2024-07-21 157 浏览
「豐味窯雞」近期人氣滿滿,食過既朋友都讚好,今晚夜晚冇飯食,就訂購咗一隻做外賣返屋企試吓,店舖位於觀塘,地鐵站落車行幾分鐘就到,非常方便,喜歡佢哋嘅包裝,用左錫紙同保溫袋裝住,裡面仲附有調味辣粉、棉手套、膠手套番到屋企一拎出黎帶個手套撕開佢已經食得🫶🐔▪️原隻窯雞 由觀塘拎到番屋企都仲係熱辣辣,一打開好大隻,有微微的燒烤味香到不得了,一撕開不得了,好大隻啖啖肉而且肉汁滿滿,肉質好嫩滑又夠入味超juicy ,份量絕對夠晒兩個人食,真心推薦方便又好食👍👍

🐔▪️原隻窯雞

2024-07-21 153 浏览
朋友推介觀塘工廈區呢間小店,佢哋只做外賣,主打高溫窯製嫩雞,有半隻同全隻選擇。還會附送棉質手套膠手套,相當貼心❤️包裝有保温袋保存,回到家一小時多還保持溫度仲熱。我買咗全隻豐味窯雞,一打開好大隻,足夠3-4人分享‼️雞肉好輕易拆開,肉質好嫩滑完全不乾身,好厚肉身而且非常入味,食到中間仲見到好多肉汁充滿油香,沾上底部秘製醬汁更加惹味~配送一包🌶️辣椒粉,食得辣可以自己調節辣味,我自己一個都食咗半隻落肚😋

2024-07-19
2024-07-18 114 浏览
於國內大受歡迎的湖南特色美食窯雞已經登陸香港,位於觀塘的「豐味窯雞」主力提供外賣招牌窯雞,更有提供蔥香雞飯及口水雞飯等-🔹豐味窯雞 (一隻) $168店員會為客人即場烤焗翻熱,再放到保溫袋內確保雞隻保持熱度,更貼心附上織布手套讓客人隔著高溫手撕雞肉,配以數對即棄手套及辣椒粉以古法高溫窯烤而成的雞隻肥大肉厚;外皮輕脆,雞肉嫩滑緊緻又多汁,連雞胸部份也不會乾柴,非常難得;加入洋蔥及蔥段等醃製,雞隻入味且肉香濃郁
🔹豐味窯雞 (一隻) $168

2024-07-16
2024-07-16 174 浏览
每當我每次諗唔到今晚食咩餸嘅時候我都會問妹妹想食啲咩妹妹通常都答我食雞雞飯😂咁啱最近見到網上有人介紹觀塘工廈有豐味窯雞外賣咁就啱哂啦😏咁啱我都唔係咁想煮飯🤭所以即刻買返隻反屋企試下先🤤🤤🤤用錫紙包住既原隻#豐味窯雞 拎到返屋企仲係暖架😍一打開已經聞到好香兩兄妹見倒已經搶住要食雞髀 🍗雞肉好入味好多汁又嫩滑仲可以用手撕d雞肉變手撕雞咁餸飯食再用埋錫紙裏面嘅肉汁嚟撈飯🤤🤤🤤超正店員仲比埋調味辣粉和手套就唔怕食得好污糟啦👍如果諗唔到今晚煮咩餸又有興趣想食雞不妨訂購外賣試下啦🤗只需用whatapps 落單簡單又方便加餸好選擇🤭🤭🤭豐味窯雞📍觀塘工業中心一期7樓G室 B室
每當我每次諗唔到今晚食咩餸嘅時候

豐味窯雞
📍觀塘工業中心一期7樓G室 B室
2024-07-08
2024-07-15 136 浏览
🔖豐味窯雞半隻 HKD118經典客家菜,又抵又好食。打開錫紙已經聞到陣陣香氣,醬汁同雞油亦非常奪目,未食已感到色香俱全。雞本身非常香,撕開時仲有大量黃油流出,香味四溢。食起嚟,雞肉嫩滑有肉香,哪怕係雞胸亦不靭不柴,而且醬汁同雞油令味道更為昇華。另外不得不提,窯雞的煮製過程中塞滿紅蔥頭,吸收了所有精華,非常好味,唔好錯過🔖蔥油雞飯 HKD39抵食到爛,39蚊有蔥油雞飯、前菜及湯,實在難得。前菜係辣蘿蔔,湯係紫菜蛋花湯,味道不錯,份量充足,而且湯冇落味精,加分。主角嘅蔥油雞味道都好香,醬汁好香,而雞肉煮得恰好剛剛煮,非常嫩滑,好食。整個套餐不論價錢或味道都冇得彈
🔖豐味窯雞半隻 HKD118

🔖蔥油雞飯 HKD39
2024-07-15 85 浏览
今日我食呢隻雞 ~豐味窯雞 ~就遲利,要好多功夫才能制成。首先,要清洗雞隻。然後要加秘制醃粉,醃 3至 4 小時。再放入特大焗爐, 用 300 度 高温 焗制而成。如你屋企自己做係要花好多時間去制 和 一般家庭都未必置有咁高温的焗爐。至於味道方面,啖啖肉,且肉質嫩滑,超級 Juice。店員建議在鍚纸上直接食用,因為錫紙上雞油可以保持雞濕潤度。隨雞附上一對焗爐手套,3對膠手套,1包辣粉。# 豐味窯雞📍 觀塘 官塘工業中心 1期 7樓 G 室
今日我食呢隻雞 ~豐味窯雞 ~就遲利,要好多功夫才能制成。

隨雞附上一對焗爐手套,3對膠手套,1包辣粉。

# 豐味窯雞

📍 觀塘 官塘工業中心 1期 7樓 G 室
2024-07-14 89 浏览
☀️依家天氣咁熱🥵今晚就偷懶唔煮飯😝外賣隻窯雞返屋企食😋外賣,仲有個保溫袋返到屋企仲係戀戀嘅💯買隻雞跟埋手套,食完隻手都唔會污糟😍正呀喂🥳🐥呢隻窯雞係用好多層錫紙包住✅戴好手套就慢慢打開錫紙🔥隻雞嘅雞肉好軟嫩💯仲好多汁✅連啲骨都好脆好入味😋用手一嚿一嚿咁撕出嚟食特別惹味👍撕雞啲汁好豐富❤️啖啖肉仲好Juicy添💯好容易就可以用手撕開嚟食😋我哋兩個人K.O.咗一大隻窯雞🐔仲食到津津有味添💯

外卖自取
最近看到很多人推薦了很受歡迎的豐味窯雞,於是小編上網訂了一隻來試試,很期待又香又多汁又嫩滑的窯雞呢由於這是外賣的窯雞,店家建議客人把錫紙剪開後,在錫紙中直接吃原隻雞,因為錫紙內包著的肉汁可以拿來沾著雞吃,還可以拌飯吃。再來說說肉質,雞皮和雞肉都煮得透徹,皮脆肉嫩。錫紙上確實留有烤雞時流出的肉汁,充滿雞油香。小編建議大家可以把汁留下來,另外裝起來,或可以直接在錫紙上吃雞,配著雞汁一起吃,味道倍增,大家有興趣也可以外賣一隻試試

近排住喺觀塘嘅朋友喺度講,工廈有一間好抵食又好食一定唔會中伏嘅店!我就一直book mark咗單,因為係觀塘工廈我就網上預約咗,唔使等,去到等多幾分鐘就有得拎,所以拎嘅時候都熱辣辣😀😀😀😀確保雞夠鮮嫩❤️❤️❤️❤️返到屋企拆開嘅時候,佢係用兩層的錫紙包着!就算係嗌外賣都可以食嗰陣熱辣辣🥳🥳🥳呢間店舖用窯燒的方法煮雞,咁就可以確保保留雞肉多汁😋😋😋勁貼心就係外賣店送埋手套😏😏😏可以直接用手撕嚟食😗😗店舖仲有口水雞飯套餐或者其他飯嘅套餐,如果放工唔想親身去拎,都可以叫網上叫嘢食嘅平台送外賣俾你㗎,超方便!

豐味窯雞外賣店的窯雞每日新鮮準備. 限量發售驚住無得食的yo預先電話訂購全隻窯雞預定時間取貨回家慢慢品嘗(≧◡≦) ♡✩ 豐味窯雞 $168/隻大大隻窯雞是2-3人份量(✯◡✯)用保暖袋及雙重錫紙包裝以確保窯雞外賣到家仍然熱焫焫窯雞外皮黃金. 肉嫩多汁而且好易拆骨. 食得輕鬆♡︎香噴噴的雞汁精華送飯更是一流!豐味窯雞由鮮嫩多汁的雞肉到鮮味油香的精神雞汁都十分誘人!是外賣回家加餸的好選擇派對到會亦可以考慮呀\(^ヮ^)/
豐味窯雞外賣店的窯雞
每日新鮮準備. 限量發售
驚住無得食的yo預先電話訂購全隻窯雞
預定時間取貨回家慢慢品嘗(≧◡≦) ♡

✩ 豐味窯雞 $168/隻

大大隻窯雞是2-3人份量(✯◡✯)
用保暖袋及雙重錫紙包裝
以確保窯雞外賣到家仍然熱焫焫
窯雞外皮黃金. 肉嫩多汁
而且好易拆骨. 食得輕鬆♡︎
香噴噴的雞汁精華送飯更是一流!
豐味窯雞由鮮嫩多汁的雞肉
到鮮味油香的精神雞汁
都十分誘人!
是外賣回家加餸的好選擇
派對到會亦可以考慮呀\(^ヮ^)/
2024-07-11 137 浏览
位於觀塘官塘工業中心一期嘅❣︎豐味窯雞❣︎高峰期日賣過百隻🤩老闆堅持用雞味重又夠油分嘅三黃雞加特製醃料製作而成👍🏻我梗係要試吓啦,上到店舖眼見超多外賣一袋二袋🤭心知一定係好野來,觀塘區嘅朋友想買雞返屋企加餸或者買盒雞飯做lunch,下次可以買來試吓😋❣︎蔥香雞飯餐跟湯同前菜❣︎$39呢到無論你買一盒飯定一隻雞,都一定會跟保溫袋比你,相當貼心❤️個蔥香醬汁超濃郁😋雞肉嫩滑索晒個汁,超好送飯,連埋跟嘅辣菜脯一齊食,減低油膩感,仲要跟埋碗紫菜湯都係$39咋😛真係又好食又抵食👍🏻❣︎招牌豐味窯雞(半隻)❣︎$118店主仲會跟埋一對勞工手套,同3對膠手套加一包辣椒粉比你😍超好服務👍🏻窯雞超淋滑😋雞肉同雞骨勁易撕開,啖啖雞香,雞肉個醬汁超入味,晚飯加餸或者派對聚餐一流👍🏻

❣︎蔥香雞飯餐跟湯同前菜❣︎$39
真係又好食又抵食👍🏻

❣︎招牌豐味窯雞(半隻)❣︎$118
2024-07-05
📍 豐味窯雞-觀塘係觀塘工廈中有間窯雞外賣店本人買咗半隻窯雞番屋企加餸用保溫袋裝住拎到番屋企隻雞依然熱辣辣🔥採用既唔係冰鮮雞,經過慢煮,呈現岀金黃色外皮和豐富多汁的內裡。 一大隻足足三斤的全雞,在手扒的時候還能清楚看到雞油、肉汁滴下來,每一個部位都飽滿多肉,搭配附贈的雞油沾著吃我真的好喜歡~雞皮的表面是微脆內層被油脂包覆的地方滑嫩,肉質很嫩不柴,雞肉難做的點在於肉很容易柴柴的,但這裡竟然不會!!!

📍 豐味窯雞-觀塘

係觀塘工廈中有間窯雞外賣店
本人買咗半隻窯雞番屋企加餸
用保溫袋裝住拎到番屋企隻雞依然熱辣辣🔥

2024-07-08 64 浏览
🌞最近天氣真係好熱,放假想留係屋企食飯,但又唔想煮既情況下,俾我係觀塘搵到間外賣店,加餸好幫佢😆🔸豐味窯雞 有一隻同半隻揀,我就緊係買一隻返去慢慢嘆🤭雞既大細適中,足夠3至4個人食,窯雞用左唔同既香料去醃,再用錫紙包住去焗,保持住原汁,雞皮同雞肉都好嫩滑,而且雞既肥瘦適中,味道鹹鹹甜甜,有少少似豉油雞,用手撕黎食一流🤤✨每隻雞都會附送一對勞工手套🧤同幾對膠手套,仲有包辣粉🌶️可以用黎點雞食,更加惹味

🔸豐味窯雞

2024-07-07 61 浏览
🐔的烹飪工藝講究,需要在窯爐中緩慢烤製,才能達到皮脆肉嫩的效果也開始在香港複製這種口感熱辣辣雞雞汁都非常濃味,而且手斯亦方便容易撕開並提供外賣服務,讓更多人能夠在家也能品嘗到這種美味,把窯燒雞裝在外賣袋裡,再用兩層錫紙密封,確實能有效保持雞肉的汁水和溫度這樣吃起來才會更加鮮嫩可口😁雞肉特別多汁且口感嫩滑,配上安全的外賣包裝,實在是令人垂涎新鮮外賣感覺很良好,熱辣辣就食到👀👀 觀塘地點也方便,適合放工就去拎
也開始
在香港複製這種口感
熱辣辣雞雞汁都非常濃味,而且手斯亦方便容易撕開

這樣吃起來才會更加鮮嫩可口😁
雞肉特別多汁且口感嫩滑,配上安全的外賣包裝,實在是令人垂涎

新鮮外賣感覺很良好,熱辣辣就食到
👀👀 觀塘地點也方便,適合放工就去拎
2024-07-06 46 浏览
今日屋企人叫我放工幫手買料加餸😂同事就介紹咗我去呢間窯雞外賣店買豐味窯雞🐔! $168就有一大隻窯雞, CP 值仲好高🥰 提早whatsapp落單,放工去到就拎得,好方便😂 窯雞夠晒熱辣辣,隔住個袋都聞到佢嘅香味😍 翻到屋企仲完全唔洗再翻熱, 仲係暖笠笠,直接打開食得! 店家貼心跟埋手套俾我地撕開食,雞肉夠juicy😍,肉質都幾滑嫩,唔錯❗️豐味窯雞 📍觀塘觀塘道472-484號官塘工業中心第一期7樓G室B單位

豐味窯雞