招聘中
$17,000-$20,000
月薪 (面议)
$17,000-$20,000
月薪 (面议)
餐厅: 譚仔雲南米線 (元朗千色匯)
资讯:

2021-04-24 240 浏览
早前見到芫荽山廣告今日去開買嘢去試吓坐低叫咗碗promote item一見廣告有得加芫荽山,但係加3蚊大碗上枱Errrrrr 啲芫荽呢🤔🤔個湯底話係芫荽皮蛋湯底,但係⋯⋯同清湯無分別啲皮蛋一般芫荽唔夠,可以話係無乜啲脆鯇魚片,唔太老好有咬口但係個感覺怪怪哋一般一般一般⋯⋯(上面嘅芫荽係老婆加淨比我嘅)
早前見到芫荽山廣告
今日去開買嘢去試吓
坐低叫咗碗promote item
一見廣告有得加芫荽山,但係加3蚊
大碗上枱
Errrrrr 啲芫荽呢🤔🤔
個湯底話係芫荽皮蛋湯底,但係⋯⋯同清湯無分別
啲皮蛋一般
芫荽唔夠,可以話係無乜
啲脆鯇魚片,唔太老好有咬口但係個感覺怪怪哋

一般一般一般⋯⋯

(上面嘅芫荽係老婆加淨比我嘅)
2020-11-28 495 浏览
譚仔最近推出咗一個新系列,其中一樣就係「脆肉鯇木瓜魚湯米線」($43)🥢脆肉鯇係正正常常嘅,同出面打邊爐食嘅差不多,但係個木瓜魚湯其實除咗多咗幾塊木瓜同一啲木瓜蓉之外,個湯飲落同平時嘅清湯差不多,嗰幾塊木瓜仲要係硬嘅🎃,明顯係新加落去,所以對個木瓜魚湯都頗為失望🙁......對我嚟講依款米線食一次就ok喇......

2020-04-26 901 浏览
Order咗過橋米線套餐,土匪雞翼,尖椒皮蛋,口水雞,蒜泥白肉,仲有一個外賣Apps免費送嘅麻辣牛柏葉套餐真係好抵食兩個人啱啱好,外賣包裝米線係分湯,抵讚👍🏻 湯底係麻辣5少(本來想食重慶酸辣但係最少都要2少辣,建議可以比人選擇5少辣)土匪雞翼係至愛嘅小食,香草雞翼完全冇得比牛柏葉偏鹹套餐嘅炸醬份量偏少口水雞翼都咸咗啲但係肉質幾嫩細蒜泥白肉雖然得三塊但係蒜泥份量絕對冇少到

土匪雞翼係至愛嘅小食,香草雞翼完全冇得比

牛柏葉偏鹹

套餐嘅炸醬份量偏少

口水雞翼都咸咗啲但係肉質幾嫩

細蒜泥白肉雖然得三塊但係蒜泥份量絕對冇少到
外卖送餐
2020-04-18 490 浏览
好一段時間冇食過譚仔,同朋友出街,食飯時永遠都係一個問「食咩呀?」另一個就答「譚囉!」好可惜前排一D運動對譚仔產生咗D誤解加上疫情爆發我已經好多個月冇食😭😭自不然有D心掛掛以家譚仔終於係元朗千色開咗分店啦~~!搵個唔係太多人嘅時間,偷偷地鼠出街過嚟毒毒樂下啦🥺🥺入嚟之前要量度好體溫,雙手消毒,坐定定後譚仔阿姐就奉上一個用FSC環保紙製造嘅口罩信封攞返屋企紀念都好🙈原來譚仔又出咗幾款新米線配料同小食我今次試咗新嘅豬大腸,呢度整得幾好,唔好有異味又夠香濃,仲好足料!!至於湯底就係我自己研究出非常好食嘅蕃茄湯底+3小辣,既嘗到微微嘅香辣又唔會浪費咁香甜嘅蕃茄湯,可以大大啖飲😋😋我呢排係咁同FD推介呢個食法🤣🤣小食亦叫咗呢款新推出嘅川風香辣黑柏葉,譚仔聲稱生產過程中係冇經過漂染架而呢款小食係我食過咁多款入面,唯一一款食到有辣度嘅小食😻😻😻份量唔少,又夠大條,食落又辣又惹味口感夠新鮮爽口夠彈牙,我非常推介!原來以家外賣自取會更抵,買米線+$20就可以加配黑柏葉同埋+$2 可以加配野飲&一人小食咁下次都係乖乖地買返屋企食啦😋譚仔雲南米線整體評分★★★★地理環境★★★★★服務★★★★食物★★★★價位
好一段時間冇食過譚仔,
同朋友出街,
食飯時永遠都係一個問「食咩呀?」
另一個就答「譚囉!」

好可惜前排一D運動對譚仔產生咗D誤解
加上疫情爆發我已經好多個月冇食😭😭自不然有D心掛掛

以家譚仔終於係元朗千色開咗分店啦~~!
搵個唔係太多人嘅時間,偷偷地鼠出街過嚟毒毒樂下啦🥺🥺

攞返屋企紀念都好🙈

原來譚仔又出咗幾款新米線配料同小食
至於湯底就係我自己研究出非常好食嘅蕃茄湯底+3小辣,
既嘗到微微嘅香辣又唔會浪費咁香甜嘅蕃茄湯,可以大大啖飲😋😋
我呢排係咁同FD推介呢個食法🤣🤣

小食亦叫咗呢款新推出嘅川風香辣黑柏葉,
譚仔聲稱生產過程中係冇經過漂染架

份量唔少,又夠大條,食落又辣又惹味
口感夠新鮮爽口夠彈牙,我非常推介!

原來以家外賣自取會更抵,
買米線+$20就可以加配黑柏葉
同埋+$2 可以加配野飲&一人小食