2019-09-04 2247 浏览
一時興起想bbq,貪呢到近近地...點知就中左伏。有d額外收費唔問唔知,佢地唔會主動講,想側側膊唔多覺。服務員冇禮貌,態度好差,一入去拎位就見到佢地已經黑口黑面。未食就已經成肚氣,飽晒。環境污糟到死,坐係到都見過幾次甲甴出黎..食物質素同人一樣咁差,唔新鮮,d肉好似放係室溫好耐咁,唔敢多食..唯有食d比較穩陣嘅熟食、面包、腸仔之類。食物種類都唔多,好普通,但因為質素唔好變相選擇好少。覺得呢餐好蝕...總括黎講呢個場真係好垃圾,冇下次

總括黎講呢個場真係好垃圾,冇下次

2019-09-01
等候时间
10 分钟 (堂食)
2019-08-22 1668 浏览
食物味道一般,服務等於0仲有價錢貴——食物嘅質素實在唔值咁貴價錢。質素差—— 好多排都無味,乾爭爭,唔juicy,有d仲食到雪藏味。無服務—— 入到去無人招呼,十問九唔應態度差—— 入到去燈光昏暗,唔見有侍應,無人招呼,問佢地開門未。佢話:「你見唔到有一台客坐系度咩?」期間都見佢串左另一台客。好多烏蠅,仲見到蟑螂,嚇到個女大叫。我地同個服務生反映,佢話燒野食係咁架啦,想點呀心諗喂我都係真金白銀黎燒野食!真係燒到一肚氣。呢間野,冇下次。

食物味道一般,服務等於0

仲有價錢貴——食物嘅質素實在唔值咁貴價錢。

無服務—— 入到去無人招呼,十問九唔應

好多烏蠅,仲見到蟑螂,嚇到個女大叫。
我地同個服務生反映,佢話燒野食係咁架啦,想點呀
心諗喂我都係真金白銀黎燒野食!真係燒到一肚氣。
呢間野,冇下次。
2019-07-21
2019-08-21 1161 浏览
光顧了一次,以後不會再去。肉類重味精,非肉類選擇不夠多,在帳幕裡面燒烤,臭了幾天,除了方便外真的想不到有什麼吸引!我情願去西貢燒烤好多了!以後都不會再光顧了!請我也不會再去
職員態度差,食物難食到爆,永不光顧收取好多不合理附加費,錫紙一蚊一張,燒烤網$30.連食物嘅都要加錢租用,沒有明顯標示價錢呢樣又話要收錢嗰樣又話唔包,倒不如自己出去郊野公園燒烤場以後唔會幫襯呢啲垃圾鋪頭。
職員態度差,食物難食到爆,永不光顧

呢樣又話要收錢嗰樣又話唔包,倒不如自己出去郊野公園燒烤場

以後唔會幫襯呢啲垃圾鋪頭。

2018-12-13 2792 浏览
公司BBQ, 選擇了這家在元朗西鐵站旁邊的燒烤場地。真的从西鐵站出來行幾步就基本能看到這家的招牌了, 但似乎位置就已經是它的最大優點了。食物種類選擇不多, 調味麻麻,有工作人員幫忙夾,每次給的份量不多, 可能係怕浪費,要行多幾轉。旁邊見到有提供番薯,但要自己清洗同買錫紙,而錫紙就一蚊一張,大概A4紙大小,一定係逐張逐張買,沒得成卷買。另外入場費還包含一瓶水和一罐飲品,再多就要自費了。單作為場地來看,這裡還是過得去的,但若作為提供食物的餐廳來看,就非常一般了,建議大家可以自備更多優質食物,講到底BBQ都是為氣氛,被燒焦的食物其實味道都一樣。

另外入場費還包含一瓶水和一罐飲品,再多就要自費了。

2018-12-07
2018-11-28 1849 浏览
晚上8:30到,買飛入場沒有提及要幾點last order,一行十多人,取了三碟食物,大約十時許,燒完想再取食物,突然見到取食物的檔口在未有通知及廣播下已關了門,連朋友未取飲品的飛尾也不能再取,員工也非常沒禮貌,問多兩句就話12 點要關門,完全阻住佢收工咁,令人失望
2018-11-27
2018-11-10 2091 浏览
星期六lunchtime, 去到不用等已經有爐有位, 位置算方便. 食物還算新鮮, 款式齊全. 但最令人不滿的是有很多附加費用是官方網站沒有列明. 例如鍚紙要1蚊1張, 燒烤網也要$30, 就連食物夾也要加錢租用, 如同打劫. 沒有留意在收銀處有冇貼價錢出來, 就算有我都要去到先知. 打電話去也沒有人接聽唔係話唔賣得, 但覺得冇在官網列明很不合理. 如在官網列明, 我就可以事先準備. 我強烈建議各位如要光顧此燒烤場, 記得自己帶備以上用品, 或在附近商場超市買定先, 也沒這麼貴! 另外最好自己帶多點水和膠手套. 燒烤場只提供1支水(500ml)和1罐汽水(這個官網有寫), 但必定唔夠飲. 膠手套每人只得1隻, 好易穿, 可能想要多隻都要收費
2018-11-10
2018-11-02 1429 浏览
一大幫人燒烤唔想買野去郊外燒烤,可以考慮一下呢個燒烤樂園。價錢來講可以接受,有好多野食選擇,地方又夠大,係西鐵元朗站隔離,行條橋就到。入到去唔洗自己開爐,舒舒服服BBQ。講返d食物,有一般正常既BBQ食材,腸仔雞翼牛肉金菇之類,仲有我鍾意既鴨胸,哇正!裡面有個大電視,燒燒下野食又可以一邊睇電視,野食供應都好充足。
用餐时段
早前看到他們把燒烤爐及冰箱都移走了,沒有營業幾天,還以為又是地價作怪,業主在這黃金地段蓋村屋,後來發覺枱櫈冰箱等生財工具再次歸位,遂問註場員工為何早前把所有生財工具都一概搬走?才知道早前他們只是裝修,還把場地擴闊了。未搬入元朗,即三年多前曾在這地方燒烤,只需百多港幣便可享用一切醃製的朳類香腸,亦有限量的免費飲品供應,閣下亦可自攜海鮮及肉類得進場燒烤,沒有額外收費。尤記得場內食物雖可無限添食,但性價比及可供選擇的食物種類尚算可以,以今時今日的物價,成人收費只HK$130,可以不限時任食任坐,夫服何求呢!

2018-04-13 1884 浏览
喺元朗西鐵站一出去1分鐘都唔洗就到嘅BBQ場,地點嚟講真係好方便!由G出口一出過埋天橋,就會見到佢地嘅門牌,所以好易認。入去前先要比$130蚊入場費(星期一至五收費),價錢嚟講都唔算費。比咗錢之後,會拎到一張入場卷,除咗燒野食嘅食物之外,包一支水同一罐汽水,同埋無時間限制,呢點值得一讚。入到去有人幫我哋開爐,好輕鬆咁就可以燒得野食!環境方面,都算衛生同乾淨,仲有好多大電視比客人一邊睇電視一邊傾下計咁!唔錯!食物方面,選擇好多!一般嘅丸類﹑腸仔﹑牛豬雞扒﹑雞翼﹑牛仔骨等都會有,應有盡有!食物質素都唔錯,啲醃製食物唔會太咸,特別推薦喺雞翼同牛仔骨,麻辣雞翼唔會太辣得嚟又醃得好入味,牛仔骨嘅黑椒味都好香好入味!丸類方面,基本嘅魚蛋﹑墨魚丸﹑貢丸﹑牛丸同龍蝦丸都會有,唔會話好特別,但都過得去!出到去比個大碟你同佢地講要咩,佢地會幫你夾,可能因為驚會食剩嘅關係,所以佢地本身夾得唔多,可能食完之後要分幾轉出去再拎~不過另外有啲食物都可以自己拎嘅,例如麵包﹑茄子。所以都算係方便嘅!整體黎講都算唔錯!最滿意都係地理位置!真係好方便!

入到去有人幫我哋開爐,好輕鬆咁就可以燒得野食!

不過另外有啲食物都可以自己拎嘅,例如麵包﹑茄子。
所以都算係方便嘅!

整體黎講都算唔錯!最滿意都係地理位置!真係好方便!
2018-01-30 2286 浏览
要求:就腳, 時間唔限制, 有大電視中選原因:以前都有一齊食過,方便元朗西鐵一落去行3分鐘到Saturday 跟老朋友BBQ,諗住地方就腳,一如以往都揀呢度.記得以前平至少20蚊...仲要加收爐費...不過平時佢款式都唔多,所以我地自己要另外帶小小菇去燒(因為我係菇人XD),帶少少錫紙咁,因為之前都見其他客人一樣,呢方面唔方便.服務:年輕服務生,都不會先提點客人向開壚時行一行開... 我地早到,所以睇住隔離幾枱客都比個石油氣罐嚇一嚇,因為好大火,同埋有一個客係被困住向個位度,出唔到黎,D火超近,我地係隔離枱,都行遠左,以防安全!自助形式,其他都無特別服務.食物:以前好愛食佢D雞亦,而加變得好普通.整體已經無左以前既吸引度.係今次送多碗豆腐花.飲品:包1支水+1款飲品.唔夠飲要加錢,都係 HK$10內飲到.環境:一般,晚上有一大果客人,非常嘈吵,以及有結他同食煙,影響到我地傾計要大聲講.今次真係好麻麻... 如果呢個價錢係今次咁情況,方便也好,真係考慮不回頭了.
要求:就腳, 時間唔限制, 有大電視

中選原因:以前都有一齊食過,方便元朗西鐵一落去行3分鐘到

不過平時佢款式都唔多,
因為之前都見其他客人一樣,
呢方面唔方便.

服務:
年輕服務生,都不會先提點客人向開壚時行一行開...
我地早到,所以睇住隔離幾枱客都比個石油氣罐嚇一嚇,
因為好大火,同埋有一個客係被困住向個位度,出唔到黎,
D火超近,我地係隔離枱,都行遠左,以防安全!
自助形式,其他都無特別服務.

食物:
以前好愛食佢D雞亦,而加變得好普通.
整體已經無左以前既吸引度.

係今次送多碗豆腐花.

飲品:
包1支水+1款飲品.
唔夠飲要加錢,都係 HK$10內飲到.

環境:
一般,晚上有一大果客人,非常嘈吵,
以及有結他同食煙,

影響到我地傾計要大聲講.

今次真係好麻麻...
如果呢個價錢係今次咁情況,方便也好,真係考慮不回頭了.

2018-01-20
$147.5
2017-12-03 2455 浏览
公司雙11慰勞宴,盡慶狂歡!喺公司收6點由荃灣行去搭西鐵,到元朗站落車都係6:30,等齊人七點就買飛入場。老實講,基本食物齊全,推介雞翼有蒜蓉味和辣味,魷魚燒香夠爽脆,正!
公司雙11慰勞宴,盡慶狂歡!
2017-12-01
庆祝纪念
纪念日
  • 雙味雞翼,有蒜蓉和香辣
2016-12-01 5514 浏览
成人130蚊位,無限時,包一支水+一罐飲品。可口可樂,忌廉嗰d係唔可以換,要另外比錢買。牛油、石紙都要另外比錢。食物都係一般大路嗰d,好食嘅有雞翼、腎、尤魚。如果佢有一兩款特別嘅食物,咁再去嘅機會就大d。呢度嘅優點係有大電視,就算少人燒都唔會on居居。而且極近西鐵站。廁所都唔算十分惡劣,可以接受。
2016-11-30
星期日的家庭聚會有一共18人參與,來到位於元朗西鐵站J出口旁的西鐵燒烤樂園。$130/位燒烤沒限時間,可是服務與規則真的訂得奇怪,為何別人9個人可拿2包炭,我們18人也只可拿兩2炭? 其餘的只可付錢買每包$20元的5公斤炭。還跟我們說不能分3個爐,坦白說,你們的燒烤爐這麼細,18個人怎圍著2個小爐燒? 好的,那我們及後才來的3位成員說要加開第三3爐,也不行,說3個人不能開1爐,那我請問這西鐵燒烤樂園是否不招待3位或以下的顧客?經過一輪的爭拗才讓我們加開新爐,這樣的服務和規則讓我對這地方非常失望,難怪被其他食家稱為西鐵燒烤「墓」園,非常貼切。食物味道一般,就是用大量醃料醃製食物,遮蓋其冰鮮的味道,如豬扒、薄牛扒等等,質素比我們在街市買的差了一點點,所以味道只有2.5分,其中肉丸結實,例如結實的墨魚丸內裡竟是粉粉的口感,十分難食。咖喱魷魚算是十分正常,應要感恩。這是我最沒心機打的食評,環境及食物不多說,請自行看圖:

2015-11-29
2015-11-09 5220 浏览
日抖去行完山, 夜晚幾個人返元朗再燒烤, 近近地就去西鐵燒烤樂園啦, 又加價了, 要$130一位, 但食物選擇少咗好多, 慶幸o既係..辣雞亦, 豬脾仔仍然存在, 其他食品如, 豬肉粒, 金沙骨, 丸類, 腸仔都係冇特別, 始終都係雞亦類最好味, 不管係蒜味雞全亦定中亦, 或辣雞中亦都非常入味, 好好食, 辣雞亦真係辣到好過引的, 豬脾仔就加咗孜然粉去"yip", 所以食起上嚟好香, 其實自助燒烤的話, 呢間真係唔係最好味, 但勝在夠方便lor. 下次都係要搵過第二間試下先得.
2015-11-08