招聘中
时薪 (面议)
$60-$75
时薪 (面议)
2024-07-31 9 浏览
今日同BB去單車館玩,1點半先出黎覓食,經過見冇乜人就選擇入去食飯,店員話下載apps手機落單可以有優惠,按要求選擇左自選米線三菜,但因店內網絡太差,遲遲落吾到單,落張單都浪費左D時間,所以都冇時間慢慢睇優惠使用方法,結果埋單時被告知我沒點使用優惠券,所以不能享受該優惠,但凡店內網絡好D都能仔細望下,店員又冇提醒,埋單時店員態度能委婉點,都覺得可以下次再使用,但個店員態度實在惡劣,感覺上當受騙了。

2024-03-03 54 浏览
在這店食火鍋米線餮,加配點炸魚皮,當主鍋及所有火鍋料都上齊後,炸魚皮仲未到,它不用煮理應好快先系。之後同侍應跟進終於來,一到見到就很驚喜,只有碎魚皮幾塊,好似食淨甘,問店員話份量系甘。之後無言了,只好念佢賣剩尾只得少量碎片餘下,以後一定唔會再點這個。
呢日係將軍澳因家人清潔屋企.遲咗少少落街找地方吃飯.估唔到將軍澳啲人會咁早食飯.啲食店晚上九時落到去已經行過幾間食肆.都話截咗單.唔再落單.準備關門.喺尚德商場行到《譚仔雲南米線》見到還有人在進食.便入去問吓姐姐先.啲姐姐立即回覆.快快做埋我哋先截單.啲嘢食可以慢慢食.可以遲少少先關門.啲姐姐還很耐心介紹食品給我哋.真係服務態度非常之好!🚶🏻‍♂️👉📌譚仔雲南米線 (將軍澳)將軍澳唐明街2號尚德商場2樓240號舖今晚點餐如下:1. 自選米缐:雞肉/竹笙 X1 $46元 麻辣湯底(小辣)加$1元2. 自選米線:腩肉/鹵水豬大腸 X1 $46元 清湯底3. 自選米缐:竹笙/腐皮 X1 $45元 清湯底.走韭菜。4. 自選米缐:墨九/鹵水豬大腸 X1 $47元 湖南酸辣湯底.加$1元5. 土匪雞翼五隻$33元X2碟 = $66元6. 四川青椒皮蛋 X1 $24元
🚶🏻‍♂️👉📌譚仔雲南米線 (將軍澳)
將軍澳唐明街2號尚德商場2樓240號舖
今晚點餐如下:
1. 自選米缐:雞肉/竹笙 X1 $46元
麻辣湯底(小辣)加$1元
2. 自選米線:腩肉/鹵水豬大腸 X1 $46元
清湯底
3. 自選米缐:竹笙/腐皮 X1 $45元
清湯底.走韭菜。
4. 自選米缐:墨九/鹵水豬大腸 X1 $47元

竹笙拼腐皮
墨魚丸拼滷水豬大腸
土匪雞翼
2023-05-02 106 浏览
譚仔米線,係學生同打工仔的幫襯地,快靚正且價格經濟親民。份量够大,午餐時耐不耐我都會來幫襯。環境坐落舒適,干淨明亮。今天就簡單叫了雞肉米線清湯+凉拌麻辣豬耳。雞肉清湯米線,大大碗,米線煮得岩好,唔會太脹太爛,又滑又香,加埋芽菜雞肉,湯更倍鮮甜。豬耳也係此家的招牌菜,好好味。口感又韌又脆,滿滿的膠質,食極都不腻,很開胃。又是飽飽的一餐。

又是飽飽的一餐。
2023-01-13 123 浏览
試譚仔新出嘅 雞肉一咬就散,雖然知道不會是新鮮雞,但以雪藏雞來說口感真係好一般。淮山應該是未煮諗,只是飛一飛水,所以仍是實得得。黑蒜清雞湯真係好一般,寧願飲過清湯。整體來說,不會再試。雞肉鮮淮山黑蒜清雞湯米線雞肉一咬就散,雖然知道不會是新鮮雞,但以雪藏雞來說口感真係好一般。淮山應該是未煮諗,只是飛一飛水,所以仍是實得得。黑蒜清雞湯真係好一般,寧願飲過清湯。整體來說,不會再試。

淮山應該是未煮諗,只是飛一飛水,所以仍是實得得。

黑蒜清雞湯真係好一般,寧願飲過清湯。

整體來說,不會再試。雞肉鮮淮山黑蒜清雞湯米線

淮山應該是未煮諗,只是飛一飛水,所以仍是實得得。

黑蒜清雞湯真係好一般,寧願飲過清湯。

整體來說,不會再試。
2021-11-27 435 浏览
星期六晏食早餐,所以到下午都仲未肚餓。到下午茶時間,就去咗譚仔醫醫肚見佢餐牌有個推介,我就揀咗香茜皮蛋魚湯米線配脆肉鯇,要咗10小辣,加$8要熱檸蜜香茜皮蛋魚湯米線,芫荽好香,魚湯好鮮甜,魚片好大塊好爽脆,整體好好食另外叫咗一碗魚蛋,牛肉蕃茄湯底米線,蕃茄湯底好濃郁,魚蛋好彈牙,都係好好味

香茜皮蛋魚湯米線
魚蛋,牛肉蕃茄湯底米線
熱檸蜜
2021-09-20 264 浏览
冇食一排就會有舖譚仔癮,今次嗌左豆卜雞肉三小辣米線。早前一排食覺得個辣度退步咗(好似亂咁嚟加辣咁), 湯底又難飲咗。 今次食又進步返喎,個三小辣湯底好飲, 豆卜大大嚿份量夠多, 咬一半再沾啲湯食直程一流。不過雞肉份量太少, 成碗計埋都唔知有冇三四舊。overall正常,不過料嘅份量可以平均d. 哩埋外賣都等咗成四至五個字,有d耐。
冇食一排就會有舖譚仔癮,今次嗌左豆卜雞肉三小辣米線。

外卖自取
2019-06-30 1889 浏览
今日一起身又忍不住想食譚仔,一個星期分分鐘有三四日食,每次我都幾乎必點佢既雞肉炸醬豆卜麻辣三少,再配杯凍冷茶係冇得輸既組合阿! 佢既雞肉肉質鮮嫩,份量亦不少,唔洗擔心得一樣肉而唔夠飽,豆卜浸住係佢招牌麻辣湯底入面,一咬湯汁係口入面bi開,真係冇得頂,而豆卜同雞肉都建議可以放入炸醬入面撈一撈,令口感更加香濃好食,大家亦可以放入面中直接拌拌,簡單講有埋炸醬成個食法提升左,又有多樣性.而覺得太辣既朋友就一定要配杯凍冷茶中和下😆🤷‍♂️
2019-04-01 861 浏览
今日中午仍然唔想食飯,公司附近選擇越來越少,結果去左同啲學生一齊迫,食譚仔。成日覺得食譚仔一餸最抵,因為叫2/3餸感覺會減左份量,特別是炸醬。今日叫左個炸醬清湯米線,感覺味道依然,由於病完剛好返唔夠膽食辣,一餸炸醬大大碗,夠晒餸。
2019-04-01
2019-02-05 549 浏览
譚仔雲南米線已經成為我的其中一個飯堂不用等位下午茶時段, 樓面阿姐好好招呼, 落單後, 好快就有野食送上。今天選了雞肉湯米線同土匪雞翼!雞肉份量不算太多,勝在夠滑嫩米線軟硬度適中,很好吃。麻辣湯底可說是整碗米線的靈魂呢!飲一啖(正)有齊麻、辣同香. 主要我愛它的味道香濃且辣。加上有份量的配料。有芽菜, 腐竹及韮菜, 味道更好,次次都飲埋個湯,飲完成頭都出汗。土匪雞翼是即叫即做的,上碟時熱騰騰的。雞翼很滑很嫩,又有肉汁,好惹味。當然唔少得加有一杯冰凍飲品, 餐牌飲品好多選擇, 今次叫了凍檸檬茶. 味道也好。下午茶食得飽飽...
譚仔雲南米線已經成為我的其中一個飯堂
不用等位下午茶時段, 樓面阿姐好好招呼,
落單後, 好快就有野食送上。
今天選了雞肉湯米線同土匪雞翼!
雞肉份量不算太多,勝在夠滑嫩

米線軟硬度適中,很好吃。
麻辣湯底可說是整碗米線的靈魂呢!
飲一啖(正)有齊麻、辣同香.
主要我愛它的味道香濃且辣。
加上有份量的配料。
有芽菜, 腐竹及韮菜, 味道更好,
次次都飲埋個湯,飲完成頭都出汗。
土匪雞翼是即叫即做的,上碟時熱騰騰的。

雞翼很滑很嫩,又有肉汁,好惹味。
當然唔少得加有一杯冰凍飲品,
餐牌飲品好多選擇, 今次叫了凍檸檬茶.
味道也好。下午茶食得飽飽...
2018-07-14 628 浏览
自己一個食飯,最中意食譚仔,環境舒服好自在今日食豪啲,叫咗個豬耳一直以來都好欣賞佢機切嘅小食,全部都好薄,方便點到多啲汁而且豬耳好有咬口,半透明滑酹酹咁,口感豐富呢個麻辣醬汁除咗辣油,仲有好多薑蓉,整個都好香口豬潤酸辣米林啲,豬潤爽滑粉嫩,同湯底好夾唯一美中不足嘅係煮親豬潤嘅湯都好混濁,外觀真係麻麻
自己一個食飯,最中意食譚仔,環境舒服好自在

今日食豪啲,叫咗個豬耳
一直以來都好欣賞佢機切嘅小食,全部都好薄,方便點到多啲汁
而且豬耳好有咬口,半透明滑酹酹咁,口感豐富
呢個麻辣醬汁除咗辣油,仲有好多薑蓉,整個都好香口

豬潤酸辣米林啲,豬潤爽滑粉嫩,同湯底好夾

唯一美中不足嘅係煮親豬潤嘅湯都好混濁,外觀真係麻麻
2018-05-23 537 浏览
平時譚仔真係經常都食,因為真係好好食!今日下午又去食譚仔啦,平時食過5小辣,今日挑戰小辣叫左豬肉米線,米線份量都多,配菜都多。小辣我覺得都唔算好辣,越食越開胃麻辣豬肚,個辣味好香,好正!
平時譚仔真係經常都食,因為真係好好食!

今日下午又去食譚仔啦,平時食過5小辣,今日挑戰小辣

麻辣豬肚,個辣味好香,好正!

2017-12-24 566 浏览
朝早有時都好想食譚仔,可惜冇得食辣不過唔緊要,佢嘅早餐都有米線,不過湯底就係蕃茄叫咗個蕃茄豬潤米線,跟餐熱奶茶熱奶茶先上,都幾香幾滑,落埋細細包糖啱啱好,而且個杯都裝得滿滿嘅早餐嘅蕃茄湯有唔少新鮮切好嘅蕃茄粒,啱哂鐘意食蕃茄嘅我同午市晚市一樣都係有腐皮,韭菜同芽菜成日叫親豬潤做餸,個湯就會好混濁不過唔緊要,譚仔啲豬潤都幾粉唔會鞋烚烚雖然係早餐,但米線嘅份量都幾足,相比起其他餐,呢個真係可以食飽飽所以朝早想食米線過下口癮嘅可以一試
朝早有時都好想食譚仔,可惜冇得食辣

不過唔緊要,佢嘅早餐都有米線,不過湯底就係蕃茄

叫咗個蕃茄豬潤米線,跟餐熱奶茶

早餐嘅蕃茄湯有唔少新鮮切好嘅蕃茄粒,啱哂鐘意食蕃茄嘅我

同午市晚市一樣都係有腐皮,韭菜同芽菜

成日叫親豬潤做餸,個湯就會好混濁
不過唔緊要,譚仔啲豬潤都幾粉唔會鞋烚烚

所以朝早想食米線過下口癮嘅可以一試
叫員工落單叫極都走(叫同員工2次,居然藉口話沒有筆)「我當時O在嘴」,半小時後一樣野都未出,廚房玩野,枱枱也是如此,終於明白其他食店冇位,而呢間譚仔有咁多位的主要原因
2017-09-01 464 浏览
一個人食飯首選譚仔,好食得嚟又坐得自在不過其實食譚仔都要睇時候,揀平日/少人嘅時間真係最好,事因姐姐服務態度會好好多,而且廚房都會俾心機啲煮本人次次食親譚仔都會叫米腍啲,因為超唔鐘意硬/未熟嘅麵線如果多人嘅時候叫米腍啲,同無嗌係冇分別,因為佢根本冇多餘嘅時間幫你煮今次少人,叫咗碗豬潤酸辣米林D,質素好高!豬潤係粉嘅,食落啱啱熟透,仲有少少彈牙米線軟硬程度適中,加埋酸辣湯一齊食真係絕配另外叫咗份口水雞,除咗signature嘅麻辣油之外,仲有好多配料:花生,蔥,芝麻,芫茜雞翼係單骨雞翼,有6件,合返埋啫係共有3隻完整嘅雞翼雞肉同醬汁基本上係分開煮嘅,只係沾嚟食,不過已經好惹味
一個人食飯首選譚仔,好食得嚟又坐得自在

本人次次食親譚仔都會叫米腍啲,因為超唔鐘意硬/未熟嘅麵線

今次少人,叫咗碗豬潤酸辣米林D,質素好高!
豬潤係粉嘅,食落啱啱熟透,仲有少少彈牙
米線軟硬程度適中,加埋酸辣湯一齊食真係絕配

雞翼係單骨雞翼,有6件,合返埋啫係共有3隻完整嘅雞翼
雞肉同醬汁基本上係分開煮嘅,只係沾嚟食,不過已經好惹味