餐厅: 譚仔三哥米線 (形點 II)
资讯:

2022-09-30 176 浏览
要等位既三哥~其實三哥既辣度我覺得間間都有D唔同今次叫左蕃茄5少但係飲落同平時2少差唔多..唔知係咪廚師唔中六合彩重手左呢XD-另外叫左蒜泥白肉真係好耐都無叫過再食番覺得油左但係味道淡左..........-呢間真係好多人以前都係叫外賣多推薦大家係外賣APP落左單先啊如果唔係即場叫要等半個鐘..
要等位既三哥~
其實三哥既辣度我覺得間間都有D唔同
今次叫左蕃茄5少
但係飲落同平時2少差唔多..
唔知係咪廚師唔中六合彩重手左呢XD
另外叫左蒜泥白肉
真係好耐都無叫過
再食番覺得油左但係味道淡左..........
呢間真係好多人
以前都係叫外賣多
推薦大家係外賣APP落左單先啊如果唔係即場叫要等半個鐘..
2022-09-28
🍽肥牛鹿茸菇米線(砂砂湯)原來個「砂砂」湯係指「沙嗲」湯,微微辣,不過對於我嚟講其他湯吸引啲🤡鹿茸菇幾得意,幾有口感,唔係爽,要𡁻嘅,味道幾重菇味,類似茶樹菇~
🍽肥牛鹿茸菇米線(砂砂湯)
原來個「砂砂」湯係指「沙嗲」湯,
微微辣,不過對於我嚟講其他湯吸引啲🤡
鹿茸菇幾得意,幾有口感,唔係爽,要𡁻嘅,
味道幾重菇味,類似茶樹菇~
2022-08-29 299 浏览
朋友又約食譚仔,今次就去形點間三哥,下午茶都好多人,不停有人走又有黎,個門口堆滿人等嘟針卡,個部電話勁唔聽使,個個都係嘟唔到,煩。特登黎試個新湯底,見咁多人話好食,就叫呢個肥牛鹿茸菇砂砂湯米線,肥牛同鹿茸菇係一定要叫嘅餸,唔可以唔要,只能夠加餸,對於唔食牛肉嘅人嚟講就冇辦法叫到呢個湯底,除非你要走牛但係照收你牛肉錢囉。講返個湯底,個湯底係幾好味,有沙嗲味甜甜地咁,所以叫五小其實都唔辣,第二次食叫三小個湯就好味好多。啲肥牛都幾垃圾,無牛味得個肥字,鹿茸菇就幾好食好爽口。配料嘅芽菜韭菜同腐皮真係越嚟越少,腐皮得番一塊,芽菜韭菜有幾條咁,聽到隔離枱話全走,真係好想去夾埋過嚟。朋友叫嘅墨丸三哥酸辣湯米線,佢話五小辣啱啱好,好食喎。依然都係叫咗兩杯凍檸茶,正常味。

朋友叫嘅墨丸三哥酸辣湯米線,佢話五小辣啱啱好,好食喎。

依然都係叫咗兩杯凍檸茶,正常味。
2022-08-04
三哥都有得轉菜底啦!今日就試試佢Yoho mall呢間三哥都真係好旺👯‍♀️👯門口已經貼咗張外賣等25-35分鐘嘅牌🤣反而等位就好快💃🏻我地20:08落單 我嗰碗菜底等咗廿幾分鐘先有🫢而另一碗過橋就等咗半個鐘左右⏱⏱⏱不過我哋見咁多單 所以都預咗~🙆🏻‍♀️🍜講翻啲野食!我叫咗🍅茄湯鮮冬菇🌶小辣🥬+$3轉生菜底但菜嘅份量真係好少🤏🏼🤏🏼🤏🏼同走米線加一份生菜差唔多☹️咁嘅話真係唔多抵 又唔夠飽😣如果可以多啲就好啦🥺🥢我盡夾一下 原本嘅芽菜仲多過生菜…夾完呢下之後下面都已經冇乜🈚️🈚️🈚️呢個菜量真係少得唔多合理明明少米都有得減一蚊🪙一份菜都係5蚊💰🍅不過作為蕃茄湯愛好者🫶🏻我都係覺得好食嘅純粹真係好唔夠喉😿😿😿希望三哥可以比多幾條菜我食🧑🏻‍🎤清哂都未飽😂
三哥都有得轉菜底啦!今日就試試佢
同走米線加一份生菜差唔多☹️
咁嘅話真係唔多抵 又唔夠飽😣
如果可以多啲就好啦🥺
🥢
我盡夾一下 原本嘅芽菜仲多過生菜…
夾完呢下之後下面都已經冇乜🈚️🈚️🈚️

純粹真係好唔夠喉😿😿😿
希望三哥可以比多幾條菜我食🧑🏻‍🎤

清哂都未飽😂
2022-08-13 243 浏览
5級評分好味😋😋😋😋😋回頭 🤩🤩🤩🤩性價比 💯💯💯💯好耐冇食譚仔,所以就叫咗碗酸辣湯底嘅米線,另外仲叫咗蒜泥白肉,同燒茄子,蒜燒茄子真係好好食!
5級評分

好味😋😋😋😋😋

回頭 🤩🤩🤩🤩

性價比 💯💯💯💯

2022-08-10 106 浏览
我去拎外賣個陣,我問門口個呀姐唔該想問外賣有未?佢一句話你睇唔到我做緊野? 態度非常差,見佢無著制服,應該係經理來,已經send電郵去總公司投訴,以後都唔會幫襯。
外卖自取
2022-08-01 152 浏览
最近發現咗譚仔三哥個米線底可以加三蚊轉菜底,所以過嚟試咗~呢日嗌咗雞肉麻辣湯底5小辣轉芽菜底,本身就好鍾意食芽菜,所以都覺得唔錯!芽菜煮得夠稔又索哂啲麻辣湯好入味,不過份量就少咗啲…如果多返啲芽菜就好haha另外加咗大香草雞翼,熱辣辣幾香~熱奶茶正正常常
最近發現咗譚仔三哥個米線底可以加三蚊轉菜底,所以過嚟試咗~

另外加咗大香草雞翼,熱辣辣幾香~

熱奶茶正正常常
2022-07-22 122 浏览
三哥近期成日都推出新產品~最近就有個砂砂湯肥牛米線🍜真係唔錯幾特別😋湯底好惹味濃郁 辣辣地🌶️仲有啖啖的花生味 有啲似沙嗲🥜米線超索湯 似係沙嗲牛肉麵嘅變奏版🤣
2022-07-18 108 浏览
最近天氣熱只想吃米線🍜通常我們兩個人吃都會叫過橋米線,因為貪佢有很多材料,啱我哋什麼都想食樣樣材料有少少,而且以兩人分享食價錢都抵呀!仲可以選擇辣度,呢間店味道水準都keep到每次都好吃,簡直係抵食之選,而且佢咁啱有特別飲品都係加$12,可以試吓新口味,幾好呀!
午餐
2022-06-30 140 浏览
喺YOHO啲餐廳都唔算平,所以都係食返譚仔三哥就算啦。入到去叫返平時叫開嘅墨丸雞肉米線三小辣,唔知係咪錯覺,好似份量比其他分店少啲,可能鋪租貴啲佢要將貨就價掛 味道冇咩分別如果想平平哋喺YOHO食都OK嘅
喺YOHO啲餐廳都唔算平,所以都係食返譚仔三哥就算啦。
2022-06-07 230 浏览
今晚落雨叫外賣一定會有排等,所以決定用外賣平台落譚仔三哥外賣自取。家人叫咗個薯粉加3樣配菜,我就叫咗套餐跟米線,2碗都係跟三哥酸辣十小辣。當然另外亦叫咗好幾樣的小食。我同家人都會認為三哥的味道較為適合。除咗2個薯粉及米線都OK外,同大家分享下其他小食。蒜燒茄子,口水雞翼及土匪雞翼都夠香又夠入味。油芽菜我雖然簡單,但我同家人都好鐘意食。第一次試Impossible meat乍醬香醋粉皮,呢個小菜就只係普通。

蒜燒茄子,口水雞翼及土匪雞翼都夠香又夠入味。
油芽菜我雖然簡單,但我同家人都好鐘意食。
蒜燒茄子
口水雞翼
土匪雞翼
  • 蒜香茄子
2022-06-01 126 浏览
一個星期總有一兩日係會去譚仔三哥度食米線,見佢之前出咗水煮鴨血湯米線拌老油條,就去試吓。嚟到飲下個湯,覺得有啲似落咗豆瓣醬嘅味,有啲鹹,不過就好惹味。米線依然都係滑同埋煙韌有口感,鴨血唔太鹹味道可以,老油條就咁食會有啲硬,浸咗落湯索左啲湯汁,脆脆地幾好食。另外我仲會嗌埋一人小食,通常都會食麻辣豬耳,或者麻辣雲耳,覺得口感脆脆地好好食。我嘅習慣食譚仔3哥係會飲凍檸檬茶走甜,慢慢食碗米線,食一啖飲一啖, 10分滋味。
水煮鴨血老油條米線
2022-05-15
水煮鴨血老油條米線
2022-05-08 179 浏览
今日叫咗個鴨血米線,同埋過橋米線(蕃茄湯),再加左唔同嘅小食~有每次都嗌嘅土匪雞翼~口水汁豬耳~同埋第一次試嘅口水汁豬脷。全部都正常發揮,好好食。啲姐姐服務都好好~~
2022-05-02 198 浏览
三哥終於還大家鴨血啦🤩🤪作為三哥同Tyson既粉絲點可以唔支持呢😌今次期間限定既小食都有驚喜💯有啲仲係同日本同步推出🥳各位三粉有口福啦:🍴水煮老油條鴨血米線🍜鴨血分量超多有六塊🤪而且好入味🥰好味過之前既版本!水煮湯由五小辣開始🌶比平時辣不過好惹味😜覺得辣可以食埋芹菜解辣😌之後再繼續食😆老油條有驚喜!唔會好快淋晒😀吸哂湯既精華☺️口感味道岩岩好😋🍴自選米線— 京白菜🥬、油揚、鵪鶉蛋🥚有新餸梗係要試下🤪強烈建議大家配蕃茄湯🤩呢個組合真係正🤣油揚索哂啲湯😚鵪鶉蛋必試😍京白菜都清甜多汁👍🏻平時食得肉多可以balance下!一啲都唔肥膩😎🍴香醋芝士鮮原茄🍅呢個配搭又出奇地夾😂蕃茄已經去左皮好貼心😌蕃茄清甜配上酸酸既香醋汁🫦開胃一流🍴蒜香雞翼尖🧄蒜味勁重😜好入味!雞皮好滑好爽口👌🏻一啲雪味都無🤩份量都多起碼有8-10隻😛食到舔舔脷👅🍴蒜辣雞翼尖🌶嗜辣既一定要試埋蒜辣雞翼尖😋重蒜又夠辣😏真係比相像中辣😳超過癮😆🍴鴛鴦哈密瓜爆珠梳打🍈賣相好吸引😆翠綠色既哈密瓜梳打襯上橙色爆珠,感覺好夏日好繽紛🤣爆珠加梳打真係無得輸🍹雙重享受!味道亦都偏向清新🌱岩哂一路食米線一路飲👍🏻📍譚仔三哥

🍴水煮老油條鴨血米線🍜

🍴自選米線— 京白菜🥬、油揚、鵪鶉蛋🥚

🍴香醋芝士鮮原茄🍅

🍴蒜香雞翼尖🧄

🍴蒜辣雞翼尖🌶

🍴鴛鴦哈密瓜爆珠梳打🍈

📍譚仔三哥
2022-04-28
2022-03-26 248 浏览
三哥真係特別好味d, 除左最鐘意嘅胡辣,好適合我呢種想試辣味,有唔太食得辣嘅人,而且胡辣味有種好特別嘅香氣,食極都唔會厭,番茄都好好味,好濃郁,而且經常有新野食。