜甜哋又帶少少焦香,仲有啲蒜蓉吊味豬大腸燒到外皮脆到『咔哧』聲,入面keep住啲油脂,咬落去爆油香!醃料落足孜然同辣椒粉,闢咗臊味之餘仲惹味到癲,食到嘴邊油淋淋都停唔到口啊~(怕肥嘅人慎入😂)」 羊肉串肥瘦相間啲羊油滴落炭度『滋滋』響,撒滿新疆孜然粉同辣麵,羶得嚟香噴噴,肉質juicy唔嚡口牛肉串外層微焦裡面嫩滑,一咬肉汁『標』出嚟,仲有少少筋位咬口,送啤酒一流🍻雞軟骨就係貪佢『索索脆』!燒到金黃色,每啖都『咔啦咔啦』響,椒鹽同七味粉黐滿晒
食物種類好多,海鮮梗係唔少得生蠔、鮑魚、扇貝
生蠔

鮑魚
燒完爽口彈牙,甜甜哋又帶少少焦香,仲有啲蒜蓉吊味

豬大腸

羊肉串