2022-05-01 401 浏览
海鮮拼盤,隻蝦剌身,無挑蝦腸,條蝦腸好黑呀。牛肋骨扒,變咗做牛仔骨,雖然落足鬆肉粉,鋸到手都軟埋,仲未切開,件肉都凍埋。友人吃黑椒汁炸德國鹹豬手,半世人未食過咁乾嘅德國炸豬手,好在有兜黑椒汁,我用佢嚟送埋塊牛仔骨。$300+,咁嘅貨色,極度失望。我決定去宵夜,直升機餐廳「伏伏伏….」!仲有,侍應生應該更加明白如何上菜,手力又唔夠,伸長條腰,趴上張枱度拎走隻碟,我驚過佢啦,唔可以喺食客嘅右邊上咩?辛苦晒。唯一可以讚嘅,係啲燈光囉,閃下閃下,個人冇咁炆憎。
海鮮拼盤,隻蝦剌身,無挑蝦腸,條蝦腸好黑呀。
唯一可以讚嘅,係啲燈光囉,閃下閃下,個人冇咁炆憎。
2021-08-14 1336 浏览
8月13號成家人嚟咗依度食慶祝生日,侍應嘅態度好好,好有禮貌,啲嘢食好好食,真心幾唔錯,啲肉食落去唔鞋,個心太軟都好好食,可惜冇影到,個廚師將個Happy birthday畫得好靚,另外仲叫咗個燉蛋,好香好滑,推薦推薦
2021-07-09 1175 浏览
同一個位置的餐廳已經在20年前都有光顧的,最低限度易手三、四次,現在叫 Cova Cafe。今天在Openrice網上訂位,不但有25 Asiamiles 而且有九折優惠。六時十五分依時抵達,我們是第一檯客人,都七點左右才有其他兩三檯客人出現。我們點了一個set dinner,外加一個餐湯及一份芝士白汁焗生蠔。Set dinner,有前菜:青菜沙律,餐湯,主菜是炭燒西班牙黑毛豬胺配波菜芝士腸薯蓉牛肝菌汁。各有食品都熱辣辣,合符水準。只有焗生蠔,老婆大人話可能唔夠新鮮,有少少腥腥地!
2021-07-09
2021-07-08 742 浏览
散叫沙律 洋蔥湯 牛柳 燒魚唔整,廚房大哂,生日飯前一天問有冇生日甜品,原本話有去到冇好失望,田螺個心凍嘅,收費貴一般貨,同埋無冷氣。其他做唔到就唔好比人訂枱,生日都無甜品或任何可以慶祝生日嘅嘢。其實服務真係OK,奈何廚房咩都唔想整我哋都好無奈,叫咩都冇之後嗌嘅嘢都求其整出嚟,生蠔原本係$240半價變咗$68.1隻,討論之後先至改返單,老細解釋埋廚房要8:00收,但係如果你真係要早收就唔好接我7:30呢一個訂枱啦,我哋可以去第二度食都冇問題。
2021-06-21
庆祝纪念
生日
2021-06-24 689 浏览
話說我同太太慶祝生日。 我們六人到餐廳後,首先叫洋蔥湯 但係廚房話唔做。 跟住叫兩個caesar沙律, 廚房都話唔做。 跟住叫條鱸魚, 廚房又話唔做。 成間餐廳個menu都係假㗎。 廚房大曬老細冇佢符。 最唔開心係甜品 心太軟電話有預訂及寫happy birthday。 廚房話收工唔做。 侍應問我哋 食唔食布甸雪櫃有。 冇冷氣全場風扇任吹。
2021-06-21
庆祝纪念
生日
悠閒的平日突想到可駕車到此環境清静的餐廳吃個午餐!地点在入龍珠島入路的左边,门口不起眼而要上一層樓梯才到的餐廳。前身是蟠龍堡酒吧。叫了set lunch的燴牛尾配意粉,賣相很企理也認真,很欣賞其意粉熱度足夠感覺新鮮!牛尾烹調味道很不錯也夠軟度,但稍嫌偏咸了一點。另也點了份牛扒午餐,應要求7成熟,配有焗薯蓉及一小片瓜,配菜份量稍少。牛扒味通不覺有何突破,但牛扒質也可接受了。招呼打点上,以其人手已算是很體貼!可考慮再來!

2021-04-14
  • 燴牛尾
2021-04-09 951 浏览
今晚係即興黎食,慶祝考到車牌🎉 用openrice訂位有9折。職員服務非常體貼,打去詢問訂位情況時主動問識唔識黎,提點我地餐廳係龍珠島迴旋處入口附近~泊車位係餐廳樓下,非常方便:餐廳係一樓,要行樓梯上一層:今晚既dinner set menu:去到時餐廳得一枱兩個人,我地食食下再多兩個人來,共3枱人,好似包場咁餐廳環境舒適, 餐廳內及外面街道都很寧靜~我地叫左立魚柳大蝦同豬胺帶子set~晚餐先上salad:再上餐包及餐湯,餐包係蒜蓉包來的~立魚大蝦,份量都幾多,有兩大塊魚柳,魚柳煎得幾好,脆口但不會太乾~豬胺帶子,老公話ok,不過冇澱粉質有d唔夠飽呢度既感覺有啲似舊式既西式扒房,但當然食物質素較那些扒房好好多。係呢度既用餐既經驗幾得意,行上餐廳時會經過蟠龍半島居民住處,餐廳對面係做spa美容既,天台好似有得包場bbq,估計呢度其實係類似蟠龍半島既居民會所,只不過對外開放。這次用餐感覺良好,推薦~
今晚係即興黎食,慶祝考到車牌🎉
用openrice訂位有9折。

泊車位係餐廳樓下,非常方便:

餐廳係一樓,要行樓梯上一層:

今晚既dinner set menu:

餐廳環境舒適, 餐廳內及外面街道都很寧靜~

我地叫左立魚柳大蝦同豬胺帶子set~

晚餐先上salad:
Salad

再上餐包及餐湯,餐包係蒜蓉包來的~
Soup

香煎原條立魚柳拼大蝦牛油香草檸檬汁

豬胺帶子,老公話ok,不過冇澱粉質有d唔夠飽
炭燒西班牙黑毛豬胺拼帆立貝帶子蜜餞香桃汁

這次用餐感覺良好,推薦~
2021-04-08
Salad
Soup
香煎原條立魚柳拼大蝦牛油香草檸檬汁
炭燒西班牙黑毛豬胺拼帆立貝帶子蜜餞香桃汁
2021-04-07 577 浏览
Order 咗三個午餐,燒春雞、豬髀、羊架,味道不錯,但配菜份量有點兒小,成年人未必吃得飽。氣氛休閒,泊車方便,食完還可以順道去黃金海岸行吓,係假日休閒嘅好去處。
2021-04-05 509 浏览
誤打誤撞去到龍珠島,入島前途經呢間餐廳,外面望落去感覺唔錯,好似去咗外國小鎮啲餐廳仔,就決定晚餐在此,好好享受。當晚全場waiter只有兩位,但服務態度良好及上餐速度都頗快。我哋叫咗兩個set dinner, 分別係牛扒同羊架。另外仲叫咗半打生蠔🦪兩種生蠔都唔錯,一隻係creamy d, 另一隻海水味重啲同爽口啲,不過就唔記得係叫咗咩種類喇🙈前菜個薯仔沙律都唔錯。是晚餐湯係意大利菜湯,足料,味道幾好。整體來講羊架唔錯,外面有酥皮,羊架肉淋有羊肉味,叫咗五成熟都啱啱好。

2021-02-18 498 浏览
羊扒叫時要5成熟出來變了7成,牛扒要求7成熟也偏生,幸味道做得不錯,但牛扒的汁稍欠特別,似-般餐廳的汁醬,較平凡,羊扒上枱時卻不附加薄荷醬,要叫待應比才端來。前菜沙律也較平凡,用雪藏蝦不太好,蔬菜不算新鮮!環境不錯也寧靜的!待應招待態度也箅滿意。
2021-02-14
2021-01-30 862 浏览
香港地好少有park & dine 地方,今日竟然偶到。餐廳提供了無限車位,任泊。而最難得的是食物質素絕對得。西餐廳,相信主要服務附近小區居民,聽到侍應不斷稱呼食客為乜生物生,相信是鄰居食客。今日叫了牛排及無骨春雞,一個跟餐湯,一個跟沙律並有蒜蓉包。我較欣賞沙律,因為新鮮,賣相及焦汁都好。粟米忌廉反而有點似罐頭忌廉加粟米。主菜牛排煎得剛好七成,質地及味道恰如其味。第一次食冇骨春雞,其醬汁真的要讚,好惹味,雞胸唔鞋,雞比更係嫰,墊底的薯蓉又綿又滑,完全清碟。最後的咖啡也非常認真!十分推介各駕車人士一試。
2021-01-30
2020-12-15 611 浏览
🐑 羊扒醃得入味,羊味好出,叫5成熟真係比到5成熟,感動!🐓 燒春雞皮脆肉嫩👍🏻呢兩樣主菜都係$138-148,幾抵,係份量比較少懶所以無影到其他🤦🏻‍♀️🥣 餐湯(羅宋湯)味道正常,料比得好足🥖 蒜蓉包偏細塊,味道都ok🫖 熱檸水幾好,比個壺自己倒熱水🍰🍦心太軟出面脆身,入面流心偏結,都幾好食。雲呢拿雪糕有碎冰,不過都好食因為位置偏僻,所以人少😊 有車嘅話會好方便,樓下勁多免費車位。另外侍應態度好👍🏻 呢間一定會encore!
🐑 羊扒醃得入味,羊味好出,叫5成熟真係比到5成熟,感動!
🐓 燒春雞皮脆肉嫩👍🏻
呢兩樣主菜都係$138-148,幾抵,係份量比較少

懶所以無影到其他🤦🏻‍♀️
🥣 餐湯(羅宋湯)味道正常,料比得好足
🥖 蒜蓉包偏細塊,味道都ok
🫖 熱檸水幾好,比個壺自己倒熱水

2020-06-06 1449 浏览
間唔中都會帶小朋友去青龍公園玩 貪嗰度環境好同小人 揸車都會經過哩間餐廳 我阿爸話細個都有帶過我黎 咁就搵日帶埋阿囡同daddy mammy黎回憶下咁多年無黎都係抱住試下既心態黎食個lunch 裝修無乜點變野食都仲幾ok 豬鞍同西冷都煎得好香正常西餐價錢 坐得舒服 會多d黎
咁多年無黎都係抱住試下既心態黎食個lunch
裝修無乜點變
野食都仲幾ok 豬鞍同西冷都煎得好香
正常西餐價錢 坐得舒服 會多d黎
2020-05-14 1484 浏览
疫情下幾乎無出街的生活,食評也停了一段日子。是次和朋友三個人一起瘟疫下相聚,來到這間隱世餐廳。餐廳人少當然較放心,檯與檯距離也遠,這樣更覺安心。是晚點了:三個晚餐+半打蠔整體三個晚餐也精緻美味,要評價是七成熟的牛變全熟,五成熟的牛反而七成感覺,所以下次五成熟便可。牛味重,汁也好味,整體ok。鵝肝味道濃,但份量偏細。生蠔大隻又抵。焗蠔亦惹味意大利飯汁料美味,但飯較硬,配菜也怪怪的。整體ok,難得出下街食餐好,感覺難得。
疫情下幾乎無出街的生活,食評也停了一段日子。
是次和朋友三個人一起瘟疫下相聚,來到這間隱世餐廳。
餐廳人少當然較放心,檯與檯距離也遠,這樣更覺安心。
是晚點了:
三個晚餐+半打蠔
鵝肝味道濃,但份量偏細。
生蠔大隻又抵。焗蠔亦惹味
意大利飯汁料美味,但飯較硬,配菜也怪怪的。
整體ok,難得出下街食餐好,感覺難得。

2020-04-12
2020-03-04 1495 浏览
N年前(唔知轉左手幾多次呢)食過一次唔差,上星期去左黃金沙灘個邊食,諗起li間,見google, openrice評分都唔差,不過唔太方便,我地搭的士去上到去環境可以啦,就似油尖旺d樓上cafe/西餐既格局,一個晚餐$200-380左右,唔算太貴,成正比叫左份鵝肝牛扒,一份鴨腿鵝肝牛扒 - 牛扒唔係靚野,要五成熟變左9成,好鞋好韌 件鵝肝合格慢煮鴨腿 - 遲過牛扒20分鐘先到(個時得三枱客,已食緊)無味,咸都唔咸下,係咩味都無,食食下發覺難切,先發現根本就未熟,同位叔叔侍應反映,佢都好好,話換話比我,係咁講唔好意思。等多20分鐘再上一份新既,都係咩味都無,仲好老好鞋,食左兩啖我放棄之後有個後生d既女侍應收碟,整跌咗支叉落我件外套上邊,當然污糟咗啦,佢就呆左,過一陣先醒返先識執返支叉,執完企返係我隔離,呆企...(可能好驚掛,似係)直到我問佢有冇紙巾或者濕紙巾,佢先識得拎過嚟俾我。唔好意思/對唔住都無講過一句睇吓甜品有咩食啦,點知都係啲唔吸引嘅雪糕心太軟,奶凍咁總結係:不論服務食物質素環境,絕對冇下次
叫左份鵝肝牛扒,一份鴨腿

鵝肝牛扒 - 牛扒唔係靚野,要五成熟變左9成,好鞋好韌
件鵝肝合格

之後有個後生d既女侍應收碟,整跌咗支叉落我件外套上邊,
睇吓甜品有咩食啦,點知都係啲唔吸引嘅雪糕心太軟,奶凍咁

總結係:不論服務食物質素環境,絕對冇下次
慢煮鴨腿
2020-01-19