2025-01-16
今日嚟到黃埔 經過呢間 讚好台灣 本身都鍾意食台灣菜嘅我哋 就決定入去試一試😬 睇睇餐牌 啲嘢食有埋相真係好吸引🤩睇咗一陣終於諗好嗌咩食啦😌 用呢張點菜紙自己落單 好方便😗 珍珠奶茶食台灣嘢必飲珍珠奶茶😬 珍珠煙韌有咬口 煮得啱啱好 唔會好甜👍🏻 奶茶叫咗走甜 配埋微糖珍珠 配合得啱啱好😌 小麥胚芽奶茶呢一杯都揀咗走甜 知道小麥胚芽對健康有益 見到其他枱都有人嗌呢杯 所以就想試吓😆 小麥胚芽好似細粒粒麥皮咁 細細粒食落口咬兩下 都幾特別😇 麻辣豐盛牛肉湯麵呢個湯麵一上枱已經好香!餸菜真係好豐盛 包括有 金錢牛腱、牛腩、牛筋、花枝丸、貢丸 全部牛都炆得好淋軟入味 麵條係粗麵 湯底非常濃郁 麻辣更加係越食越過癮😆 仲有兩嚿蘿蔔 吸晒啲湯汁 好好味🥹 滷肉香酥排骨飯好大塊排骨😍 食落味道啱啱好 望望吓覺得點解個飯有個形狀 原來係台灣形狀 真係好有心思😇仲有滷蛋同埋蔬菜 滷肉半肥瘦 唔會太鹹 米飯粒粒有咬口 配埋一齊食好好味😋 路邊攤小拼盤貪心的小孩咩都想試啲 呢個小拼盤包括有鹽酥雞、小香腸、花枝丸 特別推介小香腸 真係台灣嘅味道😗 甘梅脆薯真係啱啱新鮮熱辣整起😍 外脆內軟 粉皮唔會過厚 入
睇睇餐牌 啲嘢食有埋相真係好吸引🤩
麻辣豐盛牛肉湯麵
滷肉香酥排骨飯
路邊攤小拼盤
甘梅脆薯
真係啱啱新鮮熱辣整起😍 外脆內軟 粉皮唔會過厚 入面真係原味番薯 配埋梅粉好正👍🏻
整體嚟講 呢間 讚好台灣 食物質素不錯 環境不錯 下次想試埋佢嘅乾拌麵😊