2024-03-09 173 浏览
至啱住喺石門沙田嘅朋友仔 好抵食價錢好親民😊👏值得一試有甜品桃膠仙草芋泥等嘢飲定係熱凍甜品之外 仲有埋主食 📌招牌芋圓4號 黑糖+豆腐花+芋頭泥+仙草+花奶終於食到芋泥😆👏📌 招牌芋6號黑糖+愛玉+仙草+椰果+紅豆📌自家製雲吞麵套餐 $40清新芫茜雲吞+芋頭香菇雲吞蟲草花豬骨湯📌芝麻糊豆腐花 黑糖喺底📌蘆薈桃膠豆乳好啱鍾意冇咁甜嘅朋友👍📌香口雞翼🏷️豆腐巴克📍沙田石門安群街3號京瑞廣場1期2樓209號舖#石門 #街坊小店 #甜品 #豆乳

至啱住喺石門沙田嘅朋友仔 好抵食價錢好親民😊👏值得一試

🏷️豆腐巴克
📍沙田石門安群街3號京瑞廣場1期2樓209號舖

#石門 #街坊小店 #甜品 #豆乳
2024-01-31 158 浏览
地方比較小,菜式比較少,但是每樣都好好食同好平。這個四個雞翼加面,再加一個豆漿都是42蚊,食到飽飽。面的外觀一般,但是內有特色,我選擇是秘製辣的湯底。雖然看落平平無奇,但是入面味道是辣中有酸,感覺好惹味同開胃。雞翼炸得剛剛好,剛剛好放落口,雞翼有小小鹽味。湯里有蘿蔔,煮得好入味和軟,同面一起食剛剛好!豆乳我選擇左普通豆乳,入面是沒冰,但是都好凍,因為放在雪櫃再即時給我,我覺得好好飲。下次再來試下其他味道的豆乳。
地方比較小,菜式比較少,但是每樣都好好食同好平。
這個四個雞翼加面,再加一個豆漿都是42蚊,食到飽飽。
2024-01-30
2024-01-19 879 浏览
又到石門小店尋寶! 今次來到呢間出色小店「豆腐巴克」睇返其他介紹,原來呢間豆腐巴克其實已經開業左7年左右,位置在在京瑞一期二樓,進餐期間已見到唔少熟客街坊幫襯外賣。👍🏼堂食座位唔係好多但算係舒適,最岩就係食新鮮出爐炸物同即煮芋圓!而且小店的豆腐花及豆漿都係現場自制,無任何添加劑和防腐劑,難得以健康為本,屬於有屋企Feel嘅誠意親民店。一口炸燒賣 $19/9粒推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️外脆內軟mu自家製蜜糖芥末醬,成個感覺味道錦上添花。一口炸芋圓 配煉奶 $28推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️三色芋圓賣相精緻,每粒外脆內軟。火喉剛好炸得香脆,口感Q彈,沾上煉奶,又香又甜招牌必點。芋頭、蕃薯和紫薯味香甜煙韌。自家製雲吞麵套餐 $40推介:⭐️⭐️⭐️⭐️芋頭香菇雲吞上海麵配轟草花豬骨,原本諗佢係清湯估唔到幾入味👍🏼自家雲吞有驚喜,入口軟綿足料有咬口😋6 大隻加湯麵飽肚CP值高。惹味酸辣粉 $35推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️omg! 堂食價竟然重抵食過葵廣嘅同款酸辣粉!而且份量同基本辣度都令人滿足👍🏼下次一定會再encore.招牌芋圓二號 $38黑糖+豆腐花+紅豆+仙草+花奶招牌芋圓六號 $40推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️黑糖+愛玉+仙草+椰果+紅

又到石門小店尋寶! 今次來到呢間出色小店「豆腐巴克」
睇返其他介紹,原來呢間豆腐巴克其實已經開業左7年左右,

而且小店的豆腐花及豆漿都係現場自制,無任何添加劑和防腐劑,
難得以健康為本,屬於有屋企Feel嘅誠意親民店。

一口炸燒賣 $19/9粒
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
外脆內軟mu自家製蜜糖芥末醬,成個感覺味道錦上添花。

一口炸芋圓 配煉奶 $28
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
三色芋圓賣相精緻,每粒外脆內軟。
火喉剛好炸得香脆,口感Q彈,
沾上煉奶,又香又甜招牌必點。
芋頭、蕃薯和紫薯味香甜煙韌。

自家製雲吞麵套餐 $40
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️
芋頭香菇雲吞上海麵配轟草花豬骨,
原本諗佢係清湯估唔到幾入味👍🏼
自家雲吞有驚喜,入口軟綿足料有咬口😋
6 大隻加湯麵飽肚CP值高。

惹味酸辣粉 $35
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
omg! 堂食價竟然重抵食過葵廣嘅同款酸辣粉!
而且份量同基本辣度都令人滿足👍🏼
下次一定會再encore.

招牌芋圓二號 $38
黑糖+豆腐花+紅豆+仙草+花奶
招牌芋圓六號 $40
黑糖+愛玉+仙草+椰果+紅豆
三色芋圓總共6款,豆腐花同仙草滑溜,黑糖香甜,芋圓煙韌👍🏼
小店質素有驚喜,難怪大量外賣接唔停。

• 一口炸燒賣
  • 惹味酸辣粉
  • 自家雲吞麵
2024-01-05 156 浏览
京瑞廣場開左唔少嘅餐廳,呢間小店主打糖水、小食亦有麵食,食完麵再食埋糖水就大滿足😍🌟酥炸雞軟骨炸醬撈麵 $43 上海麵幾煙韌,用黎做撈麵都唔錯。雞軟骨脆卜卜,炸醬份量夠多,而且唔會太咸,幾好食🥰🌟鮮甜粟米雲吞紅薯粉 $40有兩款湯底,揀左秘製酸辣湯底,少少辣幾開胃,雲吞有成6粒,仲要大大粒,粟米好甜,餡料滿滿!仲有酸菜同生菜,薯粉好彈牙,呢碗粉性價比十足!🌟椰汁鮮奶燉桃膠 $38桃膠凍食都唔錯,加左椰汁同鮮奶所以口感好滑,桃膠煮得夠淋,甜度適中!🌟椰汁紫米露 $25紫米煙煙韌韌,加上椰汁嘅香味,價錢唔貴,味道一流!🌟鮮芋泥豆乳 $18豆乳味道十分濃郁,加左芋泥口感更正,仲有芋香😋😋🌟混醬豬腸粉 $18好耐無食過腸粉,呢到嘅腸粉滑溜,又幾好食😆🌟彈牙小魚旦 $15$15蚊9粒彈牙魚旦幾抵食

🌟酥炸雞軟骨炸醬撈麵 $43

🌟鮮甜粟米雲吞紅薯粉 $40

🌟椰汁鮮奶燉桃膠 $38

🌟椰汁紫米露 $25
紫米煙煙韌韌,加上椰汁嘅香味,價錢唔貴,味道一流!

🌟鮮芋泥豆乳 $18
豆乳味道十分濃郁,加左芋泥口感更正,仲有芋香😋😋

🌟混醬豬腸粉 $18
好耐無食過腸粉,呢到嘅腸粉滑溜,又幾好食😆

🌟彈牙小魚旦 $15
$15蚊9粒彈牙魚旦幾抵食
2023-12-28 530 浏览
豆腐巴克碩門真係愈黎愈多野食,仲要係小店,一定要撐,但當然唔會盲撐,食物水準都好重要,今日就推介依間雖然唔起眼,但食物好有質素既小店(豆腐巴克)就咁聽個名,都知佢係主打豆類製品,但原來除左豆類製品出色,仲有其他小食都好特色,等我介紹下先一口炸燒賣:我成日都話愈簡單愈考功夫,一粒炸燒賣最重要外脆內軟,火喉好重要,仲要有佢地自家製蜜糖芥末醬,成個感覺味道錦上添花。招牌韮菜炸雲吞:佢地既炸韮菜雲吞,好足料,粒粒爆餡。酥炸雞軟骨炸醬撈麵:撈麵永遠係我最愛,佢地既炸醬麵一樣係自家調製,唔會好似出面咁重味精,唔太咸,再配埋佢地既酥炸雞軟骨,夾住撈麵食,超級好食。鮮芋泥豆乳:佢地既豆乳真係每日自家製,好香豆味,好濃豆香,飲落仲有芋泥香。招牌芋圓一號:有黑糖/豆腐花/仙草/花奶/芋圓,佢地既豆腐花好滑,黑糖水好香好濃,芋圓好煙韌,食完真係大滿足。Ps:依d優質小店一定要多多支持,一定要分享。#豆腐#豆漿#碩門#小店#沙田#Eatgodfoodie #eatfoodie#美食
豆腐巴克

招牌韮菜炸雲吞:佢地既炸韮菜雲吞,好足料,粒粒爆餡。

Ps:依d優質小店一定要多多支持,一定要分享。

2023-12-25
2023-12-26 114 浏览
豆腐花係我哋最愛的港式小吃之一,今次來到【豆腐巴克】 睇下有咩小食啱先?!😍❤️傳統豆腐花各式豆腐花林羅滿但傳統豆腐花展現的經典風味和口感仍然吸引,這款豆腐花帶有豆香、柔軟滑嫩、口感順滑🧡養生豆乳1號(豆乳、桃膠、西米、枸杞、薏米、桂圓、豆腐花)這款豆乳非常營養豐富,結合了桃膠、西米、枸杞、薏米、桂圓和豆腐花,提供了多種營養素,非常養生又滿足💛鮮甜粟米雲吞紅薯粉雲吞內餡充滿了新鮮的粟米味道,豆腐花以外嘅選擇,夠曬飽肚💚魚肉燒賣王&彈牙小魚蛋港式大熱小吃,鮮美彈牙,搭配其他小吃一起享用,食唔停口💙混醬豬腸粉軟滑的混醬豬腸粉,口感滑嫩,配搭甜醬麻醬芝麻,認真滋味💜特濃有機豆乳濃郁豆乳,味道濃厚,含豐富的蛋白質和脂肪🖤黑芝麻豆乳黑芝麻&豆乳結合了豆乳和黑芝麻的風味,濃郁美味多種港式小食都可以在這裏品嚐!😋

❤️傳統豆腐花

💛鮮甜粟米雲吞紅薯粉
雲吞內餡充滿了新鮮的粟米味道,豆腐花以外嘅選擇,夠曬飽肚

💚魚肉燒賣王&彈牙小魚蛋
港式大熱小吃,鮮美彈牙,搭配其他小吃一起享用,食唔停口

💙混醬豬腸粉
軟滑的混醬豬腸粉,口感滑嫩,配搭甜醬麻醬芝麻,認真滋味

💜特濃有機豆乳
濃郁豆乳,味道濃厚,含豐富的蛋白質和脂肪

🖤黑芝麻豆乳
黑芝麻&豆乳結合了豆乳和黑芝麻的風味,濃郁美味

多種港式小食都可以在這裏品嚐!😋
2023-12-15 98 浏览
今日去到石門搵野食,之前上網都見到好多人討論依間小食店。佢係係京瑞廣一期二樓,去到都幾多人架。大約等左十分鐘就有位啦🤭🌟酥炸雞軟骨炸醬撈麵佢依個撈麵有用到xo醬做底,所以好香,而且醬料都好足,每一啖都會食到濃濃嘅醬料👍雞軟骨都炸得好脆,食落更架香口🤭🌟香甜粟米雲吞我就叫左8粒淨雲吞🤭對女仔嚟通都好夠飽架啦。佢每粒都好大粒,而且外皮一啲都唔會太厚,仲好多餡👍🌟椰汁紅豆豆乳佢個名講得豆腐,唔可以唔試下佢嘅豆製品啦🤭我地就叫左杯椰汁紅豆豆乳,都飲得出黃豆嘅香味,而且紅豆唔會好死甜,飲落都幾舒服架🌟必試item一口炸芋圓(配煉奶)依個真係要試下,佢每一粒外皮都炸得好脆,而芋圓入面就好軟糯,加埋煉奶都幾好味,做小甜點都係一個唔錯嘅選擇😍佢嘅價錢都好親民,去開石門嘅朋友仔記得去試吓啦❤️🍴豆腐巴克 (沙田)📍沙田石門安群街3號京瑞廣場1期2樓209號舖

🌟酥炸雞軟骨炸醬撈麵

🌟香甜粟米雲吞

🌟椰汁紅豆豆乳

🌟必試item一口炸芋圓(配煉奶)

佢嘅價錢都好親民,去開石門嘅朋友仔記得去試吓啦❤️

🍴豆腐巴克 (沙田)
📍沙田石門安群街3號京瑞廣場1期2樓209號舖
2023-12-12 405 浏览
石門真係好多好野食!! 今日又俾我發掘到間價錢相宜, 性價比好高既小店丫小店座位唔係好多, 不過眼見好多食客食完就走, 翻枱速度都好快~~小店主打甜品, 飲品, 小食, 亦有主食選擇~全部價錢都好平好抵食, 而家好少見到咁相宜既餐廳!!最重要係食物質素都好好, 好有水準椰汁紅豆豆乳 $16 +5爆珠豆乳味道滑順濃郁~~椰汁香濃, 帶有淡淡嘅甜味, 紅豆口感軟綿加埋爆珠口感超豐富!!鮮芋泥豆乳 $18豆乳清新爽口, 芋泥順滑細軟, 散發出濃郁嘅芋頭香氣, 入口即溶招牌韮菜炸雲吞 $18/5粒雲吞炸得金黃酥脆, 外脆內嫩~~韮菜味道濃郁, 一咬落去, 韮菜嘅香味同埋雲吞嘅鮮甜肉汁爆出嚟招牌一口炸豆腐 $25/12粒豆腐炸得外脆內軟, 內裡豆腐軟綿, 入口後豆香四溢~~沾埋蜜糖芥末醬食, 層次感更豐富!!鹽酥雞脾菇 $25/10粒熱辣辣.... 椒鹽好惹味~~雞脾菇超juicy一口炸魚蛋 $15/9粒魚蛋好彈牙~~ 鮮味十足香口雞翼麵套餐 $40雞翼香脆可口, 肉質幼嫩~揀左秘製酸辣湯底, BB辣都有D挑戰 酸酸辣辣, 刺激又開胃~~紅薯粉口感彈牙有嚼勁~~一口炸芋圓(配煉奶) $25三色芋

小店主打甜品, 飲品, 小食, 亦有主食選擇~
全部價錢都好平好抵食, 而家好少見到咁相宜既餐廳!!
最重要係食物質素都好好, 好有水準

椰汁紅豆豆乳 $16 +5爆珠
豆乳味道滑順濃郁~~
椰汁香濃, 帶有淡淡嘅甜味, 紅豆口感軟綿

加埋爆珠口感超豐富!!

鮮芋泥豆乳 $18

招牌韮菜炸雲吞 $18/5粒
雲吞炸得金黃酥脆, 外脆內嫩~~

招牌一口炸豆腐 $25/12粒
豆腐炸得外脆內軟, 內裡豆腐軟綿, 入口後豆香四溢~~
沾埋蜜糖芥末醬食, 層次感更豐富!!
鹽酥雞脾菇 $25/10粒
熱辣辣.... 椒鹽好惹味~~
雞脾菇超juicy

一口炸魚蛋 $15/9粒
魚蛋好彈牙~~ 鮮味十足

香口雞翼麵套餐 $40
雞翼香脆可口, 肉質幼嫩~
揀左秘製酸辣湯底, BB辣都有D挑戰
 酸酸辣辣, 刺激又開胃~~
紅薯粉口感彈牙有嚼勁~~
一口炸芋圓(配煉奶) $25
三色芋圓賣相精緻, 每粒都好cute cute

芋圓外脆內軟, 炸得香脆, 口感Q彈~~
配埋煉奶,甜度剛好

• 椰汁紅豆豆乳
  • 鮮芋泥豆乳
  • 招牌韮菜炸雲吞
  • 一口炸魚蛋
2023-12-05 92 浏览
同事話要買宵夜等陣返通宵食~點知佢話聞到啲炸物好香,就要陪佢坐低食完再外賣~🔹一口炸芋圓配煉奶🔹 原來芋圓有咁嘅食法,發現新大陸咁~外脆內軟,加煉奶即係炸饅頭嘅食法,點會唔好食~🔹招牌一口炸豆腐🔹以為係普通椒鹽豆腐,個配埋蜜糖芥末醬,又係另一新奇口味~🔹一口炸燒賣🔹呢樣野不嬲無得輸,啲燒賣仲要係唔腥嘅魚肉燒賣,會食唔停唔嗰種~同事揀左4款糖水,話平時幫襯開,幾好食~下次我又要試下,今日實在無空間~🔹招牌芋圓6號🔹🔹鲜奶木瓜雪耳燉桃膠🔹🔹楊枝甘露🔹🔹黑糖豆腐花🔹
[石門 - 親民小食店]

同事話要買宵夜等陣返通宵食~
點知佢話聞到啲炸物好香,
就要陪佢坐低食完再外賣~

🔹一口炸芋圓配煉奶🔹
原來芋圓有咁嘅食法,
發現新大陸咁~
外脆內軟,
加煉奶即係炸饅頭嘅食法,
點會唔好食~

🔹招牌一口炸豆腐🔹
以為係普通椒鹽豆腐,
個配埋蜜糖芥末醬,
又係另一新奇口味~

🔹一口炸燒賣🔹
呢樣野不嬲無得輸,
啲燒賣仲要係唔腥嘅魚肉燒賣,
會食唔停唔嗰種~

同事揀左4款糖水
話平時幫襯開,幾好食~
下次我又要試下,
今日實在無空間~

🔹招牌芋圓6號🔹

🔹鲜奶木瓜雪耳燉桃膠🔹

🔹楊枝甘露🔹

🔹黑糖豆腐花🔹

💜🤍【 豆腐巴克TO FU BUCKS 】🤍💜⋄ —————⧫♟⧫————— ⋄今日想食鹹嘢,又想食甜嘢,選擇困難,有咩辦法可以兩全其美?👉🏻👈🏻 朋友帶咗我嚟石門「豆腐巴克」,一次滿足兩個願望😍唔想食麵咁heavy,要留點quota 食甜品,所以點了淨雲吞8隻,可以雙拼🥟🥟🥟🥟➕🥟🥟🥟🥟 🤗店家介紹「鮮甜粟米雲吞」,話口味特別,比較受顧客歡迎🌽 一啖咬開,餡料真係好豐富,超多粟米💛 另配豬肉,鮮美無窮🐖🥰 「清新芫茜雲吞」都好味,每一粒都勁飽滿,真材實料,我覺得好抵食‼️其實雲呑真係有資格做招牌菜🥺🥇小食揀咗「台式花枝丸」,口感比想像中軟及腍身,唔係超硬同爽口彈牙嗰種,有少少似魚蛋,我個人來說都幾鍾意🐙🫶🏻最後終於輪到甜品,勁想食呢度嘅三色芋圓系列🤩點了「招牌芋圓4號」,集合晒我鍾意嘅材料,包括:黑糖、豆腐花、芋頭泥、仙草、花奶🥰 芋圓口感煙韌,豆腐花及仙草非常滑溜,仲有綿密濃稠嘅芋頭泥🍠 超飽,好滿足❣️💯⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄全日套餐:🥟淨雲吞8隻($40)- 🌽鮮甜粟米雲吞 拼 清新芫茜雲吞🥬- 湯底:🐷蟲草花豬骨湯情懷港式小食:🐙台式花枝丸($15/5粒)三色
💜🤍【 豆腐巴克TO FU BUCKS 】🤍💜

⋄ —————⧫♟⧫————— ⋄

⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄

全日套餐:
🥟淨雲吞8隻($40)
- 🌽鮮甜粟米雲吞 拼 清新芫茜雲吞🥬
- 湯底:🐷蟲草花豬骨湯

情懷港式小食:
🐙台式花枝丸($15/5粒)

三色芋圓系列:
F4)🟣招牌芋圓4號🟡⚫️($36)
黑糖+豆腐花+芋頭泥+仙草+花奶

⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄

📍地址:豆腐巴克 (沙田)
沙田石門安群街3號京瑞廣場1期2樓209號舖

#hkig #hkfoodie #hongkongfood #hkfood #hongkongfoodie #foodblogger #hkfoodbloggers #hkfoodies #相機食先 #openrice #香港美食 #hkinfluencer #foodiehk #香港 #香港生活 #香港旅遊 #香港探店 #香港美食 #香港打卡 #香港必吃 #ccrreami石門 #石門美食 #豆腐巴克 #芋圓 #三色芋圓 #tofubucks @tofubucks29
2023-11-20
2023-11-23 84 浏览
瑜伽後在訪這一間位於石門我最愛的餐廳。有正餐(面類),又小食,有傳統街邊小食,有糖水,有飲品。餐廳雖小,但五臟俱全,吸引不少食客前往。招牌芋圓5號( $36 )非常滿足的一個甜品,內有豐富的配料,包括:黑糖,豆腐花,桃膠,仙草,花奶。除了這些我還加了我最愛的紅豆和芋頭泥,一次過滿足我多個願望。韭菜炸雲吞($18/5粒 )雲吞內包滿我最愛的韭菜餡料,鮮味十足。外層炸得脆卜卜,配上自家秘製醬汁芥末蜜糖醬,為這道菜式增添風味。招牌炸芋圓(配煉奶) ( $25/份)芋圓煙煙韌韌,加上炸得外脆內軟,配上煉奶,非常香甜。
瑜伽後在訪這一間位於石門我最愛的餐廳。

有正餐(面類),又小食,有傳統街邊小食,有

糖水,有飲品。

餐廳雖小,但五臟俱全,吸引不少食客前往。

招牌芋圓5號( $36 )

非常滿足的一個甜品,內有豐富的配料,
包括:黑糖,豆腐花,桃膠,仙草,花奶。

韭菜炸雲吞($18/5粒 )

招牌炸芋圓(配煉奶) ( $25/份)

芋圓煙煙韌韌,加上炸得外脆內軟,
配上煉奶,非常香甜。

2023-11-23
  • 豆腐花
沙田區不嬲有唔少岀名既街坊小食,環境未必優美,但野食既味道,甚至火候都好正👍🏻同朋友去石門按摩,都係第一次嚟呢個地方,發現呢間小店鋪。空間唔多,但見到門口招牌有炸芋圓,從來都未見過,亦未食過,就決定入嚟試一試。。一口炸芋圓 ($25) 係呢到招牌必點之一👍🏻三色炸芋圓,因為真係好少係外面食到。整體唔油膩,三色 - 芋頭、蕃薯和紫薯味,而表面佈滿煉奶,食落甜甜地之外,更加外脆內軟,即使炸左,仍然食到芋圓本身既煙韌口感,正到想即刻encore😍。擂沙湯圓 ($20) 表面個樣睇落似糖不甩,但食落不得了😍擂沙湯丸好大粒、好足料,好夠黑芝麻味,而且仲係流心,而小食店比好多芝麻碎&花生粒係表面,材料完全唔吝嗇,食落唔單止甜,更加食到童年既味道回頭指數: ⭐️⭐️⭐️⭐️食物質素: 🌮🌮🌮🌮服務質素: ☺️☺️☺️消費指數: 💰(TTL $45,人均消費$20+)環境質素: ☘️☘️* 豆腐巴克 (沙田)沙田石門安群街3號京瑞廣場1期2樓209號舖同類餐廳 #cocofood_甜品 #港味道同區餐廳 #cocofood_石門如果你鍾意我既分享,按右上角🔔,就可以睇到我所有既update🙈

。一口炸芋圓 ($25)
係呢到招牌必點之一👍🏻三色炸芋圓,因為真係好少係外面食到。
一口炸芋圓

。擂沙湯圓 ($20)
表面個樣睇落似糖不甩,但食落不得了😍
擂沙湯丸

回頭指數: ⭐️⭐️⭐️⭐️
食物質素: 🌮🌮🌮🌮
服務質素: ☺️☺️☺️
消費指數: 💰(TTL $45,人均消費$20+)
環境質素: ☘️☘️

* 豆腐巴克 (沙田)
沙田石門安群街3號京瑞廣場1期2樓209號舖

同類餐廳 #cocofood_甜品 #港味道
同區餐廳 #cocofood_石門

擂沙湯丸
2023-10-29 154 浏览
♡︎招牌芋圓𝟺 號 $𝟹𝟼黑糖|豆花|芋頭泥|仙草|花奶性價比超高嘅芋圓豆腐花 ✔︎大大碗,每一啖都好足料ʕ•ᴥ•ʔ花奶底略甜,轉豆漿底可能會好𝚍整體唔算驚豔,但的確好抵食!-傳統豆腐花 $𝟷𝟺
♡︎招牌芋圓𝟺 號 $𝟹𝟼
黑糖|豆花|芋頭泥|仙草|花奶
性價比超高嘅芋圓豆腐花 ✔︎
大大碗,每一啖都好足料ʕ•ᴥ•ʔ
花奶底略甜,轉豆漿底可能會好𝚍
整體唔算驚豔,但的確好抵食!

傳統豆腐花 $𝟷𝟺
2023-10-14
下午茶
2023-10-29 103 浏览
叫得豆腐巴克 唔通出名既只係豆腐???路過呢間舖見到有甜品menu本身鐘意食桃膠,所以坐低就叫左仲叫推介既炸芋圓桃膠好快就上左,一食 好沖擊喉龍甜到即刻喉龍痛所有材料相信係罐頭開出黎 浸晒糖水甜到食唔到原味道 個底汁都係甜到呢....正宗 "糖+水"呢個桃膠叫得有點後悔 價錢要38另外叫既炸芋圓反而有驚喜估唔到芋圓可以有咁既口感 炸到脆卜卜好似食緊薯條咁 而且佢既芋圓真係幾有味可以分別食到紫薯 蕃薯同芋頭呢個小食反而係幾出色可以比讚如果有機會再黎我都會再食芋圓,但桃膠就不了
叫得豆腐巴克 唔通出名既只係豆腐???
路過呢間舖見到有甜品menu
本身鐘意食桃膠,所以坐低就叫左
仲叫推介既炸芋圓

桃膠好快就上左,一食 好沖擊喉龍
甜到即刻喉龍痛

所有材料相信係罐頭開出黎 浸晒糖水
雪耳桃膠

甜到食唔到原味道 個底汁都係甜到呢....
正宗 "糖+水"
呢個桃膠叫得有點後悔 價錢要38

另外叫既炸芋圓反而有驚喜

估唔到芋圓可以有咁既口感 炸到脆卜卜
好似食緊薯條咁
而且佢既芋圓真係幾有味
可以分別食到紫薯 蕃薯同芋頭
呢個小食反而係幾出色可以比讚

如果有機

會再黎我都會再食芋圓,但桃膠就不了
2023-09-10 275 浏览
【香港搵食🍴】豆腐巴克 食完餃子就附近行吓 去到2期見到呢間食豆腐花同豆乳為主嘅甜品店好似唔錯 就飯後甜品喇2點幾鐘要排吓隊 好彩好快就有位 見其他食客都有叫小食 但實在客納唔到更多嘢食 今次只係叫咗個養生豆乳 👦就叫咗個芋圓 🔹️養生豆乳3號(豆乳 黑芝麻 芝麻糊 杞子 紅棗 豆腐花)豆腐花滑嘟嘟 豆味唔算重芝麻味亦夠晒香 但頗為稀咗啲 可以整番杰身啲成碗好足料 就咁睇啲料都覺得養生 🤣 🔹️招牌芋圓4號(黑糖 豆腐花 芋泥 仙草 花奶)雖然有黑糖 但唔會太甜得好輕微芋頭味 定唔知俾其他配料搶味而且唔夠煙韌 咁嘅價錢咁足料 係抵食之選下次先再黎試小食喇 👋
【香港搵食🍴】豆腐巴克

好似唔錯 就飯後甜品
2點幾鐘要排吓隊 好彩好快就有位
見其他食客都有叫小食 但實在客納唔到更多嘢食
今次只係叫咗個養生豆乳 👦就叫咗個芋圓

🔹️養生豆乳3號
(豆乳 黑芝麻 芝麻糊 杞子 紅棗 豆腐花)
豆腐花滑嘟嘟 豆味唔算重
芝麻味亦夠晒香 但頗為稀咗啲 可以整番杰身啲
成碗好足料 就咁睇啲料都覺得養生 🤣

🔹️招牌芋圓4號
(黑糖 豆腐花 芋泥 仙草 花奶)
雖然有黑糖 但唔會太甜
得好輕微芋頭味 定唔知俾其他配料搶味