招聘中
$60-$75
时薪 (面议)
$60-$75
时薪 (面议)
餐厅: 譚仔雲南米線 (金球閣)
资讯:

2003-11-29 14 浏览
匿尼說的那間是雲南米線,在長沙灣營盤街,係戲院對面,即松記糖水附近
2003-11-28 42 浏览
無錯無錯!好味那間叫做"四川麻辣米線",口係長沙灣長發街17號永寧大廈地下7-8號舖。佢地D 麻辣比譚仔口既好味,D 米線質地都比較彈口及好味!
佢地D 麻辣比譚仔口既好味,D 米線質地都比較彈口及好味!
譚仔係哩頭o的街坊公認左唔係咁好食o架啦!你說得對,同區仲有一間(街道名我就冇留意到,印象中好似係戲院對面)叫「雲南米線」,湯底一流哩,酸辣炸菜係最正!不過,地方同人流仲水洩不通,伙計見你食完就臨臨拿拎野走(好趕o架!)個個街坊係到食都話受住氣都要食,因為好食過譚仔,等我確認左地址,就Post上黎open rice啦!
譚仔係哩頭o的街坊公認左唔係咁好食o架啦!
2003-10-16 17 浏览
呢間店我以前成日幫襯, 依家請我都唔想再去.水準十分不穏定, 時好時壞, 伙記簡直係幫譚仔倒米. 同區有一間店的味道跟此店的風味完全相同, 而且水準亦keep到, 唔會次次食都唔同味道, 仲平少少. 譚仔, 留意吓啦!
呢間店我以前成日幫襯, 依家請我都唔想再去.
水準十分不穏定, 時好時壞, 伙記簡直係幫譚仔倒米.
譚仔, 留意吓啦!
2003-09-18 15 浏览
另看小白色的湯底, 小辣可能已經是一般人的上限但我很喜歡吃辣, 應可吃中辣. 要讚一讚湯底味精唔多, 很香花椒味, 不會令人很口乾. 蒜泥白肉也很正
2003-05-18 43 浏览
兩點半先食得飯, 去到呢度仍然好多人要等位, 等了五分鍾先有位, 地方好迫又細, 不過都預o左, 急不及待order了一個竹笙黑牛柏葉小辣米線, 睇表面湯底係奶白色, 只係有少好似紅辣椒粉的東西, 點知試下飲啖湯, 奇辣無比, 差d標埋眼水, 因為太辣的關係, 令我不能清楚試到米線的味道, 只係覺得竹笙有d不能形容的怪味, 黑牛柏葉好un, 雖然有蔡生的推薦, 但係唔覺得真係所講咁好, 我諗我唔會再o黎, 因為衛生都係麻麻地
2003-05-12 5 浏览
必試豬肝,牛丸,炸醬
必試豬肝,牛丸,炸醬
2003-05-10 5 浏览
酸辣湯底好正竹幾好食反而蔡瀾先生推介的土匪雞翼就冇乜恃別成日都好多人..永遠有人企門口等位..
2003-05-10 17 浏览
食過這裡的辣米線,自問食得幾辣但都只頂得住中辣,米線食曬但湯只飲到一半,真係唔知特辣係咩境界。湯底味道唔錯,辣得來都夠味,渴過火辣感覺能維持良久。廿零蚊一碗唔係貴,嗜辣的可以挑戰一下。
2003-05-08 9 浏览
第一次叫左個小辣米線, D 湯白色,辣到好得人驚, 夾硬食晒碗野, 個口失去知覺.....,如果驚可以叫小小辣,或者小小小辣,不過頂唔順可以食到半路換湯.<br />每個星期五老闆都會拉麵,幾好食.
每個星期五老闆都會拉麵,幾好食.
2003-01-02 26 浏览
野食唔錯,但係d位好似唔係好得最好味係d雞翼同果d苦瓜
野食唔錯,但係d位好似唔係好得
最好味係d雞翼同果d苦瓜