2023-04-06 31 浏览
好友食過話海鮮很新鮮又鮮甜,約我一齊晚餐。餐廳奉送炸魚皮,魚皮很薄炸得很脆口。我們點左尊貴海鮮套餐$419/位,升級:頂角膏蟹:頗大隻蟹肉質結實又肉多,蟹膏鮮甜甘香,超級美味至今仍回味,極鮮甜好吃👍👍👍澳州青年龍蝦:🦞有膏,龍蝦肉爽口又彈牙,很鮮甜很美味。😍😍鰻頭蟹:蒸熟後紅紅圓圓很可愛,味道鮮甜。台灣九孔鮑魚:上枱時仍會郁夠新鮮味道鮮,香軟又滑真可口。日本野生大赤蝦:頗大隻刺身級大蝦🍤,鮮甜爽,真不錯👍👍大西洋野生青口:頗大隻又厚肉很鮮嫩可口。日本大元貝:紅色很大隻很清甜美味。翡翠螺:肉質爽彈牙。韓國斧山珍珠蠔:蠔味濃很香滑。有機蔬菜籃:生菜、粟米、娃娃菜、清蒸原汁原味又健康。粥底:生米煮成粥加入菜脯、香蔥,米香棉滑美味。甜品:椰汁雪燕糖水,滋潤又清甜。總結:食材新鮮,店員服務好,值得回頭。
好友食過話海鮮很新鮮又鮮甜,約我一齊晚餐。
餐廳奉送炸魚皮,魚皮很薄炸得很脆口。
我們點左尊貴海鮮套餐$419/位,
澳州青年龍蝦:🦞有膏,龍蝦肉爽口又彈牙,很鮮甜很美味。😍😍
鰻頭蟹:蒸熟後紅紅圓圓很可愛,味道鮮甜。
台灣九孔鮑魚:上枱時仍會郁夠新鮮味道鮮,香軟又滑真可口。
日本野生大赤蝦:頗大隻刺身級大蝦🍤,鮮甜爽,真不錯👍👍
大西洋野生青口:頗大隻又厚肉很鮮嫩可口。
日本大元貝:紅色很大隻很清甜美味。
翡翠螺:肉質爽彈牙。
韓國斧山珍珠蠔:蠔味濃很香滑。
有機蔬菜籃:生菜、粟米、娃娃菜、清蒸原汁原味又健康。

粥底:生米煮成粥加入菜脯、香蔥,米香棉滑美味。
甜品:椰汁雪燕糖水,滋潤又清甜。
總結:食材新鮮,店員服務好,值得回頭。

• 台灣九孔鮑魚
  • 炸魚皮
2023-03-27 427 浏览
海鮮美味鮮甜又營養豐富,老友剛去完旅行,即刻相約嘆蒸海鮮大餐,來到專做海鮮批發嘅蟹仙 新蒲崗分店,相當識食!點餐後,店員即從魚缸內撈起遊水海鮮準備,夠晒生猛,一次食齊9 款海鮮,包括平日少見嘅饅頭蟹,月亮貝,青年龍蝦,綠膏蟹等,令人食指大動!尊貴海鮮套餐 $419 / 位🍬藻食綠膏蟹望見肥美多膏又大隻嘅綠膏蟹,連小妹都忍唔住心心眼,綠膏蟹平日以海藻為主要食糧,綠色蟹膏甘香,蟹肉鮮甜,食到停唔到手!😙🍬太平洋饅頭蟹再來喺極罕有,且長相可愛嘅饅頭蟹,估唔到一樣有蟹膏,蟹肉唔多,但蟹汁香甜!🤣🍬澳洲青年龍蝦好驚喜,龍蝦大隻有份量,肉質紅粉結實,滿滿的龍蝦膏,龍蝦頭仲可以用來滾粥,最後食,值回票價!🥳🍬九孔鮑魚經常出現在高級鐵板燒上嘅九孔鮑魚,原來用來蒸也一樣出色,原汁原味香軟又腍滑!👍🍬日本野生大赤蝦店員將2 隻大赤蝦拼成心心送給我們,相當有心思,赤蝦厚肉彈牙,沾上醬油食,鮮味更突出!😋🍬大西洋野生青口🍬韓國斧山珍珠蠔🍬紐西蘭刀貝蚌🍬紐西蘭月亮貝🍬蔬菜籃🍬海鮮粥底🍬椰汁燕窩糖水捧住肚腩走,非常盡興,海鮮高質有水準,難怪朋友經常揸車來食!📍蟹仙海鮮蒸氣鍋📍新蒲崗仁愛街50號地舖🌙月光太太
尊貴海鮮套餐 $419 / 位

🌙月光太太
藻食綠膏蟹
韓國斧山珍珠蠔
2023-03-23 251 浏览
旅遊後回到香港,最難忘是新鮮的海鮮。然後想起以往食過的蟹仙,和日本的海鮮款式不一樣,而且既新鮮又特別,於是便去了她們新蒲崗的分店🤠✏️位置(7/10): 越秀廣場旁,不算難找✏️環境(8/10): 店面不大,座位亦闊落✏️衛生(8/10): 蒸氣消毒,餐具衛生✏️服務(9/10): 侍應積極,有講有笑✏️食物(9/10): 食材新鮮,海鮮較特別🌟尊貴海鮮套餐 - $419/位點了比入門高一級的海鮮套餐,包括了九款海鮮及一籃蔬菜,套餐指定了是日較新鮮的款式,海鮮即叫即劏,然後侍應幫忙在面前蒸熟,感覺超Fresh🎉🍴日本野生大赤蝦第一款海鮮,赤蝦比想像中大隻,多膏肉厚,味精鮮甜😁🍴台灣九孔鮑魚內臟等被清洗得很乾淨,鮑魚軟滑,一點也不韌😊🍴大西洋野生青口同樣大大隻,海水味重,食得出的鮮,軟滑味美👍🍴韓國斧山珍珠蠔不算大隻,蠔肉軟滑, 一啖咬下去相當飽滿☺️🍴紐西蘭刀貝蚌肉質呈橙黃色,外觀討好,口感爽滑彈牙😋🍴澳洲青年龍蝦雖是青年龍蝦,仍然厚肉,肉質結實細滑,味道鮮甜🤩🍴紐西蘭月亮貝月亮貝外殼堅硬,較為罕有,肉質鮮嫩味美,同時充滿海水味🥰🍴太平洋饅頭蟹蟹仙才能看到的饅頭蟹,肉雖不多但鮮味十分突出😄🍴罕有藻

✏️位置(7/10): 越秀廣場旁,不算難找
✏️環境(8/10): 店面不大,座位亦闊落
✏️衛生(8/10): 蒸氣消毒,餐具衛生
✏️服務(9/10): 侍應積極,有講有笑
✏️食物(9/10): 食材新鮮,海鮮較特別

🌟尊貴海鮮套餐 - $419/位

🍴日本野生大赤蝦
第一款海鮮,赤蝦比想像中大隻,多膏肉厚,味精鮮甜😁
台灣九孔鮑魚

🍴台灣九孔鮑魚
內臟等被清洗得很乾淨,鮑魚軟滑,一點也不韌😊
大西洋野山青口及韓國斧山珍珠蠔

🍴大西洋野生青口
同樣大大隻,海水味重,食得出的鮮,軟滑味美👍

🍴韓國斧山珍珠蠔
不算大隻,蠔肉軟滑, 一啖咬下去相當飽滿☺️

🍴紐西蘭刀貝蚌
肉質呈橙黃色,外觀討好,口感爽滑彈牙😋

🍴澳洲青年龍蝦
雖是青年龍蝦,仍然厚肉,肉質結實細滑,味道鮮甜🤩

🍴紐西蘭月亮貝
月亮貝外殼堅硬,較為罕有,肉質鮮嫩味美,同時充滿海水味🥰

🍴太平洋饅頭蟹
蟹仙才能看到的饅頭蟹,肉雖不多但鮮味十分突出😄
罕有藻食綠膏蟹

🍴罕有藻食綠膏蟹
綠膏蟹有大量綠色的膏,非常罕有蟹很大隻,而且肉多鮮甜,值得一試😍

🍴有機蔬菜藍
有粟米、娃娃菜及生菜,食完海鮮後侍應會幫忙蒸煮,同樣新鮮😆

🍴炸魚皮
侍應送的小食,加了鹹蛋黃去炸,香脆惹味😃

🍴粥底
食完海鮮及蔬菜後,侍應便會加入菜脯去把粥底煮熟,有了海鮮的加持,粥底也帶有一點鮮甜味,而且很能飽肚😜
冰糖燕窩糖水

🍴冰糖燕窩糖水
最後侍應會送上每人一配冰糖燕窩糖水,口感飽滿又清涼,美味亦能解膩😎

🏠蟹仙海鮮蒸氣鍋(新蒲崗)
📬地址: 新蒲崗仁愛街50號地舖
2023-03-20
台灣九孔鮑魚
大西洋野山青口及韓國斧山珍珠蠔
罕有藻食綠膏蟹
冰糖燕窩糖水
2023-03-20 52 浏览
服務周到舒適環境材料新鮮價格合理今日兩個人黎左新蒲崗呢間蟹仙食野,話說早兩年都食過,兩年後返食,依然保持水準,今次兩個人食黎食左兩個餐😇😇,一個$419,一個$699,另加龍蝦刺身 ,兩個餐海鮮固然好食,重點要提嘅係個越南蟹😋😋,超多膏,超鮮甜,食完海鮮蒸餾落黎嘅海鮮粥底吸收哂之前的海鮮精華,味道鮮甜,粥底綿滑,加埋菜甫和葱花,一絕。最驚喜竟然係個糖水,係主廚親手煲嘅椰汁燉雪燕,好食驚喜到爆😭😭兩個人食千五蚊,絕對值回票價!!!!!😇😇😇
服務周到
舒適環境
材料新鮮
價格合理
兩個人食千五蚊,絕對值回票價!!!!!😇😇😇

2023-03-20
2023-03-16 45 浏览
最近工作都好忙,今日收工後朋友帶我去新蒲崗食蒸氣火鍋,好好放鬆下。我地叫咗包羅萬有海鮮二人套餐,超豐富!店員服務好好會詳細講解下不同海鮮的特別之處,同埋會預先蒸一蒸熱d餐具消毒。先黎個前菜 - 香辣海蜇青瓜,好開胃!第一盤的海鮮已令人垂涎三尺,有台灣九孔鮑魚、日本野生大赤蝦、日本大元貝、大西洋野生青口、韓國釜山珍珠蠔同螺!款款海鮮都好新鮮鮮甜👍🏻之後有主角出場,係太平洋饅頭蟹同膏仔蟹!店員介紹饅頭蟹喺出面餐廳比較少入,膏雖少但肉質鮮甜,膏仔蟹名副其實比較多膏,中意食蟹的我忍唔住食埋朋友果半隻,因為她不好蟹🤭接著再蒸澳洲青年龍蝦,已預先斬開一半,蒸好後原條龍蝦肉吉起非常爽,肉質鮮甜彈牙!除了海鮮,仲有牛肉雞肉豚肉、丸同蔬菜籃,呢刻已食到好飽,但忍唔住要食埋最後期待好耐的粥底,因有已濃縮所有蒸過海鮮的精華,好鮮甜!最欣賞餐廳店員會幫你蒸及調好計時,就唔怕海鮮會蒸過龍,海鮮新鮮同蒸的時間控制得好,就什麼調味也不用都好好食!下次必會再黎食的!

先黎個前菜 - 香辣海蜇青瓜,好開胃!

2023-03-05 55 浏览
天氣凍凍地, 又唔想打邊爐,朋友介紹嚟食個蒸海鮮。餐廳標榜選用外國進口海鮮,讓我十分期待。由於今日唔多想食肉,所以選擇咗個全海鮮餐。店員先讓我哋自行調配醬料,蒸鍋下係排骨粥底。首先上帶子,鮑魚,生蠔,甜蝦,青口及大蜆店員協助蒸熟,完全唔需要自己動手。每款都好好食好鮮甜,完全不用點醬料。尤其係青口好有驚喜,唔腥仲好有鮮味。甜蝦有蝦膏,爽口!之後就到今日嘅主菜饅頭蟹,膏蟹同龍蝦。饅頭蟹真係第一次見,食落味道少咸同一般蟹肉質感有少少分別。膏蟹真係好好食,又多膏又香。龍蝦每人半隻,肉質鮮甜美味,但得半隻份量偏少。最後有個蒸蔬菜盤,清清地唔錯。之後就係海鮮粥底,每人一碗有剩打包回家,下次要記得自備餐盒。甜品一人一碗椰汁雪燕,足料,食得出幾有心機煮。而我哋點了柑桔檸檬(壺),開頭以為是凍飲一大壺,原來是熱飲一大杯,如果想點飲料的朋友要留意了。

由於今日唔多想食肉,所以選擇咗個全海鮮餐。
店員先讓我哋自行調配醬料,蒸鍋下係排骨粥底。

首先上帶子,鮑魚,生蠔,甜蝦,青口及大蜆
店員協助蒸熟,完全唔需要自己動手。
每款都好好食好鮮甜,完全不用點醬料。
尤其係青口好有驚喜,唔腥仲好有鮮味。
甜蝦有蝦膏,爽口!

之後就到今日嘅主菜饅頭蟹,膏蟹同龍蝦。
饅頭蟹真係第一次見,食落味道少咸同一般蟹肉質感有少少分別。
膏蟹真係好好食,又多膏又香。
龍蝦每人半隻,肉質鮮甜美味,但得半隻份量偏少。

甜品一人一碗椰汁雪燕,足料,食得出幾有心機煮。

2023-02-26 56 浏览
其實上星期嘗試過這間餐廳的尖沙咀分店,今天和媽媽逛街時發現新蒲崗也有開分店,嘗試一下是不是能夠一樣保持水準讓我有驚喜呢!今天吃的這個餐跟上一次一樣,但是當中的海鮮有些不同,店長告訴我今天有饅頭蟹,以及罕有的綠膏蟹!令我10分期待!第一次吃綠膏蟹,感覺10分特別,其蟹肉味道鮮美,肉質豐滿,吃起上來沒有平時的蟹膏般的甜,反而有一種甘香味,令我10深刻。饅頭蟹最重要的不是他的蟹肉,而是在蒸鍋出來之後,啜當中的蟹汁!10分鮮味!紐西蘭刀貝10分大隻及台灣鮑魚的肉質鮮嫩,口感豐富,讓人回味無窮。此外,餐廳提供的蔬菜籃也非常精緻,包括多種新鮮的蔬菜,搭配海鮮粥底食用,味道更加美味。總括而言,雖然第二次食這間餐廳,仍然沒有令我失望!食海鮮的話我一定會帶朋友過來!

2023-02-22
  • 太平洋饅頭蟹
2023-02-23 45 浏览
海鮮好新鮮,青口係新鮮貨,大隻得黎又夠嫩,個蟹真係招牌貨,叫「蟹仙」都無錯👍🏻。我同老公叫左個二人餐$999,有海鮮、黑毛豬、牛肉、菜等,乜都好食,最後有海鮮汁嘅粥食,一定夠飽,哥哥仔叫我哋唔好食咁飽,仲有糖水送,係椰汁雪燕(可能每次唔同),好驚喜啊!雪凍左真係好好味😋好飽都想食多碗。美中不足的是個餐無包飲品,不過都係小事。我哋閒日去,都有幾枱客,個場唔太大,不過目測衞生都ok, 會在你面前蒸一蒸埋d食具。好愉快的一晚周年紀念。
  • 粥底
  • 大西洋野生青口
  • 尊貴海鮮套餐
  • 青年龍蝦
2023-02-23 41 浏览
最近終於有機會去這間海鮮蒸氣石鍋餐廳,特愛刀貝、饅頭蟹和青口等海鮮菜式。一進門,就能感覺到溫暖舒適的氛圍,還有新鮮海鮮的香味四溢。大門亦有展示各種海鮮。菜單非常豐富,提供了各種野生海鮮選擇,例如野生青口和饅頭蟹,還有其他的海鮮菜式。海鮮非常新鮮,烹調得完美,輕柔的蒸氣讓海鮮的天然味道完全展現出來。刀貝肉質多汁,饅頭蟹甜嫩。最後,甜品是椰汁雪燕,非常清甜,美味可口。除了美味的食物外,服務也非常出色。店員友善細心,確保我有一個舒適的用餐體驗。整體來說,我對這家餐廳的用餐體驗非常滿意。如果你喜歡刀貝和饅頭蟹,或者正在尋找美味新鮮的海鮮,我強烈推薦這家餐廳。

最後,甜品是椰汁雪燕,非常清甜,美味可口。

• 日本大元貝
  • 紐西蘭刀貝蚌
  • 菲律賓黃奄蟹
同老婆想食海鮮,即刻就諗起之前試過呢間好好味既蟹仙全程都由店員 May 姐幫手蒸海鮮及介紹,服務好好 👍🏻今次我地揀左尊貴海鮮套餐揀自己鍾意既調味醬汁先放粥底,用既係日本珍珠米,再加豬骨、芋頭、粟米日本深海石斑一夜干,唔加任何調味料已經有淡淡既鹹味 & 鮮味,再加埋特製既淡豉油就更好味~日本野生大赤蝦,又大隻又新鮮,不錯!翡翠螺,螺肉爽口彈牙,正~台灣九孔鮑魚,嫩滑煙韌,鮮甜好味~韓國釜山珍珠蠔,蠔味濃郁,好 creamy,味道一流!紐西蘭刀貝蚌,本身已經有海水既鹹味,再加鮮甜味,正!大西洋野生青口,鮮甜中帶少許海水味 👍🏻澳洲青年龍蝦,肉質彈牙,又夠鮮甜,仲有甘香既蝦膏,好好味!👏🏻野生膏仔蟹,d 膏真係多到滿瀉,仲甘香到不得了!蟹肉都非常鮮甜,May 姐仲教我地點樣更容易食到蟹腳入門既肉,好細心 😃有機蔬菜籃,食完咁多海鮮,都要食返 d 蔬菜中和一下 👀最後就食充滿海鮮精華既粥,好綿滑~送既炸魚皮炸得好鬆脆,好味!椰汁燉燕窩,好滋潤,椰汁味仲好香!

同老婆想食海鮮,即刻就諗起之前試過呢間好好味既蟹仙
全程都由店員 May 姐幫手蒸海鮮及介紹,服務好好 👍🏻

今次我地揀左尊貴海鮮套餐
揀自己鍾意既調味醬汁
先放粥底,用既係日本珍珠米,再加豬骨、芋頭、粟米

日本野生大赤蝦,又大隻又新鮮,不錯!

翡翠螺,螺肉爽口彈牙,正~

台灣九孔鮑魚,嫩滑煙韌,鮮甜好味~

韓國釜山珍珠蠔,蠔味濃郁,好 creamy,味道一流!

紐西蘭刀貝蚌,本身已經有海水既鹹味,再加鮮甜味,正!

大西洋野生青口,鮮甜中帶少許海水味 👍🏻

有機蔬菜籃,食完咁多海鮮,都要食返 d 蔬菜中和一下 👀

最後就食充滿海鮮精華既粥,好綿滑~

送既炸魚皮炸得好鬆脆,好味!

椰汁燉燕窩,好滋潤,椰汁味仲好香!
2023-02-21 35 浏览
今次又帶咗一班朋友仔去食好嘢,叫左$419既套餐🤤水準keep得好好,多謝May姐同一班店員熱情款待🥰🥰當日食咗野生赤蝦🦐,琵琶蝦🦞,九孔鮑魚,青口,月亮貝,蠔🦪,翡翠螺🐚(仲有架但係記唔晒呀😫),每款海鮮都好新鮮,唔洗點豉油都已經好夠味!我哋一行8人坐一張長枱,每次蒸好店員夾起啲食物比坐得遠個蒸鍋既人先,好細心❤️食到最後個粥底真係不得了,朋友仔個個都話好飽但係都忍唔住口要添多幾碗😂 餐廳仲有糖水飲,真係捧住個肚返屋企🤤🤤

2023-02-12
  • 台灣九孔鮑魚
  • 粥底
  • 紐西蘭刀貝蚌
我哋今晚㨂嘅係尊貴海鮮套餐 $419/人全程由店員主理,我哋淨係負責食( *¯ ꒳¯*)店員先放日本米+粟米、芋頭落最底嗰層,等一陣啲海鮮嘅汁就會滴落去啲粥度,一定勁鮮甜!店員話老闆每日都會親選最新鮮海鮮,今日我哋有幸食到嘅係:✿一夜干-自帶海水嘅微咸味道,完全唔使沾醬都好夠味!✿日本赤蝦-好大隻,啲肉好爽呀!✿台灣九孔鮑-鮑魚勁淋身,一啲都唔韌,肉質口感極好!✿韓國釜山珍珠蠔-超勁爆鮮甜!又滑!一嘢就可以shu 入口,勁嫩滑呀!✿大西洋野生青口-青口都好正呀~全部食材都勁新鮮,好味到不得了!✿紐西蘭刀貝蚌-食落去好似大粒嘅蜆肉咁,但就更飽滿,入面更Juicy。✿澳洲青年龍蝦-不得了,只要用叉拮住尾部嘅肉,就可以好輕鬆咁成條龍蝦肉抽起,重點係肉質口感非常好,仲好多膏添!!勁甜勁彈牙!✿膏蟹-唔係講笑真係超級無敵多蟹膏!勁甜~勁正!勁新鮮!!店員見到我唔識剝蟹鉗同食蟹腳,仲主動走埋嚟勁仔細咁教我,我成世人第一次清埋全部蟹腳,終於識食蟹😆😆✿新鮮炸魚皮-勁脆,炸到冇乜油,超級香!✿一邊食住炸魚皮,一邊食最底層嘅粥,好正,好清!煲粥熬咗咁耐真係好綿滑,仲要吸晒上面啲海鮮汁,加埋炸魚皮一齊品嚐

我哋今晚㨂嘅係尊貴海鮮套餐 $419/人
全程由店員主理,
我哋淨係負責食( *¯ ꒳¯*)

店員話老闆每日都會親選最新鮮海鮮,
今日我哋有幸食到嘅係:

✿一夜干-自帶海水嘅微咸味道,完全唔使沾醬都好夠味!

✿日本赤蝦-好大隻,啲肉好爽呀!

✿台灣九孔鮑-鮑魚勁淋身,一啲都唔韌,肉質口感極好!

✿韓國釜山珍珠蠔-超勁爆鮮甜!又滑!
一嘢就可以shu 入口,勁嫩滑呀!

✿新鮮炸魚皮-勁脆,炸到冇乜油,超級香!

✿一邊食住炸魚皮,一邊食最底層嘅粥,好正,好清!
煲粥熬咗咁耐真係好綿滑,仲要吸晒上面啲海鮮汁,加埋炸魚皮一齊品嚐,成餐好完滿!

✿原來仲有甜品,而且係係椰汁燉雪燕!啲雪燕落得好重手,一飲落去即刻覺得好滋潤呀~~~
2022-12-27 61 浏览
之前食過九龍城店,今日朋友生日食飯就帶佢哋試吓新蒲崗店。雖然食飯同一個套餐,但食嘅海鮮有d唔同😍味道當然同樣是鮮美啦🥰🦀野生膏仔蟹未蒸都見到蟹膏流緊出黎😋,膏肉鮮甜爆多蟹🇯🇵日本深海石斑一夜干魚質彈口,厚實,全部魚嘅味道同精華入晒去咁😍🦞澳洲青年龍蝦肉質彈性,非常爽甜,肉夠🫶🏻🇹🇼台灣九孔鮑魚用清蒸鮑魚,肉質細嫩、鮮味保留晒係鮑魚裡面。日本野生大赤蝦赤蝦大大隻,蒸完都無點縮水。蝦肉質紮實飽滿,咬落口感厚肉、有彈性,蝦味濃郁。大西洋野生青口自己煮青口好少用清蒸方式。第一次食清蒸,原汁原味,食到野生青口獨有淡淡海水同清甜味野生日木深海白刀貝刀貝蚌肥美鮮甜,肉厚。🌜紐西蘭月亮貝鮮香回甘,配少少調味料食,已經好正😚。🇰🇷韓國釜山珍珠蠔珍珠蠔雖然蠔身較細🤏🏻,但入口肥美鮮甜,海水味淡,食到Creamy口感😍。

🦀野生膏仔蟹
未蒸都見到蟹膏流緊出黎😋,膏肉鮮甜爆多蟹

🇯🇵日本深海石斑一夜干
魚質彈口,厚實,全部魚嘅味道同精華入晒去咁😍

🦞澳洲青年龍蝦
肉質彈性,非常爽甜,肉夠🫶🏻

🇹🇼台灣九孔鮑魚
用清蒸鮑魚,肉質細嫩、鮮味保留晒係鮑魚裡面。

野生日木深海白刀貝
刀貝蚌肥美鮮甜,肉厚。

🌜紐西蘭月亮貝
鮮香回甘,配少少調味料食,已經好正😚。

🇰🇷韓國釜山珍珠蠔
2022-12-27 47 浏览
————————📍新蒲崗#新蒲崗#新蒲崗美食#蟹仙海鮮蒸氣鍋#仁愛街#尊貴海鮮套餐 $419·野生膏仔蟹·日本深海石斑一夜干·澳洲青年龍蝦·台灣九孔鮑魚·日本野生大赤蝦·大西洋野生青口·野生日木深海白刀具·紐西蘭月亮貝·韓國釜山珍珠蠔·有機蔬菜籃呢間鋪頭上次食過九龍城分店都覺得食材好新鮮 店員態度亦都好好 👍🏻 每樣食材都會認真介紹 今次就去左新蒲崗店試左高一級嘅套餐 果然冇令我失望 全部海鮮都好新鮮所以唔需要任何調味料🫣最後仲有甜品🍮送🤤————————————蟹仙海鮮蒸氣鍋 (仁愛街) (新蒲崗)新蒲崗仁愛街50號地舖#winfat#winfat九龍#winfat新蒲崗———————————————————
————————

·紐西蘭月亮貝
·韓國釜山珍珠蠔
·有機蔬菜籃

————————————
蟹仙海鮮蒸氣鍋 (仁愛街) (新蒲崗)
新蒲崗仁愛街50號地舖

#winfat#winfat九龍#winfat新蒲崗

———————————————————
天氣開始凍啦,想試下蒸氣鍋Omakase,全程有專人幫你調教,邊一樣食先都好講究,先從淡味開始(以下介紹都係食既順序)。每一款海鮮蒸既時間都唔同,拿捏得好好😆,成set 海鮮套餐都好滿意🦞🦞尊貴海鮮套餐 $419/pp ❀日本野生大赤蝦真係超好彩,食到有好多蝦膏😯,蝦鮮甜爽口❀日本深海石斑一夜干一夜干(いちやぼし) 源自於日本🇯🇵北海道地區,日本餐廳只要煎/燒為主,呢度以蒸既方法,同樣食得出好鮮味😊❀韓國釜山珍珠壕火候調得啱啱好好,唔過熟蒸完都唔縮水,食到海水鮮味❀台灣九孔鮑魚爽口鮮甜,鮑魚刷得好乾淨,算中規中矩❀大西洋野生青口青口好厚身,有淡淡海水味,有咬住啲海草證明真係新鮮☺️❀野生日本深海白刀貝鮮甜海水味極重❀紐西蘭月亮貝海水味極重,唔洗點豉油都夠味❀澳洲青年龍蝦雖然得半隻,肉質厚身新鮮,中規中矩❀野生膏仔蟹蟹膏呈綠色,重蟹鮮味,中規中矩❀有機蔬菜籃估唔到菜和玉米都甜窩❀豬骨玉米粥一開始係放生米煮,蒸完海鮮既精華落晒粥到,粥反而係超甜,好味到最後全部清晒☺️的確好飽🫠❀奉送雪燕糖水和炸魚皮

🦞尊貴海鮮套餐 $419/pp

❀日本野生大赤蝦
真係超好彩,食到有好多蝦膏😯,蝦鮮甜爽口

❀日本深海石斑一夜干

❀韓國釜山珍珠壕
火候調得啱啱好好,唔過熟蒸完都唔縮水,食到海水鮮味

❀台灣九孔鮑魚
爽口鮮甜,鮑魚刷得好乾淨,算中規中矩

❀大西洋野生青口
青口好厚身,有淡淡海水味,有咬住啲海草證明真係新鮮☺️

❀野生日本深海白刀貝
鮮甜海水味極重

❀紐西蘭月亮貝
海水味極重,唔洗點豉油都夠味

❀澳洲青年龍蝦
雖然得半隻,肉質厚身新鮮,中規中矩

❀野生膏仔蟹
蟹膏呈綠色,重蟹鮮味,中規中矩

❀有機蔬菜籃
估唔到菜和玉米都甜窩