2024-08-02 88 浏览
斬料加餸🥡買隻雞,唔一定係燒味店既😏外賣店都有得買🛒全港首間窯雞專門店🇭🇰每日供應既數量有限,記得要預早落單📝~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ▪豐味窯雞 ($168/隻)有多層錫紙包住🤲🏻,再放係橙色🧡保溫袋入面,返到屋企都仲𝐊𝐞𝐞𝐩到溫度🌡雞🐓內塞滿大量洋蔥 • 蔥...,雞皮烤至微微焦脆✨雞肉夠入味,肉質嫩滑 • 撕開仲係有肉汁個種💦𝐒𝐢𝐳𝐞都唔細,𝟐-𝟑個人𝐒𝐡𝐚𝐫𝐞都𝐎𝐤𝐚𝐲🤗另有配多包辣粉🌶不過我覺得點少少底既汁先食,已經好夠味就冇加到😝.讚讚位💕有提供勞工手套(隔隔熱)🧤 • 即棄膠手套🧤,用手搣黎食夠晒爽呀😝.~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• 🔺 只有外賣,不設堂食~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•
斬料加餸🥡買隻雞,唔一定係燒味店既😏
外賣店都有得買🛒全港首間窯雞專門店🇭🇰
每日供應既數量有限,記得要預早落單📝
▪豐味窯雞 ($168/隻)

雞🐓內塞滿大量洋蔥 • 蔥...,雞皮烤至微微焦脆✨
雞肉夠入味,肉質嫩滑 • 撕開仲係有肉汁個種💦
𝐒𝐢𝐳𝐞都唔細,𝟐-𝟑個人𝐒𝐡𝐚𝐫𝐞都𝐎𝐤𝐚𝐲🤗
另有配多包辣粉🌶不過我覺得點少少底既汁先
食,已經好夠味就冇加到😝

🔺 只有外賣,不設堂食

外卖自取
最近上網見到好多人介紹呢間全港首間窯雞專門店✨,位置喺觀塘站附近嘅工廠大廈,十分鐘內行到過去。窯雞每日限量發售🙌🏻,想食嘅話記得先用WhatsApp 或DM同佢地預訂啦📱!豐味窯雞 $168 一隻橙色嘅外賣袋載住錫紙包住嘅窯雞🧡,保溫方面做得好好🔥!返到屋企用店家附送嘅勞工手套同膠手套,打開錫紙,仲係熱辣辣噴煙㗎😍!窯雞撕開出晒肉汁💦,非常之嫩滑,仲好入味添!啲汁多到可以撈飯食😆!打開窯雞裏面,見到加入咗洋蔥🧅、蔥段等醃製,唔怪得知肉味咁香濃啦🤤!📍 豐味窯雞(外賣店)觀塘工業中心一期7樓G室B

豐味窯雞 $168 一隻

📍 豐味窯雞(外賣店)
觀塘工業中心一期7樓G室B
2024-07-29
2024-07-27 112 浏览
之前見到有人介紹觀塘呢間豐味窯雞 ,有時唔想食咁多澱粉,食雞就係最好嘅選擇!🌟豐味窯雞‼️拎起上嚟都幾聚手下!成隻窯雞好大隻,會附送手套俾你撕開~拆開隻雞,入面啲肉汁係大爆發,皮滑肉嫩,最後自己拆咗個雞肉山出嚟xd 雞髀位好滑,雞胸都一樣,就咁食已經好夠味,鍾意食辣嘅朋友仔,本身佢仲會附送一包辣椒粉,加埋上去更惹味過癮!好食呀!豐味窯雞 (觀塘)觀塘觀塘道472-484號官塘工業中心第一期7樓G室B單位

🌟豐味窯雞

豐味窯雞 (觀塘)
觀塘觀塘道472-484號官塘工業中心第一期7樓G室B單位
2024-07-27 130 浏览
見到咁多人推薦呢間全港首間窯雞專門店「豐味窯雞」🐥我都要試一試先!網上預訂後,到工廈自取。回家你打開錫紙時,迎面而來的是濃郁的雞肉香氣,讓人垂涎欲滴。餐廳貼心提供了手套,包括勞工手套和膠手套。用手撕更有風味。豐味窯雞使用的是三黃雞,先將雞肉加入紅蔥、蔥、洋葱和秘製醬汁中醃製。每一口雞肉都能充分吸收醬汁的滋味!非常多汁!經過窯烤,雞肉表面呈現出金黃色的誘人外皮,內部肉質多汁嫩滑。📍豐味窯雞觀塘工業中心一期7樓G室 B房
📍豐味窯雞
觀塘工業中心一期7樓G室 B房
2024-07-25 179 浏览
難得來到觀塘工作,當然要看看附近有甚麼美食🍽️😋最近看到很多人介紹豐味窯雞🐔,我當然不能錯過,決定外賣窯雞回家加菜🥘🔎 豐味窯雞 ($168/一隻)窯雞🐔用多層錫紙包好,放在保溫袋裡,所以回到家還是熱騰騰~一打開錫紙,香氣撲鼻,雞肉嫩滑,而且充滿肉汁,調味剛剛好,不會很鹹👅👅喜歡吃辣的朋友可以加上店家提供的辣粉🌶️,非常惹味😆😆店家除了提供辣粉外,還會提供勞工手套🧤和膠手套,非常貼心~
難得來到觀塘工作,當然要看看附近有甚麼美食🍽️😋

🔎 豐味窯雞 ($168/一隻)
窯雞🐔用多層錫紙包好,放在保溫袋裡,
所以回到家還是熱騰騰~

一打開錫紙,香氣撲鼻,
雞肉嫩滑,而且充滿肉汁,
調味剛剛好,不會很鹹👅👅
喜歡吃辣的朋友可以加上店家提供的辣粉🌶️,
非常惹味😆😆

店家除了提供辣粉外,還會提供勞工手套🧤和膠手套,非常貼心~
2024-07-25 122 浏览
˓ ⭔全港首間窯雞專門店 - 豐味窯雞 地點方便 位於觀塘工廈 暫時只提供外賣 不設堂食៵ 保溫袋內除咗有勞工手套 辣椒粉附送之外 兩層錫紙包裹住大大既原隻窯雞 香氣四溢切開後見到大量洋蔥 蔥段等等材料 難怪咁濃郁入味 對我黎講 如果調味方面能夠淡返少少就更加好啦 質地嫩滑又多汁 完全唔會乾 而且整體仍然保持住溫暖嘅狀態 加分加分每日限量發售 即叫即製 $168一隻 性價比唔錯 仲有提供口水雞飯 香蔥雞飯大家可以先whatsapp或者dm查詢詳情
˓ ⭔全港首間窯雞專門店 - 豐味窯雞
地點方便 位於觀塘工廈 暫時只提供外賣 不設堂食
៵ 保溫袋內除咗有勞工手套 辣椒粉附送之外
兩層錫紙包裹住大大既原隻窯雞 香氣四溢

每日限量發售 即叫即製 $168一隻 性價比唔錯
仲有提供口水雞飯 香蔥雞飯
大家可以先whatsapp或者dm查詢詳情

2024-07-23 166 浏览
放工斬料加餸朋友介紹我屋企附近嘅窯雞,窯雞原來近排好hit觀塘工廈呢間我上去個陣都見好多人幫襯🐥豐味窯雞好大隻,新鮮熱辣整好,可以戴手套直接搣嚟食,不過真係好熱要小心第一次食窯雞,估唔到又真係好好食,好多汁,燒得香口,肉都仲好嫩滑,加餸啱晒除咗窯雞,仲有蔥香雞飯、口水雞飯等要特別讚店舖提供透明膠手套之外,仲有勞工手套,因為窯雞真係好熱,店舖好細心豐味窯雞 @chickendinn_er 📍觀塘工業中心一期7樓G室 B室
放工斬料加餸朋友介紹我屋企附近嘅窯雞,窯雞原來近排好hit

觀塘工廈呢間我上去個陣都見好多人幫襯

🐥豐味窯雞

除咗窯雞,仲有蔥香雞飯、口水雞飯等

豐味窯雞 @chickendinn_er
📍觀塘工業中心一期7樓G室 B室
2024-07-23 161 浏览
記得兒時媽媽最喜愛去百佳買原隻燒雞回家作我們的晚餐,大家用手撕開雞脾,雞翼,吃得津津有味。近日見到網上有人推介豐味窯雞,今日行經觀塘,便決定外賣一隻窯雞,重拾兒時回憶。🐔大大隻窯雞用錫紙包裹着,豉油味濃郁,非常入味。雞肉嫩滑,多汁。舖頭還貼心地準備了即棄手套給我們,讓我們可毫無顧忌地用手撕開雞肉,大口大口地嚼,感覺十分滿足。

2024-07-22 196 浏览
最近呢有朋友介紹觀塘工廈有間原隻窯雞的外賣店,可以打電話預訂,買返屋企加餸啱唒😚外賣有埋保溫袋,拿返屋企成個鐘都仲熱👍🏻而且仲有雙重手套提供,勞工手套和膠手套,比較貼心加分👍🏻有膠袋包住錫紙封住的窯雞,一打開我已經聞到好香的雞味,洋蔥味😍用手套一搣就已經好容易搣開,唔需要用刀叉切開,搣開已經好淋!經過錫紙高溫烤鎖住啲肉汁,食落去覺得好鮮嫩好滑好多汁,豉油雞味加咗洋蔥,而且整嘅時間我相信店主都花咗好多心機同埋時間,非常欣賞,加油💪🏻

2024-07-21
2024-07-21 157 浏览
「豐味窯雞」近期人氣滿滿,食過既朋友都讚好,今晚夜晚冇飯食,就訂購咗一隻做外賣返屋企試吓,店舖位於觀塘,地鐵站落車行幾分鐘就到,非常方便,喜歡佢哋嘅包裝,用左錫紙同保溫袋裝住,裡面仲附有調味辣粉、棉手套、膠手套番到屋企一拎出黎帶個手套撕開佢已經食得🫶🐔▪️原隻窯雞 由觀塘拎到番屋企都仲係熱辣辣,一打開好大隻,有微微的燒烤味香到不得了,一撕開不得了,好大隻啖啖肉而且肉汁滿滿,肉質好嫩滑又夠入味超juicy ,份量絕對夠晒兩個人食,真心推薦方便又好食👍👍

🐔▪️原隻窯雞

2024-07-21 153 浏览
朋友推介觀塘工廈區呢間小店,佢哋只做外賣,主打高溫窯製嫩雞,有半隻同全隻選擇。還會附送棉質手套膠手套,相當貼心❤️包裝有保温袋保存,回到家一小時多還保持溫度仲熱。我買咗全隻豐味窯雞,一打開好大隻,足夠3-4人分享‼️雞肉好輕易拆開,肉質好嫩滑完全不乾身,好厚肉身而且非常入味,食到中間仲見到好多肉汁充滿油香,沾上底部秘製醬汁更加惹味~配送一包🌶️辣椒粉,食得辣可以自己調節辣味,我自己一個都食咗半隻落肚😋

2024-07-19
2024-07-18 114 浏览
於國內大受歡迎的湖南特色美食窯雞已經登陸香港,位於觀塘的「豐味窯雞」主力提供外賣招牌窯雞,更有提供蔥香雞飯及口水雞飯等-🔹豐味窯雞 (一隻) $168店員會為客人即場烤焗翻熱,再放到保溫袋內確保雞隻保持熱度,更貼心附上織布手套讓客人隔著高溫手撕雞肉,配以數對即棄手套及辣椒粉以古法高溫窯烤而成的雞隻肥大肉厚;外皮輕脆,雞肉嫩滑緊緻又多汁,連雞胸部份也不會乾柴,非常難得;加入洋蔥及蔥段等醃製,雞隻入味且肉香濃郁
🔹豐味窯雞 (一隻) $168

2024-07-16
2024-07-16 174 浏览
每當我每次諗唔到今晚食咩餸嘅時候我都會問妹妹想食啲咩妹妹通常都答我食雞雞飯😂咁啱最近見到網上有人介紹觀塘工廈有豐味窯雞外賣咁就啱哂啦😏咁啱我都唔係咁想煮飯🤭所以即刻買返隻反屋企試下先🤤🤤🤤用錫紙包住既原隻#豐味窯雞 拎到返屋企仲係暖架😍一打開已經聞到好香兩兄妹見倒已經搶住要食雞髀 🍗雞肉好入味好多汁又嫩滑仲可以用手撕d雞肉變手撕雞咁餸飯食再用埋錫紙裏面嘅肉汁嚟撈飯🤤🤤🤤超正店員仲比埋調味辣粉和手套就唔怕食得好污糟啦👍如果諗唔到今晚煮咩餸又有興趣想食雞不妨訂購外賣試下啦🤗只需用whatapps 落單簡單又方便加餸好選擇🤭🤭🤭豐味窯雞📍觀塘工業中心一期7樓G室 B室
每當我每次諗唔到今晚食咩餸嘅時候

豐味窯雞
📍觀塘工業中心一期7樓G室 B室
2024-07-08
2024-07-15 136 浏览
🔖豐味窯雞半隻 HKD118經典客家菜,又抵又好食。打開錫紙已經聞到陣陣香氣,醬汁同雞油亦非常奪目,未食已感到色香俱全。雞本身非常香,撕開時仲有大量黃油流出,香味四溢。食起嚟,雞肉嫩滑有肉香,哪怕係雞胸亦不靭不柴,而且醬汁同雞油令味道更為昇華。另外不得不提,窯雞的煮製過程中塞滿紅蔥頭,吸收了所有精華,非常好味,唔好錯過🔖蔥油雞飯 HKD39抵食到爛,39蚊有蔥油雞飯、前菜及湯,實在難得。前菜係辣蘿蔔,湯係紫菜蛋花湯,味道不錯,份量充足,而且湯冇落味精,加分。主角嘅蔥油雞味道都好香,醬汁好香,而雞肉煮得恰好剛剛煮,非常嫩滑,好食。整個套餐不論價錢或味道都冇得彈
🔖豐味窯雞半隻 HKD118

🔖蔥油雞飯 HKD39
2024-07-15 85 浏览
今日我食呢隻雞 ~豐味窯雞 ~就遲利,要好多功夫才能制成。首先,要清洗雞隻。然後要加秘制醃粉,醃 3至 4 小時。再放入特大焗爐, 用 300 度 高温 焗制而成。如你屋企自己做係要花好多時間去制 和 一般家庭都未必置有咁高温的焗爐。至於味道方面,啖啖肉,且肉質嫩滑,超級 Juice。店員建議在鍚纸上直接食用,因為錫紙上雞油可以保持雞濕潤度。隨雞附上一對焗爐手套,3對膠手套,1包辣粉。# 豐味窯雞📍 觀塘 官塘工業中心 1期 7樓 G 室
今日我食呢隻雞 ~豐味窯雞 ~就遲利,要好多功夫才能制成。

隨雞附上一對焗爐手套,3對膠手套,1包辣粉。

# 豐味窯雞

📍 觀塘 官塘工業中心 1期 7樓 G 室