餐厅: 譚仔三哥米線 (形點 II)
资讯:

呢間譚仔三哥開咗好耐,由以前新元朗中心到而家改埋名叫YOHO MALL都仲屹立不倒,仲好多人幫襯!而家做外賣一樣做到冇停手,我都好想買$50 十隻土匪雞翼返屋企開party!譚仔三哥嘅煳辣真係好惹味,有孜然粉嘅焦香味,仲有乍醬,係出面搵唔到嘅味道!坐底先知生菜售罄三哥,好彩三哥呢度仲可以加一人小食,我今次就揀咗重口味麻辣涼拌汁手拍青瓜同重慶口水汁雲耳,同埋一客大土匪雞翼,喺6:00前食超個超滿足嘅early dinner!

2021-11-17 568 浏览
三哥之前推出既麻辣豬皮螺酸湯米線,同埋涼拌小食「椒麻魚爽肚」,我終於有時間去食下啦!!麻辣豬皮螺酸湯米線 ($42)❤️米線主打既海螺片數量雖然唔多但鮮甜。另外加上爽脆既酸筍&酸辣豆角,酸酸辣辣,清爽得黎香辣可口。再配上以麻辣汁炆煮得入味的爽口豬皮,口感十分豐富,食得過癮。椒麻魚爽肚 ($23)食米線點少得配埋小食😎 話明小食,份量一定唔多ga la。本來我都驚魚肚會有腥味,但三哥用左秘製椒麻汁去涼拌,一d都唔腥之餘帶小小椒麻香,再加埋清爽微辣的手拍青瓜,口感爽脆!唔錯👍

麻辣豬皮螺酸湯米線 ($42)❤️

椒麻魚爽肚 ($23)

2021-11-12
2021-10-27 289 浏览
最近三哥又推出咗新嘢 身為偽foodie嘅🐻🐻點可以唔試下再報告比大家呢~ 今次三哥嘅新產品包括螺酸湯豬皮螺片米線 椒麻涼拌魚爽肚 同埋特飲鳳梨藍蝶花香梳打 🐻🐻個人推薦個魚爽肚同鳳梨特飲😋1. 螺酸湯米線配海螺片麻辣豬皮 (另加左雞肉)🐻🐻本身見到依個新產品都有啲卻步 因為驚佢好辣 好在佢可以揀十少辣 依個辣度對🐻🐻黎講啱啱好 因為佢湯裏面仲有酸辣豆角 酸荀 辣椒粒 配埋麻辣豬皮 其實會愈食愈辣 依碗米線嘅湯底比平時嘅酸辣湯多左份海螺嘅甜 但仍然酸味較重 🐻🐻覺得依隻酸係來自酸荀嘅 味道獨特 配料方面 豬皮麻味十足 厚身爽滑 而🐻🐻鐘意佢嘅螺片軟稔鮮甜 不錯👍🏻2. 椒麻涼拌魚爽肚平時🐻🐻都會叫魚爽肚做餸 因為佢十分爽脆 好有咬口😋 依加變成小食都冇令人失望 口感依然 多了一份微辣同麻嘅感覺 刺激著味蕾 依個小食底下仲有手拍青瓜 食完魚爽肚可以食返青瓜refresh個口腔3. 鳳梨藍蝶花香梳打依個特飲唔單止賣相吸引漂亮 佢嘅味道都好得人中意 蝶荳花本是無味 依個飲品嘅味道係來自鳳梨同青檸 加埋梳打嘅碳酸加重左酸嘅味道 依個甜中帶酸嘅飲品不但清新解渴 佢裏面仲有菠蘿果茸 為整個飲品增加

1. 螺酸湯米線配海螺片麻辣豬皮 (另加左雞肉)

2. 椒麻涼拌魚爽肚

3. 鳳梨藍蝶花香梳打

依個特飲唔單止賣相吸引漂亮 佢嘅味道都好得人中意 蝶荳花本是無味 依個飲品嘅味道係來自鳳梨同青檸 加埋梳打嘅碳酸加重左酸嘅味道 依個甜中帶酸嘅飲品不但清新解渴 佢裏面仲有菠蘿果茸 為整個飲品增加左口感👍🏻 下次🐻🐻會再飲 大家不妨可以試下
2021-07-08 675 浏览
等咗四個字都冇餐具,要用牙籤食雞翼🤬🤬🤬🤬繁忙時間人多都理解嘅,但人多不是怠慢顧客的藉口食物質素也下降,蒜泥白肉冇味,雞翼都係🤬都係下次幫襯譚仔,三哥已經唔得了
2021-06-20 576 浏览
譚仔三哥又有新品喇~今次係🔸煳麻湯魚爽肚薯粉🔸$55。海報上影得幾吸引,加上鋪天蓋地既宣傳,可以一試。不過試完之後覺得麻麻地...食一次就夠,下次都係叫返常設產品安全啲。▪️煳麻湯👉🏻煳辣湯fans表示:煳味太少,麻辣多啲,件事唔平衡▪️芥末魚籽鱈魚滑豆卜👉🏻芥末味勁出,好攻鼻,但同湯底唔夾👉🏻魚滑唔彈牙👉🏻豆卜吸湯吸味 (無奈我對個湯一般😟)▪️魚爽肚👉🏻口感唔錯,Q彈爽口👉🏻咬落似墨魚頭crossover豬肚

▪️煳麻湯
👉🏻煳辣湯fans表示:煳味太少,麻辣多啲,件事唔平衡

▪️芥末魚籽鱈魚滑豆卜
👉🏻芥末味勁出,好攻鼻,但同湯底唔夾
👉🏻魚滑唔彈牙
👉🏻豆卜吸湯吸味 (無奈我對個湯一般😟)

▪️魚爽肚
👉🏻口感唔錯,Q彈爽口
👉🏻咬落似墨魚頭crossover豬肚

煳麻湯魚爽肚薯粉
煳麻湯魚爽肚薯粉
2021-06-19
2021-06-17 336 浏览
味道⭐️ 一粒星比太多 值半粒星,因為都捱到無食少少成個掟(有人可能會成個掟垃圾桶🙏🏻)2021年6月16日譚仔已無做水煮鴨血米線、譚仔姐姐外賣電話中推介新咭魚爽肚⋯掛線後一於考慮吓⋯今日都打算食譚仔、、一於試試!!點知今次一試成為了最終回- 最後一次之前打算食譚仔因為鴨血米係好吃、水煮湯飯五小辣加雞肉係接受到 公司附近又無乜好食 所以想encore鴨血米、點知呢個新品令自己想吐!鴨血米明明好賣多人嗌 點解咁快落架 衰到出新品差咁遠!!環境⭐️⭐️ 繁忙時間學生、打工仔、阿媽帶仔、阿爸阿女、扶老攜幼拖男帶女乜都齊、仲有外賣速遞公司人員都咪話唔人山人海服務 ⭐️⭐️ 形點譚仔嚴重唔夠人員 開飯招聘人數高達7人,繁忙時間接聽外賣電話、收銀、落單都係嗰兩個譚仔姐姐,忙翻了。雖然知道一早嗌定然後去店自取便可解決問題,不過這次用餐經驗令我不會再食用譚仔的食物👎🏻衛生 ⭐️⭐️⭐️沒什麼特別,無飲佢嘅嘢唔知會否易引起腹瀉抵食⭐️ 一個新餐叫糊麻湯魚爽肚,加麻辣無麻辣味+一蚊,加咗$5蚊生菜份量似原本就配咁,咁少不如唔好收5蚊去加、$43餐米線無嘢飲,個湯底揀5小辣不過全個湯好似清湯但明明嗌咗麻辣本身又可以糊辣湯底咁
今日都打算食譚仔、、一於試試!!
點知今次一試成為了最終回- 最後一次
所以想encore鴨血米、
點知呢個新品令自己想吐!
鴨血米明明好賣多人嗌 點解咁快落架
衰到出新品差咁遠!!

衛生 ⭐️⭐️⭐️沒什麼特別,無飲佢嘅嘢唔知會否易引起腹瀉
抵食⭐️ 一個新餐叫糊麻湯魚爽肚,加麻辣無麻辣味+一蚊,加咗$5蚊生菜份量似原本就配咁,咁少不如唔好收5蚊去加、$43餐米線無嘢飲,個湯底揀5小辣不過全個湯好似清湯但明明嗌咗麻辣本身又可以糊辣湯底咁配,結果出嚟乜味都無 邊食邊頹sad爆

外賣盒+$1蚊
是次餐$53
糊麻魚爽肚米
外卖自取
2021-06-07 278 浏览
今日食評有✍🏻 譚仔@yoho mall試食指數⭐️⭐️⭐️⭐⭐店舖衛生⭐️⭐️⭐侍應態度⭐️⭐️((每項5⭐️為滿分)) · 中女唔易做@viutv令我對譚仔三哥姐姐肅然起敬🥲講番正題譚仔米線選擇多我每次都係普通酸辣加兩種配料今次加左墨丸炸醬@$39誠意推介土匪雞翼(3隻)@$22·599•Eat疫情下的食肆怕多人辛苦排得嚟又唔好食食外賣食到悶想岀去搵食又驚唔衛生·我哋599•Eat幫到你無論大鋪小店我哋都會盡試盡講
今日食評有✍🏻
譚仔@yoho mall
試食指數⭐️⭐️⭐️⭐⭐
店舖衛生⭐️⭐️⭐
侍應態度⭐️⭐️
((每項5⭐️為滿分))
中女唔易做@viutv
無論大鋪小店
我哋都會盡試盡講
2021-06-07
2021-04-06 584 浏览
譚仔三哥又出新新產品了🥰,所以就走去試吓試吧,今次我覺得很吸引,因為我好喜歡食鴨血😍😋,所以一定要去試吓!.水煮湯鴨血米線今後這款鴨血米線賣相都好吸引,鴨血食入口感覺好軟滑,口感彈牙煙韌,厚薄程度適中,再放進水煮湯到更加好味道😋,令道鴨血很入味😋,而水煮湯帶小小辣,食入口亦有麻香感覺🤩。.鴨血米線加配左墨魚丸,裡面有長長的豆卜,腐皮,芽菜等等,令到碗米線更加豐富😆。墨魚丸爽口又彈牙,有口感味道不錯,長豆卜吸入湯底味道不錯,令到豆卜味道昇華更好😋。.去不到台灣,可以三哥食到台灣的味道,真的不錯之!

水煮湯鴨血米線

去不到台灣,可以三哥食到台灣的味道,真的不錯之!
2021-03-18
2021-03-27 284 浏览
朋友last day,黎左食佢最鍾意嘅譚仔,六點黎已經勁多人等位,排外賣嘅人係碼有十個,超誇張。等左十零分鐘終於有位,朋友話試下佢個新鴨血米線,我自己就照舊點個五小,咁話晒last day,豪少少叫多兩個小食。我個米線到啦,魚腐冬菇五小辣,朋友仲比左舊鴨血我試下。今日個五小淡左啲覺得唔辣,下次叫三小?朋友個鴨血要清湯,因為佢會加炸醬變成撈米線咁食,好奇怪吧,個炸醬唔加落米線,係將啲米線夾落兜炸醬度食,佢話咁先原汁原味,個鴨血呢,可能係清湯嘅關係,我覺得無乜味之餘仲有啲腥,個人黎講應該唔會再叫。小食叫左大土匪同麻辣豬耳,呢兩樣無失準仲係咁好食。

小食叫左大土匪同麻辣豬耳,呢兩樣無失準仲係咁好食。
2021-03-21
2021-03-21 183 浏览
🇭🇰#譚仔三哥 #三哥水煮湯鴨血米線睇見譚仔三哥又有新出品🥰究極香辣嘅配搭米線,一聽到已經好吸引🎊嚟到當然刻不容緩叫「水煮湯鴨血米線」😍仲加左餸酸菜做配搭~熱愛辛辣嘅朋友真係要試下,三哥水煮湯底下限5小辣起步🥵可以挑戰你嘅味蕾🥳重點鴨血吸收晒濃湯嘅精華🦆係口腔之中慢慢地溶化再加上水煮湯嘅配搭一口入魂🔥讓你停不了口食上癮😳湯底用咗泥茸的花椒、八角及鮮辣椒再加上多種香料同醬料🌶配搭住米線及各款嘅配料都滲入了香濃辛辣嘅味道😍每一口都嘅米線都可以享受香辣口感!😆仲有湯底嘅豆卜都係吸收所有精華嘅味道~大家不妨都可以試吓其他餸嘅配搭😌鴨血亦可以於不同湯底加落去!
🇭🇰#譚仔三哥 #三哥水煮湯鴨血米線
睇見譚仔三哥又有新出品🥰
究極香辣嘅配搭米線,一聽到已經好吸引🎊

嚟到當然刻不容緩叫「水煮湯鴨血米線」😍
仲加左餸酸菜做配搭~
熱愛辛辣嘅朋友真係要試下,
三哥水煮湯底下限5小辣起步🥵可以挑戰你嘅味蕾🥳

重點鴨血吸收晒濃湯嘅精華🦆
係口腔之中慢慢地溶化
再加上水煮湯嘅配搭一口入魂🔥
讓你停不了口食上癮😳

湯底用咗泥茸的花椒、八角及鮮辣椒再加上多種香料同醬料🌶
配搭住米線及各款嘅配料都滲入了香濃辛辣嘅味道😍
每一口都嘅米線都可以享受香辣口感!😆
仲有湯底嘅豆卜都係吸收所有精華嘅味道~
大家不妨都可以試吓其他餸嘅配搭😌
鴨血亦可以於不同湯底加落去!
2021-03-01 312 浏览
This place offers yummy noodles with a large size and cheap prices. I like their crossing-the-bridges noodle the most. It is around fifty dollars but is huge and has many side dishes. I like their meatballs, pork and fish balls the most. The fat part of the pork is chewy and soft that it melts in your mouth while the lean meat is tender and yummy. I usually share it with another person so end up, one person just need to pay below thirty dollars. I like their soup too, especially the spicy one!
2021-02-03 365 浏览
平時最鍾意三哥煳辣,今次去就為了試吓新出嘅米線,花膠胡椒雞。47蚊一碗花膠胡椒雞米線,我叫煳麻,辣味加了一蚊,價錢算好抵,有花膠又有雞喎。平時食開辣,我叫了煳麻中辣,即使煳辣搶味,都無蓋過雞的胡椒味,湯裡杞子的味道仍然突出,不錯不錯。d雞幾滑,花膠軟硬適中。雞塊一共有六舊,算是合理的份量,大小如下圖:花膠共五舊,大小都合理,幾入味。凍檸茶少甜少冰,幾乎同無糖差唔多味⋯⋯跟米線九蚊杯。普通一個午飯,算又抵又高質。

雞塊一共有六舊,算是合理的份量,大小如下圖:

花膠共五舊,大小都合理,幾入味。

凍檸茶少甜少冰,幾乎同無糖差唔多味⋯⋯跟米線九蚊杯。

普通一個午飯,算又抵又高質。
2021-01-30
一向鍾意食米線,但平時三哥未必係我首選三哥近期推出嘅新品見唔少人推介,心郁郁去試天氣寒冷一定要食暖胃食物!新品係唔錯嘅選擇~*-。-。-。-。-。-。-。-。-。-*🔸花膠胡椒雞米線 $48煳辣湯底,其實等於胡椒湯底冬天太凍,平時食開清湯嘅我都叫咗10小辣湯底味道濃郁,附有少量杞子,胡椒微辣感覺健脾暖胃另外+$7豬肚,名副其實變咗胡椒豬肚湯,好正!花膠份量唔少,好大條食落滑捋捋,充滿骨膠原雞肉有六七件,夠入味,肉質嫩滑豬肚口感脆嫩帶嚼勁,與成碗米線好夾比起較早前食過其他舖頭嘅花膠雞湯米線,三哥可以話係完勝!真材實料~普通價錢但維持到水準!趁未回暖之前會想食多一次~*-。-。-。-。-。-。-。-。-。-*
一向鍾意食米線,但平時三哥未必係我首選
三哥近期推出嘅新品見唔少人推介,心郁郁去試
天氣寒冷一定要食暖胃食物!新品係唔錯嘅選擇~

*-。-。-。-。-。-。-。-。-。-*

🔸花膠胡椒雞米線 $48

煳辣湯底,其實等於胡椒湯底
冬天太凍,平時食開清湯嘅我都叫咗10小辣
湯底味道濃郁,附有少量杞子,胡椒微辣感覺健脾暖胃
另外+$7豬肚,名副其實變咗胡椒豬肚湯,好正!

花膠份量唔少,好大條
食落滑捋捋,充滿骨膠原
雞肉有六七件,夠入味,肉質嫩滑
豬肚口感脆嫩帶嚼勁,與成碗米線好夾

比起較早前食過其他舖頭嘅花膠雞湯米線,
三哥可以話係完勝!
真材實料~普通價錢但維持到水準!
趁未回暖之前會想食多一次~

*-。-。-。-。-。-。-。-。-。-*
2021-01-10
花膠胡椒雞米線
譚仔三哥出左新口味同埋小食😋一於試試佢😋食咗乜:酸菜魚片米線 HKD$39 😢本身滿懷期望,以為有新口味嘅湯底,但原來同平時食開嘅普通酸辣一樣。睇得出想比食客自己調教啖湯嘅酸度、辣度➡️提供咗酸菜同埋辣椒圈比食客撈落個湯,但撈落去唔喺好出味🌶🙈魚片每碗有7塊,份量合理。但質感爽到好似食緊魚皮,似乎過度加工啦🥣蒜燒茄子 HKD$16 😢對比以前出過嘅原條燒茄子,今次十分失望。茄子好淋,似係蒸/煮過。跟住喺面頭放上有小小焦香嘅蒜蓉。睇嚟只係燒蒜+(蒸/煮)茄子🍆
譚仔三哥出左新口味同埋小食😋一於試試佢

😋食咗乜:
酸菜魚片米線 HKD$39 😢

蒜燒茄子 HKD$16 😢
2020-11-13 262 浏览
係佢未搬舖 之前喺舊地址食佢啱啱開嘅時候食過一次 到早排再食一次麻辣一啲都唔辣 清湯簡直好似水咁譚仔不嬲米線都好出色唔知點解退步咗咁多...魚腐仲有啲怪怪地嘅味個質感又超級淋我咁寧願出到去九龍區先食其他分店
係佢未搬舖 之前喺舊地址食
佢啱啱開嘅時候食過一次
到早排再食一次
麻辣一啲都唔辣
清湯簡直好似水咁
譚仔不嬲米線都好出色
唔知點解退步咗咁多...
魚腐仲有啲怪怪地嘅味
個質感又超級淋